Humoros-aranyos képek/videók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Tisztelt Music FM, Lights OFF, Szervezők,
ma sikerült iskolapéldát szolgáltatniuk arra, hogyan lehet egy szilveszteri bulit rémálommá változtatni. Kezdem az legelején, így talán Önök előtt is jobban körvonalazódik, hogy az önfeledt szórakozás helyett, mit kaptunk ma este.
22.15. – 22.30. körül érkeztünk meg a Hungexpo 3-as bejáratához, parkolóhelyet szinte elsőre találtunk. Társaságunk egy része – nekik nem volt elővételes jegyük – előrementek, majd nem sokkal később telefonáltak, hogy jobban tesszük, ha mi is gyorsan elindulunk, mert az elővételes beléptetésnél óriási a káosz. Ők egyébként gyorsabban bejutottak a helyben megvásárolt jeggyel.
Odaértünk és valóban óriási fejetlenséggel szembesültünk. Rendezők, vagy a vendégeket irányító személyzet sehol nem volt (leszámítva a beléptetésnél álló 3-4 Valton Security biztonsági őrt), mindenki ment és állt amerre gondolta. Ennek a káosznak itt még nem is tulajdonítottunk túl nagy jelentőséget, betudtuk annak, hogy mindenki egyszerre érkezett, bár furcsa volt, hogy egy napok óta 10.000 fősként hirdetett rendezvénynél ezzel nem számoltak a szervezők.
A következő teljesítendő pálya a ruhatár volt: eleinte itt is betudtuk a zürzavart az egyszerre érkező vendégeknek, de itt sem volt senki (se biztonsági őr, se rendező), aki rendet tett vagy megakadályozta volna, hogy a tömeg a már a ruhatár előtt álló embereket teljesen rányomja az asztalra és a fémkordonra. Azt külön megjegyezném, hogy a ruhatári díjról nem kaptunk nyugtát (középkorú, vörös hajú hölgy vette át a kabátjainkat) – bár ez akkor nem is érdekelt.
Örültünk, hogy közel 1,5 óra alatt sikerült teljesíteni az első két akadályt… de ennél a pontnál már nem tudtuk mindezt a hirtelen vendégrohamnak betudni, elég egyértelművé vált, hogy a szervezők nem állnak a helyzet magaslatán és emiatt uralkodott el a káosz. De bejutottunk, örültünk. Gondoltuk, reméltük itt akkor már el is felejthetjük a kezdeti zökkenőket és következhet az önfeledt szórakozás.
A küzdőtéren egy biztonsági őr sem volt. Emberkedő vendégek akik időnként egymásnak ugrottak – és ezzel veszélyeztették a normálisan szórakozók testi épségét - viszont igen.
A renitenseket – biztonsági őrök híján – többnyire a többi vendég választotta szét. Eddigi tapasztalataim alapján, egy komoly rendezvényen (de még egy kisebb szórakozóhelyen is), az első ütésre lendülő kéz láttán, a biztonsági emberek azonnal tették a dolgukat, az Önök rendezvényén nem, hiszen a helyszínen a biztonsági őrök csak az ajtókban ácsorogtak…
A büfében többször vásároltunk, ám nyugtát egyszer sem kaptunk… - de ez ekkor még nem különösebben érdekelt, nem ez volt az, ami tönkretette az esténket.
Az igazi rémálom akkor kezdődött, amikor reggel 3 – 3.30 körül szerettünk volna hazamenni. A ruhatárnál az érkezésnél nagyobb káosz fogadott minket, de erre számítottunk. Természetesen most sem volt rendező vagy bárki aki irányította, szervezte volna az tömeget. Lényegében egymáson tapostunk, akaratunkon kívül. Hátul egyre nagyobb lett a tömeg és az elől lévőket teljesen összepréselték.
De az igazi kaland csak azután kezdődött, hogy átadtuk a ruhatáros hölgynek (kb. 20-25 év körüli, vállig érő barna hajú, kék leggingset és fekete felsőt viselt) a kettő bilétát, amit a ruhatárban elhelyezett 2 (azaz kettő) db kabátunkért kaptunk.
Pár perc múlva vissza is tért, de csak 1 (azaz egy) db kabáttal. Megkérdeztem tőle, hogy hol a másik kabát. Erre ő flegmán válaszolt, hogy nincs meg, majd mint aki jól végezte dolgát elment. Hiába szóltam hozzá (ekkor már kiabáltam utána) tudomást sem vett rólam. Sem ő, sem pedig a többi ruhatáros, akikkel kommunikálni próbáltam. Részéről ezzel le is volt tudva a dolog.
Az elveszett kabát bilétáját sem adta vissza, többszöri kérés után sem volt hajlandó még csak válaszolni sem. Gondolom azért, nehogy nyoma legyen, hogy elveszett egy kabát… ha a biléta nincs az ügyfélnél, akkor az ki sem volt adva – nyugtát a két elhelyezett kabátról meg amúgy sem adtak – így a problémát ő meg is oldotta, a vendég semmivel nem tudja bizonyítani, hogy valóban kettő vagy több kabátot vagy bármit is beadott volna a ruhatárba…
Az egyik férfi ruhatáros (vörös rövid haj, fekete melegítő: talán Adidas, amin sárga csíkok voltak), a szemünk előtt akart megverni egy szintén az elveszett kabátja miatt reklamáló másik vendéget. A Valton Security biztonsági őre, aki a ruhatáron belül a kordonnál állt (alacsony, zömök testalkat, szőke rövid haj, elől hiányos fogsor) mindezt közbeavatkozás nélkül, rezzenéstelen arccal nézte végig. A háborgó vendégeket viszont többször rendre utasította a „Vegyél vissza az arcodból!” mondattal.
Ekkorra már a ruhatár előtt nyomorgó 2-3 sornyi (több száz) ember hasonló okokból állt ott: a ruhatárosok elvették a bilétát, de a holmiját vagy egyáltalán nem kapta meg vagy csak részben kapta vissza a társaság ruhadarabjait.
Mindeközben, a vendégek elkezdtek bemenni a ruhatárba, az asztalon és a kordonon keresztül. Mindezt a biztonsági őrök szeme előtt, akik továbbra is csak álltak, földbe gyökerezett lábakkal. A feldühödött vendégek pedig túrták a ruhatárat a cuccaikért, vitték a kabátokat, táskákat, jó esetben csak a sajátjaikat…
Többször kértem a ruhatárosokat és a biztonsági őröket, hogy kerítsenek elő egy szervezőt vagy a felettesüket és adjanak valami magyarázatot arra, hogyan tűnhetett el az !ŐRZÖTT! ruhatárból a kabát vagy bármi más, de továbbra sem válaszoltak. Többnyire egy vállrándítással elintézték vagy közölték, hogy nekik nincs főnökük, sok a dolguk stb.
Ekkor már több mint 2 órája álltunk a ruhatárnál… végül mindezt megelégeltem és rendőrt hívtam, majd a példámat követte a többi „eltűnt kabát és más cucc” tulajdonosa is. A rendőrök sajnos nem jöttek be, mert szerintük nem jöhetnek be igazságot tenni egy zártkörű rendezvényre… Bízom benne, hogy ettől függetlenül minden károsult feljelentést fog tenni, illetve kártérítési igénnyel élnek a rendezvény szervezői felé.
Tájékoztatom róla, hogy panaszomat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz is eljuttattam, nyugtaadási kötelezettségük elmulasztását pedig a NAV felé jeleztem.
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.01.01. 16:52:16

A kedvencem a mai napig a padlopon-ozás 😊 Mindenki úgy ismeri, hogy padloponozás 😊 Közben meg maga a "Padlopon" a Ceresit első aljzatkiegyenlítője volt. Ők gyártottak elsőnek aljzatkiegyenlítőt (mint a Flex), ettől fogva csak simán padloponás volt 😊 Pedig aljzatkiegyenlítésnek hívják. Sok ilyen van.
Szerintem ez a szám pedig gyönyörü
gamer since: ,,Created: Apr 03 2005, 15:51:56 CEST"
Per Aspera Ad Inferi.
Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2014.12.31. 18:42:52
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Utoljára szerkesztette: dud271, 2014.12.31. 17:11:54
Mondjuk pl a krovát én nem tudtam volna micsoda, ha nem olvasom valahol, addig viszont csőkulcsnak hívtam, ami szintén rossz, mert más. Van egy szerszám, amit papagájnak hívtak ott, ahol dolgoztam, na annak pl máig nem tudom a rendes nevét 😄
Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2014.12.31. 16:05:29
[/cserf][/fülünyúl]
És még hány olyan szó van, amin már rég fel sem háborodik senki, napi szinten használjuk, miközben eredetileg márkanevek voltak (rotring, walkman, dzsip, fridzsider, hungarocell stb.).
Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2014.12.31. 15:46:29
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Az az igazság, amit elhiszel.
ಥ_ಥ
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!