Humoros-aranyos képek/videók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

marsu
Hmmmmm
CSOCSO
Sadist
Offolásból ötös 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Pheel
Én járok oda is, de ez most itt érdekel 😉
Pheel
Akkor szerinted mi a különbség a gépkarabély és a géppuska között? Mert, hogy nem az állvány, az tuti...
[NST]Cifu
Fegyvertechnikai továbbképzésért tessék a Haditechnika topicba fáradni, köszönöm. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

I.C.ram
Nem!
Pheel
Esetleg az a géppuska, nemdebár? 😊
I.C.ram
Golyó....
I.C.ram
Most nem az a gépkarabély, ami puskagolyót lõ? Mert a 9mm-es Parabellum, az pisztoly.
tomsolo

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

fluga
a kérdés jó..ugyanis mp5 az smg😊

Sadist
De akkor az MP5-öst is hívhatnánk gépkarabélynak? Mert az is 9X19mm-est lõ.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

PResident Evil

[NST]Cifu
Na és milyen lõszer az 5.56x45 NATO? Köztes lõszer. 😊

fluga
persze a 7.62es az igaz, egy jó kis G3-ba töltve😊

fluga
no és az 5.56os?? az már smafu??

[NST]Cifu
A karabély rövid puska, hajdanán (XVII.-XX. eleje között) a lovasság lõfegyvere volt, hosszabb, mint egy pisztoly, de rövidebb, mint egy puska, és nem volt szuronya, hiszen annak lóhátról úgysem lett volna értelme. A karabély megnevezés megmaradt a rövid csövû lõfegyverekre a mai napig.
A Gépkarabély elnevezés annyit tesz, hogy köztes lõszert lövõ, sorozatlövésre alkalmas automata lõfegyver. Köztes (vagy karabély) lõszerek a pisztoly lõszer (pl. 9x19mm 'Luger' vagy 'Parabellum', .45 ACP) és a puska lõszer (pl. 7.62x54R vagy 7.62x51 NATO) vannak teljesítményben.

Davidus
😄

V9ykn8_TZL0

Davidus
zûrös arcok😛

V9ykn8_TZL0

Sadist
Lényeg hogy a puskalõszert szórja (ez esetben 7.62mm-est). De ilyenekben kérdezt Cifut. Õ a nagy koponya az ilyenekben 😊

RelakS
Gépkarabély. És mi az a karabély? És rokona a karalábély-nak?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Sadist
Gépkarabély. A géppisztoly olyan automata fegyver, ami pisztolylövedéket lõ (pl. 9mm, .45 ACP)

RelakS
Miért, mi? Géppuska? Golyószóró? Csúzli?

[NST]Cifu
Nekem '98-ban a gyakorlati vizsgán még úgy kellett mondani, hogy '...és most kiengedem a kéziféket...'. Ettõl még persze a helyes megnevezése tényleg rögzítõfék.
BTW ez olyan dolog, amikor valaki géppisztolynak nevezi az AK-47-et...

kz
Naugye. Majnem jó.
A kézi mûködtetésû rögzítõféket rögzítõféknek hívják, hogy ne lehessen összekeverni a személygépkocsikon találhatóval, amely a fékpofákat szorítja a dobhoz, vagy a tárcsához, mivel a rögzítõfék igazából nem is fékez, hanem valamely tengely(eke)t rögzíti. Innen a neve: rögzítõfék.

Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.

Kata
hm.. akkor már nem kérdezem meg. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Teherautó fékberendezései általában:

-Légfék (légnyomással mûködtetett fékberendezések), egyes újabb tipusokon állítólag már hidraulikus fékberendezések vannak (mint a személyautókon)
-Kézifék (általában kardántengelyen vagy diferenciálmûben lévõ mechanikus rögzítõfék)
-Kipufogófék vagy 'Bubu' (a kipufogó lefolytásával végzi a lassítást, nem igazi, csak kvázi egy hatásosabb motorfék)
-Retarder (tengelyre szerelt hidrodinamikai fékrendszer, szintén inkább lassításra)

Remélem jól emlékszem a részletekre, mert 1998-ban vizsgáztam "C", '99-ben meg "C+E" kategóriából, azóta csak használtam ezeket egy ideig... 😊))

kz
közel járunk!

Yan
Egyik kézzel, másik lábbal müxik. 😊
de ez nem használt semmit

¥ xfire: kistekila

Kata
majd megkérdezem apát, õ autószerelõ...

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
megálláshoz légfék, a "horgony" meg asszem difizárral van megoldva... De én nem értek hozzá... 😊

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Kézifék van benne, jól írtad, max. a mûködése más, mint a személygépkocsikban.

RelakS
Akkor viszont a tulaj sem megy el vele...

De komolyan, ha nem kézifék van benne, akkor miarák?

kz
kerékbilincsel vazze!

RelakS
Mert? Abban mivel zárod le a kerekeket?

kz
kéziféket?
nem vagy valami nagy kamionos!

RelakS
Az Opeles megint itt van, de most egy parkolóhellyel odébb áll,m és hátrébb a kerítéstõl

Kit--Kat
bullshit, meg terminátoros is😄

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

DarkHorSe
azok 😄

Swedish people are albino monkeys

[NST]Cifu
A Columbia 2005-ben érkezõ új filmjének ("Stealth" a munkacíme) egyik "fõszereplõje", egy kitalált tipus, az F/A-37 Talon. A felvételek egy valódi Nimitz-osztályú repülõgép-hordozón (USS Abraham Lincoln) fedélzetén készültek, de a gép egy egyszerû életnagyságú makett, ha megnézed az alsó képet, lehet látni a gõzfátylon át, hogy kötelekkel van a fedélzethez rögzítve és a hátsó kerekeinél féktuskók vannak (elég vicces egy felszállásra készülõdõ gép esetén).

A film amúgy arról szól, hogy egy mesterséges inteligencia által irányított ilyen gép ámokfutó lesz, ezért ez a gép a nyomába ered, hogy megmentse az emberiséget. (...drámai csend...)
Szóval egy tipikus Hollywoodi marhaság (enyhe utánérzése az 1982-es "FireFox"-nak)...

RelakS
1: Nincs ótóm 😞 (számítógépem van )
2: A személyzeti parkoló nem itt van
3: Nem 500 méterrõl lett lõve, hanem kb 70-100 méterrõl, plusz a képkivágás még több, mint megduplázta a zoomot

RelakS
Budapest, Jászberényi út

cement
melyik a te ótód röleksz!

respect to the man in the ice cream van

Kit--Kat
a típusára gondoltam😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Z
Emberek: olimpiát hogyan tegyük érdekesebbé-képek voltak már?

Ha nem, akkor belinkelem.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Pontosan hol? (gödöllõi vok énis.)

jugen
bicikli wazze bicikli

Nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb. Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. A pesszimizmus nem éri meg!

Z
Olyan, mintha 500 méterrõl fényképezték volna!

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Z
ezaz! alázz a porba!