Humoros-aranyos képek/videók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Támogassátok őket!

gratulálok annyi eszed van mint a DK-s nagymamáknak akik facebookon mindent benyalnak

PLaci

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

CSOCSO
Ahogy mondtam en ismerek aki kisgyerek koraban jott ki 30 evvel ezelott ha nem 40 es lehet hallani rajta az ekcentust. Anyam itt van lassan 20 eve es borzasztoan beszel pedig kaszinoban dolgozik es rengeteg emberrel tarsalog. Nyelvtudasa is es az akcentusa se tul jo. Mindenkire mashogy ragad. Aki nemreg jott ki az angolul fog habogni es alig fog kikopni par angol szot. Foleg aki meg van szeppenve vagy valami. Ez a no meg az ellentete. Angolul dumal leginkabb es magyarul habog.
BenedekFeco

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

😞
semmi ertelme sem 😞

ximix
BenedekFeco

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

ximix
Ha Jacko ezt megérhette volna.
BenedekFeco

sure
Nem is próbáltam ilyesfajta egyetemes igazságokat keresni a HSZ-ekkel 😊, és nem is ítélek el senkit, hogy megtartja-e vagy nem, megtanítja-e a geyerekeit vagy nem magyarul, ha külföldre szakad, és nem is akarom szétoffolni a topikot (bár a koronás-maszkos flémnél még ez is jobb)
Utoljára szerkesztette: sure, 2020.10.28. 12:53:06

Isten nem bottal, hanem VMware.

ximix
Sokat számít a közeg ahol él és kell valamilyen szintű hajlam is rá, valaki öregkoráig meg tudja tartani magyar nyelvet valaki már pár év után keresi a szavakat.
Ismerőseim közül minden variáció előfordul, az 56-ban két gyerekkel kimentek a szülök kétnyelvűek lettek, de érdekes mód a gyerekek közül a kisebbik tud magyarul beszélni aki kevesebbet élt Mo.-n, az idősebbik meg nem aki már általános vége felé tartott akkor tájt.
De volt olyan is ahol idősebb édesanyával gyerekek mentek ki, ott az édesanya nem tanult meg angolul az idők során, és a gyerekekei lettek kétnyelvűek és segítették ki.
Volt nagyszüleim korabeli ismerős, aki fiatalon ment ki és szinte teljesen elfelejtett magyarul, mert olyan közegben élt dolgozott ahol nem volt magyar kivel beszéli tudott volna, haza meg vélhetően a munkája miatt nem jöhetett.
Szerintem nincs ilyen egyetemes igazság, hogy kinek mennyire kéne tudnia magyarul ha távol él a szülőföldtől.
sure
Aki kisgyerek kora óta kinn él, az nem így beszél angolul, meg mondja a néni hogy tanult oroszul, nem hinném, hogy az 56-os emigránsok az USA-ban orosz nyelvtanfolyamra íratják be a gyerekeiket 😊

De egyébként tényleg szinte mindenhol találkozni magyarral vagy magyarok leszármazottaival. Nekem ezirányú legemlékezetesebb tapasztalatom evvel egy '97-es dániai ösztöndíjra kiutazás volt, busszal mentem ki. Leszálltam Koppenhágában a buszpályaudvaron, és onnan még vonattal kellett volna tovább mennem, de nem tudtam, merre van a vasútállomás. Az első szembe jövőt leszólítottam (angolul), és az első mondat után rákérdeztem, hogy ugye magyar vagy? 😊

A másik egészen friss tapasztalat, talán 2 hónapja sincs még, ez már Prága, az egyik nagy Tescoban. Jön a sorok közt szembe egy fiatal pár kocsit tolva, a srác egy irdatlan nagyot böfög, a csaj "Mekkor egy disznó vagy!". Mire én: "Á, nem is annyira, itt úgyse érti senki a magyar böfögést...". Nem kicsit fagytak le 😄

CSOCSO
Amugy hallgatva a csajt pont igy beszel az egyik ismerosom aki kb ezzel a csajjal lehet egyidos es kislany koraban jott ki. Magyarul is durva akcentussal beszel. 😄
CSOCSO
Valszeg azert beszel szarul magyarul mert kislany korban jott ( ment) ki amerikaba az anyjaval ( 56os magyarok)

De mondok jobbat mi itthon csak magyarul beszelunk. Fiam megert MINDEN szot magyarul de egy mondatot nem tud kikopni akkor sem ha az elete mulna rajta 😞
sure
Feka srác jobban beszél magyarul, mint ámerikáimádzsár pénztárosnéni angolul (de magyarul se ő tűnik a legélesebb késnek a fiókban)
A csóka amúgy főleg ázsiaiakat sokkol a betanult pár sorával, kínai nyelvjárásokkal 😊

ximix
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

ismered a viccet h miből tudod megállapítani h a politikus hazudik?!

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

BenedekFeco

BenedekFeco

BBC-t mondjuk lipsi propagandába raknám inkább, de 2018-ban biztos jó volt ¯\_(ツ)_/¯
Bloomberg, CBS, abc, BBC, TNYT jaja..
az a gond, hogy mara minden hiroldal "biased".
tv2 tények a legjóabb
PLaci
#372403 + #372405 Fék nyúz? Nem az MTVA -ról van szó. Minek van "súlya" szerinted?

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

nem mondtam ilyet >D de akkor sincs sulya annak amit ok mondanak
SzirmosSzisza
És akkor hirtelen Trump már igazad mondott és nem hazudott ennyit?

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

nem, de CNN es TWP hiteltelen libero ferditok 😄 nem mondom h fake news, de heti szinten meglepodok milyen blodsegeket tudnak mondani vagy milyen temakat tudnak feszegetni feleslegesen
PLaci
Spoiler, mert off.

Utoljára szerkesztette: PLaci, 2020.10.27. 11:12:20

TWP, CNN XD
PLaci

extra sensory
0:21 Frissítések letöltése...

0:56 Frissítések telepítése...

2:00 Újraindítás

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

Mokus.exe lefagyott és a rendszert újra kell indítani
Synchronous

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

PLaci
Bocs, igazad van, nem jól fogalmaztam....

2332x2657 méretű kép.

takysoft
de. minden nap.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

ozimak
Musachy

imo :) science fiction is science fact

PLaci
Hát igen, nem minden nap hazudik trump élőben tízmilliók szemébe.

BenedekFeco

ximix
ximix
BaliBoy
Legalább ne hirdetnéd, hogy agyilag zokni vagy, aki egy 5 soros szöveget sem tud felfogni....

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

AnuluWork

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Count Adyn
ezért nincs fotelem, phew biztonságban vagyok <#banplz>

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Hát persze, szerinted otthon kapta el mindenki amíg otthon ültek a fotelben? Úristen 😄

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Tikal
Röhögsz azon hogy valaki kijelenti biztos xy-tól kapta el, de te kijelented hogy biztos nem a metrón vagy a buszon. Ok.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Na várj, itt kórházakról van szó, meg aki már oda bekerült.
Én pl. még influenzával sosem kerültem kórházba, van, aki azzal is. De influenzát röhögve gameltem végig táppénz alatt, erről meg még nálam egészségesebb emberek is panaszkodnak, hogy 2 hét teljesen kimegy az ablakon, és utána jön csak a regenerálódás. Nekem ez sem hiányzik, kicsit sem!