379023

Tedd föl vicces (és egyéb) képeidet ide... Ha nem tetszik, ne gyere be, de ne nyafogj.
Hirtelen ijesztgetős alkotások és (nem jelölt) 18+-os képek büntetőpontokat eredményeznek!
Videó/kép beillesztés tesztelés, gyakorlás

- A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat büntetőpontokkal jutalmazzuk.
- A politika, és politikai jellegű képek, videók, akármi továbbra is tiltott az egész SG-n. Minden ilyesmi törölve lesz.
- Akinek ellenállhatatlan vágya van arra, hogy mégis megosszon másokkal hasonló dolgokat, ilyen témáról beszélgessen, keressen rá egy másik fórumot.

1080px-nél magasabb képet linkben tessék posztolni vagy verés lesz.

SG.hu Discord (2021.10.11)
  • Dynamic
    Ja, jó. Ilyen erővel szinte bármit meg lehet tanulni, nem kell hozzá oktató. Vannak jó matek könyvek, vannak jó fizika könyvek, vannak jó gépészeti könyvek stb.
    Azt meg nem igazán értem miért kéne programozási elméletből felvételizni annak, aki programozói iskolába megy?
  • Sippie
    inkább ne is folyj bele. Műszaki rajz = szakközépbe megtanulják akinek kell. CAD/CAM szakirányosként nem fogok konténerbe melózni ;)
  • PrasCo
    Ezért van az, hogy a gyárba olyan helyszíni kézivázlatokat hoznak be, hogy ökölbe szorul az arcom; illetve ezért van az, hogy egy kéttámaszú, prizmatikus tartó szilárdsági ellenőrzése úgy kezdődik néhány embernél, hogy "elindítom a ProE-t..." =]
  • G_ArchAngel #255826
    Forever alone
  • G_ArchAngel #255825
    rohadtul nem akartam belefolyni, de megneznem, hogy mit CAD-eznel, ha kizavarnak epitkezesre egy kontenerbe, ahol vonalzo, ceruza vagy tus van, semmi mas...

• Sippie
    :) a papír egy dolog. Az hogy utána mit kezd vele az illető az megint egy másik. Valszeg aki a forma1-be dolgozik manapság, nem csak egy gépész diplomát elvégzett és már be is került, hanem utána képezte tovább magát mint a szemét, időt energiát nem kímélve.
    Diploma nélkül is lehet valaki olyan szakember hogy a "professzorokat" is alázza, főleg az ilyen kamufajtát... más meg 3 diplomával is buta mint a segg :)
  • Sippie
    5 féléven keresztül irányítástechnika... SIC!
    a közgáz szép és jó, de minek? Ahhoz hogy hasznáni tudjuk ahhoz kevés. Humán erőforrás mánágement dettó. Valszám? Kutyának se fog kelleni. Mondanám hogy műszaki rajzolás is hót fölösleges, hiszen manapság már CAD-be megcsinálom azt is. Véges elem is felválthatja a mechanikai számolásokat... mert szép dolog a múltra képzés, csak sokra nem megyünk vele, manapság.
  • G_ArchAngel #255822
    Nincsen suli topic?
  • anaranka
    Te nagyon hülye vagy. PONTOSAN a szemlélet az, amit egy mérnöknek meg kell tanulni. Bármilyen mérnöknek. Nem az, hogy adva van egy akármilyen rendszer, elektromos hálózat, szoftver, hanem hogy adva van egy PROBLÉMA, amit vagy így, vagy úgy, de meg kell oldani.

• Grr1234
  • Caterpillar
    Sivatagi róka!
  • Desiderata #255818
    ???
  • Cat 02 #255817
    Mi az, hogy 1 dolgot ?
    Ha pl valaki csak programozni akar egész életében, ugyanúgy kell neki matek is hozzá, mert anélkül esélytelen, hogy bármit is tudjon csinálni, max gányolni, robot munka. Maximum fizika felesleges 1-2 helyen, de az istenit, mérnök lesz, alap, hogy valamelyet konyít ahhoz is.
  • dronkZero
    Ha értelmesen leírtad volna, lehet hogy megértem. Ha nem tűnt fel, pont az volt a bajom, hogy baszott értelmetlen, amit írtál. Azt meg sajnos nem tudom kitalálni, hogy közben mi járt a fejedben...
  • dronkZero
    Most már szerintem mindenkinek a töke tele van az offtól, szal csak röviden:
    Szintaktika pont fölösleges, mert nyelvenként változik, és egyetlen példaprogram és a beépített help(vagy egyetlen könyv) tökéletesen megtanítja, nem kell hozzá oktató.
    Alapokat lehet tanítani, de erre céloztam azzal, hogy már régen el van baszva. Ha úgy felvételizel programozónak, hogy fingod nincs, mi az a ciklus, akkor az már régen rossz.
    Szemlélet szerintem nem tanítható, legalábbis nagyon kis hatásfokkal. Ha nincs hozzá érzéked, valószínűleg soha nem is lesz. Alkalmazhatsz tanult dolgokat gépiesen, de ha nem áll rá az agyad, úgysem lesz belőled jó kóder.
  • pointer4
    Te meg ha megértetted volna, amit írtam...
  • Cat 02 #255813
    Let me guess, weblapokat gyártanak.
  • tviktor91
    Ez kutya bazzeg? xDD
  • tviktor91
    Nem egy olyan informatikust ismerek akiknek 0 azaz 0 papírjuk van mégis sok-sok pénzt keresnem mert profin tolják.
  • Pryus
    ezdeg3ci :D
  • G_ArchAngel #255809
  • G_ArchAngel #255808
  • G_ArchAngel #255807
  • G_ArchAngel #255806
  • G_ArchAngel #255805
  • G_ArchAngel #255804
  • Dynamic
    Gyakorlatilag azt mondtad ki, hogy informatikai iskolának semmi értelme, mindenki guglizza ki a tudást vagy ahogy akarja. Ez ezért elég nagy szamárság. Alapvető tévedésben vagy, mert az iskoláknak nem feltétlenül az (lenne) a célja hogy professzionális C, Java, PHP stb. programozó legyél, hanem megtanítja az alapokat, a szintaktikákat és egyáltalán a szemléletet.
  • G_ArchAngel #255802
    Sci-fi:

• Fletley9
    habár jobban megnézve otta pont.
  • G_ArchAngel #255800
    (sajnos) vicces, de inkabb linkben...
  • Fletley9
    itt se offense ,de az én verziómban viccesebb :D (persze embere válogatja ugye) és C&H-nak ez a léynege :D vagy, hogy fárasszon
  • dronkZero
    Ha csendben maradtál volna...
    Az az "1 dolog" az sajnos a mérnök tudásának az összessége, minden "fölösleges" dologgal együtt.
    Ha a "hozzáértő" túlméretez valamit, akkor az nem hozzáértő.
    Gyakorlatilag nincs értelme annak, amit mondtál.
  • Broafka
    lényegében igen, mert nem mindig az jelenti a boldogságot ha a legjobb munkád van, hanem ha eléred a vágyaidat

másrészről meg úgy is lehet értelmezni, hogy minden gyerek arra vágyik hogy űrhajós legyen, ő arra vágyik hogy palacsintasütő legyen, és mégis űrhajós lett :)
  • anaranka
    Túlbonyolítod, a fakulás azt jelzi, hogy ahogy tanul, egyre távolabb kerül a céljától, pontosan arról szól, mint amiről mi beszélünk
  • pointer4
    Mondjuk a mérnöknek csak 1 dolgot kell megtanulnia, csak egy valamire kell manapság.
    Hogy azt amit egy hozzáértő meg tud csinálni faszányosan, azt ő megcsinálja tized áron, túlméretezés nélkül. Sajnos.
  • anaranka
    Mikmak :D

Amúgy (BME-n) szerintem sem tanítanak fölösleges dolgokat, ezeket a gazdasági szarokat is csak nagyon kis mértékben, szerencsére
  • asysoft
    No offense, de szerintem most sem esett le:)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Gyerekkori álma, hogy palacsintasütő lesz. Idővel -ahogy egyre többet tanul - megfakul ez az álom, s boldogtalanná válik, annak ellenére, hogy a "csúcsra jutott"...
  • Broafka
    Tipikus japán játék! :D
  • dronkZero
    Na, sorold, mit találsz fölöslegesnek a mérnökképzésben?
  • SD456