379023

Tedd föl vicces (és egyéb) képeidet ide... Ha nem tetszik, ne gyere be, de ne nyafogj.
Hirtelen ijesztgetős alkotások és (nem jelölt) 18+-os képek büntetőpontokat eredményeznek!
Videó/kép beillesztés tesztelés, gyakorlás

- A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat büntetőpontokkal jutalmazzuk.
- A politika, és politikai jellegű képek, videók, akármi továbbra is tiltott az egész SG-n. Minden ilyesmi törölve lesz.
- Akinek ellenállhatatlan vágya van arra, hogy mégis megosszon másokkal hasonló dolgokat, ilyen témáról beszélgessen, keressen rá egy másik fórumot.

1080px-nél magasabb képet linkben tessék posztolni vagy verés lesz.

SG.hu Discord (2021.10.11)
  • LasDen #255869
  • vzajcev
    Legjobb topig, adja rendesen. Kommentek epic.
  • ThisZip
    sziasztok!

a YouTube videó beszúrása (segédlet) képe eltűnt, valaki vissza tudja újra rakni?
  • w77d
    bááze ez üt XXXD
  • ThisZip
  • spy803
    De nagy film volt :D
  • Calver
    Blücher!
  • rhazid

• zullanderr
    Ez is óriási!!!

• dronkZero
    Nem bölcsész vagyok, ha ez az eddigiekből nem derült volna ki... :P
  • vzajcev

http://media.fukung.net/images/21424/94e069670082172b17710ff88dba2842.gif
  • Sippie
    úristen mekkora :D
  • zullanderr
  • Sippie
    he??
    szobor felületről beszéltem, nem szoborról...

Az a potenciálisan hasznos az annyit tesz ki hogy a mai napig nem tudnánk felépíteni semmi szabályozástechnikai dolgot, mert egy kalap szar amit a professzor tanít, de legalább szép hatásvázlatos dolog. Robotgyártás nincs ma magyarországon, a programozásához meg szintén programot használjak jobb esetben. Ilyen szempontból fölösleges. De kár vergődni, arról volt szó hogy van fölösleges baromság is a mérnökképzésben, és van ott is. Téma részemről lezárva.
  • Vaxi
  • Trespasser
  • pointer4
    Menjél már vissza sültkrumplit sütni, mert ez már bazi unalmas.
  • Froopy
  • dronkZero
    Eheh. Azért akkor talán ne az egyetem legyen már a hibás, ha megtanít neked egy potenciálisan hasznos és korszerű dolgot. Mert inkább az a helyzet, hogy te vagy túlságosan biztos abban, hogy soha az életben nem lesz olyan munkád, amihez szükséged lesz arra a tudásra... Tudod hány embert ismerek, akik ugyan választottak maguknak szakirányt, de aztán mégis más területen helyezkedtek el a szakmán belül?

Szobor? Ez most vicc volt? Egy szobor elkészítése nem mérnöki feladat. Mi a halált kell egy szobron statikázni?

És mit műszaki rajzoltál te 4 félévet kézzel? Részemről volt egy félév ábrázoló geometria, onnantól kezdve szinte mindent CADben rajzoltam és adtam le, és nekem aztán voltak rajzolós tárgyaim...
  • G_ArchAngel #255850
    Input: 1 fej kaposzta /nap
    Output: kupac kindertojas

• G_ArchAngel #255849
    mar repostoltam :D
  • Dynamic
    A nap poénja
  • ba32107
  • Sippie
    jóneki :D
    én inkább kihagyom a pauszt, a tuselfolyós kapargatós 1km/h-val lassabban tolom már nem olyan a vonalvastagságos módszer maradjon az öregeknek. Nekem a nyomtató a barátom :D
  • chhaya #255845
  • G_ArchAngel #255844
    Muhaha, az elso mentorom meg mindig lealaz barkit pauszon, pedig nem fiatal es van elet a rajzaiban. Van akinek ez muveszet, nem szolgamunka.

(gondolhatod, meg AC5-tel nyomom, internetet is csak kavezoban hasznalok, mert az XT-n nem fut, azt is pedalos dinamorol latom el villannyal)
  • Sippie
    Mindkettő...
    másnak nem fölösleges, de nekem az, mivel nem robotos a szakirányom.
    Egy szép szoborfelületet meg aztán számolgathatsz alternatív módon, sok szerencsét hozzá :)
    Műszaki rajz elég 1 félév, hogy ezeket megtanuljuk, nincs szükség arra hogy 4 félévig még kézzel rajzolgassunk.
  • dronkZero
    Ja, aki meg gimnáziumba járt, az meg ott rohadjon meg, ugye? :P
    Ha szakközepes voltál, akkor az egyetemi műszaki rajzot úgyis kivágod, mint a taknyot. De az, hogy te már tudod, az nem azt jelenti, hogy a tárgy fölösleges!
  • Sippie
    15 éve... és a mai dolgok mennyire mennek?
    Fejlődés is van ám.
  • dronkZero
    Ja, hogy szerinted a robotika az felesleges, múltba tekintő dolog? Na akkor asszem kicsit másképp látjuk a dolgokat.

Közgáz ebben a formában tényleg felesleges, de nem is azt mondtam, hogy NINCS felesleges tárgy, hanem hogy nem sok. A közgáz épp ilyen, de pont azért, mert kevés.
    HR dettó, egyébként pl építőipari kivitelezéshez nagyon nem árt, az pont arról szól, hogy hány munkás meddig mit csinál.

A műszaki rajz NAGYON nem ez a kategória. Az egy dolog, hogy CAD-ben fogod csinálni, de attól még tisztában kell lenned az ábrázolástechnikával. És valójában ezt tanítja neked a műszaki rajz, nem azt, hogy hogyan fogd a ceruzát meg a vonalzót. Hanem hogy a takart dolog szaggatott, meg mi az, hogy felülnézet.

A végeselem-módszer meg szép és jó, de ha KIZÁRÓLAG arra hagyatkozol, és nincs rá független ellenőrző módszered, akkor egyetlen félredefiniált elem tönkreteheti az egész modellt. És nem fogod észrevenni, hogy hibás a modelled, csak amikor legyártják/megépítik, és tönkremegy.

Dolgozol már, vagy még tanulsz?
  • CattiBrie
    LOL :D
  • Kovács legény
  • Krinyo
    Már negyed 1 van!!44
  • G_ArchAngel #255836
    11-kor? Kavet:)
  • Sippie
    még nem is reggeliztem... :D
  • G_ArchAngel #255834
    Maradjunk annyiban, hogy az Elet majd megmondja, hogy mit csinalsz, vagy maradsz segelyen... (nem keveset es nem apro epuleteket terveztem az elmult 15 evben, megsem hordom magasan az orrom, siman kimegyek helyszinre es felrajzolom, amit kell)
  • Krinyo
    Ki mit ebédelt?
  • rroolli
    én azt vettem észre, hogy az egyetem nem feltétlen azért van, hogy hasznos dolgokat tanulj, hanem hogy megfingassanak... "ne lehessen akárkinek diplomája"
  • Sippie
    Gyorsabb? Biztonságosabb? Akkor mit szarakodjak a számolással amit el is lehet barmolni? Nem csak az informatika halad ám a korral, hogy ilyen programozás meg olyan programozás. Ha van lehetőség egyszerűbb gyorsabb és biztonságosabb módon megoldani, akkor hajrá.
    Ez a felfogás kb mint a régi tanárunk aki mindent NC-be akart programozni, más kérdés hogy CAD-be tized annyi idő. Bár órabéresnek mind1...
  • RatBaG #255830
    fudeizgi a topic