379023
Tedd föl vicces (és egyéb) képeidet ide... Ha nem tetszik, ne gyere be, de ne nyafogj.
Hirtelen ijesztgetős alkotások és (nem jelölt) 18+-os képek büntetőpontokat eredményeznek!
Videó/kép beillesztés tesztelés, gyakorlás
- A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat büntetőpontokkal jutalmazzuk.
- A politika, és politikai jellegű képek, videók, akármi továbbra is tiltott az egész SG-n. Minden ilyesmi törölve lesz.
- Akinek ellenállhatatlan vágya van arra, hogy mégis megosszon másokkal hasonló dolgokat, ilyen témáról beszélgessen, keressen rá egy másik fórumot.
1080px-nél magasabb képet linkben tessék posztolni vagy verés lesz.
SG.hu Discord (2021.10.11)
-
-
Jó ez a video csak nem sok újat mondott. -
Ájeméjpíness
spell = betűzd -
-
ez most vagy szar, vagy nemtom...
i am a penis? pínessből hogy jön ki a pénisz? vagy csak rossz a kiejtésem? :( -
Nem értem. -
-
utolso :o ezek nagyon neccesek, bar biiztos ki van szamitva -
bzmeg :DDD -
:DDDDDDDDDDDDDDD -
-.- -
-
jajne villanykörteflém... ennél még a "ki a jobb csaj" flém is jobb lenne, legalább lennének képek -
remark #267990 Ezt melyik tankönyvben olvastad? Egyébként meg még mindig offtopic ez ide... -
:)) -
szia :) -
Ezek se rosszak :)
norbre te meg ne üssé' ki :D -
A fa*zom vitatkozzon veled! Szia!! -
Jó téma
-
úgyértem ha az a bajod hogy nincs kép.. csillag.. amúgymeg nem ez az első vita ami lezajlik a topikban, ha nem tűnt volna fel.. majd elmúlik és kész, nem kell nyavalyogni folyton -
Csillag, rólam van szó?! Nem, arról, hogy teleszarod a topicot.. -
-
Magától nincs fejlődés, mivel senki sem szeret ingyen dolgozni. Ha nincs igény rá, akkor bezony az kényszerű lehet csakis. Mit gondolsz a rómaiaknak miért nem kellett robbanómotor, nodeplán gőzmozdony??? Mert korlátlan rabszolgakészleteik voltak (egy ideig). Ha van gyaloghintód, minek a szuzuki??! :DDD -
te is rakhatsz humoros képet -
Ja.
Ezen felül azt felejtik el a konetósok, hogy van terémszetes amortizáció és költséghatékonyság. Mondjuk egy 200 évig működő izzó belekerülne vagy 1000 euróba. Azt, ha véletlen eltörik, akkor kicsit sokban fáj. Azon felül, ha megszűnik valaminek a gyártása és technológiája azt hamar elfelejtik.
Ki képes ma pl. viking hajót vagy jégkunyhót építeni? Nem úgy működik a világ, ahogy a konteósok elképzelik... -
Itt kell ám okoskodni, ebben a topicban..! -
valóban nem ilyen egyszerű, és igen, nem lehet általánosítani.. de alapvetően az olyanokról beszélek mint pl a telefonbiznisz.. tömegével ontják a gyártók a "telefonokat" és a reklámokat amiben elhitetik veled hoyg neked szükséged van rá.. és megveszed, csak hogy a metrón hazafelé teniszezhess a pda-n.. nem tartalmaz mindegyik olyan újdonságot amivel előremozdítaná a világot, de muszáj eladni.. mi pl az egyik nagy telefongyártónak tervezünk összeszerelő berendezéseket.. max fél évig kell hogy bírják a strapát, mert utána másik telefonra állnak át.. -
remark #267976 A fejlődést nem kikényszeríteni kell, hanem hagyni! (Ennél több ide off.) -
[IMG] [/IMG]
-
Ennél azért komplexebb a dolog. Terveznének stapabíróbb járműveket is, de ki fogja megvenni, ha háromszor annyiba fog kerülni, mint egy Suzuki, nem néz ki "faszán", és még csak különösebben gyorsan sem lehet hajtani vele, egyszerűen csak nehezen kopik el? Ugyanez minden mással. Igényt lehet formálni, és formálnak is, de csak addig, amíg a határköltségbe bele nem trafálnak.
Pont a múltkor néztem pl. olyan "bútorokat", amik egyetlen, böszme nagy fatönkből voltak kifaragva, lakkozva. Gyakorlatilag örök élet plusz kétszáz év a felhasználhatóságuk, letörni nincs, ami letörjön róluk, anyagfáradás kizárva, satöbbi, de 1.) sehol nincs a kényelmük egy kvázi "egyszerhasználatos" fröccsöntött forgószékhez képest, 2.) k*rva drágák.
Tehát én úgy vélem, azért durva egymásrahatások alakították ki ezt a mostani rendszert. Mint majdnem minden, ez is sokkalta bonyolultabb, mint azt az ember szeretné hinni - ezért nem is egyszerűen változtatható. -
Az mondjuk tény, hogy ha 1x vaamiből legyártanak eleget és a célnak megfelel amúgy, akkor nehéz kikényszeríteni bármiféle fejlődést (pl. energiatakarékos fényforrások stb.), hiszen mindenki elégedett és örül. Lecserélni a megklévő készleteket sokmilliárdba fájna és MINEK.
A technikai fejlődés egyik mozgatórugója az elhasznált eszközök pótlása modernebb és költséghatékonyabban/nagyobb mennyiségben gyártható eszközökkel. Szóval ez egy kettős dolog. Sajnos azonban a nyereségvágy itt is felülkerekedik az ésszerűségen, pedig van arany középút, mely a fejlődésnek és a tartósságnak is kedvez a megfelelő mértkében (és ez technológiai területenként más és más nyilván). -
nem rád céloztam, csak általánosságban beszéltem.. ilyen tekintetben én is antifogyasztó vagyok, de arra céloztam hoyg mindenki szereti a kényelmi "szolgáltatásokat" (nyilván ezek csak a fejlődés útján jöhettek létre), és nehezen mond le a meglévőekről.. viszont az amit megvehetsz mind azon az elven kerül megtervezésre hogy minnél előbb szükséged legyen egy újra, és ez alól nehezen tudja kivonni magát az ember.. max azzal tehet többet a dologért hogy valóba nodafigyel arra hogy mit és honnan vesz meg, és elgondolkozik rajta előtte hogy valóban kell-e az a valami neki -
remark #267971 A fogyasztás, és a folyamatosan megújuló szükségletek miatt vannak munkahelyek.
Nem munkahely kell az embernek, hanem ruha, étel és fedél.
Ha minden körte 500 évig égne, akkor mi lenne? Legyártanak pár millió villanykörtét, aztán lehúzzák a rolót, és mindenki mehet a dolgára?
Rémisztő ez a gondolat számodra is? Egyes vezetők is meg vannak rémülve ettől a gondolattól. Találhatnak ki új feladatokat az emberek számára... -
Nem így élek. Pont. Nem kényszeríti rám senki. Pont. Minden gépet csak akkor cserélek le, ha tönkremegy. Van nagyon régi és nagyon új cuccom is.
A számítógépben ma lényegében kettő dolog tud tönkremenni, táp és vinyó, mert ezek mechanikusak. A gépet tiszítva és karbantarva gyak. végtelenségig működnek. Nem kötelező kidobni őket.
Én az igazi antifogyasztó vagyok, de nem elvből, nincsenek magas igényeim és fogyasztási mániám. -
remark #267969
-
nem csak én :) -
te beszélsz romantikus utópiákat kergető emberekről? :) -
ezt a fajtát igen.. de nem gondolom, hogy csak ilyen létezhetne -
csak az tartja fent a társadalmat. illetve tartotta, már nem tudja eltartani láthatólag. -
+1
[/IMG]