379021

Tedd föl vicces (és egyéb) képeidet ide... Ha nem tetszik, ne gyere be, de ne nyafogj.
Hirtelen ijesztgetős alkotások és (nem jelölt) 18+-os képek büntetőpontokat eredményeznek!
Videó/kép beillesztés tesztelés, gyakorlás

- A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat büntetőpontokkal jutalmazzuk.
- A politika, és politikai jellegű képek, videók, akármi továbbra is tiltott az egész SG-n. Minden ilyesmi törölve lesz.
- Akinek ellenállhatatlan vágya van arra, hogy mégis megosszon másokkal hasonló dolgokat, ilyen témáról beszélgessen, keressen rá egy másik fórumot.

1080px-nél magasabb képet linkben tessék posztolni vagy verés lesz.

SG.hu Discord (2021.10.11)
  • Neocortex
    pont itt humiariba veséztük ki anno hogy a magyar köznyelv valszeg az alábbi masina miatt veszi 100-nak a kilót, nem létezik más racionális magyarázat
  • Dzsini
    Igazából ez - ahogy linkelték is - kulturális különbség, hogy a bejárattal egyező szintet "nulladik szint" vagy "első szint" - és az annak megfelelő helyi névvel illetik. Ahogy programozásban is sok nyelven egy sorozat első eleme a "nulladik".

Hasonlóan szórakoztató a Rövid és Hosszú skála összehasonlítása, azt is kultúránként másképp használják, és fordítások esetén kiválóan félre lehet menni vele :)
  • Musachy
    Pontosan
  • Kojiro
    Sok ilyen értelmezési hiba van a köznyelvben. Mert egyszer valahogy tévesen elterjed és senki nem foglalkozik vele, hogy helytelen és úgy mara. Szomorú dolgok ezek.

Pl. Kiló - 1 kg = 1000 g
    Mégis ha adsz egy kilót, akkor egy százast adsz. Emberi hülyeség. Így marad már...

Évtized - Mivel egy évezred első éve pl. 2001, így az az évtized első éve is.
    Mégis, ha azt mondják, hogy '90-es évek, akkor olyan évszámokra gondolunk, amik 199* -nel kezdődnek (1990-1999). De ha a XX. század utolsó évtizedére gondolunk, az 1991. jan. 1. -2000. dec .31.
  • Zsoltee_a_bator
    Stimmel :)
  • ximix #368605
    Jövök megint a nyelvtan kettesemmel, de :) szerintem az emelet és floor nem ugyanazt jelenti.

Ha van egy 5 szintes épület az első szint a földszint és utána jön az 1. emelet ami a 2.szint.
    Ezért ez az épület egy 4 emeletes, de 5 szintes épület.
    A pincénél bizonytalan vagyok, mert bár az is szint, de mintha külön számolnák passz.
    Szerintem "nincs itt semmi néznivaló" csak szóértelmezési kalamajka.
  • benőmenő
    Az addig oké, de a termek is a magyar emeletszámhoz vannak sorszámozva (tehát az elsőn a 100-as termek, a másodikon a 200-asok, stb.).
  • Alexease
    Van orszag, ahol mar a foldszint az 1. emelet, vagyis ez normalis kiiras, csak hulyen nez ki:D
  • PLaci #368602
    US/kanadai/orosz/japán/koreai sajátosság.
  • benőmenő
    Haver fotózta reggel az egyetemen:
  • Synchronous
  • RatBaG #368599
  • ximix #368598
    Carl Brenders "összekente a vásznat"

Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.12.03. 23:34:02
  • PLaci #368597

Így könyebben szállítható:

• BaliBoy
  • extra sensory
  • nordan
  • BenedekFeco
  • ximix #368592
    érdekes
  • BenedekFeco
  • Neocortex
    tuti-e
  • BaliBoy
    Ilyen barom nincs még egy az országban. :DDDD

Kósa megint alkotott

Full story - érdemes a többit is megnézni. :D
  • Palinko
    Vargas még a spanyoloknál vagy portugáloknál is van, de a horvátország sokkal érdekesebb merty a Horvát az is magyar név, és ők magukat hrvat-nak mondják :D
  • BladeW
    Szlovákia
  • ximix #368586
    érdesség
    kép linkje

leírás g.t.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Érdekes térkép, amely a leggyakoribb vezetékneveket (családi név) mutatja a világon, a 2019. augusztusra érvényes aláírás szerint.

Különböző színek jelzik a vezetéknevek eredetét,
    -vörös a szülők neveiből,
    -sárga a szakmákból,
    -kék a személyes tulajdonságokból (például a török ​​Yulmaz jelent "megbánthatatlan"),
    -ibolya földrajzi eredetből, a
    -kék nem világos, szó szerint védőszentelt jelent "(de mondjuk, hogy a görög Papadopoulos szintén kovács, mint Smith, és a belorusz Ivanov inkább megismétli az oroszat),
    -rózsaszín a származási helyről származik (vagyis szinte ugyanaz, mint a földrajzi hely, például Horvátországban a leggyakoribb vezetéknév a Horvat).

Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.12.03. 16:55:00
  • ximix #368585

Karácsonykor ha valaki szeretne trollkodni egy kicsit :)
    amazon link több féle
  • mulli1986
    Keresztes vipera volt? Ilyenkor annyira röhögök. Főleg ez a jajjgatás, amit csinál...
  • Dency
  • toza #368582
  • ximix #368581
    A biztonságos szex
    gif
  • meistro
  • Zsoltee_a_bator
    Tudja vezetni a babakocsit, nem is akarhogy. Izomtonus is rendben.
  • mulli1986
    Nyílván nem csak neked szántam a spoilert, csak te voltál az első akinek olvastam spoileres dolgokat a HSZ-ében. Egyébként én nem fogom elkezdeni nézni addig, amíg le nem megy legalább egy évad, de lehet több. Idegbajt tudok kapni mikor várom a következő részt, ezért nem leszek mazoista. A Hozzászólásod másik felét így el se olvastam, mert elkezdtél belemenni a részletekbe :)
  • ximix #368577
    Amikor házhoz mész a pofonért :)
    gif

coub link
  • ximix #368576
  • Synchronous
  • PLaci #368574
    Engem annyira zavart a sok minden amit leírtatok, hogy letöltöttem megnézni.... Vagy spoiler, vagy nyissatok a sorozatnak topic -ot... (Úgy látom perpillanat még nincs.)
  • vérpocok
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mások sem tették spoilerbe amit írtak róla, de amúgy sem gondolom, hogy olyan dolgok lettek volna megosztva, ami a filmélményt rontaná... akkor ennek alapján az összes trailer és a plotok is rontják, mert információkat közölnek a filmről. Sőt ennek alapján már az ide feltett vicces képek is spoilereznek, mert elárulják a kis yoda korát.
    Másrészt: nem abba kötöttem bele, hogy csecsemő kinézetű. A SW univerzumában vannak más gyerekes kinézetű lények is. Pl. a jawák is olyanok kinézetre mint a gyerekek, akik csukját húztak magukra.
    Én a bébiyoda szellemi fejlődésére utaltam elsősorban, arra, hogy 50 évesen még beszélni sem tud. Vagy te úgy vetted észre, hogy aranyköpésekkel és életvezetési tanácsokkal bombázta útközben Mandót? Esetleg univerzális igazságokat osztott meg vele az erőről? Nem. Épp úgy viselkedett, mint egy toddler, aki láthatóan a szó minden értelmében még csak csecsemő.
    Aztán lehet, hogy majd hirtelen kirobban benne egy hormon ami látványosan beindítja a fizikai fejlődését, és nő még 2 centit, de nem is ezen van a hangsúly, hanem a szellemi érettségen és az intellektuális fejlődésen. Ezek ugyanis elengedhetetlenek ahhoz, hogy valaki egy olyan jedi mester legyen, aki padawanokat oktat.

Utoljára szerkesztette: vérpocok, 2019.12.02. 21:00:36
  • BenedekFeco
  • BenedekFeco