Non system disk error

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nézz át erre a fórumra
de sztem egy tûzfal elhárítja a problémát

de ez érthető is ez a seagate 1Gb-os nem mai darab....meg a régi szígétek nem éppen a megbízhatóságukról voltak híresek
ilyet néha nekem is csinált...szerintem a merevlemez fölött kezd elszálni az idő
a maxtor fbsat-sat tipuszámhelyett bútoláskor néha Matrox Milleniumnak ismeri fel:-)
ezen egy kiadós bekapcs-kikapcs segít úgyhogy szerintem neked mindenképp a vinyóddal van a baj
Dikkma
Huh.
Ha a bios nem ismerné fel azt mondom, nem pörög fel a merevlemez, mert nehezek a tányérok, de így nem tudom :/
Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni a következő probléma elhárításához:
Egy ismerősöm régi számítógépében cseréltem memóriamodult (64MB PC-100-ast 128MB PC-133-asra), majd a merevlemez (Seagate ST31082A-1G😎formattálása (C:/s)után újratelepítettem a Win98SE-hun-t.A gép elindításakor "NON SYSTEM DISK ERRORT" kaptam, aminek akkor az volt az oka, hogy az alaplapon (amit nem tudtam azonosítani,csak egy szám van rajta:35-8831-02)meglazult az IDE csatlakozó.Megigazítottam mindent, de a gond részben megmaradt, igaz csak újraindításkor jelentkezik (a gép azonosítja a merevlemezt, utána mégis a Non system disk error jön).Kikapcsolom, majd be- a gond megszűnik.(a memóriateszt sikeres, AT alaplap, Celeron 266MHz)

Van valakinek ötlete?

Köszönettel,
Andrew