16997
-
Hellsing47 #13695 hát azt hallom, mint egy porszívó
am3-as foglaltra felmegy egy asus silent knight 2 vagy egy cm hyper tx2 nem tudjátok véletlen? :) -
donoki #13694 nekem eddig egy gyári hűtővel sem volt gondom... egyik e volt hangos!
szerintem te kifogtál egy hangosabb példányt :D -
az egy kalap kaka -
Hellsing47 #13692 sziasztok
az x4 955-ös gyári hűtője tényleg ilyen baszott hangos vagy csak nálam nem stimmel valami? -
jah, és bővült a porcijaim száma, mert a céges gépembe vettem egy X4 925-t :) -
Akkor lehetséges, hogy az E szériás stepping-ű 2-3-4 magosok letiltott 6 magosok lesznek :) -
donoki #13689 az jobban hangzana :D -
Obakker, tenyleg. Nos, teljesen mindegy, nevezhetnek akar hupikek torpike 1-nek is :)) -
donoki #13687 nem, most néztem a 6magosoknál van E0 stepping :D -
E0? Az nem Intelnel van? :D -
Inquisitor #13685 Elég félkész cikk. X400 és x600 sorozathoz oda van írva: Semmi. Azért a bekapcsolható L3 cache az semmi? Vagy nincs benne Phenom II 800 széria, ahol 4MB cache 6MB-ra bővíthető ... -
donoki #13684 jah, hát ez van :D -
Akkor neked a régebbi fajta 6000+ van!
Nekem az újabb volt ami 89W-ot evett és 3,1GHz-es volt alapból!
-
donoki #13682 jah megvan, pedig itt néztem előtte, kicsit tüzetesebben átvizsgáltam most :D
CPU stepping JH-F3 -
Alaplap\CPU és ott :) -
donoki #13680 ezt hol találtad az everestben? kiváncsi vagyok a 6000+ra :) -
Nekem azt írja az Evereszt hogy BL-C2 az jó?
Donoki szerintem már kevés, mert kifutott a Deneb, mindet Propus lapkára csinálják már! -
donoki #13678 És akkor még mindig az a kérdésem, hogy van E0 stepping, na az mi?:D
Amúgy ha veszek egy 2magos phenom procit, akkor mennyi az esélye, hogy unlockolni tudom a letiltott magokat?
-
Az ipon meg elorukkolt egy hasznos cikkel (piros pont): Letiltott processzormagok életre keltése -
Techpowerup teszt: AMD Phenom II X6 1090T 3.20 GHz -
Jol leirtatok... C3 egyszeruen egy ujabb, javitott kiadasa a CPU-nak. Altalaban a TDP fogyasztast minimalizaljak es kisebb fesz.-el is mukodik.
-
Dobronski #13674
-
próbálkozok... -
Gibor #13672 Te Solten vagy? 

-
donoki #13671 és akkor minél nagyobb az érték, meg minél hátrább van az abc-ben akkor az jobb? a C3 jobb a C2nél, és akkor az E0 az hol van? -
izé hát úgymond bugokat javítanak, új eljárási mód stb pl fogyasztás csökkentés, tuningolhatóság stb. és ezeket nevezik el így C2, C3... -
Gibor #13669 Pl C2 től a C3 kevesebbet fogyaszt... jelen pill a 965m 145W ot eszik elv csúcson, C2 steppingel,C3 as viszont csak125W... újabb széria vagy nem tudom hogy nevezzem, majd Solten komolyabban letudja írni :D -
donoki #13668 A Steppingek között mi a különbség??
Van C2, C3, E0, stb? -
"nemnehezebb tunningolni mint tankolni" 
XDDD
-
Nem ő okos, hanem tevagy szűkszavú!
Ha tudtavolna, hogy lejárt a gari...stb., biztos aszongyajakko', hogy "vigyed, jajaja!" vagy "nemnehezebb tunningolni mint tankolni"!
-
steweee #13665 jajj de jó okosat mondtál...
ott vettem a gar meg már lejárt egyhónapja. de amúgy is a barátaim dolgoznak ott, 10 éve vásárolok náluk. am ha elromlik, veszek újat, na bazz, már nem diák vagyok hogy 20.000 ft földhözvágjon. a havi benzinköltségem soxorosa... -
Az AMD-vel víziónál az Acer
-
nem fogják neked húzni a procit boltban, mert a te felelősséged, hogy ha elszarod, akkor ugrik a garancia. ezt a bolt nem fogja felvállalni párezerért :) -
Ezt az írást átolvasod szerintem ebben minden benne van nekem is ezt ajánlották! -
steweee #13661 okés. köszi. kerítek egy kevésbé elfoglalt számtech boltot, ahol van ilyen lapjuk és idejük arra, hogy megnézzék a magokat meg felhúzzák a proct néhány ezresért.
a proci húzásáról esetleg vki vmit tudna bővebben mondani ? -
Van persze!
Ugyan úgy ki tudod kapcsolni a + magokat ahogyan bekapcsoltad! -
steweee #13659 amd 7750 x2 proc
gigabyte ga-ma770-ud3 /us3 lap
hogyan lehet húzni itt a procit, milyen beálításokkal ? -
steweee #13658 köszi a választ, de azért te is érzed hogy önmagában ez nem segítség. azt kellene tudni, hogy ha beleteszem egy ilyen alaplapba, ahol fel tudom oldani a tiltott magokat, és mondjuk kiderül, hogy nem véletlenül lettek azok letiltva, hanem hibázik meg fagy, akkor van e lehetőség azokat újra inaktiválni, hogy kétmagosként tovább működjön....
am ugye tudnivaló az, hogy üzleti fogásként soxor előfordult már az, hogy butított verziókat is kiadtak gyártók, hogy az ár teljesítmény skálán legyenek végig termékeik. ezt korábban soxor kihasználtam pl videokártyák tekintetében. de a processzort húzáson kívül még ilyen magos oldásként sosem próbáltam -
elvileg a 3. 4. magot azért tiltották le, mert hibás széria volt, és nem kukázták, csak fogták azt a szériát és letiltottak 1-2 magot, de eladható így is. ha mákod van, akkor nincs baja, és megy 4 magosként. -
steweee #13656 http://www.hoc.hu/index.php?p=news&cid=1&y=18383
erről kinek mi a véleménye ill. tapasztalata ?
most hívtam a kedvenc számtech boltomat, és mondták hogy nem igazán javasolnák a tiltott magok feloldását, mert nem véletlen hogy azokat tiltották gyárilag... ez ugye vagy igaz vagy nem, de am a srácok értenek hozzá.
nekem is ilyen van, és fontolgattam a lépést. ezen túlmenően vki tudna adni tippet hogyan lehet tuningolni ezt a processzort ? mert as régebbi típusú alaplapokon tökre egyértelmű és 1xű volt a dolog, de itt egészen máshogy kellene játszani a beállításokkal.
gigabyte ga-ma770-ud3 /us3 lap van a gépemben...