AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PLaci
Abit KN9 Ultra

Sajnos ebben az alaplapban nem mûködnek az AM2+ és AM3 processzorok, le kell cserélned az alaplapod.

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

Erre egyszerü a válasz... hangos... cseréld le.

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

TurboX
valaki belinkelhetné a phenom x4 955 blekkedísön gyári hûtõ adatait(méret, zajszint, fordulat) mert még a hivatalos oldalon sem találom. elõre is köszöntem!
Ahhh, most mehetek zsepiért... <#finom>

www.smart-bus.hu

Solten

Saor Alba

benőmenő
Még sok is <#gonosz1>
A AMD Athlon64 X2 4800+@3GHz egy Scythe Mugen 2-vel mennyire tudnám lehûteni? Gondolom nem lesz baj a hõmérséklettel még ilyen melegben sem ugye?

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Pedig lehetséges, a FULL-HD-t nálam se játsza le normálisan C&Q mellett..

Amúgy a második kérdés meg nem kérdés, szerintem egyértelmû 😊

Solten
"Lehetséges az hogy akadnak a HD filmek ha be van kapcsolva a Q&C?"

Nem. Legalabb is nalam soha nem fordult elo. Dinamikusan valtoztatja az orajelet.

"Amúgy ha be van kapcsolva akkor ha lentebb megy az órajel akkor a proci hõmérséklete is csökken?Így netezés közben pl.?"

Uhum.

Saor Alba

repvez
kinéztem magamnak egy athlon 2 X4 635-ös CPU-t, de nem tudom hogy müködne e az alaplapomba, mivel AM3-as foglalatu és nekem AM2-esem van és nem AM2+-os. Söt mivel ABIT gyártmány igy még bios sincs már ujabb hozzá hogy esetlegesen az ujabb procikat ez alapján támogatná.
DE viszont máshol meg azt olvasom hogy az AM3-as foglalat visszafelé kompatibilis, akkor most mi a helyzet?
Abit KN9Ultra lapba kéne ez a proci.
berczely
Lehetséges az hogy akadnak a HD filmek ha be van kapcsolva a Q&C?
Mert ma megtörtént hogy elindítottam egy filmet és be-be lassult, elcsúszott a hang meg meg akadt!Kikapcsoltam a Q&C-t és jó lett!(De lehet hogy csak az újraindítás miatt javult meg!)
Amúgy ha be van kapcsolva akkor ha lentebb megy az órajel akkor a proci hõmérséklete is csökken?Így netezés közben pl.?

Solten
PLaci
Elég, ha valakinek 7/24 megy a gépe, és fut a BOINC 😊

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

Napi 5 órás géphasználat mellett, az 50wattos fogyasztás különbség, 50.-Ft/kilowatt árral számolva az cirka havi 375.-Ft... ez ugye 5 óra teljes terhelést jelent!

Nem akarom ragozni, egy átlag júzernek értelmetlen...

www.smart-bus.hu

PLaci
Mondjuk az sem mindegy, hogy csak napi pár órára kapcsolod be, vagy 7/24 megy...

Ha jól emléxem ez a bash.hu-ról van:
"Fázom, bekapcsolok pár gépet..."

Mikor? 20-30 év múlva? 😄 Picit számolj utána... 😊

www.smart-bus.hu

Solten
45W?? OMG... <#eljen>

Saor Alba

REXCraft
én azt sem találom hol kéne átállítanom a memória idõzítéseket és hogy hol lehetne feszt adni neki :/

PLaci
vissza jön az ára az áram számlában...

berczely
"Jó hír, hogy a négymagos energiatakarékos Athlon II-k új csúcsmodellje, a 2,40 GHz-es 610e is befért 45 watt alá. Ugyanez nem mondható el a hagyományos modellek új királyáról, a 3,00 GHz-es Athlon II X4 640-rõl. Neki már csak a 95 wattos tartományban maradt hely. Az új takarékos négymagos 43 000 forint környékén, gyors társa pedig 36 000 forint körüli áron kapható. Minden esetben hivatalos forrásból származó, dobozos, három év garanciás termék árát adtuk meg."
link

Hát nem tudom ki az a hülye aki 43ért vesz ilyen energia takarékos procit... szvsz drága!

berczely
Ne jézusomozz mert az én ramom is 1600MHz-es, de mind1!
Vagy átbasztak vásárláskor?
link ilyenem van.

Õ mondta hogy neki 1600as ramja van, azért írtam, én tisztába vagyok vele hogy az enyém 1600as és meg is tettem a megfelelõ lépéseket hogy stabilan futtassam.

PLaci
Jézusom....
Gyerekek, ha 1600MHz-et akartok, akkor vegyetek olyat, amely legalább ELMÉLETI síkon megbirkózik vele... a Mushkin (a weboldaluk szerint) nem gyárt csak 1333MH-est...

berczely
Szevasz tesó!
Nekem is ilyen memóriáim vannak!Ha neked sikerül 1600MHz-en stabilan futtatni akkor bepróbálkozom én is!
Nálam mentek 1600MHz-en, de szinte minden program meghalt egy idõ után és exe hibával kilépett... legutóbb amikor meg próbáltam 1600MHz-en akkor el sem indult a gép!
Amúgy idõzítés az 9-9-9-27 @1600MHz ennyit tudok (elvileg)

REXCraft
Rendszermemória 4096 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM) - szóval akkor gondolom 1333-on fut :/
mushkin 2x2giga cl9 ramok

Mondjuk everest... de ha biosban nem állítottad át 1600ra akkor tuti 1333MHz en fut, amúgy az NB azaz NorthBridge nek kell adni több feszt, tanulmányozd át a bios-t (fogalmam nincs hogy msi nek milyen biosa van, csak Gigabyte lapom volt eddig). Amúgy gondolom +0.050 megy -0.050 es skálákkal lehet szabályozni a feszt, ha igen akkor +0.050 mehet is neki, baja biztosan nem lesz tõle, jaa és a ramok milyenek? Mert annak is megfelelõ fesz jól jönne, gyárilag 1.5V ot kap, az enyém pl 1.7-1.9 között érzi jól magát.

REXCraft
nem, hozzá sem értem 😄

#13746: igen 1600, hol tudom megnézni mennyin fut? fesz adáshoz meg nem értek (max anyit hogy biosban kell) de hogy ott mit és hol azt nemtudom :/
szóval ha tudnál esetleg ebben segiteni megköszönném

<#eljen><#eljen> Azért elég szép, szerintem nem kicsit fogják ezzel megszedni magukat, csak jöjjön be, mondjuk annyiból elõnyösebb lesz hogy egybe lesz számítóegység, azaz CPU GPU. Mondjuk nem tudom milyen felbontás alatt ment a AVP de szerintem!!! olyan 30-40fps lehetett....

Solten
Hûtéssel biztos nincsen gond (: Alaplapod is jó, ramok 1600asok? ha igen annyin is fut? Amúgy nem akarok hülyeséget írni ezért csak nagyvonalba, ha nem tuningolt cpu, azonfelül próbáld meg hogy az északi hídnak 1skálával több áramot adsz, nekem 0.050V onként lehet én 0.1V adok többet neki. Õszinte leszek nem tudom hogy megoldja vagy bármi, énis csak úgy olvastam hogy érdemes am3 as lapnál.

Solten
Hello. Tuningoltad a CPU-t?

Saor Alba

REXCraft
msi 770-g45, chieftec 450w, win7 x64
hûtés oké, általában 45fok körül mozog játékok közben, de ha mondasz progit amivel logolni is tudom akkor megmondom pontosan 😄

Milyen alaplap milyen tápegység milyen windows. Hûtés megfelelõ? Nem melegedik túl?

REXCraft
sziasztok
van egy phenom II x4 955-ös procim, és néhány játéknál teljesen összeomlik az egész gép (kép elfeketedik, hang megfagy)
restart után meg kapok egy Hyper Transport Sync Flood error feliratot még a win betöltése elött

van erre valamiféle megoldás? :/
egyáltalán processzor gond ez?

grebber
Utólag vissza olvasva még értelmetlen is 😄

PLaci
Jó lenne tudni az alaplap és a proci revízióját...
Ha a lap 2.0, vagy 2.1 revíziójú, akkor semmi probléma, ha 1.0, akkor csak a C2 revíziójú procit tudja, mert a C3-hoz béta BIOS van, amit érdemes kihagyni...

PLaci
Felhomályosítás képpen:

770 / 870 = 1 videókártya, nincs int. VGA
780 / 785 / 880 = 1 videókártya, van int. VGA (egyes lapokon van 2. kártyának 4x slot)
790 / 890 = több videókártya, X / FX -nél nincs, GX -nél van int. VGA

PLaci
Nem kéne a hülyeséget még terjeszteni is...

Én szivem szerint a 890GPA-UD3H t választanám mivel chipsete neki a legjobb ésatöbbiésatöbbi... De viszont ezekbe már DDR3 as ram kell, DDR3nál meg úgy hogy ne a legnagyobb frekvenciájú ramot mert pl a 890GPA 1866MHz ig támogatja, de gyárilag az AMD csakis 1333MHz ig garantálja a zökkenõmentes futtatást, de viszont ez olyan hogy a Gigabyte honlapján egy táblázatba van foglalva milyen lap milyen ramot milyen MHz en bír... énis 1600on futtatom õket, és "stabil de mégse, egyszerüen stabil de mégse" najó ez csak poén volt, teljesen stabil 😄 ("kivéve mikor a vinyó nem éri utol a memóriát") (ezis csak poén) 😄DDDDD jó kedvem van 😄

Köszönöm válaszotok!
- Mai, vagy holnapi nap frissíti a BIOS-t, most újrarakja a gépet.
- Mi a véleményetek a 790XTA, a 890GPA, és a 880GM-es chippel szerelt lapokról?790
890 880

LAP: MSI K9A2 CF-F CPU: X2 6000+ VGA: Sapphire 3870 DDR4, RAM: 4GB Samsung, HDD: Seagate 320GB SATA2. Várható bele egy CoolerMaster HyperTX2-es

Solten
Hello. Elsokent frissitsen BIOS-t.

Saor Alba

Gigabyte 77TA-UD3 22k
ez már támogatja teljes mértékben a PhenomII-t.

Kingston 2GB 1333MHz DDR3 13k

Memórián lehet változtatni sokat még 😄 De nagyjából ezek lennének jók... Am lehet elindítja a 955BE t az am2+ de nem véletlen nincs a támogatott procikhoz PhenomII írva...

Alaplap támogatja azt a procit is, de ezek szerint nem kifejezetten ahhoz csinálták, úgy-hogy, csak "elbánik vele" de ezek szerint nem a legjobban. Mi a külömbség az AM2 és az AM3 közt?
Szerintem az alaplapra szánhatott volna egy kicsivel többet is, hisz az hajtja meg az egészet, de most már késõ bánat. Esetleg te errõl az oldalról mit ajánlanál? Melyik alaplapot? Milyen chippel? Illetve még egy utolsó kérdés. BIOS frissítés javíthat a helyzeten? Én most azt ajánlottam neki, és ha az nem segít, akkor alaplap csere.

LAP: MSI K9A2 CF-F CPU: X2 6000+ VGA: Sapphire 3870 DDR4, RAM: 4GB Samsung, HDD: Seagate 320GB SATA2. Várható bele egy CoolerMaster HyperTX2-es

Hát mivel am2+ os lapba am3 as procit tett... és mellette egy elég erõset... Szerintem ott a bibi...

Sziasztok!

Egyik haverom vett egy elég komoly gépet, viszont az alaplapja véleményem szerint nagyon gyenge a géphez képest. Gyorsan összefoglalnám, hogy mibõl épül fel a gép és feltennék pár kérdést.
- Gigabyte MA770-UD3 alaplap link
- AMD Phenom II X4 955 Black Edition CPU (sAM3) BOX processzor link
- Sapphire Radeon HD 5770 VAPOR-X 1GB GDDR5, 128bit, 2xDVI, HDMI, Display Port (PCX)link
- Kingston HyperX 2GB 1066MHz DDR2 Non-ECC CL5 KIT link

A problémája a következõ: Win7-en játék közben kifagy, elsötétedik a képernyõ és csak resetre reagál.
Véleményem szerint ez a 770-es chippel szerelt alaplap nem bírja lekezelni ezt az "elég komoly" összetételû gépet. De ez csak az én egyéni véleményem. Valakinek esetleg van tapasztalata a 770-es chippel szerelt alaplap és a 4 magos procik barátságáról? Illetve valaki találkozott már ehhez hasonló problémával? Többször is már elõfordult ez. A videokártya egyszer ki is lett cserélve, mert újonnan hibásat adtak. Jelen esetben nem ugyan az a hibajelenség mint a csere elõtt. Új kártyát kapott a hibás helyett.
Válaszotok elõre is köszönöm!

Üdv.: Nufy

A te lapod is ASUS, az övé is.. jó lesz neki is a TurboV... bár lehet nem

Köszönöm a válaszokat, azt el felejtetem írni hogy nem nekem kellene hanem egyik ismerõsömnek aki fél bios-tol (bár én meg bírnám neki csinálni de ha valamit elszarok akkor fizethetek)egy Asus M2N68-AM SE2 lapja van neki hogy erre van e valami ilyesféle program.
Köszönöm a válaszokat s a leendõ válaszokat is!<#worship>

Solten
Hi. #13724+ van a lapod gyartojanak egy sajat OC programja (lapod tamogatja is), TurboV:

Saor Alba

én MSI lapon, Dual Core Centerrel húzom 😊 a legegyszerûbb