16997
  • barmi
    Nálad milyen bios van fent? F4 ?
  • barmi
    Igen, mindkettőt úgy állítottam be, írja is a gép bekapcsoláskor hogy x4 B50 proci és az eszközkezelőben is négy magot mutat viszont a feladatkezelőben továbbra is csak két magot látok . A fr@ncba ...
  • Jakuza001
    Plusz amennyi alaplapi thermal erzekelo es BIOS-ban beprogramozott ertek, annyi a homerseklet. :D

Emlekszem nem egy lapomnal kulonbozo BIOS-oknal is mas ertekeket kaptam.
  • benőmenő
    A képen még nem így van de azt a firmware cuccot kell hybridre és alatta az advanced clock calibation is be kell kapcsolni asszem auto-ra. Nekem így működik mind a 4 mag.
    Solten abban lehet valami, hogy azért nem tudom húzni mert kevés áramot kap a cucc? Mármint az alaplapon 8 pin-es csati megy, de mivel a tápon csak 4 pin-es volt eddig azzal ment 3 maggal meg most 4-gyel is, de ha húzom akkor néha újraindul. szerintetek segítene, ha rá tudnék dugni egy 8 pin-est? Ahhoz az átalakító ugye 2 molex csatlakozóból csinálná?
  • Solten
    Ja az altalam linkelt ASUS-e. Az aktivalosdi lutri, lehet nincs szerencsed. Ha esetleg nem a legfrissebb BIOS van a lapon akkor frissitsd es tehetsz megegy probat.
  • barmi
    feltettem a két képet a noobra :

MB intelligent tweaker (M.I.T.)

• barmi
    qrva béka! Na mindegy ... akkkor itt a lap leírása,
    az oldal alján van két kép a bios-ról!

A lap leírása : http://logout.hu/cikk/gigabyte_ma770t-ud3p_gyorsteszt/nyomtatobarat/teljes.html

• barmi
    nem igazán hasonlít erre az én bios-m. (maximum csak annyiban,
    hogy kék )Viszont az everest is érdekesen látja a dolgot .D :

Akkor ennyi? mindkét plusz mag sz@r lenne ?
  • Solten
    Allitsd manualra es nezd meg hogy az egyes magok aktivalva vannek-e:

• barmi
    Sziasztok!

Solten javaslatára unlokkoltam 2 db rejtőzködő magot az procimban
    viszont valami nem frankó .
    Itt megtekinthető a probléma : http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1012331929&no=36178

Talán a fesz. alacsony és ezért nem üzemelnek ?
  • Solten
    Javult a AMD helyzete az x86-os CPU-k piacán
  • Solten
    Kerdes mit ertesz sima alatt, a legnagyobb teljesitmenyu leghutok (14-es kavaroval) teljesitmenyet hozza.
  • Her Laca
    Na így már értem.
    Akkor visszatérve Guru hűtőjére ,ez most átlagos ,vagy annál jobb teljesítményt produkál egy sima léghűtéssel összevetve. Ez a kérdés .
  • gurubefree
    Hat ..... lassuk az i7 920 (stock) gyari hutovel idle 38 ; load +70C ( 74C-75C ) 3.5GHz 85C.
    Az AMD x6 1090T (stock) gyari hutovel idle 35C ; load 55C
  • Solten
    "A tesztek nem érdekelnek"

Nezz teszteket... Ott muszerrel merik, az hogy mit ir ki neked xy programocska az valoszinuleg nem a pontos ertek.
    Amennyi CPU annyifele hotermeles, szoval nem kicsit lama dolog ez a kerdes hogy az AMD jobban melegszik? Valoszinuleg egy max. alaporajelu 140 TDP hatmagos AMD ertheto okokbol tobb hot fog termelni egy alacsonyabb orajelu / TDP-ju, kisebb csikszelessegu Intel 4 magosnal... Ami erdekes lesz az az azonos csikszelessegu Sandy illetve Bulldozer osszehasonlitasa e szempontbol...
  • Her Laca
    Na most akkor érthetően mond el a jómunkásembernek,hogy az AMD jobban melegszik,vagy sem. Pedig volt X4 em de már nem emlékszem milyen hőfokokat produkált. Mintha melegebb lett volna. A tesztek nem érdekelnek:)
  • gurubefree
    Na .... egy kis buhera utan.

• Solten
    Mashogy szamoljak, ertelmezik, az Intel a tipikus fogyasztasi erteket adja meg, az AMD meg az elmeleti maximumot. Amugy is kategoriakba van sorolva, tehat pl. egy 95 TDP-t kicsivel tullepo CPU mar a 125-be kerul. Ez csak iranymutatas, a valos hotermeles es a fogyasztas tesztekbol derul ki amikert annyira rajongsz.
  • Her Laca
    ?
    "(tehat 95 TDP-s Intel nem egyenlo a 95 TDP-s AMD-vel)."
  • Solten
    "melegebbek"

Nem jol tudod. Amit kell nezni egy adott CPU-nal az a TDP ertek, ezt a ket gyarto kulon definialja (tehat 95 TDP-s Intel nem egyenlo a 95 TDP-s AMD-vel).
  • Her Laca
    De ez AMD proci nem? Azok melegebbek ha jól tudom,szerintem nem rossz értékek ezek.
  • gurubefree
    Valami nincs rendben ....

Mindjart jovok . Leszedem es ujrapasztazom mert oc alatt nem igazan remekel. ( a gyari pasztaval tettem fel. )

Amugy is bas...a a csorom az a 37C idle. Annal alacsonyabbnak kellene lennie min. 4C-5C-al.
  • Her Laca
    Csak azért kérdezem,mert a 4 gigán járattt procit 30-34 fok között tartja ilde a 8000 ezer huf os hűtő. Load,olyan 50-60 között de ez nagyon függ a külső hőmérséklettől. Most hűvös van így az 50 kb a reális.

Na itthon megkérik az árát bakker :)
  • Solten
    Abszurdisztani arakban szerintem jartasabb vagy mint en, de olyan ~14 korul.
  • Her Laca
    Mennyibe kerül?
  • Solten
    Ugye egy normalis vizhutes ~ 40e Ft, szoval csodakat nem kell varni tole, viszont pariban van az ~ 1 kilos leghutokkel es azokhoz kepest fele annyiba kerul. A helytakarekossagrol nem is beszelve. Szoval szerintem elegge eletkepes koncepcio.
  • Solten
    48 fok egy 100 TDP feletti 6 magosnal? Na neee... :) Veszek ketto ilyet... :D
  • benőmenő
    Ennek mennyi hangja van? Oké, hogy vízhűtés, de a radiátoron úgy is van venti. Mert így hőfokok alapján nem győzött meg engem.
    Solten: valahogy most kicsit zavaros amit az amd művel, mert szinte egyszerre dobta az am3+, és már jön is (vagy már itt is van) ez az fm foglalat, de már be is jelentették a következőt. asszem' ez kavart meg egy kicsit.
  • gurubefree
    Persze ... valoszinu 128C .
  • Zoli007
    Azt a hűtőt inkább az SSD-re kellett vona tenned
  • gurubefree
    Sziasztok

Beszereztem egy Antec H2O 620 hutot .... teszek egy idle es load info-t ide ha valaki hasonloban gondolkodik. ( AMD X6 1090T BE 3.2GHz )

idle:

load:( Prime64 )

• Solten
    A helyzet azert nem dramai, az AM igy is "rekordideig" huzta az Intel foglalataihoz kepest, az FM2-vel is ez a terv. Masreszt szo sincs csillagaszati arakrol, a csucs Bulldozer kerul majd annyiba mint az i7. Azt meg tudjuk hogy az Intelnel ez csak felsokategoria, az Extreme CPU-kat 1000 dodoert arulgatjak... Az "atlagusernek" a 6 magos Bull is tobb mint eleg szvsz, foleg olyan finomsagokkal hogy mag-aktivacio... De en azt mondom hogy a Trinity APU is boven jo lesz egy Gamer PC-be.
  • Solten
    Siman.
  • benőmenő
    Na bazz...
    Ha az AMD is elkezdi ezt az évenként új foglalat meg egekbeverni az árakat ez volt az utolsó pc-m amit játékra vettem
  • gurubefree
    Na .... akkor nekem tokeletesen eleg lesz az x6 1090T + crosshair IV amig megtortenik ez .
  • Solten
    Az FX-8150 saccperkabe a Sandy i7 2600k-nak megfelelo osszeg... Gyanitom a teljesitmenyuk is hasonlo.
  • Inquisitor
    Bulldozer desktop CPU launch - CONFIRMED - week 37(38). FX-8150 price-tag 269 USD!
    Sandy Bridge (Enthusiast) launch - CONFIRMED - week 4x. (maybe say later :) Ci7-3930K price-tag 560 USD

Enjoy, tell the world ...
  • Solten
    Senki nem hulyezett le, ne tulozzunk... Uj foglalatra a nextgen Bulldozerek miatt lesz szukseg. Az FM1 az Athlon II mivolta miatt total inkombatibilis vele. 3 csatornas memoriavezerlorol rebesgetnek az FM2-vel kapcsolatban, eltero VRM specifikaciokkal igy az AM3+ Bulldozer se lesz kompatabilis.
  • Inquisitor
    Erről regéltem pár hete és le lettem hülyézve.
    Az járt jól, akinek sok pénze van és eleve G34 lapot vett. Abba belemegy a "gagyi" Opteron X12 (vagy több) és a késöbb kijövő Bulldozerek, akár a 16 magos is. Más tészta, hogy az alaplapok 80-200K között vannak, a procik meg még sokkal drágábbak hozzá.
    Az új foglaltra azért van szükség, mert a nextgen bulldozer magos procik mellé lesz ugye GPU is. Más kérdés, hogy akkor miért nem az FM1-et tervezték úgy, hogy azokat is fogadja?
  • Solten
    PH-s: Részletek az AMD következő generációs platformjairól. Qrvajo... Szoval eddig tartott az AM foglalat... Bar hosszu idot kihuzott az ketsegtelen. Az FM2-vel is ezt a vonalat tervezik. Az igazi kiralysag szvsz a Trinity lesz a juserek tobbsegenek.
    Szemely szerint kisse csalodtam, mar hosszu ideje varok a Bullra de egy olyan platformra meg nem erdemes epiteni ami jovore kukazodik. Most aki meregdraga FX lapokba fektetett az jol megszivta. Na most nem keves embert taszigaltak az Intel fele, valoszinuleg engem is.