16997
  • bucsku
    az uj AMD konfigom www.tar.hu/recsaba
  • l3alF1aKe
    gigabyte al az a baj hogy csak kis átalakítás UTán lehet normálkisan tuningolni. viszont támogat mindent, van benne minden extra amit gerry annyira nyomat, bár a felét sem fogod használni. gigabyte ga-7vaxpultra. via kt400, barton support, firewire 2.0 usb, raid, minden hülyxeség ami kb 50% ban kihasználatlan marad-) Nekem is ilyen van és semmi gondom nincsen vele.
    Nekem stabil igaz nem nyuzom hudenagyon a procit, de azért elmegy rendesen. Amit irigylek az nforce2 ből az az asszinkron memóriakezelés, dehát akkor sem vennék nvidia terméket ha csak az lenne a piacon hát még igy-)
  • Gerry
    Én már akkor inkább a 7NJL1-et venném, mert az nForce2-es chipset sokkal többet tud mint a VIA KT400...
  • Bandee
    Na most nekem 20K-ért akkor megérei a Chaintech 7VJL Apogee?
  • Gerry
    Azt nem tudom, de a 7NJS-sel simán megy egy 2400+ 166-os FSB-vel, bár egyenlőre csak visszavett szorzóval toltam 2GHz-n, ami az eredeti, igaz 133-on... Viszont teljesen stabil, nem melegszik, és látványos a külömbség 133 és 166 között, kb. +800 3DMark (2001SE b330)!
  • Crazyn
    Az ASUS A7N8X vagy az MSI K7N2 alaplappal mennyire húzható az Athlon XP?
  • Crazyn
    Nekem is volt már Chaintech alaplapom, de én isASUS párti vagyok.
  • Gerry
    Akkor ASUS A7N8X, én eddig abszolút ASUS párti voltam, de most próbaképpen megvettem a 7NJS-t, és nem bántam meg, igaz alaposan bele kellett nyúlnom a zsebembe, de szerintem megérte, a BIOS tuningbeállításai nagyon jók, asszinkron DDR/AGP/FSB, 0.05-ösével állítható feszültség rendkívül széles skálán, stb, stb...

Lehet, hogy visszatérek később az ASUS-hoz, mivel már több ASUS lapom volt, és mind kiválóan ment, de most a Chaintech meggyőzöt...
  • Crazyn
    A Chaintech Zenith 7NJS szerintem túl drága.
    Valami olyan kéne, amin van USB 2.0, RAID, esetleg FireWire.
    LAN és Audio nem fontos.
    ASUS, MSI, Gigabyte közül választanék.

Várom a tapasztalatokat, javaslatokat.
  • Gerry
    Javaslat, ha ASUS akkor A7N8X, mivel az nForce2-es, tehát támogatja a DualDDR-t, ezáltal gyorsabb a memóriakezelése minden más VIA/SiS/ALi DDR-es lapnál, ha nem ragaszkodsz az ASUS-hoz, akkor Chaintech Zenith 7NJS, mivel az is nForce2-es, és rengeteg Extra van hozzá, S-ata/RAID, LAN, 6ch Audio, C-Box2 (USB2.0+FireWire+kijelző+mic/spk), nembeszélve a messzemenőkig tuningra fejlesztett BIOS, stb...
  • Crazyn
    Ja. Memória: most 512 PC2700-as DDR memó van, amit fel szeretnék használni.
  • Crazyn
    Eddig intel párti voltam, de lehet, hogy átnyergelek AMD-re. Ezen okból kellene egy kis segítség, hogy milyen alaplapot vegyek.

Procinak Athlon XP 2200+-t gondoltam. Videókártyám egy Radeon 8500-as, Audigy hangkártya, SCSI Yamaha CD író (SCSI kártyám van).

Olyan alaplap kellene, ami stabil, jól tuningolható, sokat tud és lehetőleg ASUS vagy MSI. De ha valami mást mondanátok és indoklás is van mellé, annak is örülök.

Előre is köszi a segítséget.
  • Athlonator
    Nekem is ilyem alaplapom van.egyik lappal se voltam annyira megelégedve ezzel mint a tobbivel.A tesztelésekhez nem maradhat ki as asus.A legtöbb teszt azzal folyik mivel az nyújtja a jó teljesítmény.Enél egy nagyo picivel jobb az Asus A7N8X
  • Gerry
    Ezt nem is vitatom, a notebook NEM játékpécé, de a Trransmeta Crousoe is kifejezetten kisfogyasztású proci, ha nem a legkisebb, ezt kihagytad a felsorolásból...
  • l3alF1aKe
    Ez nem jelenti azt hogy az lenne a legjobb.-) Mert ugye a kérdés az volt.
  • [Walaki]D`Lair
    hajajajjajajjjj...én ismerek olyat, aki az 1%-ba tartozik.....siralmas...:DDD
  • [Walaki]D`Lair
    Magarul a másfél év múlva megjelenő procikat is támogatja...
  • Athlonator
    Asus A7V8X,bioszfrissétéssek 3600 ig kezli a processzor
  • Borg
    De az emberek 99%-a nem játékra meg benchmarkra vesz notebookot, hanem dolgozni.
    Mások az elvárások. Ilyen pl a hosszú készenléti idő, amit egyelőre a C3 és az ULV intel procik tudnak a legjobban biztositani, athlon nem igazán rughat labdába...
  • Athlonator
    Szerintem azzal a hűtővel amit akarsz venni az fsb nyugodtan megemelheted 145-re.Csak lehet hogy ettől a 266 MHz-es ramod kínlódni fog
  • Gerry
    Nem melegszenek annyira az AMD Mobile Athlon4 procik, mivel kevesebb teljesítményt vesznek fel, viszont mint a mobile Celeronok/P4-ek, kegyetlen lassúak, nem is hasonlítható össze egy asztali PC teljesítményével...
  • Sati
    Akkor is fagy ha jáccok meg ha másolok .
    Kékhalállal is szokott meg ugy hogy nem mozog az egér azt csakugy van ..
  • Laalee
    nt kernel alapbol ismeri a idle parancs kiadasat uresjaratban... ezek a cpu huto programok nem csinalnak semmi mast csak ok is kiadjak. w9x alatt van ertelme, nt nel nincs
  • Csibe13
    Most akkor érdemes lenne lecserélni a 2000+os palominomat egy 1700+os T-Bred-re??
    Vagy inkább 2000+os T-BRed??
    Azt még jobban lehet húzni, vagy ez a TUTTI dolog csak az 1700asra vonatkozik???
  • Spenser
    Sajna nem fogja felismerni:)
    De menni fog benne...
  • Anee
    biztos van hozzá frisebb bios
  • Gerry
    Remek, a BIOS-a elég jól konfigolható, minőségi, és megbízható!
  • Gerry
    Én is AMD párti vagyok, de azek a hőmérsékletek számomra naggyon furcsák, milyen hűtővel mértétek, és milyen alaplapban?
  • Gerry
    Na igen, te is a VIA KT333/400-as lapokat javaslod (nem véletlenül), meg az nForce2-t (nekem az van), viszont az kicsit drágább, egyébként írtam, hogy biztosan lehet stabil SiS-es randszert építeni, de az én személyes tapasztalataim alapján nem szívesen foglalkozok velük... nVIDIA, Intel, VIA: ezek a jó chipsetek, az ALi, meg a SiS, az nem az igazi, vagy a driverekkel, vagy a "vassal", de velamelyikkel SZINTE mindig van valami nyűg...
  • Maxx
    Sziasztok!
    Most néztük a kollegákkal, és a mostani 1700+ os T-bred 'B' magos xp-ket 2600+ig fel lehet huzni, ez nem semmi, igy az fogalmazodott meg bennem , hogy az intel eddig a tuningolhatosága miatt volt közkedveltebb, de az amd e huzásával ezt is elveszitette az intel. A proci alapon 35C os volt 2600+ ra huzva sem lett több teljes terheléssel 45C-nál, sztem ez elismerést érdemlő.
  • Anee
    A SiS chipek/szetek/ nem annyira szarok mint az Gerry leírja...pl új K7S5A alaplapok is betonstabilak bár tuning az forrasztással megy...A te általad említett A7S333 amúgy nem 735-re hanem 745-re épül, ezt jelzi a 333 az alaplap nevében.
    Amúgy mind az ecs mint az asus felruházta 745-ös lapját szabad szorzó/fesz/fsb állítással...tehát a tuning végülis adott....
    De ha nézed egy 1800+ és egy 200+ között a különbség 2-2500 forint ami miatt szerintem vegyél olyat...s azt húzd
    A másik hogyha húzni akarsz akkor nForce2 lenne az ideális.
    De amúgyis...Egy ECS KT333-mas lapot is kapsz 13+áfáért s nem annnyira fapados mint a K7S5A, emelett VIA s ócsó is....a KT400-as ECS is 17 körül mozog....most ha erre aszondod hogy ECS s amiatt nem veszed meg akkor meg dobj ki felesleges pénz ki nem használt extrákért...
    De ha gyors jó tuning lap kell akkor MSI nForce2-ese 23 körülért már beszerezhető
    -egy GigaByte 7AV is csak 18 s KT400 +barton support-
  • Sati
    Sziasztok!
    Nem tudna valaki segiteni ??
    fagy a Gépem...
    MSI KT4 ULTRA BSR ALAPLAP
    ASUS V6480 ULTRA DELUXE VIDEO KÁRTYA
    AMD 2100+XP PROCI
    256 MB 333DDR SAMSUNG
    REALTECH 8029 HÁLO
    3COM 10/100 HÁLO
    LG 52X CDROM
    400 WATTOS TÁP
    60 GB 7200 IBM WINYO
    ha felrakom a 4 in 1 v4.45 hyperion drivert akkor jobban fagy a nem akkor napi 1x-2x
    WinXp van fenn
    lécci segicsetek !!!!
    mert már 4 hete ezzel szorakozok thx
  • nimfas
    Amúgy mi az általános vélemény az EPOX lapokról? Néztem még egy Abit AT7MAX2-s lapot is, de sokkal drágább és úgy láttam annyival nem tud többet.
  • nimfas
    Sziasztok!
    Most akarok venni egy Epox 8K9TA2+ alaplapot egy 2000 XP+-os procival, kinéztem hozzá egy Glacialtecg Igloo Silent Breeze 462 ventilátort(réz borda, 19dB hang) jó lesz hozzá?
  • Bandee
    És mégis milyen a BIOS-a? Van olyan legalább mint egy Abit SoftMenuIII?
  • Gerry
    Na, most mennem kell, de holnap kb 9-től újra fent vagyoik a fórumon, addig töprengj az alaplapvásárláson!
  • Gerry
    Nekem Chaintech 7NJS-em van, mit mondjak? Minőség, megbízhatóság, gyorsaság, jó szoftverellátás, rengeteg extra...

Chaintech cuccokat csak javasolni tudom, de szintén remek alaplapok az ASUS A7V333-ak és az A7V8x-ek...
  • Gerry
    Nos én elmondtam a véleményemet, nem tartom kizártnak, hogy jól működik, de hogy egy VIA, vagy egy nVIDIA chipset sokkalta jobb, azt szerintem senki sem vitatja, nem véletlen, hogy a legolcsóbb alaplapokon van SiS chipset, és hát olcsó húsnak tudjuk milyen a leve...
    Én már annyit szívtam mások SiS-es alaplapjával, (P4 és AMD) hogy nem kívánom senkinek azt a sok elpazarolt időt... Ha feltelepítem az IDE vezérlőt nem müxik a 3d kártya a játékok alatt (D3D/OpenGL), ha nem telepítem az IDE-t akkor olyan lassú a lemezművelet, hogy az botrány, stb, stb...

Ha szétnézel itt a fórumon, itt is találsz jónéhány olyan témát, ami ezekkel a SiS-es inkompatibilitásokkal foglalkozik...

Ezek után rád bízom a dolgot, hiszen az én szubjektív véleményemet nem erőszakolhatom rá senkire (nem is akarom)!
  • Bandee
    Esetleg Chaintech 7VJL Apogee? VIA KT333. Ez jobb? Csak erről semmit nem tudok, hogy lehet-e vele tuningolni?
  • Bandee
    SiS 735-ös chipset van rajta, amit viszont mindenhol +dícsérgettek. Szóval olyan rossz nem lehet... De még körbenézek hol mi van =)