16997
  • izb
    ja ja én is vágom,de igy nem akar müködni!!
  • Gerry
    Mit értesz az alatt, hogy nemigazán működött? Amúgy 133-as FSB és 133-as RAM órajelek a megfelelőek ennek a procinak.
  • izb
    Az a baj hogy ennek a szar ECS olya biosa van,hogy ha emelem az fsb,akkor vele együt emelkedik a memoria fsb je is!
    tehát ha 133 járatom a procit akkor 2200xp mutat az aida,viszont a bios a ramot is felhuzza,és a winfos állandoan hibázik!
    Kiprobáltam azt a memoria test progit amit mondtál
    .
    nem igazán müködött!!
  • Gerry
    Szerintem az SD-RAM miatt mutatja lassabbnak a procit. 2200+ az 1800MHz kereken, vagyis 13,5*133. Erre állítsd be, ha ennyin megy, akkor az a normális.
  • izb
    a lényeg az,hogy nem 2200 akarom futtatni ténlegesen,hanem a bios szerint,és az aida szerint legyen meg az az EFEKTIv orajel,amiböl kijön a 2200xp érték!
    Most csak 1500xp!!!
    Remélem most már érthetöbb voltam!:))
    Gyakorlatilag azon az értéken,amit képvisel a proci,nem akar menni!
  • Gerry
    Van egy program aminek az a neve, hogy Memtest86, azt kéne lefuttatni, és akkor kiderül, hogy a memóriákkal, vagy a memóriakezelővel van-e gond.
  • izb
    Ja volt!
    133 memoriák vannak benne!
    uccso kérdést nem értem!
  • NeoMaN
    Sztem egy ilyen alaplapban (netto 6000FT újonnan), sdrammal jó hogy fagy..
  • NeoMaN
    Nem vagy érthető.
    :)
    2200-es XP nem 2200MHZ-n megy. Ha ennyire állítod, olyan mintha húznád a procit, ezért fagy...
  • Gerry
    BIOS frissítés volt? Milyen memóriák vannak a gépben? Memtest86 lfut rendesen?
  • izb
    Irtam hogy nem tényleges!
  • barret
    a 2200 nem az órajele...az csak egy"hasonlitási mérce" kb 1800 megahertz a reális érték,nem tudom pontosan.a 2000+-os xp órajele 1666 mhz.
  • izb
    Ha azon az orajelen járatom,ami a számozása!
    Tehát 2200 on!
    Tudom nem ez a tényleges,de az Aida szerint most csak egy 1500 xp felel meg amivel döcög a proci!
    Tehát ha a biosban beálitom a szorzot,hogy 2200 xp legyen,akkor fagy!!
    Remélem most már érthetö vagyok!
  • oneal1
    ha ne makarom tuningolni a leendő procimat akkor melyiket vegyem??
    2500+ braton vagy a sima 2600+-t??
  • NeoMaN
    Hát ja. Most 2200Mhz-n fagy, vagy alapon fagy??
    2200Mhz-n jó hogy fagy, ez nem tuning alaplap. Ha alapból fagy, akkor meg nézd meg a hűtést, és próbálj hozzá másik ramot esetleg...
  • Borg
    Esetleg fogalmazásgátold meg konkrétabban mit is jelent az hogy "ha 2200 nyomom"...
  • izb
    Valaki segitsen!!
    Vettem egy 2200xp procit,és van hozzá egy ECS K7s5a pro alaplapom!
    Elviekben 2.8 ig támogatja a procikat,de sajna ha 2200 nyomom,akkor hibák tömkelegével kilép a winfos!
    Sdram van a gépben.
    Ha valakinek van valami ötlete,akkor ne kiméljen!
  • Ruffi
    2700+-bol ugy tudom nincs barton hanem abbol t-bred van de lehet h van barton de én 2700+-bol a t-bredet venném
  • seAke
    Ok sztem ez ez lesz akkor!
    Hozzá egy 2700+-os Barton-t!
  • Borg
    Nekem bejön, azt mondják tuningra ez a legjobb.
    Az egyetlen dolog ami zavar rajta, az a passziv hűtő a NB-en.
    Azt mondják ezt egyből cserélni illik valami rendesre, ha komoly tuningot akarsz (200FSB+!).
    Csak én lusta vagyok rá már igy utólag, mert le kéne szedjem az alaplapot a lemezről, ahoz, hogy oldjam a NB borda rögzitését. Állitólag valami rágógumi szerű gány van alatta, amitől nem túl jó a hűtés magas FSBn.
  • Borg
    Én is igy voltam vele, előtte csak intelem volt. De nem csalódtam benne.
    Bár egy gyors nforce2 ide drivert kiadhatna már az nvidia...
  • seAke
    Borg: Jó az az alaplap ami neked van?Megéri azt venni?Milyen procit vegyek hozzá?Milyen RAMokat?
  • Borg
    Egyelőre semmi komoly, csak a szorzót nyomtam feljebb.
    12x166-on megy 11x166 helyett (de igy legalább CL2-ben megy a 400as ram...). Mivel nem emeltem feszt neki, ezért csak pár fokkal melegebb mint alapon.
    A jelenlegi hűtéssel ez idle 41, full 46°C. Majd mostanában terveztem tovább húzni, hogy kész a ház hűtésem.
  • ZaJanga
    Sziasztok.

Nincs túl sok lém tápra ezért 400w os-ból 2 érhető el számomra : Codegen 400W , és Mercury KOB AP4400 tápok. Tudom nem túl jók, de a kettő közül melyiket?
  • the Godfather
    de mégse...megtaláltam
  • the Godfather
    hiába is keresem mert moderálva lett....igy kell valakit eltenni láb alol.
  • Ruffi
    a legminimálisabb tuningnál kék halál akko szokott lenni amikor auto-n van a memoria cpu freq
    1:1-ben csináld ugy biztos nem csinál ilyet
    ja és milyen ram beállitások és milyen ram(mhz,márka)
  • Borg
    A windowst csak akkor fogja behúzni rendesen, ha legalább minimális mértékben stabil a tuninggal. Utána jönnek majd csak az igazi gondjaid:)
    Milyen alaplap, táp, ram, beállitások, stb?
  • Pontius #3145
    Hola
    Olyan problémám lenne, hogy van egy 2000+-os xp-m és szeretnék rajta kicsit húzni. De a windows nem engedi, vagyis folyton kiakad és valami kék képernyő jön be bootolásánál. Ha visszaálítom a proci alap beálításait akkor bebootol a win. De ha ujra elálítom akkor megint kék képernyő és valami szöveg.
    Hogyan tudnám Lfogadtatni a windows-al az új beálításokat?
  • mustar
    Forditsd meg hátha ugy is müxik.
  • Borg
    LOL :D

A hangsúly nem a nyilakon van, hanem a speedstrip matricán.
  • Borg
    Hülyeség, nem kell ahhoz ctrl f1..
    Simán csak állitod a szorzót és kész. Mindegy hogy soltek e vagy más, nforce2 tudja.
  • Gerry
    Nekem is alapon ment főleg... A jó öreg GlobalWin FOP32-es turbina társaságában...
  • Blasta
    CTRL+F1????
    Na ez is új. Csekkolom otthon mint állat :-D
  • Blasta
    Az biztos, de egy nagyobb borda megoldotta. Soha semmilyen gondom nem volt vele.
    Igaz, nem is használtam sokat tuningolva...
  • Gerry
    Olyanom nekem is volt, jó kis cucc volt, csak melegített, mint a kazán!
  • NeoMaN
    TALÁN CTRL+F1 A BIOSBAN ELŐHOZZA... NEMBIZTOS...
  • Blasta
    Mondjuk az előző prockóm egy 1200-es TB volt, szorzózár nélkül gyárilag.
    IMÁDTAM :-DDDDD
  • Blasta
    Na ezaz, nekem Soltek van.
    De majd meglesem otthon.
  • Gerry
    Elvileg az nForce2-es chipset (legalábbis az EPoX, és Chaintech alaplapokon) engedélyezi a szorzómódosítást.