16997
-
izb #3178 ja ja én is vágom,de igy nem akar müködni!! -
#3177 Mit értesz az alatt, hogy nemigazán működött? Amúgy 133-as FSB és 133-as RAM órajelek a megfelelőek ennek a procinak. -
izb #3176 Az a baj hogy ennek a szar ECS olya biosa van,hogy ha emelem az fsb,akkor vele együt emelkedik a memoria fsb je is!
tehát ha 133 járatom a procit akkor 2200xp mutat az aida,viszont a bios a ramot is felhuzza,és a winfos állandoan hibázik!
Kiprobáltam azt a memoria test progit amit mondtál
.
nem igazán müködött!! -
#3175 Szerintem az SD-RAM miatt mutatja lassabbnak a procit. 2200+ az 1800MHz kereken, vagyis 13,5*133. Erre állítsd be, ha ennyin megy, akkor az a normális. -
izb #3174 a lényeg az,hogy nem 2200 akarom futtatni ténlegesen,hanem a bios szerint,és az aida szerint legyen meg az az EFEKTIv orajel,amiböl kijön a 2200xp érték!
Most csak 1500xp!!!
Remélem most már érthetöbb voltam!:))
Gyakorlatilag azon az értéken,amit képvisel a proci,nem akar menni!
-
#3173 Van egy program aminek az a neve, hogy Memtest86, azt kéne lefuttatni, és akkor kiderül, hogy a memóriákkal, vagy a memóriakezelővel van-e gond. -
izb #3172 Ja volt!
133 memoriák vannak benne!
uccso kérdést nem értem!
-
#3171 Sztem egy ilyen alaplapban (netto 6000FT újonnan), sdrammal jó hogy fagy.. -
#3170 Nem vagy érthető.
:)
2200-es XP nem 2200MHZ-n megy. Ha ennyire állítod, olyan mintha húznád a procit, ezért fagy... -
#3169 BIOS frissítés volt? Milyen memóriák vannak a gépben? Memtest86 lfut rendesen? -
izb #3168 Irtam hogy nem tényleges! -
#3167 a 2200 nem az órajele...az csak egy"hasonlitási mérce" kb 1800 megahertz a reális érték,nem tudom pontosan.a 2000+-os xp órajele 1666 mhz. -
izb #3166 Ha azon az orajelen járatom,ami a számozása!
Tehát 2200 on!
Tudom nem ez a tényleges,de az Aida szerint most csak egy 1500 xp felel meg amivel döcög a proci!
Tehát ha a biosban beálitom a szorzot,hogy 2200 xp legyen,akkor fagy!!
Remélem most már érthetö vagyok!
-
#3165 ha ne makarom tuningolni a leendő procimat akkor melyiket vegyem??
2500+ braton vagy a sima 2600+-t?? -
#3164 Hát ja. Most 2200Mhz-n fagy, vagy alapon fagy??
2200Mhz-n jó hogy fagy, ez nem tuning alaplap. Ha alapból fagy, akkor meg nézd meg a hűtést, és próbálj hozzá másik ramot esetleg... -
Borg #3163 Esetleg fogalmazásgátold meg konkrétabban mit is jelent az hogy "ha 2200 nyomom"... -
izb #3162 Valaki segitsen!!
Vettem egy 2200xp procit,és van hozzá egy ECS K7s5a pro alaplapom!
Elviekben 2.8 ig támogatja a procikat,de sajna ha 2200 nyomom,akkor hibák tömkelegével kilép a winfos!
Sdram van a gépben.
Ha valakinek van valami ötlete,akkor ne kiméljen!
-
#3160 2700+-bol ugy tudom nincs barton hanem abbol t-bred van de lehet h van barton de én 2700+-bol a t-bredet venném -
#3159 Ok sztem ez ez lesz akkor!
Hozzá egy 2700+-os Barton-t! -
Borg #3158 Nekem bejön, azt mondják tuningra ez a legjobb.
Az egyetlen dolog ami zavar rajta, az a passziv hűtő a NB-en.
Azt mondják ezt egyből cserélni illik valami rendesre, ha komoly tuningot akarsz (200FSB+!).
Csak én lusta vagyok rá már igy utólag, mert le kéne szedjem az alaplapot a lemezről, ahoz, hogy oldjam a NB borda rögzitését. Állitólag valami rágógumi szerű gány van alatta, amitől nem túl jó a hűtés magas FSBn. -
Borg #3157 Én is igy voltam vele, előtte csak intelem volt. De nem csalódtam benne.
Bár egy gyors nforce2 ide drivert kiadhatna már az nvidia... -
#3156 Borg: Jó az az alaplap ami neked van?Megéri azt venni?Milyen procit vegyek hozzá?Milyen RAMokat? -
Borg #3154 Egyelőre semmi komoly, csak a szorzót nyomtam feljebb.
12x166-on megy 11x166 helyett (de igy legalább CL2-ben megy a 400as ram...). Mivel nem emeltem feszt neki, ezért csak pár fokkal melegebb mint alapon.
A jelenlegi hűtéssel ez idle 41, full 46°C. Majd mostanában terveztem tovább húzni, hogy kész a ház hűtésem. -
#3152 Sziasztok.
Nincs túl sok lém tápra ezért 400w os-ból 2 érhető el számomra : Codegen 400W , és Mercury KOB AP4400 tápok. Tudom nem túl jók, de a kettő közül melyiket? -
the Godfather #3149 de mégse...megtaláltam -
the Godfather #3148 hiába is keresem mert moderálva lett....igy kell valakit eltenni láb alol. -
#3147 a legminimálisabb tuningnál kék halál akko szokott lenni amikor auto-n van a memoria cpu freq
1:1-ben csináld ugy biztos nem csinál ilyet
ja és milyen ram beállitások és milyen ram(mhz,márka) -
Borg #3146 A windowst csak akkor fogja behúzni rendesen, ha legalább minimális mértékben stabil a tuninggal. Utána jönnek majd csak az igazi gondjaid:)
Milyen alaplap, táp, ram, beállitások, stb? -
Pontius #3145 Hola
Olyan problémám lenne, hogy van egy 2000+-os xp-m és szeretnék rajta kicsit húzni. De a windows nem engedi, vagyis folyton kiakad és valami kék képernyő jön be bootolásánál. Ha visszaálítom a proci alap beálításait akkor bebootol a win. De ha ujra elálítom akkor megint kék képernyő és valami szöveg.
Hogyan tudnám Lfogadtatni a windows-al az új beálításokat? -
mustar #3144 Forditsd meg hátha ugy is müxik. -
Borg #3143 LOL :D
A hangsúly nem a nyilakon van, hanem a speedstrip matricán. -
Borg #3141 Hülyeség, nem kell ahhoz ctrl f1..
Simán csak állitod a szorzót és kész. Mindegy hogy soltek e vagy más, nforce2 tudja. -
#3140 Nekem is alapon ment főleg... A jó öreg GlobalWin FOP32-es turbina társaságában... -
#3139 CTRL+F1????
Na ez is új. Csekkolom otthon mint állat :-D -
#3138 Az biztos, de egy nagyobb borda megoldotta. Soha semmilyen gondom nem volt vele.
Igaz, nem is használtam sokat tuningolva... -
#3137 Olyanom nekem is volt, jó kis cucc volt, csak melegített, mint a kazán! -
#3136 TALÁN CTRL+F1 A BIOSBAN ELŐHOZZA... NEMBIZTOS... -
#3135 Mondjuk az előző prockóm egy 1200-es TB volt, szorzózár nélkül gyárilag.
IMÁDTAM :-DDDDD -
#3134 Na ezaz, nekem Soltek van.
De majd meglesem otthon. -
#3133 Elvileg az nForce2-es chipset (legalábbis az EPoX, és Chaintech alaplapokon) engedélyezi a szorzómódosítást.