16997
-
Gaborka30 #3442 Most vennék egy Barton 2600+-os procit. A kérdésem milyen alaplapot érdemes hozzá venni, olyan 30.000 HUF körüli értékben? Tuning lehetőségeket is figyelembe véve. (Azaz az alaplap minnél jobban tuning barát legyen.) -
Borg #3439 Ha valahol látsz FSP tápot, az még olcsóbb, és hasonló a tudása a chieftechez. Ez még jó alternativa lehet. -
Borg #3435 Szerintem amúgy nem kell 20ezret költened tápra...
Pl egy chieftec 360 mint ami nekem van nincs 20e.
És 5V 5,05V stabilan, 12 meg 12,4V. Alábbi tuninggal.
Szóval akkor most a te alaplapodon 12V csati van vagy nincs? -
Borg #3433 12V csatiról, vagy sima 5V-ról megy az alaplapod?
A 12V nem gáz akár 12,6-ig sem, de az 5V 4,8 alá csökkenése miatt már bőven fagyhat, vagy rakoncátlankodhat. -
#3429 mind a ketto baromsagokat mutat, ugyhogy megnyugodhatsz. Egy normalis hutovel nem lesz gond. -
#3426 Hali
Nah ma meg jött a hűtőm TK Silent boost.
Proci AMD XP 2500+ most 13x167
2171 Mhz-en megy alap fesz! húú de kafa ja 40-max 46 fokos a proci!(zárt ház 3 db házhűtő ÉS ATOM CSEND!!!)
-
#3425 Zsákbamacska : AQZFA vagy megy vagy nem
Jó : AQXEA , AXDA , AQUCA
Még jobb : AQZEA 1
Ezek a még kaphatóak. Van több is. -
#3422 AMD tervek
Reszkess Intel....
:)) -
#3419 ja a fele lemaradt.Szoval a proci aljan egy fekete hatteren talalhatoak mindenfele szamok.Ebbol neked a masodik sor elso ot betuje a lenyeg.Fejbol nem vagom melyik kodu procikat kell keresned a jo tuningolhatosag erdekeben. -
#3417 ha megveszed nem mindegy mar? -
#3416 nem lehet hogy a vga a gáz? -
ozz #3414 Stepping-et csak a procirol tudom leolvasni?
Progi nem mutatja meg? bocsi ha buta kerdesert!
-
#3413 én egy Amd Athlon Xp 2500+ veszek akkor annak milyennek kell lennie a Steppingje? -
ozz #3409 koszi -
ozz #3406 aquatom:
milyen parameterekkle jaratod 3200+-on? -
#3402 kivanok neked sok draga intel procit.Ha nem lenne az amd te meg mindig egy 1000mhz es cel2 es t kergetnel ,mert nem tehetned meg hogy p4 be ruhazz be. -
ozz #3401 milyen parameterekkle jaratod 3200+-on? -
#3398 de az messze nem azt jelenti hogy csődbe fog menni... Mellesleg ha az intelre adod a voksod akkor inkább menj a "másik" forumba... -
#3396 de viszont szerintem egy dologban 1et értünk. az amd 64bites procija jobb mint az intelé. Mellesleg az amd 64ese tud 32bitben is müködni viszont az intelé csak emulálni tudja... -
#3395 Szerintem rohadtul nincs közöd a koromhoz. de ha már kritizálsz akkor legalább regisztrálj be és jelentezz be.
Szerinted az amd a csőd szélén áll? most öszintén. Ha az amd Csődbe benne akkor érdekes lenne a számító gép piac mert sokan nem vennék meg a pentiumokat... te azt hiszed hogy az amd az egy pici kis válalat. akkor rosszul gondolod. az amd-nek semmi baja. -
#3394 Na beröffentettem a néhány hozzászólással lejjebb olvasható, akkor még tervezet, mostanra materializálódott tápot -
Borg #3392 "ha jól tudom a 64bites amd proci hamarabb kint lessz mint az inteles"
Na ez felettébb sántít, ugyanis az AMDnek több éves lemaradása van 64bit téren. Az Intelnek jóideje kint van az IA64 szerver architektúra.
Amiben az AMD megelőzte az Intelt, az az x86-64, de ennek a létjogosultsága még mindig kérdéses, mert 64bites XP csak 2004 végére lesz. Addigra meg a legvalószinűbb az, hogy az intel bezveti az IA64et a desktop piacra is. -
Borg #3391 A HWSWn is megjelent egy teszt, FX-51 vs P4EE.
Az esetek 99%-ában az x86-64 a nyerő. -
#3390 és a 64bit-es amd... nem muszály növelni a piaci részesedést.. elég ha tartja. és az amd nem fog csödbe menni amig vannak AMD fanok. az intelnek nincs olyan fanatikus rajongó tábora mint az AMD-nek... ha jól tudom a 64bites amd proci hamarabb kint lessz mint az inteles... Azért sem fog csődbe menni mert olcsóbb. ezért többen megtudják venni... -
#3388 Nézd meg ezt. Sajnos többségében a P4 nyer. -
Borg #3387 Nem mondtam hogy szarabb lenne a P4, de a 3200+ AthlonFX (ÉS NEM AZ OPTERON, mert az szerver proci) is elveri bőven a 3,2-es P4et, még az EE verziót is.
Amúgy a sandra pontatlanságához annyit, hogy hol 17000, hol 24000, hol 29000-t mér, ez nem 1-2% eltérés...
A húzott 2500+ esetét tekintve pedig elég ha csak azt nézzük, hogy egy 2,4C P4 kerül 39e nettoba, míg egy 2500+ fele annyiba se, és mindkettőben ugyanaz a tuning potenciál van meg. -
Borg #3385 Had lássam jól a helyzetet, arra a sandrára gondolsz, amiben még a HDD teszt is olyan profi, hogy annyi féle eredményt kapsz, ahány file van a particion, és ahány felé van particionálva a winyód? Az csodálatos egy program...
Engem spec jobban érdekelnek az olyan programok, amiket tényleg használok is... -
Borg #3383 Igen... valamiben még a 3,2-eset is... -
#3382 De sajnos nem mindenbem. -
#3381 értem. köszi az infókat! ezért szeretem a fróumot. mindig ujat tanulok... :-) már várok hogy megjöjjenek az uj alkatrészek... -
#3380 Igen, és a 3200+-os AMD 2200Mhz-n ketyeg, viszont elveri a 3Ghz-n ketyegő P4-et.
-
#3379 pl nézz meg egy 1.3-as amd duront,egy szinten van az 1700 mhz.es p3 celeronnal!természetesen mindkettő alapon. -
#3378 az amd egy egység alatt több munkát végez,jobban van optimalizálva!intelnél csak a megahertzet emelik.(nagy számok törvénye)... -
#3377 teljesitményben hogyhogy? pl az Xp 2500+ mükédési nemtom milye az 1,87 vagy 1,89Ghz viszont a legerösebb amd is csak 2,2Ghz vagy nem tom. viszont az intelnek vannak 2,8Ghz procijai is. én amd-s párti vagyok. amdből terveztem meg a gépet... csak ugy érdekel... -
#3375 amugy az AMD miben jobb az intelnél? -
#3374 nekem most egy p3van két vinyóval egy cdiró és egy dvd olvasóval. és a 250es tápról megy. én az uj géphez. legalább 1 de lehet hogy 2 vinyót használok és a cd és dvd is marad. akkor nekem mi kell? ami jó. később birja a tuningot is és persze olcsó! -
#3373 Ja, de amúgy elpusztult! Se kép se hang, nagyon beszartam akkoriban...
Hálisten csak Ő halt mag. :) -
#3372 Ez is tény.
Nekem volt egy acorp LHC235-öm! Mond ez valakinek valamit?? :)) Vargányé féle 235Wattos táp.
Nem vitt magával semmit hál istennek.
Amúgy 750-es duron, cd író, 60-as vinyó, dvd olvasó volt alatta, tunning nélkül. Vagy 2 éve. -
Borg #3371 Engem a pontjai nem érdekelnek, nézd meg a leadott feszeket.
Nemtom mi alapján pontozták a stabilitását amúgy... -
Borg #3369 Combined power csak 5V alaplapokhoz érdekes, az NF7 12V-os.
Btw, a chieftec 360W többet tud combinedben mint a 450es enermax. De az Enermaxok meg 12V-on sokkal erősebbek.
Én is azt mondom, hogy új táp kötelező ahhoz a cucchoz, legalább egy 350-es enermax (EG365AXVE).
A coolinkot én csak azért nem ajánlom, mert ahogy a prohardver teszt is mutatja, eléggé ingadozik a feszültsége, ha a maximumja közelében jár... Egy chieftec, vagy FSP, enermax sokkal stabilabb, tuningra sokkal jobb.