AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azaz a 333as FSB -s T-bred procikat...
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Model: EP-8KRAI
BIOS: 8kra4701.BIN (9000)
BIOS Date: 07/01/2004
Fixes:
1) Add K7 Sempron CPU information on POST screen.
2) Patch PC_Check hang up at IDE testing

Nos lazán félreérthetö a dolog...és ha eladod a procid, akkor mivel fog müködni a géped?...Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

vmit kene, mert 48 fokosan hagyni a procit vetek 😊
Szorzót kétlem hogy tudnál állítani, de egy kis trükkel lehet lockmentesíteni a Tbred-B procikat....
150-es FSB annyira nem rossz, bár lehetne több is.....anno az én palominom is ottantájt halt be/bár az 1800+volt/
Nos ugy nez ki a dolog azota, hogy sikerult elinditani. Bar elegge sok probalkozasra, de beindult, kemeny 500 mhz-en 😊
A processzor tipusat unknown -nak irja. A szorzonal volt egy ilyen beallitas: 13x or higher, erre kapcsoltam. Igy az alap 133 mhz-es fsb-vel 1800 mhz-el fut. Az lenne a kerdesem: ennyivel kell mennie egy 2200+ thorougbrednek? Szorzolockosak-e ezek a procik?
Csak mert az fsb-t csak 150 mhz-ig tudom huzni, hogy ne bolonduljon meg az ide vezerlom, de a proci meg hideg, birna az tobbet is..
De ha gyárival nem viszi ne csodált, nem kezeli az akkora szorzót...
szóval 1500+ vissza BIOS beleflashel és 2200+ visszatesz
Bár megnézve a BIOSok leírásánál ez van:
Support AMD Athlon XP CPU, 0.18 micron process Palomino up to 2100+ and 0.13 micron process Thoroughbred up to 2000+.
Szóval kb szopacs....................
Vegyél valami olcsó lapot hozzá...pl Asrock ECS
Egy via kt266a -s lapnak (abit kr7a) kene kezelnie egy thoroughbred 2200+ -t ? (elotte egy 1500+ palomino volt benne - bar tudtommal palo es thorou kozott a csikszelessegen kivul semmi kulonbseg nincs)
Betettem az uj procit es se kep se hang..

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)
Ez nálam 3/3, nálad pedig lehet hogy ez az AUTO?
Szóval mindenképp a Ramokat az FSBvel azonos órajelen kéne hajtani, ez itt a lényeg!
De a deszkán a memóri a frekiét lehet max nagyobbra állítani, azt is csak százalékos értékekkel (by SPD, 10%, 20%...200%, majd AUTO). Ezek mit jelentenek?????
Az FSB/memory ratio legyen 3/3...
Aztán szépen 10 Mhz enként emelheted az FSB -t szép fokozatosan.
Amikor nem bírja a proci akkor adhatsz neki + feszt is, de elõtte mindenképp állísd be, hogy ha több mint 70 fokos lesz akkor kapcsoljon ki automatikusan a gép. (ezt is a BIOSból teheted meg, pontosan nem tom a tiédben hol van, nálam Pc health statusnál...)
Ha megvan a max FSB amit még a memóriák is bírnak, akkor mehetsz a szorzóval följebb, óvatosan, csak felenként.
Szintén adj még feszt ha kell neki, és mindíg tesztelj hogy igénybevétel esetén meddig melegszik a procid.
Én barom, a biosban ha akarom húzni a procit, elõtte át kell állítanom Agressive/turbo beállításra a legelsõ menümet! Így már ezerrel tudom a 3200+ os procimat is tuningolni, ami az jelenti hogy az FSB-t és a szorzót is tudom állítgatni! És nem resetel vissza az eredetibe!
Nademost, mit emeljek és mit csökkentsek!
FSB????????????????
vagy
Szorzó?????????????
Most 11x200 on van!
1.: A BIOS-ban a CPU-t ha lehed váltogatni, próbáld meg 2800+ -ként beállítani.
2.: Ha nem lehet, akkor a CPU-t a bios-ban állísd 'user defined'-re, és ad meg a szórzót 12,5x-nek, az FSB-t meg 166Mhz-nek. Elvileg így mennie kell.
PCI, AGP, CardBus Bus(es) Information
Analysing...
Tip 1202 : Nvidia Corp nForce2 Memory Controller : Device does not support bus mastering.
Namost nálam a samsung és infineon ramos 333Mhz-es noname modulok a 6-2-2-2-es beállítást olyan 350Mhz-ig bírták, 8-3-3-3 -al 384Mhz-et, By SPD-n (ami itt 9-3-3-3-at jelentet) pedig viszik a 400Mhz-et...
Ki kell próbálni, hogy nálad hogy's mint viszi...

Viszont a Gigabyte alapból adott egy xp bõl induló tuning progit, ahol is a 200Mhz-rõl csinálhatok nagyobbat. A szorzóhoz meg nem enged! Ez normális? Újra indításnál meg reset!
Szerintem - mivel a ventire ezerrel fujja a meleg szelet a DPS (dual power system) - az lehet a gond!
Alaphelyzetben nem tudod megsütni a procit, csak ha mondjuk leesik róla a hûtõ. Az AMD procikban van egy belsõ hõmérõ, és az alaplap BIOS-ában elvileg be lehet állítani, hogy ezen hõmérõ milyen értékére csapja le az egész gépet, megóvandó a megsüléstõl (Abit-oknál "CPU Over Temp. Protection"-nak nevezik, szerintem valami hasonló nálad is van). A Barton magos procik többsége 85C°-ig bírja amúgy (ez a belsõ hõmérséklet! amit a legtöbb monitoring program kiír, az az alaplapi hõszenzor adata, ami 10-15C°-al alacsonyabbat mutat).
Egyébként az az extrém vízhûtés milyen volt?
2.: Borg procija 2500+, ahogy az enyém is, csak az övé 3000+-os beállításokkal megy, az enyém pedig 3200+-al (11x200mhz). Én Barton magos procit eddig csak extrém vízhûtéssel láttam 2500Mhz-en...
1. megbizonyosodás a lockosságról
Elõször azt kéne megnézni, hogy szorzólockos-e a proci(vszínû igen)...
Ezt úgy nézheted meg legegyszerûbben, ha megkeresed a CPU beállításait a BIOSban. (nekem abit nf7 nél softmenu III "fül" alatt lehet ezeket állítani)
Vszínû látsz egy olyat hogy prcessor type: 3200+ (vagy vmi hasonló)
Ezt a 3200+ot állísd manualra, vagy user definiedre.
Ekkor látod hogy állíthatóvá válik a 11 X 200 felirat.
A 11et állísd 11.5re, aztán lépj ki és ments. Újraindul a gép, menj újra a BIOSba, nézd meg hogy megmaradt-e a beállításod, vagyis a 11.5*200. Ha igen, akkor nem lockos a proci, ha visszarakta 11*200ra, akkor lockos a procid, gyárilag le van zárva a szorzóállítási lehetõség...😞