16997
  • Barny
    mi a baj ezzel az Asrock-val>?
  • MaSzKa
    jó proci

prohardveren van teszt

de az asrock alaplapokat felejtsd el
  • Barny
    helo.valaki tudna nekem keriteni AMD Athlon 4400+EE AM2-rol teszteket.please
  • Skyline
    Eeeeer-na eza bajom...Megéri-e a különbség ez a főbajom..:)
    Lehet tőle gépetjobban húzni vagy sokkaljobban mennek játékok,vagy van számotttevő különbség egyáltalán amiért megéri átváltani 667-ről 800-ra?:) Ezt nemtudtam eddig sehol kideríteni,gondoltam itt hátha vki rátud bökni egy konkrét választ:)
  • ates84
    Ja félre olvastam bocsi - 512...
    :)
  • ates84
    Hát sztem 4 giga 667-es jobb mint 2 giga 800-as
  • gurubefree
    Biztos lehetsz benne hogy van kulonbseg. Jatekoknal tuti biztos.Csak jo lenne hozzaertot is megkerdezni nem a sufni tunning. :-)
  • Skyline
    Pont ez a bajom nekem is x2-es gép 667 mhz-es kingstone van a gépben 4*512 mega,van ahol azt írják hogy semmi különbséget nem tapasztaltak,van ahol azt írják hogy érezhető különbségek vannak...Nemtom...Mert ha megéri raknék bele 2*1gb 800mhz-es geil-t vagy corsair-t...
  • gurubefree
    En is ebben gondolkodom . Kerdeztem is mas forumon (crysis) de nem kaptam ra valaszt.
    Ha jol tudom akkor a 64-es X2-es procikhoz jo a 800MHz ramok.
  • Skyline
    Öhm sorry a hülye kérdésért,de megéri lecserélni a 667mhz-es memóriáimat 800mhz-ekre?:)
  • gurubefree
    Sziasztok

AMD64 X2 6400+

Ehez kellene huto mert ami van ... mar szolt a szomszed .
    Szoval amire szukseg van halk de hatekony . Nem tudom hogy a passziv hutok jok e ilyen CPU-hoz.

Koszonom
  • Hellhammer
    thx
  • Mr Manson
    hol?
  • Gabesz amd64
    jókérdés

talán már VGA-ra hasonlít minden :DDDDDDDDD
  • lee56
    AMD PHENOM HD9500 - miaza HD ottan? :)

@ Hellhammer : ezeknél a prociknál nincs óriási teljesitmény-különbség a chache-méretek miatt ugy átlag 5% talán, szal nem jelentős
  • Barny

ezt veszek+4400++EE
  • MaSzKa
    ez van bandit-nál
    AMD PHENOM HD9500 (2,200GHz) AM2 BOX 62 502 Ft 1 ÉV
  • Hellhammer
    Aha, köszönöm a válaszokat. Ez a cache csökkentés dolog teljesítményben hogyan jelentkezik? Ha jól tudom az Athlon 1800-as 1,5 GHz-en megy szal 300MHz a kettő között a különbség, a cache méretbeli eltérést nemtom, hogy mit számít, illetve az FSB freki is mennyire szól bele a dolgokba. Nem játékokkal kapcsolatban érdekel a dolog, ahogy írtam ;)
  • Inquisitor
    Hivatalosan Phenom 8xxx a típússzáma, négymagosnak meg ugye 9xxx.
  • Inquisitor
    Szerintem drága ahhoz képest, hogy külhonban láttam 2.3GHz-es vagy 10K-val kevesebbért. De hát azok után ami GF8800GT és HD38xx ügyben folyik itthon, ez még nem is olyan sok.
  • Inquisitor
    Sempronoknál picit emeltek az órajelen, cserébe kisebb lett a cache.
  • MaSzKa
    AMD Phenom procit lehet rendelni 62eft a 9500-ős 2.2ghz-s
  • Solten
    1.8 GHz a valós órajele, nincs problem.
  • Hellhammer
    Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni proci ügyben :) Az a helyzet, hogy van egy asztali gépem és vettem most egy barebone pc-t is. Az asztali gépemben Sempron proci van (asszem 2400+ de ilyen proci infót kiíró program azt mondja hogy 1,8 GHz-en megy az meg elméletileg a 2600+ lenne szal nem vagyok biztos benne :)). A barebone gépben egy Athlon 1800-as.

Azt nem tudom hirtelen eldönteni, hogy melyik a jobb proci? Próbáltam utána olvasni, de nem sok használható infót találtam sajna (van ahol az athlon-ra esküdnek, van ahol a sempron-ra). Talán az athlon-nál kisebb az fsb, de nemtom hogy cache terén hogy állnak, meg azt sem hogy az fsb vagy a cache mérete számít bele jobban a teljesítménybe.
    Elsődlegesen audio célra használnám a gépet (nem zenehallgatás, hanem felvétel, mixelés, effektezés). Tudom az lenne a legtisztább, ha kipróbálnám mindkét procival a gépet, de hátha meg tudnám spórolni a többszöri szét meg összeszerelést a tanácsaitokra alapozva :)
  • dara
    A proci az ULi chiphez kapcsolódik, és azon keresztül éri el az nF3-at. Az ULi chipnek ugyanis két HT linkje van, azaz tud kapcsolódni a procihoz és az nF3-hoz is. Az nF3 csak egy HT linkkel bír, szóval ahhoz probléma lenne a procin kívül még egy HT-s eszközt kapcsolni.
  • MaSzKa
    ezt írták:
    " Mindez egyedi chipkészletének köszönhető, az NVIDIA (korábban ULI) M1695 lapka mellé egy nForce3 250 vezérlő került a lapra."
  • dara
    Phenom-nál nem lesz X2/3/4 jelölés.
  • dara
    Ebben spec pont nem az nF3-hoz kapcsolódik a proci.
  • lee56
    Te, nem muszály ám belinkelned az összes PH-s hírt, az ide látogatók közül biztos sokan olvassák amugy is szerintem :)
  • MaSzKa
    AMD Phenom X3 AM2+ -ot bele az farnkó is csak olcsó legyen
  • MaSzKa
    meg is venném!
    Az Abit is elkészítette első Socket AM2+-os lapját
  • MaSzKa

nforce3 visszi az új AMDket
    http://prohardver.hu/hir/phenomot_agp-vel_nem_problema.html
  • MaSzKa
    ha olcsó lesz akkor jó lesz
  • grebber
    Na ahogy nézem nem lett nagy eresztés pedig hittem benne! :(

• grebber
    Most mondjam azt amit a haverom nekem szokott.Itt hamarabb választ kapok mintha ott keresgélnék!
  • MaSzKa
    googlet ismered nem?:-)
  • MaSzKa
    az se rossz
  • MaSzKa
    végre 2x3-as am2 foglalatkeret pöckök

jó rá az AC Freezer 64 Pro nem tépi le a keretet elvileg
  • MaSzKa
    Megjött 1 raklap új AMD Abit alaplap

• Gabesz amd64