3503
Avagy dohányzásról általában
  • sz4bolcs
    "de legalább mi bagósok tudjuk milyen jó elszícni egy cigit kaja után!na megyek is rágyujtani!"-eggyel több dolog, amihez az ember ragaszkodhat. Szerinted a nem-bagósnak hiányzik ez az élvezet? :D
  • sz4bolcs
    Nem azt írja, hogy ne vegye meg, hanem hogy ne szokjon rá... Azok, akik nem gyárkémények, könnyebben érzékelhetik a két kifejezés közti árnyalatnyi különbséget.
  • kisviku
    A másik dolog.
    Ugye mindig kitalálják valamiről, hogy rossz, meg káros,meg ártalmas.
    Ártalmas a cigi,az evés,az ivás,az alkohol,a ba*zás,a szex...
    Néha előjönnek (gondolom nem kevésbé üzleti okok miatt), hogy káros a vaj, a tej, a sonka,stb.Kitalálták pár éve, hogy a vaj az káros az emberi szerveztnek.Mindenki elkezdte vadul zabálni a margarint.Amikor úgy látták, hogy minden raktár kiürölt, bedobták a köztudatba, hogy már nem a vaj káros , hanem a margarin...és így tovább.
    Ez gusztustalan! Minden káros? Akkor minek élünk?
    Ne egyek?Ne igyak?Ne cigizzek,ne kú*jak?Akkor minek élünk?

Itt van egy újabb kép:

Hát nem nevetséges? Ráírják egy cigisdobozra, hogy ne szokj rá, mert nehéz leszokni, közben aki megvette, az már dohányzik vagy legalább megvette...
  • kisviku
    Ez nem semmi.Na azért én itt nem tartok..
  • j4n3k
    mikor én elkezdtem kb 4hónapja, akkor annira kívántam a cigit, hogy 2óra alatt elszívtam egy dobozzal
  • PAYNE
    hát nekem se sikerült még abbahagyni próbáltam nikotintapasszal, de egyszerűen nem megy...
    hallottam valami mágneses tödőkezelésről (vagy miről) amitől megundorodik az ember a cigitől, de hát nemtom... én sokszor próbaltam abbhagyni de nem ment...
    és így 20 évesen, lassan elszívok napi 2dobozt... ami már nem játék de sajnos nincs mit tenni...
    vehh de legalább mi bagósok tudjuk milyen jó elszícni egy cigit kaja után!na megyek is rágyujtani!
  • kisviku
    Egy öngyújtó vagy gyufa segítségével...

Az alap dolgok, amik a "nagy dolgunk" elvégzéséhez szükséges:

-Cigi
    -Hamutartó
    -Gyújtó eszköz
    -újság
    -wc papír
    -wc kefe
    -illatosító

Bár ez a topic alapvetően füstölési szokásainkat célozza/célozta meg, ezért az emberi test biológiai működését tovább nem firtatnám.
  • Lazarus
    Azt én is tapasztaltam hogy turbózza a bélműködést, de hogy gyújthat rá vlki szarás közben omg
  • EmIn3m02
    "De sz*rás közben is isteni, nemcsak elnyomja a kellemetlen szagokat, hanem kicsit turbózza is a bélműködést"

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
    ezen fekütdem ?DDD
  • j4n3k
    sz@rás közben a legjobb! szvsz
  • kisviku
    Úgy tűnik én indítottam vala eme topicot, aztán elfeledkeztem róla...no, mindegy.
    Sajnos még mindig nem sikerült abbahagynom, habár nem is nagyon akarom.Az évek alatt rájöttem egy pár apró dologra.Mindenki beszél itt a "nikotinéhségről" meg ilyen fa*ságokról, itt abszolút nem erről van szó.
    Ez egy beidegződés.
    Megszoksz valamit, amit szinte minden nap csinálsz, mindig ugyanolyan alkalomkor, szó sincs itt semmilyen éhségről.
    És valljuk be dohányos társaim, nem jó érzés elszívni egy cigit egy kiadós ebéd/vacsora/reggeli után?Vagy kávé mellé,amihez szinte kötelező?
    De sz*rás közben is isteni, nemcsak elnyomja a kellemetlen szagokat, hanem kicsit turbózza is a bélműködést
    Hogy káros-e?Nem tudom, egészségesnek nem mondható, de azért annyira nem durva, mint ahogy beállítják.Persze mindent csak mértékkel.

Most hogy kis hazánkban ismét fellendült a csempészcigi, bejöttek ezek az ukrán szarok, amik ki tudja miből készülnek.Lehet hogy szárított tevesz*r van egyikben-másikban, sajnos az ízük is borzalmas.De aki nem tudja megfizetni a normálisat,az nem tehet mást.
    Ukrán Malbi...román Malbi,ilyen-olyan életedben nem hallott márkák.Fúj!
    Kollégáim ezeket szívják és elvétve van köztük jó is, de nem igazán ajánlatosak.

Még egyedül a pall mall, ami normális.Az ára is viszonylag elfogadható, de már az is kezd kicsit magas lenni.Most már évek óta ezt szívom, nagyon kellemes.
    A minap azért sikerült véletlenül beleszívnom egy általam csak "hegyi levegőnek" nevezett 0,1-es/1 mg-os megagiga light-ba.Hát az íze nem rossz, bár nem érzel szinte semmit sem.A baj csak az hogy kétszer annyit szívsz el belőle.

A tüdőrák, meg ezek a fenyegetések szerintem túlságosan általánosítottak.Ez embertípustól függ, ki mennyire hajlamos/érzékeny valamire.Az hogy ijesztgetnek minket ezekkel a szar feliratokkal...nevetséges.Több embernél láttam, hogy mikor bejött ez a kötelező rémhírterjesztés és fenyegetés a dobozokon, egyszerűen vettek egy igazi fasza, jól kinéző cigitárcát és abba átpakolták.
  • j4n3k
    tegnap muterom érezte hogy cigiztem, és azt mondta ha mégegyszer rajtakap beszarok X) Azért néha titokban cigizgetni fogok, egyszer úgy is megszokja :)
  • kisviku
    Hmm, ez jópofa!
  • Nex
    a kettő 1ütt jár
  • Colcsi
    *képzelni.
  • Colcsi
    Én se tudnám elkápzelni,hogy betolok az arcomba egy sört,és ne gyujtanék rá közben..
  • sz4bolcs
    Barátnőmnek rendszeresen nem adnak cigit a boltban. Múltkor esett meg vele, hogy bement és kért egy doboz cigit, erre ránéz a boltos csaj, méregeti, aztán elkéri a személyi igazolványát. Odanyújtja neki. A boltos nézegeti a születési dátumot: "1987. 01. 05." -és gyanakodva megszólal: "Nem adhatok neked cigit, hiszen még el sem múltál 18." :-))
  • j4n3k
    én akkor gyújtok rá ha nem gépezek :) akkor általában unatkozom és ezért
  • sz4bolcs
    Nekem már ébredéskor a gyomrom fáj... lehet a cigitől. :) napi 1 doboz. Most szünetekben nem gyújtok rá sztem úgy keddig. Simán ki szoktam bírni, amikor néha jön az érzés hogy milyen jó lenne, akkor azzal a lendülettel megy is tovább a gondolat. :) Haverok azt mondják, hogy akkor én nem is szoktam rá, meg koca dohányos vagyok, és milyen könnyű lenne abbahagynom, pedig nem. Amint olyan helyzetbe kerülök, mondjuk egy vacsi után kiállok az ablakba, és nézem a tájat, esetleg kezembe veszek egy sört, akkor megint rágyújtok. :) Tehát bizonyos helyzetekhez hozzá van tapadva a vágy másokhoz nem. :) Ehhez mit szóltok?
  • RaST
    Én szintén igy voltam ;]
  • bens
  • atlagember
    Az ipse bemegy a boltba cigit venni.
    Az eladó ad neki egyet, de rá van írva, hogy "A dohányzás inpotenciát okoz". Erre az ipse:
    - Nem tudá kicserélni halált okozóra?
  • Nex
    kb 5 éve cigizek, és ha nem kerülne ennyibe nem érdekelne a dolog...

de az én egészségem, jogom van úgy tönkretenni ahogy akarom
  • bens
    és szted ez egy 18-25 éves fiúnál így ok.

amúgy én is cigiztem 2 évig és a sport miatt szoktam le. valahogy sztem a sport jobb mint a cigi. de biztos én vok a hülye...
  • Nex
    hát kb 3 dobozzal szívok naponta és akkor keveset cigiztem...
    az a gáz a dologba h valamelyik nap majd megdöglöttem foci közben, és úgy döntöttem leszokok a fociról
  • bens
    végülis teljesen igazad van! miért is ne cigizzünk! hiszen nem biztos h meghalunk tőle 40-50 évesen! meghát (a kedvencem) valamibe úgyis meg kell halni nem?

egyszerűen fáj, amikor nap mint nap találkozok a parttalan emberi hülyeséggel...
  • Ragazz0
    hát, nálunk a családba még nem volt tüdőrákos! faterom 15éves kora óta cigizik, most 48, és napi 1-2doboz! és semmi baja, ugyanez volt nagyfaterral is, az 17éves korától,ma 78 , semmi baja, tök egészségesek!
  • bens
    nagybátyám is ezt mondta. egészen addig amíg 40 éves korában tüdőrákot nem kapott. fél évig szenvedett.
    szívjad nyugodtan
  • tattooed
    ja ja!
    Már nekem is bemegy a 2-doboz/nap.Egy iszogatós szombati napon pedig +1-doboz.
    Leszokni pedig muszály lesz, mert olyan a tüdőm mint a koksz kazán.
  • Ragazz0
    ki akar leszokni?:)
  • Lazarus
    Most még könyebb lenne leszokni, mintha kivárnád a napi 2 dobozt. Bár tudom hogy fölösleges erre figyelmeztetni, nekem is mondogatták :P
  • Ragazz0
    én február óta cigizem, akkor naponta csak 1et, aztán ma már kb 5öt szívok naponta. prilukit szívok, a többi csak hegyievegő ;)
  • mabbak
    st. morrist nem tudjátok, honnan lehet szerezni, egyáltalán gyártanak még?
    mert tabakokba seholsem látni...
  • mabbak
    most nézem ez benne volt a humorosba is na mind1 :)
  • mabbak
  • Lazarus
  • sz4bolcs
    drum az jó olyat szittam
  • partotmos
    selfmade cigi kék Tilbury, vagy Drum dohányból tekerve szűrő nélkül.
    garantált tüdőrák, de az íze, aromája: non plus ultra (főleg jófajta söröcske mellé)...
  • Lazarus
    Ezt betépve találtad ki?

• bociub
    A valóság azoknak való akik nem birják a füvet