10
vajon mitől?
  • Sgtfathi
    Vettem 1 Lg Flatron F920B Moncsit kb.1 hónapja. 1152x864/100Mhz -en használom.
    Tegnap elkezdett Sipolni, ma bekapcsolás után kb.30-perc-után megint elkezte. Mi lehet a baj???
  • ATISoft
    Üdv!

Nem akartam új topicot nyitni, ezért ide írom.
    Nemrég cseréltem le a Samsung 753s monitoromat egy LG Flatron 915FT Plus-ra. Minden szépen és jól indult, de aztán feltűnt hogy erősen szellemképes a monitor nagyobb frissítéseknél. Pl 1280x960-nál 100Hz-en nagyon zavaró. De még 85-ön is. Egyedül 60-nál tűnik el, de azon meg kifolyik a szemem. Már próbáltam a lemágnesezést többször is, átraktam másik helyre, de a probléma ugyanaz. Itt egy kép arról, hogy milyen: kép (a fénykép nem a legjobb, de azért látni a szövegek végén miről beszélek) Mi lehet a gond? A vga kártya mondjuk nem egy mai darab, egy GF4Ti4200, de a másik monitorral 1024x768-ban 85Hz-en semmi probléma nem volt. A kábelproblémát kizártam miután három különböző kábellel sem változott semmi. Most a monitor rossz (akié volt nem panaszkodott ilyen hibára), a vga-val van gond, vagy mi lehet?
  • Ron Ragm
    Nos előre leszögezem hogy a témában nagyon láma vagyok
    Elzállt a monitor... Természetes megesik... de... hiába van kikapcsolva a gép amíg nincs kihúzva az áramból addig folyamatosan olyan hangot hallat mint amikor az ember felbontást vált... ráadásul a led sem világít (normál esetben zölden, ha nincs gép narancson világít)... ez "normális" (főleg a kattogásra értem)?
  • Atus01
    Képernyő->Beállítások->Speciális->Display->Change current refresh rate: 60-240 Hz. 1 Hz-enkénti lépésekben.
  • Hanzo
    Még nem próbáltam de amint tudok szerezni másikat kipróbálom.

Amúgy hogy tudom 99 vagy 101 Hz-re állítani?
  • TheZsenyka
    Nekem volt egy GeForce2 MX200-am rövid ideig, és sajnos 1024-ben 85Hz fölött hasonló problémák jelentkeztek! Nekem halványan ugyan, de remegett a kép. Szerintem a kártyád lehet a bibis. Más moncsival használtad már 100Hz-en?
  • Atus01
    Próbáld ki 99 és 101 Hz-en is, hátha elmúlik a csík.
  • Hanzo
    Szasztok!

Van egy Proview DX 797 Flat monitorom ,és sajna van egy kis gondom vele.
    Szóval elvileg 1024*768-on 115Hz megy de már amikor felteszem 100Hz-re a kép (igaz nehezen észrevehetően)csíkos lesz.
    A videókártya egy Asus v7100 mx200 -as ,de szerintem ezzel nem lehet gond mert 800*600-on gyönyörűen megy 120Hz alatt.
    Szerintetek mitől van ez?
    A monitor tök új tehát gari még van bőven de egy ilyen apróság miatt úgyse cserélik ki.Valami olyat mondanának biztos hogy a 100Hz-et már csak így tudja.
    Lehetséges lenne hogy tényleg így van?