11
Abit KT7A Vs Mercury KOB-KT 133FSX266/ATA100+HK
  • Sman2
    Kössz a tippeket, elvileg megoldódott a gépvásárlás: Várok vele még egy kicsit :).
  • supervisor
    Ha ennyire nincs jattod inkább vegyél ABIT KT7E-t olcsóbb mint a mercury és k.vára tuningolható.Igaz nincs rajta a kétes minőségű integrált AC2001 codec hangchip.
  • fetyka
    Ne vegyél Marcuryt!
    Nekem is az volt!
    Ha kevés pénzed is van rá,akkor is csak márkásat vegyél.Én most Epox alaplapot használok és nagyon stabil,persze DDR rammal.
    A Mercury nem stabil,és csak a bajod lesz vele.
    Vegyél jót,és nincs többé probléma!
    Az Acorp-nak van most olcsó árfekvésü DDR-es alaplapja.
  • Anee
    és felhívlak hogy inkább ACORP alaplapot vegyél mint Mercuryt sokkal jobb
  • Anee
    Na akkor
    Mint a Duron mint az Athlon DDR rendszerbuszt használ azaz a duroné 200 a TB/XP-jé 266
    Az alaplap magától is tud elvileg váltani a kettő között ebben nem vagyok bizti de az alaplapon van egy dzsámper ami ezt szolgáltatik megoldani manuálisan, de biosból is lehet
  • Sman2
    Hallo újra én!!!
    Csak azt akarom megjátszani:
    Hogy veszek egy Mercury KT266A-t és AMD DURON 950MHz-et meg DDR-ramot...
    DE késöbbiekben szeretném kicserélni a Duront XP-re úgy, hogy az alaplap+ a DDR marad, ezt megjátszhatom?
    És ha igen, akkor a Duron mivel az csak 133MHz-cel megy, nem?, akkor a KT266A-t le kell csökkentenem 133MHz-re (ezt is lehet nem?) a Duronhoz (ekkor a DDR MHz-e is lecsökken nem? vagy független ettöl), majd mikor AMD Athlon XP-re (pl:1800+) váltok újból felveszem 266MHz-re a rendszerbuszt, ezt is lehet?
    Kell még más? (biosz frissitést láttam itt elöbb nem?)
    Ebben segítsetek...tudom eddig nem ezt írtam de most jutott eszembe...:)
    THx...
  • Anee
    arra gondoltam:-)
  • Jacek
    Abit KT7A rev 1.3-tol megy az xp proc, nekem abban megy egy 1700+\1900+-on 146-os fsb
  • Anee
    jha ABIT KT7A 19.800 a raid is 23
  • Anee
    Az első kérdésre hogy ABit vs Mercury a válasz 1értelmű hogy ABIT
    a második kérdésre hogy ha az ABit kt7a ha talán ver 3.0 vagy nagyobb abba az XP procik is jól muzsikálnak/Morgan/Palomino/Telivér illetve ehez kapcsolódó talán apalosa magos duron/ szóval azzal nem lesz baj
    3:azt rax bele amit akarsz ha frissíted a biost
    4:milyen 133? a ram 133 MHzére gondolsz?Az kb 10%nyira fogja vissza a KT266A-s alaplapoktól...szóval nem vészes HA már van sdramod.ha nincs csak ddr-t vegyél
    5:azt rax bele amit akarsz..és mi az hogy CSAK 200/266????
    6:duron belerakhasz igen gond nélkül...kb olyan mint Celeron/PIIII esete
    7:A duronokat talán még a régi KT133mas azaz nem A-s alaplapokkal is mennek talán...de KT133A ami a KT7Aban van már kezel 133mas FSB-t ami mindennek jó ma
    8:Hát őszintén ha duronod lesz nem....sőt biztos nem mert ma már KT333ra KELL váltani ami a KT266A val egyárú s jobb teljesítményű
    Magyar oldal ahol vannak tesztek:
    www.hwsw.hu www.prohardware.hu www.megahardware.hu
    www.tomshardware.hu
    szives örömest s boldog húsvétot kiván:
    ANEE
  • Sman2
    Gépvásárlás elött állok és nem szeretném megszivni az alaplapon...:)

Két választásom (DURONHOZ KELL):
    Abit KT7A: 26125 FT
    Vagy
    Mercury KOB-KT 133FSX266/ATA100+HK: 24250 FT

Kérdések:
    Meddig lehet mind az egyiket mind a másikat fejleszteni? (xMHz-yMHz -ig fér bele Duron és/vagy TunderBird, milyen alaplapi MHz-ekkel)

Fontos: Ha egy alaplap órajele: 100-227MHz között állítható, akkor abba az alaplapba belerakhatok mind 1GHz alatti és felleti Duront és/vagy csak Tunderbirdet (persze Socket A)?

A TunderBird-öt nem fogja vissza a 133MHz-es alaplapok?
    Vagy ilyenbe bele sem tudom rakni: mert csak 200/266MHz-en megy?
    A Duron-t bele lehet tenni egy KT266A-s alaplabba (anélkül, hogy baja lenne :)?
    Az 1G-es és a feletti Duron (Rendszer busz: 200Mhz) csak KT266A-ba tudom tenni, vagy jó neki a KT133A is (teljesítmény csökkenés nélkül)?
    Csak hát a KT266A DDR-es, Megéri váltani SD-ről DDR-re Duronnál?

Ha tudtok oldalakat is írjatok ahol válaszra találok...
    (olyan magyar oldal, ahol leírják a tulajdonságait is!!!)

Egyenlöre ennyi kérdésre várom a válaszokat...:)
    Elöre is THX....:)
    (kezdő vagyok..:)