36
Hogyan manipulálhatok az IP címemmel?
-
#36 A leírásodban szereplő Mac MakeUp program MAC spoofing-ra jó (Mac Makeup: change (spoof) your mac address). Te csak annyival fűszerezed meg a dolgot, hogy általad a szolgáltatód IP-cím tartományából választott IP-címet adsz meg (ami kissé bonyolultabbá teszi a dolgot, pláne hogy beletrafálhatsz olyan IP-címbe, amit más felhasználó normális módon kapott a DHCP szervertől), nem a szolgáltató DHCP szerverétől kéred le. Már ha a szolgáltató szervere engedi neked ezt a kapcsolódási metódust.
ADSL kapcsolat esetén PPPOE-kapcsolódás van, ott felhasználónév+jelszó alapján azonosítanak, legutóbb amikor ilyen PPPOE-szervert állítottam be a végponti eszköz MAC címét rögzítette a RADIUS szerver, a végponti eszközön levő kliens gépének MAC címe nem érdekelte. Sőt ott felhasználónév szintjén lehet IP-címeket kiosztani. Szóval ott a gép MAC címének elfedése teljesen mindegy.
Szóval mindezek tekintetében ezért javasoltam az anonymous proxykon keresztüli csatlakozást, illetve a titkosítóhálózatokat - ezek bármilyen csatlakozási metódusnál beválnak (hacsak a szolgáltató nem szűri a proxyszervereket).
"és csak tapasztalt felhasználóknak ajánlom mert sok mindenre kell figyelni és nem is szeretném hogy kezdők ilyesmivel játszanak mert sok mindenre kell figyelni"
Látod, látod, ha csendben maradtál volna... -
mx5 kevin #35 Megjegyezném azt is hogy inkább regisztrálatlan gépként menjél fel mint
generált klónozott címmel. -
mx5 kevin #34 Hát ez bonyolultabb dolog a linken leírok mindent mire gondoltam.
A szolgáltató a te mac címedet látja ez van regisztrálva a saját regisztrált címedbe te nem tudsz belepiszkálni és ne is próbáld ez alapján kapod az ip-t DCHP-n keresztül amit te nem tudsz megváltozatni.De vannak trükkök amit használhatsz #80 hozzászólás a linken.Fel tudsz te ettől más módszerekkel más mac címmel és más ip-vel kapcsolódni de ez nem arról szól hogy generálok egy címet és meg is van és a proxihoz semmi köze sincs. Alkalmi megoldás mind a 3 és annyira ne fejtegessük mert részemről OFF tabu és csak tapasztalt felhasználóknak ajánlom mert sok mindenre kell figyelni és nem is szeretném hogy kezdők ilyesmivel játszanak mert sok mindenre kell figyelni. Egyik módszer olyan mint crack átugrom a másik módszer meg mint a serial olyat adok amit elfogad a harmadik meg olyan mint a password finder pogik.
-
#33 Amit említesz az a NAC spoofing nevű technika, amikor is a hálózati kártya MAC-címét elfedve kérünk új IP-címet a CATV-szolgáltató DHCP szerverétől.
Viszont ezzel a megoldással az a baj, hogy az új MAC címet "regisztráni" kell a szolgáltatónál, ami a modem újraindításával és/vagy adminisztrációs oldalon való beírással - lásd UPC lehet megtenni.
Sőt arról nem is szóltunk, hogy ez leginkább kábeltelevíziós szolgáltatóknál dívik, az Invitel többnyire ADSL-szolgáltatást nyújt, ahol felhasználónév+jelszó párossal lépsz be PPPOE protokollal. Ott jó esetben egy újratárcsázás alkalmával új IP-címet kapsz.
Ha mégse, akkor marad a különböző "anonymous" proxykon keresztüli csatlakozás (ezeket használja a sokszor emlegetett HideIP nevű program is), vagy a titkosítóhálózat (Tor). De az is csak a végfelhasználó számára "változtatja meg" az IP-címedet, a szolgáltatód (így a hatóságok is) be tud azonosítani. -
mx5 kevin #32 Szolgáltatón belül is lehet egy csomó IP-vel menni igény szerint persze másik mac címmel természetesen ritkán szabad bedobni és csak alkalmi megoldás tartósan nem szabad használni.Jól jön pl ha nagyon támadják a kapott címet stb és a rendes dchp-címet nem piszkálja.
itt a link:
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1161549229
-
djsenki #31 Tudom javasolni a proxit googlezz rá. -
Rotyoka #30 Üdv
Meg szeretném változtatni az Ip címemet. Inviteles vagyok és Windows 7-et használok -
juhasz1 #29 Gyere nyerni müszaki dolgot,nöi cuccuokat!stb stb.PL xbox360,psp,PLAZMA tv-t!!!!!ingyenes a regisztrácio még most!!! én mar nyertem, és azt akarom hogy te is nyerj!Rádásul magyar oldal!
Regisztrálás az alábi linken:
http://pontpark.eu/b_regisztracio/e079529ba2c9a8206291576db5a381ca
További sép napot :) -
ferokka #28 sziasztok!
van egy gondom IP címemet szeretném megváltoztatni, ha megnézem a my IP addres-t és a gépem IP címét és a kettő nem egyezik. Valaki aki ért hozzá legyen szíves és írja meg nekem hogy hogy tudnám megváltoztatni, a gépen kel valamit beállítani vagy a szolgáltatómmal kell beszélni. A szolgáltató a t-online és volt egy csomagmódosításom és utána kezdődtek a gondok! -
#27 Ettol fuggetlenul megkerdeztem ott is. -
#26 Az ok konzolos, de a problema megoldasa valoszinuleg teljesen fuggetlen attol (leven a konzolba ugysem tudok belenyulni). Szerintem ez egy kimondottan "PC buhera" kerdes, hiszen korlatolt halozati ismereteim alapjan en azt mondanam, hogy valamifele proxi buheralassal, esetleg egy kulfoldi szerveren keresztul valo csatlakozassal lehetne ilyesmit megoldani (ha meglehet egyaltalan). Az, hogy pontosan miert van szuksegem erre, szerintem teljesen irrelevans, pusztan megemlitettem. -
#25 Jobban járnál ha a konzolos topicba írnád a gondod.
pl.:
link -
#24 A kovetkezo problemaval kuzdok:
Csatlakoztam az Xbox Live-hoz, de mivel Magyarorszagon a szolgaltatas hivatalosan meg nem elerheto, ezert IP cim alapjan automatikusan Nemetorszaghoz sorol minket a rendszer. Ez azert problema, mert Nemetorszagban eleg szigoru cenzura van ervenyben, es a letoltheto tartalmak bizonyos szazaleka, kulonosen a Mature besorolasu-ak le vannak tiltva.
Arra gondoltam, hogy mivel a rendszer IP alapjan azonositja be a felhasznalot, biztos valahogy meg lehet buheralni, hogy ugy erzekelje mintha Amerikabol vagy valahonnan Nyugat Europabol csatlakoznek. Csak sajnos fogalmam nincs hogyan kellene ehhez hozzakezdeni... -
#23 Szolgáltatófüggő.Van amikor elég kikapcsolni és kihúzni pár percre a kábelt, de van ahol pl. 24 óránként változik csak meg.Alternatív megoldás a Hide IP 3.5. -
modenes #22 Hogyan kell a számítógépen az IP címemet megváltoztatni? -
#21 Hide IP Platinum 2.7 -
#20 Ok köszi
Én csak arra gondoltam,hogy a három hálókártyáinak nem lehet azonos azonosítójúk,de mégis a router "bekavar" :) -
#19 "tudtommal nemcsak az IP alapján azonosít egy oldal hanem a MAC adressed alapján is"
Egy utólagos pontosítás: a végfelhasználó (webszerver, mezei internetező) nem látja a Te MAC-címedet, mert az "adás" átmegy több routeren és egyéb hálózati cuccoson keresztül, ami megváltoztatja.
Többségében IP-cím alapján történik az azonosítás, de lehet cookie segítségével is (ezt a böngésző hozza létre, ez törölhető).
"Lenne egy olyan kérdésem,hogy ha megváltoztatnám az ip címemet,akkor az milyen következményekkel járna?"
Ha csak anonymous proxy-szervert iktatsz be, akkor leginkább lassulást érzékelhetnél.
"Ha mondjuk esetleg ip cím elrejtővel neteznék, és meglátogatnám a honlapomon lévő Google hírdetéseket, akkor az milyen jogi következményeket vonna maga után?"
Ha rájönnek (egy napi 10 látogatós oldalt 1000-en kezdenek el látogatni...), akkor nem kapsz pénzt. ;)
Bővebben -
#18 A router pont arra jó, hogy egy adott IP-címet átfordítson egy másik IP-címmé/IP-cím tartománnyá. Azaz amit elkövetsz az egyik (átfordított) IP-címmel, az a másik (átfordított) IP-címmel is éreztetni fogja a hatását, mert a szerver a külső (átfordítatlan) IP-címed látja. -
#17 Hi all
Lenne egy kérdésem
van három gép,és a vonalat egy router osztja szét a három gépnek
Itt a router mind a három gépet,ugyanazzal az azonosítóval ismeri fel?
mármint routeren keresztül nincs a három gépnek nincsen különböző IP címe???
csak mert egy netes oldalon eggyik haverom olyan ocsmányságokat írt,hogy letiltották,mikor én kimentem,és a másik gépnél,sem engedélyezte a szerver a belépést
gondoltam,hogy mind a 3 gépnek más-más IP-je és/vagy azonosítója van,ha más-más is a hálókártyájuk -
#16 tudtommal nemcsak az IP alapján azonosít egy oldal hanem a MAC adressed alapján is. De lehet hülyeséget mondtam, ha igen vki okos javítson ki. AMúgy engem is érdekelne mert lehet ue. a helyzet fog előállni nálam is :D -
#15 Lenne egy olyan kérdésem,hogy ha megváltoztatnám az ip címemet,akkor az milyen következményekkel járna?úgyértem,hogy milyen hátrányok merülnének fel?És az beválna-e,hogy kaptam egy warn-t egy oldalról és kitiltottak és mostmár nem látom az oldlat,gondolom az ip miatt,tehát ha megváltoztatom,akkor már látnám az oldalt és újra regelhetnék?Aki tud,az válaszoljon pls!Előre is kösz! -
DJviolin #14 Ha mondjuk esetleg ip cím elrejtővel neteznék, és meglátogatnám a honlapomon lévő Google hírdetéseket, akkor az milyen jogi következményeket vonna maga után? -
Akuma #13 Jogos a felvetés. :) Még nem próbáltam, de nem is akarom, ugyanisha eldobom az ipcímem, mindent, akkor honnan kérne a gépem újat??? Kitalálni nem fog egy szolgáltatót. Szal valami minimális információ kell a gépnek, jelenesetben ez a megúnt ipcím stb. Ha nem megy /renew -al, akkor vállalkozó kedvűek kipróbálhatják a /release parancsot csak saját felelősségre. -
#12 a /renew előtt nem kell egy /release parancs is? -
Akuma #11 Próbáld ezt:
Start menü Futtatásba beírod:
cmd
utána beírod:
ipconfig /renew -
#10 szívás
lehet hogy egy egész tartományt blokkolnak.. -
blackgamer #9 újat kapok, de akkor is azt írja, hogy az IP-m blokkolva van -
#8 nem mindíg kapsz új IP-t reconnectel!!!
Én is DUN os vagyok, és akár 5 perc szünet után is megkaphatod az előző IPdet, ( mivel gondolom a szolgáltatónál nincs túl nagy forgalom, és sorrendben adja ki kapcsolódásnál az IP-t. Hogyha az előtted lévő tartományból léple valaki akkor van esélyed hogy megkaphasd az övét, de nagyobbat nem hiszem hogy kiosztanak.. ) -
blackgamer #7 "szerverek csak korlátozottan engednek be egy IP címről és ha tételezzük fel szeretnék letölteni egy nagyobb fájlt, akkor egyszer csak azt mondja, hogy elfogyott a kreditem és itt a vége"
ismerős a dolog,
sokszor még net bontása és reconnect sem segít rajta, pedig akkor már új az IP-d
sőt cookie-kat is töröltem, de mintha még "emlékezne" rád a szerver és nem enged tölteni
gép újraindítása néha segít -
Ted Lapidus #6 maxmal: a dolognak csak annyi a szépséghibája, hogy a multiproxy csak a webes kapcsolatokhoz jó.
FTP-re sajnos nem...
És hátránya, hogy lassú, a sok proxyserveren keresztül menő adatforgalom miatt.
-
corleone #4 De ez hogy jön a Hardware fórumhoz? -
Remedy #2 Nem ismerek olyan módszert, amivel két connectiont igénylő kapcsolatot, lásd FTP be lehetne csapni.
Nem hiszem hogy nem teljes IP alapján azonosítana az a szerver. -
dinnye #1 Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy mi módon lehet az IP címem megváltoztatni. (Win98SE op.rendszerem van.)
Azért lenne erre szükség, mert bizonyos ftp szerverek csak korlátozottan engednek be egy IP címről és ha tételezzük fel szeretnék letölteni egy nagyobb fájlt, akkor egyszer csak azt mondja, hogy elfogyott a kreditem és itt a vége. (tudom, ilyenkor fel kellene tölteni, de gondoljatok bele, hogy modemes kapcsolattal ez milyen "gyors").
Van-e valamilyen progi, vagy lehetőség erre? Azt tudom, hogy a szolgáltatótól kapok egy IP címet, aminek az utolsó érétke mindig más, de az ilyen ftp szerverek szerintem nem a teljes szám alapján azonosítanak, hanem csak az első 3 érték alapján.
Ha megváltoztatom az IP címem (persze ha lehet), akkor a felépített internet kapcsolatom megmarad? (A szolgáltató szervere felismer-e továbbra is?)
Válaszaitokat előre is köszönöm!