9
Epox AMD alaplapok
  • Antromorph
    Mint kiderült, úgy néz ki sikerült elsőre jó helyre pakolni a ramokat. Íme az eredmény:
  • Antromorph
    Szóval most rájöttem nem dualban megy, mindjárt átrakom és akkor reménykedek, hogy gyorsabb lesz.
  • Antromorph
    Sziasztok

AMD-s platformot használok, és most vettem az EPOX 8rda3+ alaplapomhoz egy Infineon 512MB DDR400-as memóriát a korábbi ugyancsak ilyen paraméterekkel bíró Infineon memória mellé. Na most ez a lap kétcsatornás memóriavezérlővel rendelkezik, mivel Nforce2-es chipsete van.A memóriákat a két zöld színű foglalatba helyeztem(Az alaplapleírás ezt javasolja az optimális teljesítmény eléréséhez).
    Minden működik frankón. Az everest programot felraktam, és megnéztem a memóriák paramétereit.Szóval hogy végre a lényegre térjek, arra lennék kíváncsi, hogy honnan tudom megállapítani, hogy a memóriák tényleg két csatornás üzemmódban működnek? Mert az Everest sajnos nem írja ki. Elképzelhető az, hogy a Biosban beállított 400Mhz memóriasebesség helyett a rendszer kissebb frekvencián üzemelteti a ramokat két csatornás módban?

Köszönöm a válaszokat
  • fetyka
    Köszi Evil!
    Már itt ketyeg a gépemben a frankó kis Epox alaplap.
    Most tesztelem.
    És eddig nagyon jól müködik.
    Sőt Super!
  • Evil
    tuningolas bizonytalan alapokon? ha-ha ,tom ek megint hoztak a format.Csak el kell nezni a hwsw hardver forumaba ,ott is a 8kha+ os rovatba.Na ott mindent megtudsz rola ,tobbek kozott azt is hogy az egyik legjobb lap ,tuningolva is ,nyoma sincs a legkisebb bizonytalansagnak.
  • fetyka
    Köszi az infokat.
    8K7A a nyerö,hétfön meg is veszem.
  • Evil
    8kha+! Masfel honapja hasznalom ,mar megforrasztottam a magasabb core fesz erdekeben ,procit is jol megcibaltam benne ,de eddig semmi problema.Veszett jo alaplap.
  • fetyka
    Sziasztok!Irjatok milyen EPOX alaplapot vegyek AMD procihoz én 8KHA+ és 8K7A tipust néztem ki magamnak.Szivesen várom a véleményeket.Elöre is köszi.