28
  • Supergamer
    #28
    Ez nem az igazi potynek ment..
  • Supergamer
    #27
    Hat mar itt is itt vagy te sulinet toltelek?
  • Rive
    #24
    A cas2 és a cas3 között 'csak' 1 FSB órajel a különbség. Valahogy mégis mindenki sokkal jobban szereti a cas2-t :D
  • MuERTe
    #15
    Az a 30-40% teljesítménynövekedés jól is jött, épp csak ennyivel van elmaradva azonos órajelen a konkurenciától. Kár, hogy csak olyan alkalmazásoknál érezhető, ahol támogatjak.
  • Supergamer
    #13
    "Az a hőn emlegetett 10% nem más, mint a rendszer sebességének a növekedése DDR-nél, "

    Persze, mivel a memoria "csak" memoria...sok minden mason is mulik a rendszer sebessege, proci, busok kozti kommunikacio, hdd stb, stb.
  • Laci73
    #10
    Kissé bővebben ha kifejtenéd érdekes és mindnyájunkat rendkívül izgató nézőpontodat...
  • Laci73
    #9
    De visszatérve az IDF-hez: az Intel nagyot kockáztat a McKinley-vel. Úgy érzem erre tették az igazi tétet: most ezzel törődünk, az otthoni piac kissé hanyagolva lesz... és az új területek: a mindenhová betolakodó mobil piac, ebből is kérünk egy szeletet, ami szintén oda vezet hogy az otthoni piac kissé hanyagolva lesz...
  • Laci73
    #7
    Az SD Ram a felépítésénél fogva elavult. A CAS és a RAS jelek ugyanazon a vezetéken haladnak (kb. olyan mint egy egysávú úton a kétirányú forgalom - bizony bizony várakozni kell) Az SD Ram pazarol máshol is: ha csak egyetlen adatot olvasol vagy írsz az operatív memóriába akkor is végigjáratja az összes tárlapkát a modulon belül.
    Az SD Ram nem nagyon bírja ha húzzák. (a hagyományos felépítéssel ez a technológia elérte a határait) Talán a DDR II szabvány, aminek sok sikert kívánok, de legfőképpen OLCSÓ legyen.
    2. Fejlesztés. Hát igen. A memóriamodul gyártóknak olcsóbb (NEM a vevőknek!) ha már egy meglévő tecnológiát foltozgatni (SDRam), mint sok százmillió vagy inkább milliárd dollárba kerülő és évekig elhúzódó fejlesztésbe kezdeni.
    Olcsóbb felhúzni az órajelet mintha "okosabb" modult csinálnánk. (EZ IGAZ A P4 SZÉRIÁRA IS! A PIII azonos órajelen kenterbe veri a P4-et...)
    A DDR SDram (nem a DDR II) még bírja az ütemet kb. a 3Ghz-es prockókig, ennél nagyobb teljesítményű CPU-t nem tud már kiszolgálni (a hagyományos SD SDRam kb. 1,2 Ghz-ig szolgálja ki a prockót) EGY MEMÓRIAMODUL NEM, ISMÉTLEM NEM ATTÓL GYORS MERT ENNYI ÉS ENNYI MHZ AZ FSB! A kulcs a belső felépítés, egész pontosan az "áteresztő képesség" amit keresztmetszetnek is hívunk. És itt a baj: A mai CPU-k és GPU-k (grafikus prockók pl. NV20) legnagyobb ellensége a szűk memória-keresztmetszet.
    U.I.: Bízom a DDR II-ben, meglátjuk milyen lesz. Csak hát ha tovább nőnek az SDRam árak, és a mérleg a RDRam felé billen (van ahol már olcsóbb is) akkor a piac (ahol ugyebár a céges, intézményes vásárlók a nagy halak) nemigen fogja a drágább SDRam-ot választani (ugyebár egy irodaház, ahol több tucat vagy több száz gép működik, ott megnézik az árat...)
  • Laci73
    #6
    Kedves Druszám!
    A 266-os DDR Ram valójában csak 133 Mhz-es.
  • Turmoil
    #3
    "Bár az új technológiák bevezetése rendkívül költséges volt, az általuk elérhetővé vált költségcsökkentések hamar megtérítik a befektetést."

    Tehát a procik nem lesznek olcsóbbak, a haszon az Intelnél marad. A vásárló meg be***6ja. Persze, ha még van olyan, aki Intel-cuccot vesz, mikor nemsokára lecsap a Hammer:)
  • Laci73
    #1
    1. A DDR SDRam csak szeretne kétszer olyan gyors lenni mint a sima SD SDRAM (10%-os teljesítménytöbblet)
    2. Netburst: az új marketing. Higyje csak az a hülye vevő hogy gyorsabb lesz a Net :)))) Ugyanez volt az ábra a Coppermine esetében is, ami bizony alumínium volt réz helyett...