Battlefield 1942
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rendszertani hely: osztály: emlõsök (Mammalia); rend: párosujjú patások (Artiodactyla); család: tevefélék (Camelidae)
Leírás: A láma testhossza a 2,25, vállmagassága az 1,3 m-t, testtömege pedig a 140 kg-ot is elérheti. Testét vastag, gyapjas szõrzet borítja, melynek színe nagyon sokféle lehet. Az eredeti, vadon élõ õs, a guanakó (Lama guanacoe) színe vörösesbarna, a fej gyakran feketés-sötétbarna, a hasoldal pedig inkább világos-piszkosszürke. A háziasítás eredményeképpen azonban akadnak teljesen fehér, sõt foltos, tarka példányok is.
Elterjedés, élõhely: A guanakó eredetileg Dél-Perutól a Tûzföldig terjedõ területen élt, s belõle a lámát, illetve az alpakát (Lama guanacoe f. pacos) az egykori Inka Birodalom területén, mintegy 4500 évvel ezelõtt háziasították.
Életmód, táplálkozás: A láma az Andok vidékének hûvös éghajlatához és viszonylag gyér növényzetéhez alkalmazkodott, ezért nem válogatós abban, hogy mikor melyik hajtást legeli le. A vad õsök kisebb csapatokba tömörültek egy-egy erõsebb lámacsõdör vezetésével, a lámák csoportszerkezetét azonban az õket tartó emberek határozzák meg. A hím lámák aránya a nõstényekéhez képest jóval magasabb, mint a vadon élõ populációk esetében, hiszen az ember fõként teherhordásra használja a lámákat, márpedig hagyományosan csak a csõdörök kapnak málhát a hátukra, a nõstényeket leginkább gyapjúnyerés céljából, illetve tenyészállatként tartják.
Szaporodás, egyedfejlõdés: A láma vemhességi ideje 10-11 hónap, s ellésenként általában csak egyetlen utód születik. A csikó gyorsan nõ, de csak hároméves kora után kap elõször málhát a hátára, feltéve persze, hogy hím állatról van szó.
Érdekességek: Bár fõként málhás állatként tartják, az Andok vidékén élõ emberek a láma csaknem minden porcikáját hasznosítják. Bõrükbõl használati tárgyakat készítenek, szõrükbõl szõnyeget fonnak, húsát megeszik, zsírjából faggyút nyernek, sõt, még a trágyát is hasznosítják tüzelõként. A guanakó azon szokását, hogy támadóját, ellenségét, vagy riválisát leköpi, a háziasítás során nem sikerült eltûntetni, ezért ez a lámára ugyanúgy jellemzõ, mint vadon élõ õseire.
A Budapesti Állatkertben a lámák hosszú ideig a teveház végében laktak egy nem túl nagy kifutóban. Néhány évvel ezelõtt azonban új kifutót alakítottak ki számukra a nagyszikla oldalában, amely talán valamelyest emlékeztet az Andok vidékére.

Every passing minute is another chance to turn it all around.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
kölcsönözni is tudok, csak ugyebár az meg pénzbe, de sokba kerül 😊
füles témában meg annyi lenne, hogy igazából nem érdekel, ha nem túl jó a hangzása (nincs nekem olyan jó hallásom .DD), a 800ftos hama fejhallgatóm hangzása is tökéletes nekem 😄D (mondjuk ha hallanék egy minõségibbet, akkor már lehet nem mondanám ezt 😊 )
szal igazából nekem csak az kéne, hogy kényelmes legyen és mûködjön 😉

hmm ezek a mai fiatalok
kölcsönzöl DVD-t és lemásolod ezerrel amit netrõl töltesz le az csak dvdrip azt hiába írod ki dvd lemezre ugyanolyan szar lesz
ha érdekel adok neked DVD film másoló progit
amúgy nekem a normálos füles 5000-nél kezdõdik így amihez van még mikrofon is az legalább ennyibe kerüljön
persze nem mindig a drága a jó de nekem ez a tapasztalatom ugyanis tucatnyi fölest használtam már el 2000-3000 forintos is volt közte vagy éppen nem jó a hangzása vagy nem szigetel eléggé
ha már egyszer veszek fülset akkor jót veszek mert az nem olyan mint egy proci amit fél év múlva cserélhetnék ki mert elavult
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
télleg, vkinek kell dvd film? mert amúgy elmételieg bármit meg tudok szerezni 😄D
Most van benne üzlet mert még kevesen másolnak DVD-t.
Egyébként dvd-írót, hozzá lemezeket, hasonlók ,)
Amúgy szerintem a fizetések is alacsonyak és az árúk minõsége is gyatra.
Dell power
Most azért venném meg ha megvenném mert CB-hez kell.
Persze szeretem is a játékot, de az csak 9000 forintig elfogadható nekem. 13ezernél azért már eléggé elszomorító az, hogy fizikailag mit kapok érte cserébe. 2 cd-t ami még nem is szép csak egyszerû és már meg is van másoltan. Egy DVD dobozt aminek a borítóját bárhol le tudom tölteni és kinyomtatni színesben. A kézikönyv szép, de pl mi lett volna ha tesznek bele minden pályához egy kis valós háttér leírást ha már megvesti a kölök ragadjon rá a koszon kívül egy kis történelem is. Vagy bármi olyan dolog amire azt mondhatom, hogy na ezért megérte megvenni mert más módon nem tehetek szert rá.
Elfogadom így is a játékokat, csak ne kérjenek ilyen pofátlan összegeket értük.
senecaftp.sytes.net Csekkes-fizetõs.
Van minden mi szem-szájnak ingere:-)
Seneca ftp -re keress rá!

Dell power

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Hide and fear, Cobra Commander is here !
egyébként ha vmi probléma lenne a moncsiddal, szólj max-damage-nek (itt vagyok nála 😉 )
Most karácsonyra megkaptam a Secret Weapons-t eredetiben, ott meg a szívbaj jött rám mert az orig BF-em (sima nem deluxe) tokjának az alján van a cdkey ennek meg a kézikönyv hátoldalára rakták igy elõször azt hittem valaki kilopta belõle.
Amúgy nagyon igényes az SW doboz is, a drága ecobit a "köszönjük hogy eredeti SW-t vásároltál" bla bla után egy 2002!!! Téli játékkatalógust csomagolt nagykegyesen a dobozba.... mondom menjetek a pi****ba és csodálkozunk hogy nálunk a béka segge alatt van az eredeti SW-k aránya....
A XIII legalább elvileg szinkronos lesz ha megjelenik bár ennek nem extrának kellene lennie hanem alap dolognak.
A DVD-tokkal sokkal elõrébb vagyok fõleg úgy, hogy az is szimpla tok és a második cd csak bele van baszva egy zacskóba mert még a dupla DVD tokot is sajnálták.
Dell power
Abban nincs semmi feeling, ha a kulcsot adja neked oda. Mert tudod, ha ott a polcodon a BF és amikor felnézel Rá, na az a felling.
Dell power

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
Ha1 kolléga jóvoltából 6000, azaz hatezer forintért eladó egy eredeti Battlefield 1942 CD-vel, tokkal vonóval.
Érdeklõdni lehet itt:
[email protected]
Olyan szép idõnk van és az élet is olyan szép. 😊)
Swedish people are albino monkeys