Battlefield 1942

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kispósi
Láma (Lama guanacoe f. glama):

Rendszertani hely: osztály: emlõsök (Mammalia); rend: párosujjú patások (Artiodactyla); család: tevefélék (Camelidae)

Leírás: A láma testhossza a 2,25, vállmagassága az 1,3 m-t, testtömege pedig a 140 kg-ot is elérheti. Testét vastag, gyapjas szõrzet borítja, melynek színe nagyon sokféle lehet. Az eredeti, vadon élõ õs, a guanakó (Lama guanacoe) színe vörösesbarna, a fej gyakran feketés-sötétbarna, a hasoldal pedig inkább világos-piszkosszürke. A háziasítás eredményeképpen azonban akadnak teljesen fehér, sõt foltos, tarka példányok is.

Elterjedés, élõhely: A guanakó eredetileg Dél-Perutól a Tûzföldig terjedõ területen élt, s belõle a lámát, illetve az alpakát (Lama guanacoe f. pacos) az egykori Inka Birodalom területén, mintegy 4500 évvel ezelõtt háziasították.

Életmód, táplálkozás: A láma az Andok vidékének hûvös éghajlatához és viszonylag gyér növényzetéhez alkalmazkodott, ezért nem válogatós abban, hogy mikor melyik hajtást legeli le. A vad õsök kisebb csapatokba tömörültek egy-egy erõsebb lámacsõdör vezetésével, a lámák csoportszerkezetét azonban az õket tartó emberek határozzák meg. A hím lámák aránya a nõstényekéhez képest jóval magasabb, mint a vadon élõ populációk esetében, hiszen az ember fõként teherhordásra használja a lámákat, márpedig hagyományosan csak a csõdörök kapnak málhát a hátukra, a nõstényeket leginkább gyapjúnyerés céljából, illetve tenyészállatként tartják.

Szaporodás, egyedfejlõdés: A láma vemhességi ideje 10-11 hónap, s ellésenként általában csak egyetlen utód születik. A csikó gyorsan nõ, de csak hároméves kora után kap elõször málhát a hátára, feltéve persze, hogy hím állatról van szó.

Érdekességek: Bár fõként málhás állatként tartják, az Andok vidékén élõ emberek a láma csaknem minden porcikáját hasznosítják. Bõrükbõl használati tárgyakat készítenek, szõrükbõl szõnyeget fonnak, húsát megeszik, zsírjából faggyút nyernek, sõt, még a trágyát is hasznosítják tüzelõként. A guanakó azon szokását, hogy támadóját, ellenségét, vagy riválisát leköpi, a háziasítás során nem sikerült eltûntetni, ezért ez a lámára ugyanúgy jellemzõ, mint vadon élõ õseire.

A Budapesti Állatkertben a lámák hosszú ideig a teveház végében laktak egy nem túl nagy kifutóban. Néhány évvel ezelõtt azonban új kifutót alakítottak ki számukra a nagyszikla oldalában, amely talán valamelyest emlékeztet az Andok vidékére.

Every passing minute is another chance to turn it all around.

Random_
Szerintem hamarosan megtudjuk.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Ahhoj
mi a láma?

Ahhoj
ehh, letölteni nem dvdrip-et akarok, hanem dvd iso-t. ami minden tömörítés meg stb nélkül le van szedve, jó sok giga, stb stb
kölcsönözni is tudok, csak ugyebár az meg pénzbe, de sokba kerül 😊

füles témában meg annyi lenne, hogy igazából nem érdekel, ha nem túl jó a hangzása (nincs nekem olyan jó hallásom .DD), a 800ftos hama fejhallgatóm hangzása is tökéletes nekem 😄D (mondjuk ha hallanék egy minõségibbet, akkor már lehet nem mondanám ezt 😊 )
szal igazából nekem csak az kéne, hogy kényelmes legyen és mûködjön 😉

Kispósi
'de minek letöltési hely? ne legyél láma!'

Random_
de minek letöltési hely? ne legyél láma!

hmm ezek a mai fiatalok

kölcsönzöl DVD-t és lemásolod ezerrel amit netrõl töltesz le az csak dvdrip azt hiába írod ki dvd lemezre ugyanolyan szar lesz

ha érdekel adok neked DVD film másoló progit

amúgy nekem a normálos füles 5000-nél kezdõdik így amihez van még mikrofon is az legalább ennyibe kerüljön

persze nem mindig a drága a jó de nekem ez a tapasztalatom ugyanis tucatnyi fölest használtam már el 2000-3000 forintos is volt közte vagy éppen nem jó a hangzása vagy nem szigetel eléggé

ha már egyszer veszek fülset akkor jót veszek mert az nem olyan mint egy proci amit fél év múlva cserélhetnék ki mert elavult

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Ahhoj
naja, többek között ezért kéne letöltési hely 😄
télleg, vkinek kell dvd film? mert amúgy elmételieg bármit meg tudok szerezni 😄D

Random_
Akkor beindul a DVD másolós biznisz ezerrel? 😊)
Most van benne üzlet mert még kevesen másolnak DVD-t.

Ahhoj
Azt kérdeztem, hogy van-e annyi pénzér jó füles? 😄D
Egyébként dvd-írót, hozzá lemezeket, hasonlók ,)

Random_
Mit?

Ahhoj
mert a jézuska mást hozott 😄D

Random_
Miért nem kértél a Jézuskától?

Random_
5-6 eredeti játékom van csak azok amelyek vagy nagyon tetszenek vagy kellett a kulcs.
Amúgy szerintem a fizetések is alacsonyak és az árúk minõsége is gyatra.

Ahhoj
3e ft körüli áron lehet nromális fejhallgatós mikrofont venni? 😊

Ahhoj

Admiralis
30.000?, 300.000?

Dell power

Admiralis
Én a helyi vandálintézményben vásároltam a Coraban. A vásárlás nem volt tul kellemes, mert a játék többe kürült a végén, mint amennyi a polcon ki volt rá írva. Ha tudtam volna, hogy 13ropi akkor nem vettem volna meg. Magyarországon elég drága dolog a BF (lásd. eredeti game, szerver) vagy inkább lehet, hogy a fizetések a kicsik. Mellesleg szerintem nem vagyok illetve vagyunk nagy eredeti game vásárlók.

Dell power

Ahhoj
és sacc/kb mennyi dvd film van ott, és mik? 😊
nem tudnád elküldeni priviben? 😊

Random_
Ami a legjobban motivált mikor megvettem a játékot az volt, hogy nem kell crack-el szarakodni.

Most azért venném meg ha megvenném mert CB-hez kell.

Persze szeretem is a játékot, de az csak 9000 forintig elfogadható nekem. 13ezernél azért már eléggé elszomorító az, hogy fizikailag mit kapok érte cserébe. 2 cd-t ami még nem is szép csak egyszerû és már meg is van másoltan. Egy DVD dobozt aminek a borítóját bárhol le tudom tölteni és kinyomtatni színesben. A kézikönyv szép, de pl mi lett volna ha tesznek bele minden pályához egy kis valós háttér leírást ha már megvesti a kölök ragadjon rá a koszon kívül egy kis történelem is. Vagy bármi olyan dolog amire azt mondhatom, hogy na ezért megérte megvenni mert más módon nem tehetek szert rá.
Elfogadom így is a játékokat, csak ne kérjenek ilyen pofátlan összegeket értük.

Pukkandur
Üdv!
senecaftp.sytes.net Csekkes-fizetõs.
Van minden mi szem-szájnak ingere:-)
Seneca ftp -re keress rá!

Admiralis
Aztadebaba!

Dell power

Kispósi
szerintem Tuvok most nem szeret

Admiralis
Abban egyetértünk, hogy Magyarországon minden egy kicsit rosszabb, de ha belegondolunk akkor mégis talán nálunk lehet a legjobban pénz lopni. Szóval abban teljes mértékben eggyetértünk, hogy jobb lenne ha a eredeti BF-hez valami ajándékot (plakátot esetleg kulcstartot) is adnának. Vagy rákot is adhatnak hozzá nekem teljesen mindegy. A DVD témakörbe nem menjünk bele, mert arról nem tudok semmi érdemlegeset elmondani. Viszont az nem jó dolog Random, hogy azért vetted meg a játékot - "mert kell". Tudom csak eredetivel jöhet szóba a CB stb., etc... Ebbõl az jön le, hogy Magadra illeve Rád erõltetik a játékot. Amikor én anno megvettem a gamét azért tettem mert szerettem volna külföldi szerverren játszani.

Dell power

Kispósi
remélem elég nagy 😊 kizárólag Ahhoj kérésére szemléltetés céljából 😛

Ahhoj
ehh, slayers-bõl én még csak "zenekar"-ról hallottam 😊

Cobra.
ezt nem értem, azt hittem tudod, hogy az is anime (most már tudod)

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kispósi
megnézem

Kispósi
van még valakinek kedvee kuncogni? mikor a balátom nevét kimondom?

Ahhoj
belinkelek vmi jó nagy képet, hátha legalább tuvok fog ide figyelni

Kispósi
nem tülöm hogy a balátomat kinevessze egy közönszéges katona!

Ahhoj
te pósi, mi a rák?

Ahhoj
ja, az ilyen izé, amikor ordítoznak, és az már zene?

Ahhoj
na de ki az a lobelt?

Cobra.
biztos mindenki ma is rokonlátogatóban, én meg Slayerst néztem

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kispósi
fikusz kukisz

Ahhoj
nem tudtok ftp-t, ahonnan lehet letölteni full dvd filmeket? 😊 (akár fizetõset is)

Ahhoj
mi van, mindenki kidõlt, egyedül én szedek itt bérescseppet? 😄D

Ahhoj
ne hupákolódjál itten 😄D

Ahhoj
üdv tejesdobi, mizu? 😊
egyébként ha vmi probléma lenne a moncsiddal, szólj max-damage-nek (itt vagyok nála 😉 )

Ahhoj

Ez igy van 10 rugóért kapsz egy 20 forintos dvd tokot, egy zsákos cd-vel... kurva jo, jobban féltem a 2. cd-t basszus ezért inkább a kalóz copymat használom telepítésekhez 😊
Most karácsonyra megkaptam a Secret Weapons-t eredetiben, ott meg a szívbaj jött rám mert az orig BF-em (sima nem deluxe) tokjának az alján van a cdkey ennek meg a kézikönyv hátoldalára rakták igy elõször azt hittem valaki kilopta belõle.

Amúgy nagyon igényes az SW doboz is, a drága ecobit a "köszönjük hogy eredeti SW-t vásároltál" bla bla után egy 2002!!! Téli játékkatalógust csomagolt nagykegyesen a dobozba.... mondom menjetek a pi****ba és csodálkozunk hogy nálunk a béka segge alatt van az eredeti SW-k aránya....

Random_
Megvettem, de nem azért mert meg vagyok elégedve az árával és az árért kapott árúval hanem csak a mert kell.

A XIII legalább elvileg szinkronos lesz ha megjelenik bár ennek nem extrának kellene lennie hanem alap dolognak.

Random_
Jó nekem már megvan egy BF eredetiben. Amúgy inkább elsírom magam ha ránézek arra a BF-re amit mi itt magyarországon megvehetünk. Legalább egy kibaszott szép dobozt adnának hozzá vagy egy plakátot esetleg egy kis muníciót vagy bármit.

A DVD-tokkal sokkal elõrébb vagyok fõleg úgy, hogy az is szimpla tok és a második cd csak bele van baszva egy zacskóba mert még a dupla DVD tokot is sajnálták.

Admiralis
Van itt a lap tetején egy linkecske. Így néz ki: BF1942 infók ITT! Rákattintok és nem jön be az oldal. Nálatok is így van ez?

Dell power

Admiralis
Azért mégis szomorú, hogy Ha1 eladja az eredeti BF-jét.
Abban nincs semmi feeling, ha a kulcsot adja neked oda. Mert tudod, ha ott a polcodon a BF és amikor felnézel Rá, na az a felling.

Dell power

Random_
Nekem nem eredeti BF kell meg tok és vonyó hanem csak kulcs. 😊)

0Fritz0
Csak a vonó mennyi lenne?

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Tuvok
Figyelem!

Ha1 kolléga jóvoltából 6000, azaz hatezer forintért eladó egy eredeti Battlefield 1942 CD-vel, tokkal vonóval.

Érdeklõdni lehet itt:
[email protected]

Random_
Mesés napot barátaim!

Olyan szép idõnk van és az élet is olyan szép. 😊)

DarkHorSe

Swedish people are albino monkeys