Abit KG-7 Lite
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
kivéve az egyiket, mert az egy böszme nagy szerver ház volt! :-)
Hali! Ha jól tudom (ja jól tudom!) nekem egy Codegen 6002-es házam van. Ja meg CD-R + CD-RW.
Ebbe szerintetek bele megy? Nemrég mentem LAN Partyra és ahogy néztem ez a ház jóval magasabb volt mint a többi.
Ebbe szerintetek bele megy? Nemrég mentem LAN Partyra és ahogy néztem ez a ház jóval magasabb volt mint a többi.
305*245 mm nagyságú a KG7 alaplap.
Hát vettem egy KR7A-t ami méretben ugyanakkora mint a KG7,de sajna kénytelen vagyok kivenni a racket a midi házból mert nem fér el benne.Érthetõbben:most van menne egy vinyó+cd író,így elfér de mást már nem lehet belerakni.
A KG7 lite lap hosszított midi házban kényelmesen elfér! Ilyen pl a Codegen 6013L, vagy Codegenbõl az L jelû házak.
KG7 TB1700+ nem megy. Most cseréltem alaplapot és 266FSB-vel fagy! Valakinek nincs használható ötlete? Mert én már feladom.... 😞(
Nekem is KG-7 van és mikor vettem az alaplapot új ház is kelett mert a kicsikbe nem megy bele!
Nos, ismét én.
Megmértem a házam belsejét, a CD mögött a ház hátuljáig 26 cm hely van. Nekem a memória a ház eleje felõli legelsõ foglalatban van, jó messzire a CD hátuljától. A házam mélysége 46 cm, 4 db CD hely van benne.
Lehet hogy ez is csak midi-ház???
O.
Megmértem a házam belsejét, a CD mögött a ház hátuljáig 26 cm hely van. Nekem a memória a ház eleje felõli legelsõ foglalatban van, jó messzire a CD hátuljától. A házam mélysége 46 cm, 4 db CD hely van benne.
Lehet hogy ez is csak midi-ház???
O.
Hello
Nos, igazából nem tudom, mert nekem nagy házam van (Feel IV, mély és magas)
O.
Nos, igazából nem tudom, mert nekem nagy házam van (Feel IV, mély és magas)
O.
Hali!
Nem tudnál segíteni nekem ?Látom KG7-ed van .Belemegy az midi házba úgy hogy a memória is elfér a DIMM1-ben anélkül hogy zavarná a CD-rom vagy egy vinyó a szabad hozzáférést?
Nem tudnál segíteni nekem ?Látom KG7-ed van .Belemegy az midi házba úgy hogy a memória is elfér a DIMM1-ben anélkül hogy zavarná a CD-rom vagy egy vinyó a szabad hozzáférést?
Hi!
Nekem sima KG7-es lapom van, TBird 1,33-mal, 266 MHz FSB-vel megy semmi gond nélkül. Hétvégén jöttem rá, hogy a hangkártya miatt fagyott egy játék rendesen. Mihelyst letiltottam, megszûnt a gond.
Csá
O.
Nekem sima KG7-es lapom van, TBird 1,33-mal, 266 MHz FSB-vel megy semmi gond nélkül. Hétvégén jöttem rá, hogy a hangkártya miatt fagyott egy játék rendesen. Mihelyst letiltottam, megszûnt a gond.
Csá
O.
Jah...még egy kérdés.A KR7A-nál ugye incsenek ilyen gondok?Vagyis az belemegy normálisan egy midi házba,és a memóriát se kell a processzortól a legtávolabbi DIMM-be rakni,ugye?
Hi!
Épp készülök venni agy Abit KG7-est de rábukkantam egy elég nyugtalanító cikkre ami így szól:
"Apró meglepetésben lehet része annak, aki az ABIT KG7-es alaplapját beüzemeli. Mert, ha nem a bank1-be helyezi a DDR modult, akkor ugyan "bekapcsol a monitor", de egybõl egy figyelmeztetést kapunk, hogy nem jó helyen van a memória. A bank1 a processzortól legtávolabbi foglalat. No igen ám, de ha Mini (esetleg Midi) toronyban van az alaplap és több 5.25" helyet használunk, akkor az alaplap méretei és a memória elhelyezése miatt a bank1 fölé nyúlhat a CDROM stb. Így szerencsétlen esetben az adott meghajtó vagy a DDR modul nem fér el (választhatunk…😉"
Most ez azt jelenti hogy midi házakhoz nem is jó ez a lap?Nekem van a házban egy vinyó ,egy cd író,meg egy rack.Ez már sok így vagy még elfér a dimm1-ben a memória?
Kérem azt akinek van ilyen lapja ossza meg tapasztalatát a témával kapcsolatban.
Épp készülök venni agy Abit KG7-est de rábukkantam egy elég nyugtalanító cikkre ami így szól:
"Apró meglepetésben lehet része annak, aki az ABIT KG7-es alaplapját beüzemeli. Mert, ha nem a bank1-be helyezi a DDR modult, akkor ugyan "bekapcsol a monitor", de egybõl egy figyelmeztetést kapunk, hogy nem jó helyen van a memória. A bank1 a processzortól legtávolabbi foglalat. No igen ám, de ha Mini (esetleg Midi) toronyban van az alaplap és több 5.25" helyet használunk, akkor az alaplap méretei és a memória elhelyezése miatt a bank1 fölé nyúlhat a CDROM stb. Így szerencsétlen esetben az adott meghajtó vagy a DDR modul nem fér el (választhatunk…😉"
Most ez azt jelenti hogy midi házakhoz nem is jó ez a lap?Nekem van a házban egy vinyó ,egy cd író,meg egy rack.Ez már sok így vagy még elfér a dimm1-ben a memória?
Kérem azt akinek van ilyen lapja ossza meg tapasztalatát a témával kapcsolatban.
Üdv emberek!
Még mindíg ezzel a cuccal nyüglõdök.
Volt cserélve RAM, videokártya, proci.
Utolsó véleményem szerint az alaplap nem bírja az xp-t, vagyis inkább a 266fsb-t. Ugyanis Duronnal kifogástalanul mûxik, de xp-vel fagy továbbra is. Viszont ha leveszem 200fsb-re, akkor jól megy az xp is.
Erre varrjon valki gombot!
Még mindíg ezzel a cuccal nyüglõdök.
Volt cserélve RAM, videokártya, proci.
Utolsó véleményem szerint az alaplap nem bírja az xp-t, vagyis inkább a 266fsb-t. Ugyanis Duronnal kifogástalanul mûxik, de xp-vel fagy továbbra is. Viszont ha leveszem 200fsb-re, akkor jól megy az xp is.
Erre varrjon valki gombot!
A RAM az tuti, mert volt másikkal is tesztelve. Coolink 121 ha jól emléxem a nevére. Ezt ajánlják mert jó. Igazad lehet a voltal kapcsolatban, de alapból mondom hogy 1.75 jön be a biosban. Megpróbálok még egy két lehetõséget...
lehet én tudom rosszul, de úgy emlékszem hogy az athlon xp-k 1.475V -on mennek (jóval kevesebbet fogyasztanak mint a thunderbird-ök). De ez tényleg fura.
Ha a 266 fsb-t nem bírja az lehet még esetleg a ram hibája is.
Egyébként milyen hûtõd van hozzá?
Ha a 266 fsb-t nem bírja az lehet még esetleg a ram hibája is.
Egyébként milyen hûtõd van hozzá?
a balettpatkány
A proci folyamatos 45 C. Az nem lehet gond. Beállítottam 200-as fsb-re és úgy nem fagy. Hát ezt már tényleg nem értem. Még egy érdekesség: Alap fesz a procinak ugye 1.75V (vagy 1.7V). Ha ez van beállítva, akkor el sem indul a gép, csak mennek a coolerek. Ha belövöm 1.8V-ra akkor gond nélkül indul ahogy kell... de lefagy..
Nekem is ez a lapom van és nagyon megvagyok vele elégedve!
ott nem a procihûtõvel lesz esetleg a baj?
a balettpatkány
És valami olyat nem lehet beállitani, ha elér bizonyos hms-t, lõje le a gépet?
Mert ugye az amdk elég forrófejûek.
Mert ugye az amdk elég forrófejûek.
Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?
Hali.
A proci meg minden tökéletesen üzemel. Most az én gépemben van a proci, és gond nélkül megy. A Duronom meg a KG7Lite-ban, és az is tökéletesen üzemel. Ilyenkor mi van!?
A proci meg minden tökéletesen üzemel. Most az én gépemben van a proci, és gond nélkül megy. A Duronom meg a KG7Lite-ban, és az is tökéletesen üzemel. Ilyenkor mi van!?
Szal támogatja az ECC-s ramokat.
VÉLEMÉNYEM A KG7-RŐL:
EZ A LAP EGY, EGY .... ARGHHH.. EGY BAROMI JÓ LAP...
Megmondom miért (tök szubjektív megítélésnek lesztek a tanúi):
Neten láttam hogy fószer 25 ezerért hírdet 512MB DDR PC2100 !!!! RAM-ot... mondom elhívom már, próbáljuk le. Berakom, sípol mint állat (MSI KT266 VIA lapom van ami egyébként korrekt kis lap). Szomorúan elküldtem a gyereket... Vazz... ECC registered ram volt... Másnap a boltba jön be hozzám egy srác, meséli milyen mákja volt, vett 2 darabot a cuccból (szintén netről ugyanattól) és pengén röfögnek a ramok egy KG7-ben!!!4
ARGHHHHHHHHHHHHHhh
A kezemben voltak a ramok!!!!
EZ A LAP EGY, EGY .... ARGHHH.. EGY BAROMI JÓ LAP...
Megmondom miért (tök szubjektív megítélésnek lesztek a tanúi):
Neten láttam hogy fószer 25 ezerért hírdet 512MB DDR PC2100 !!!! RAM-ot... mondom elhívom már, próbáljuk le. Berakom, sípol mint állat (MSI KT266 VIA lapom van ami egyébként korrekt kis lap). Szomorúan elküldtem a gyereket... Vazz... ECC registered ram volt... Másnap a boltba jön be hozzám egy srác, meséli milyen mákja volt, vett 2 darabot a cuccból (szintén netről ugyanattól) és pengén röfögnek a ramok egy KG7-ben!!!4
ARGHHHHHHHHHHHHHhh
A kezemben voltak a ramok!!!!
Hi.
Ne nagyon vegyen ilyen lapot az, aki XP procit szeretne belerakni. Nem általános a probléma, csak a saját tapasztalatomat osztom meg veletek. Adott lap, AMD 1,7xp proci 256MB DDR. A gép folyamatosan fagy! Nem bír számolni. Mp3 kódolás, divx film nézés, internet, film szerkesztés stb.. FAGY csontra. Adot lap egy duronnal + DDR semmi gond!!!
Jó vásárlást!
Ne nagyon vegyen ilyen lapot az, aki XP procit szeretne belerakni. Nem általános a probléma, csak a saját tapasztalatomat osztom meg veletek. Adott lap, AMD 1,7xp proci 256MB DDR. A gép folyamatosan fagy! Nem bír számolni. Mp3 kódolás, divx film nézés, internet, film szerkesztés stb.. FAGY csontra. Adot lap egy duronnal + DDR semmi gond!!!
Jó vásárlást!

A Lite-ba csak két memcsi-foglalat van.
Szerintem akkor se próbáld ki. A páralecsapódás kicsit egészségtelen annak a szerencsétlen procinak. :-P
Velem is ezt vetették meg, állítólag ez tuningolhaó a legjobban. Nekem az 1,4-es Thunderrel 200MHz-s FSB mellett 13*-os szorót engedne, de nem fogom kipróbálni, hogy valóban megy e 2600Mhz-n, amíg nem jéggel hűtöm a procit😊))