10
Celeron900 tuning
-
#10 Egy Celeron 900 Mhz-e procit keresek, BH6-os alaplapba kéne. Van valakinek? -
#9 hat nemtom nekem az 1.7V os at is kellett drotozni a 2V hoz.De mindenfelekepp ajanlott drotozni mert indulaskor a default etrtekkel indul a proci es csak azutan allitja be a bios szerinti erteket es ha az csak 2V on stabil akkor nezheted a fekete kepernyot.Ezert kell drotozni hogy 2V legyen a default. -
#8 A 900-as alapfeszkója 1.75, így a 2V simán beállítható neki gond nélkül. Amiről te beszélt az az előző magos Cel, aminek 1.5V a feszkója. Na annak tényleg drótozni kell a 2V-ot. -
#7 hat nem nagyon hallottam olyat hogy meghalt volna intel proci.Ha tulmelegszik akkor megfagy ,de az intel is 2.1V nal huzta meg a biztonsagi mukodes hatarait.En hajtottam ennyin mondjuk vizhutessel.Szoval elvileg nem tudsz kart tenni benne.Ja es gyozodj me rola hogy jol fekszik e a borda a procin +szilikonpaszta.Sot az se art ha felpolirozod a borda aljat.Apro dolgok de sok kicsi sokra megy! -
Ted Lapidus #6 ja, CD0-s stepping szóval tuningolható... -
Ted Lapidus #5 kösz a tanácsot, látom eléggé benne vagy a dologban...
Bocs, ez lemaradt, a hűtőm egy FOP68-as, 4700rpm-mel (szvsz. ez kicsit kevés).
Bocs, az aggodalmaskodó kérdésemért, de mivel ez az egy gépem van, így felteszem a kérdést: Ez a próbálgatás okozhat vmi kárt a gépben?
-
#4 ok .mivel volt nekem is cusl2 c lapom cel2 600@1233 as procival.Eloszor is tisztazzuk hogy nem minden procit lehet tuningolni jol ,tehat ha nem megy nem kell eroltetni. Eloszor is allitsd a memoriakat leglassabra 3/3/3 idozites stb. Utanna kezd el emelni a memoriasebesseget.Mivel 100 as az alap fsb akkor , 100--> szepen 5 os evel,ha bizonytalankodik a proci ,emelheted a feszt ugy 2V ig ,de kizarolag ha jo a hutesed!!! Igy szepen eljatszadozhatsz amig meg nem talalod azt a hatarerteket ahol mar a fesz emeles se segit. Ha igy stabil a proci elkezdhetsz a memoriaval jatszani ,probalhatod a gyorsabb idoziteseket.Ha nem megy akkor visszabveszel az fsb bol es megnezed hogy meg hol mennek a memoriaid gyors beallitasokkal.Ha nem kell sokat visszavenni akkor maradhat igy de ha gagyik a ramjaid akkor erdemesebb lassabban hagyni oket ergo magasabb proci orajel lel.Ja es a 2V hoz mar drotozni kell a proci labait.Ennyi remelem ertheto ,estefele megint leszek neten ,vagy e-mail en is segithetek. -
Ted Lapidus #3 igaz, de már ott sem értettem, azért nyitottam külön ezt a gyógy topicot, mivel "testre szabva" szeretnék tanácsokat kapni... -
#2 szerintem nyugodtan megnezheted egy masik topic ban ,mert mar xxx szer ki lett vesezve. -
Ted Lapidus #1 Lapidus
Mivel elég kezdő vagyok (na jó, nagyon) a tunung terén, de szeretnék többet kihozni a gépemből, ezért tuningszakértők segítségét kérném, hogy hogyan is kezdjek hozzá. A konfigom:
Asus CUSL2-C
Celeron 900
256MB
Noname GF2 MX400
SB128
20GB Quantum
ja, ha lehet a kockázaatkoról és a mellékhatásokról is adjatok felvilágosítást plíz!
előre is kösz