19
  • szucsati
    Inkább le kéne váltani a wincsiket...
    Én nagyon szurkolok az IBM-nek, hogy összehozzon valamit. Képzeljétek el, milyen jó lenne, ha az alaplapra csak egy CompactFlash kártya kinézetű cuccost kéne rádugni. Semmi mozgó alkatrész, nem megy szét, le lehet ejteni, és hangtalan, és a pénztárcában is elfér!
    Persze ez még sok idő... {8-(
  • Supergamer
    Ja bocsy elszamoltam. A hata 144 PETAbyte lett (1Petabye=1 millio GB).Igen ez valoban ad egy kis idot a cegeknek.
  • hugi_0
    hijja hat en is nagyon meg vagyok elegedve a Segate Barracuda 4+ os Vinyommal
    mar van rajta 74 giga es meg nem vettem igazan eszre hogy lassulna
    de egy toredezetseg mentesites (W98SE) majdnem egy egesz napig eltartott tobet biztos nem csinalok ilyet :-((
  • Supergamer
    Vegre valaki aki nem csak fikaz...

Meg egy kis adalek:
    Most van egy kis ido mert az uj szabvany felso hatara 16PETA(!)byte.Ez mar igencsak extrem meret.Bar a winchester korlatait ismerve valoszinuleg elobb temetjuk el, minthogy elernenk ezt a tarolokapacitast.
  • Supergamer
    Es az uj maxtor vinyo helybol 160GB, ehhez tehat elengedhetetlenul szukseges(ha nem akarsz veszteni nehany tiz GB-t)
  • Supergamer
    "elegge behatarolt.127 GB."

A hatar termeszetesen 137GB...
  • Supergamer
    Fotel, Lalee.

Ez elsosorban nem a sebesseg miatt kellett.Az ATA 100 szabvany max vinyomerete elegge behatarolt.127 GB.Ez ugye nem is olyan sok.Pl az uj Seagate, IBM, SAMSUNG 40GB/korong, ami ugye 4 eseten mar tul is van a 137es hataron.
    Tehat ha ennel nagyobb vinyos akarsz hasznalni akkor szukseged van a 133ra.Mas kerdes, hogy a serial ATA ilyen szempontbol jobb megoldas.Kulfoldi elemzok szerint a jovo (otthoni!) szabvanya a Serial SCSI -t (SCSI-320), bar ez meg eleg hihetetlen.
  • StarFist
    Azért jó lenne, ha 8+7 szétosztható IRQ-n is túllépnének a gyártók. Ez a Serial ATA már nagyon időszerű volt, de nem fogja megváltania világot.
  • Laalee
    vegye scsi t azt nincs master slave marhasag... meg elmeletben sem tud 1 vinyo sem 133mb/s et addig meg kit erdekel hogy mekkora a csatolofeulet...
  • iXBT
    Marketing szag? Ez az egyik legforradalmibb valtozas a Pc torteneteben! Nem lesz tobbe master, slave, szivas a sok megkotottseggel. Ember, tobb mint ket eve varok erre a szarsagra, te meg itt lemarketingszaguzod nekem:)
  • fotel
    Nem csak sebességre msá azért a serial ATA (vékonyabb a kébele is nem? )
    Egyébként a Seagate Barracuda vinyók egész jók
    15k-s RPM-el ;)
  • iXBT
    Csak uj tap ne kelljen:)
  • Bucser
    Háthogy a Seagate ismert a vinyóiról az rendben...
    Csak az a kár, hogy Negatív irányban.....