39
  • Att
    #39
    A CD-k előállítása meg egyértelműen olcsóbb, mint az audiokazettáé.
  • Att
    #38
    Talán saját házuk táján kéne keresni a visszaesés okait...könnyű mindent ráhúzni a "kalózokra"
    Galocza-nak igaza van...
  • Frank99
    #35
    a RINYA inkább gondolkodna el azon, hogy jelentősen csökkentse a kis hülye nyálas inkubátor-szökevény zenészke??? kurva drága és felejthető zenéinek árát. Egy zenei cd előállítása pár száz Ft költség. NE kérjen érte 7-8 ezer Ft-ot, hanem mondjuk adja 1500-ert . Akkor talán meg fogják majd venni egy részét. Addig nem. EZ tény.
  • AtisH
    #33
    Én csak a saját példámat tudom felhozni. Mielőtt belesüllyedtem volna az informatika feneketlen mocsarába vásárolgattam az eredeti audió cd-ket (kb. 1-5 lemez havonta). Mivel a igen sűrűn kell a gépet upgradelni (szoftver írók és a hardver fejlesztők jóvoltából):-( az a pénz, amit audió lemezekre költöttem volna máshová vándorolt. Nekem is van cd íróm, de az elmúlt 4 évben talán ha 20 audió korongot ha írtam az már nagy szó. Viszont ha belegondolok zenét sem hallgatok olyan gyakran, mint előtte. Köszönhető a zenei tv-knek, kereskedelmi rádióknak és a 2 hétig tartó slágereknek is (miért vennék meg 1 albumot 5 rugóért, amelyen talán ha 1 jó szám van és pár hét múlva azt is megunom, majd utána basszam ki a szemétbe). A buzi RIAA meg az többiek nem veszik észre, hogy jönnek az újabb technológiák, médiák és az emberek azokra is költenek? Itt van a DVD, házimozi, mobiltelefon, digitális kamerák, játék konzolok, és az autót is lecseréljük időközönként, úgyhogy megy el a másra is a pénz rendesen, nem feltétlenül illegáis audió cd írásra... Úgyhogy elhúzhat a picsába az összes riás pióca és a matricázós Artisjus is....
  • dewdew
    #28
    NEM AZT MONDTAM, HOGY AZ MC ELOALLITASA OLCSOBB, HANEM AZT, HOGY AZERT OLCSOBB A BOLTBAN, MERT...
    ES ITT FELSOROLTAM A HATRANYAIT AZ MC-NEK.

    A VEGERE NEM IRTAM ODA, HOGY HA EZEK KOZUL VALAMI TORTENIK VELE, AKKOR UJRA MEG KELL VENNED, NA EZERT OLCSOBB.

    AZERT ANNYIRA NEM VAGYOK HULYE, HOGY NE LASSAM, HOGY A CD ELOALLITASA SOKKAL OLCSOBB!!!!!!!!!!!!!
  • braindance
    #27
    Majd valószínű, hogy megveszem az aktuális CD-ket. Arra hogy szóljon vmi a szobámban, ott a gépem + a hifi-m, túl sok külömbség nincs a 128k-s stream meg az mp3 között, mért baj az ha nem csak egyszer szól az a szám? Mindegy, nem érdekel egy érdekképviseleti szervezet hápogása, nyomják egy ezresért a cd-ket a boltban, gyakrabban fogom venni...
    CD-ket egyedül a barátnőmnek írok (hát, az ő izlését nehéz befolyásolni), én itthon vagy rádiót hallgatok, (csakis a TILOS-t, feláll a szőr a hátamond a folyamatos reklámoktól) vagy mp3-at.

    Mellesleg volt olyan időszak, amikor a media markt-ba jártam cd-t venni, de túl nagy volt az 5000Ft. sarc, amit egy cd-ért kértek, úgyhogy általában hazamentem, átírtam, visszavittem, hogy ajándékba vettem, és már megvolt (még igazat is mondtam), majd levásároltam a pénzt írható cd-re. :)
  • dewdew
    #19
    Az MC azert olcsobb, mert:
    1. A szalag elszakad, a CD nem
    2. A szalag ha beleesik a paradicsomlevesbe, akkor annyi neki, a Cd-t letolrod
    3. A szalagot bekapja a magno a CD-t csak az 52x-es CDROM tori darabokra, a tobbivel OK
    4. A szalag minosege egy fos a CD kiraly
    5. A kazirol a masolassal meg szarabb lesz a vegeredmeny, a CD ugyanolyan
    Tehat ezert kerul a CD ketszer annyiba, mint az MC
  • Mighty
    #16
    En mar regen valahol irtam errol.
    pl. A most megjelent Szorny RT. soundtrack arai:
    MC 2160
    CD 5090
    Egy atlagos audio kazetta ara kb 150 es 200 HUF
    Egy atlagos audio CD ara kb 300 es 400 HUF kozott van.

    Kerdem en, mi a jo budos k#@$$%@#-ert van ekkora kulonbseg a kazetta es a CD ara kozott? (jelen esetben 2 es fel kazit tudok megvenni egy CD araert)

    Szoval, amig ilyen irrealisan magas arak lesznek, leshetik, hogy mikor fogok eredeti CD-t venni....

    Szerintem ra fognak jonni (hogy mikor???), hogy nem eri meg az igenytelen tucatzenet es tucatenekeseket nyomatni. Mert mar "mindenkinek" van CD iroja, es a netrol leszedett mp3-akat irja ki, esetleg sokszorositja...
  • G@b0r
    #14
    igen ez igaz. A műapám is pl angol az ő fia szokott jönni magyarországra nyaralni, és látta hogy nekem nem eredeti a CD amit hallgatok. Életében nem hallott még olyat hogy valaki internetről tölti le a zenét.
  • Laalee
    #11
    lehet a fene se veszi mar a britni meg baratnöi cd ket, haiba ölik bele a milliardokat... az ilyen igenytelen zenet kene elfelejteni, es lehet az ember nem talalna kidobott penznek megvenni az egesz albumot, mert csinalnak 1 jo szamot a többi meg kuka...
  • I.C.ram
    #8
    az amcsik kik mast okolhatnak mitn europat mert irigykednek a sokkal nagyobb kulturalis multjara es az eszesebb embereinkre!
  • dewdew
    #7
    Marhasag!
    Kulfoldon is van warez, de nem jellemzo. Az ember nem azert nem veszi meg a CD-t, mert draga, nyugaton szarnak arra a 20 dollarra, az semmi. Mindenki megvesz mindent, es csak egy nagyon kis hanyad (biztos vagyok benne, hogy 1 % alatti) tolti a Netrol a zeneket. Ezt tudom, mert latom a sajat szememmel. Itt Angliaban a jatekokat is MINDENKI megveszi! Minden kisvarosban van 2-3 szamitogepes jatekokat arulo uzlet, es erdekes, de mindegyik megel, sot ezek a boltok a legforgalmasabbak a Plazakban is. Van nehany hardcore Netezo, de nagyon kevesen. Mondjuk nehany szazezer, de mi az az USA 220+ millio, Anlia 50 millio Nemeto. 80 millio... lakosahoz kepest.
    Ez csak az ilyen "szegeny orszagokban", mint a mienk meno annyira, hogy:
    KIRALY, MER' LETOLTOTTEM A NETROL.
    Ha Magyaro-n vagy Kelet-Europaban keszult volna a felmeres, akkor egyetertenek vele, de a vilagra kivetitve hatalmas nagy baromsag az egesz.
    Bekaphatjak a lemezkiadok (Csak az osszehasonlitas kedveert egy single szam (maxi-cd) itt altalaban 3.99 font-ert jelenik meg, de ebbol az eloado KEVESEBB, mint 1 fontot kap. Erdekes.)
  • Gabest
    #5
    Szerintem meg inkább az egyszámos, noname együttesek általánossá válása miatt hanyatlik az ipar.