Scanner
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hmm...
Majdnem nyitottam egy általános scanneléses totyik, de ez is jó lesz 😊
Naszal, mire jó a 2400dpi-s scannelés? Csak azért mert tegnap vettem egy HP Scanjet 3800 cuccot, ami így olvas be ekkora felbontáson:
Már nem azért, de ez szvsz esetleg 600dpi, de még annak is nagyképûség, olyan homályos, pedig elvileg max élességen van.
Másik, hogy ha egy scanner pl 2400x4800dpi, azt hogy kell érteni, melyik érték melyik irány szokott lenni? (nálam a 2400optikai, 2400*4800 hardveres arra engedne következtetni, hogy a léptetõmotor felbontása jobb, mint az optikáé. Hááááát...)
Majdnem nyitottam egy általános scanneléses totyik, de ez is jó lesz 😊
Naszal, mire jó a 2400dpi-s scannelés? Csak azért mert tegnap vettem egy HP Scanjet 3800 cuccot, ami így olvas be ekkora felbontáson:
Már nem azért, de ez szvsz esetleg 600dpi, de még annak is nagyképûség, olyan homályos, pedig elvileg max élességen van.
Másik, hogy ha egy scanner pl 2400x4800dpi, azt hogy kell érteni, melyik érték melyik irány szokott lenni? (nálam a 2400optikai, 2400*4800 hardveres arra engedne következtetni, hogy a léptetõmotor felbontása jobb, mint az optikáé. Hááááát...)
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Van egy kis gond a scanneremmel (HP ScanJet 5200C):
nehezen indul el a scannelés, mielött elkezdené kétszer ki-be kapcsolja a lámpát, de utána megy
a másik meg az, hogy a gyári program a negyedik-ötödik scannelé után befagy
nehezen indul el a scannelés, mielött elkezdené kétszer ki-be kapcsolja a lámpát, de utána megy
a másik meg az, hogy a gyári program a negyedik-ötödik scannelé után befagy
BLUE FLAMES --> RACE PRO
Ha nincs táblázatod - csinálj...
Jelöld ki a cellasoronkénti beolvasást...
Majd válaszd el az egyes cellatartalmakat spec jellel (pl. 😉
És a word-del konvertálj belõle táblázatot...
Jobb ötletem nincs.
Jelöld ki a cellasoronkénti beolvasást...
Majd válaszd el az egyes cellatartalmakat spec jellel (pl. 😉
És a word-del konvertálj belõle táblázatot...
Jobb ötletem nincs.
Omnipage vagy ABBYY Finereader.
Nem mindig 100%-os az eredmény, de azért általában csak néhány igazítást kell pluszban eszközölni
Nem mindig 100%-os az eredmény, de azért általában csak néhány igazítást kell pluszban eszközölni
Milyen progival tudnék úgy táblázatokat beszkennelni, hogy utánna szerkeszthetõ legyen? Ami a szkennerhez van az csak szövegre jó.
nekem is ilyan van: ne hagyd, hogy magától végigcsinálja, preview után van egy olyan gomb (négy nyíl mutat a sarkok felé) ami visszaállítja az eredeti méretre a képet így pl egy egész A4-es oldalt (akár üresen is) egy az egyben be tudsz szkennelni
Van egy HP 3300C scannerem. Sajna a szuper intelligens rendszer a megjelenő jó preview után levágja a kép szélét, esetenként még el is fordítja. Hogyan lehet ezt elkerülni? Aki tudja kérem segítsen!