23
  • danesz
    #23
    Üdv!

    Digitális fényképezőgépet szeretnék venni, de nem tudom milyet... ha lehet 100e-nél ne legyen több... saját célra kéne nyaralások, természetképek, koncertek megörökítésére... minél több memóriával, és könnyen a számítógéphez köthető legyen... és jó minőségű. Ugynis elegem van abból, hogy az előhívásnál a felét nem hívják elő, mert az nem jó... de b+! hagy döntsem már el én, hogy nekem mi fog tetszeni.
  • Bill Géc
    #17
    Bocs: a végénél: "teljesen más kategória"
  • Bill Géc
    #16
    Szerintem nem kéne csak így kijelenteni, hogy melyik márka a legjobb. Autós példátokkal élve ez olyan mintha azon elmélkednénk, hogy melyik a jobb: BMW vagy Mercedes. Egyik sem. Persze vannak árnyalatnyi különbségek, de szerintem egy profi Minolta cucc ugyanazt hozza mint mondjuk a Canon vagy a Nikon (persze azonos kategóriában).
    Hogy digitális, vagy analóg? Az meg még mindig sok mindenen múlik. Próbált már valaki digitális fényképezővel készített képeket (teszem azt a nyaralásról készültek) megmutatni a falun lakó nagymamának? Elég problémás. Szerintem ebből a szempontból jobb az analóg. Persze erre mondhatjátok, hogy ki lehet nyomtatni. Csak összehasonlításként lécci írja már meg valaki, aki pontosan tudja, hogy mennyibe kerül kinyomtatni (vagy fotólaborba elküldve előhivatni) egy 36 kockás analóg filmnek megfelelő képmennyiséget!
    Szerintem az erről a témáról alkotott vélemények még évekig eltérőek lehetnek, mert a két eljárás teljesen már kategória.
    Gyerünk emberek! Várom a további megjegyzéseket.
  • Efreet
    #10
    Laalee: a digi masinával készült kép soha nem lesz analóg, amit egy scanner 8-32ezer (optikai)DPI-vel beszed, és lesz belöle mondjuk egy legalább 800megás képecske. nem a síkágyas gagyi scannerekröl van szó.
  • Laalee
    #5
    mas is marad...
    egy digitalis fenykepezö elsödlegesen, barmilyen hihetetlen digitalis kepek keszitesere van, az csak egy szükseg potlas hogy van foto printer... azt meg nem hiszem, hogy egy előhívott és bescannelt kép szebb lenne mint egy ilyen geppel készitett.
  • Efreet
    #4
    ez igen. ez már kezd normális digitális masina lenni. egy jó fotonyomtatóval karöltve már lehet vele szép képeket alkotni. de ahogy BG is írta, az "analóg" még mindig más kategória.
  • Bill Géc
    #3
    Az lehet, hogy visszajön az ára, de ha valaki tényleg PROFIN fényképez, akkor nem a kép előhívásának (és a nyersanyag) ára érdekli, hanem a minőség amit kap. Mert (még) sajna nem éri el a digitális kép az analóg minőségét. Persze mondom ez tényleg profi felhasználókra vonatkozik, aki csak a családját fényképezgeti otthon amikor a gyereknek születésnapja van annak természetesen még bőven sok is a 6,3 megapixel. Aki viszont komolyabb célokra (természetfotó, portré képek készítése stb.) akarja használni a fotópuskát az még jobban jár ha egy "hagyományos" modellt választ. Kinek mire kell...
  • kwega
    #1
    Szivesen kipróbálnám, de szerintem a "hagyományos" fényképezőgépek még mindíg szebb képet csinálnak, mint a legjobb digitális. Ráadásul egy profi hagyományos gépet már 100e ft körül megvehetek, míg egy hasonló kategória a digitálisból olyan 500e körül kezdődik.