38
  • Ron Ragm
    #38
    Valami el lett feledve! nagy sebességeknél az idő az utazó számára megrövidül! Ha mész pl 200.000 m/s-mal, akkor lehet, hogy te 1 percet 1 percnek nézel, de lehet, hogy az a Földön nem 1 perc, hanem 1 év! Tehát ez még mindig kérdés, és mindig is kérdés lesz!
  • Csatti
    #37
    :))))))))))))))
  • Veriel
    #36
    Addigra jon a gyorsabb urhajo es atszallok :)
  • Csatti
    #35
    3 not? Ket ev es ugy rajuk unsz, ok meg hulyere perlekednek majd veled, es meg elszokni sem tudsz. :)
  • Veriel
    #34
    Figyelj, ha valaszthatok magam melle 3 not, akikkel osszezarnak, az se zavar, ha egy helyben lebeg az urhajo.
  • radical
    #32
    Bazz aki meg azért sír hogy minek ide nem PC-s hírek az nézze meg a főoldal tetejét, ott vannak ilyen kis fülek hogy informatika-hardver-játék-tudomány-stb. Arra a fülre klikkelsz ami érdekel és nem itt siránkozol hogy olyat kell olvasnod ami nem érdekli a gyepes agyad...
  • radical
    #31
    Mondj jobbat, küldd az URL-t...
  • Dante
    #29
    kapcs ford köbüki mz/x
  • Veriel
    #28
    Hehe, ez ugyanaz, mint hogy ne vegyel vidkartyat most mert x honap mulva sokkal olcsobb lesz.
    Igen, de akkor az mar szar lesz, es az uj kerul sokba...

    Ezzel az erovel sose veszel kartyat es sose inditod el az urhajot.

    Ha meg tenyleg gyorsabb lesz az uj, akkor majd utoleri a regit, es atszallnak az utasok :))
  • Walaki
    #25
    Szerintem, ha vinnének magukkal az utasok 5-10 ezer darab filmet, meg ugyanennyi könyvet, akkor nem hiszem hogy nagyon megváltozna a nyelv (feltéve hogy ők ezt akarják).
  • tomcs
    #24
    ez a kinai nyelv dolog eleg erdekes, nem tom hogy az irassal hogy allnak, de azt vegyuk figyelembe hogy a latin betuket sok nyelv hasznalja es viszonylag keves van beloluk, mig tudomasom szerint a kinai jeleket csak a kinai nyelv hasznalja es eleg sok is van beloluk, meg nagyon nehezen tanulhato. aztan az egesz _fejlett_ vilag nyelve az angol, es urhajozasnal most meg nem a mennyiseg a lenyeg.. most oszinten te kinaiul tanulsz hogy tobb emberrel erthess szot?? nem hiszem. inkabb angol, nemet francia vagy orosz esetleg spanyol. aminek munkaban vagy mashol hasznat tudod venni, es viszonylag tanulhato nyelv.
  • Veriel
    #23
    A maga mufajaban ertettem.
    Nyilvan ha linux programozassal kapcsolatos vagy egzakt matematikai temakat keresnek, akkor nem ide jonnek.
    De mint magazin, eleg jo.
  • Csatti
    #18
    Arrol nem is beszelve, hogy hulyeseg azt firtatni, hogy mi ertelme van, vegyuk peldaul a relativitaselmeletet, a maga idejeben semmi ertelme nem volt, mert ugysem tudtak mire hasznalni, mostanaban kezd ertelme lenni az egesznek. Ilyen volt a lezer is, kepesek voltak letrehozni egy akkoriban meg semmire sem jo koherens fennyalabot, minek? Most nem lenne CD, meg egy csomo minden mas sem. Szal lehet, hogy ez a tema nem olyan fontos, mint az elobbiek, de kesobb igenis lehet, hogy lesz olyan fontos.
  • Veriel
    #15
    Az oldallal semmi baj nincs szerintem. A legjobb szamitastechnikai/tudomanyos hir portal.

    Amugy lehet poenkodni - mert az jo -, de nem tudom, miert faj valakinek, hogy egyes emberek ilyen temaval IS foglalkoznak.
    Egyreszt nem ezzel foglalkozott egesz eleteben. Masreszt semmivel sem "rosszabb" idotoltes ilyeneken filozni, mint quakezni (ertelme nincsen sokkal tobb, de kevesebb se).
    Az elet meg nem csak arrol szol, hogy mennyit melozol, mennyit jatszol, mibol veszel cigit es mikor dugsz. Van, aki szeret abrandozni. Hat ha azon torik a fejuket, hogy mi lesz a nyelvvel 400 ev alatt, addig se atombombat csinalnak, nem tudom, ez miert baj.
  • Veriel
    #10
    Szerintem 400 ev (oda ut 200 meg vissza ut 200) alatt annyit fejlodik a technika, hogy majd jonnek nagy lelkesen elujsagolni, mit talaltak, de mivel nem ertjuk, amit mondanak, mar a plutonal szetlezerezzuk a rohadt gyarmatosito fejuket.

    Bar az igazi kerdes az, hogy egy ilyen urhajoba Intel vagy Amd procit tesznek?
  • b
    #8
    ez már megint egy olyan probléma, amit körk kapitány egy kúl válrándítással meg fog oldani. :)
  • Pheel
    #7
    Ez amúgy tényleg nem elhanyagolható kérdés. Aki látta a StarTrek I - Voyager részt. Nem sorozat, hanem mozifilm, az tudja miről lehet itt szó. Abban ugye majdnem kinyíródott a Föld hasonló okokból. Igaz, ott a kommunikációs csatornák nem stimmeltek.
  • Lacc
    #3
    Zsan Lúk Pikárd kapixyz csillagidfg 23534455

    Ezen a grije giej gj! gitehgo kgr "hfr" gijjgie. gtihjsetiht itjhitdr. rigoeigewg... gusew? gjithjsdzzzz
    visfdb mndf
    hozzuiö6iorik
    h,fjmcuz

    Htrist