20
  • [Walaki]D`Lair
    #20
    "Ám még azzal a sebességgel is, amit a csillagközi szonda elérhet - a fénysebesség tizedrésze - a gépnek 30-40 évre van szüksége, hogy megérkezzen a kiválasztott csillaghoz."
    Szerintem a mostani Űrrakéták sebességéhez képest Qrva nagy előrelépés lenne ez.
  • Walaki
    #18
    A gyémánt a sugárzásokkal szemben igen ellenálló, nyilván a kisebb meteorokkal szemben már nem annyira. Legaláb 5-10 atomi réteg vastagságúnak kellene lenni. (1-2 atom vastagságú réteget én nem is neveznék gyémántnak, hiszen nem lehetnének a makroszkópikus tulajdonságai olyanok mint az "igazié")
  • Walaki
    #14
    Ez rendben van, igy működne a napszél vitorla is. De mihez kell itt (mármint az új űrvitorla elvhez) a lézer meg a plazma meg a mágneses tér? Ami a cikkben le lett irva az annyira értelmetlen, hogy azt gondolom ez valami fordítási hiba.
  • Walaki
    #11
    Dögöljek meg ha értem ezt a mondatot:
    "A vitorlákat a lézer ionizálja, majd az így keletkező plazma egy a hajó által kibocsátott mágneses mezőt (MagSail) bombázza, így adva lendületet magának a járműnek."
    Főleg ha még ezt is hozzáveszem:
    "mikrovitorlákat duplarétegű mesterséges gyémánt hártyából készítenék"
    Most akkor a gyémánthártyát ionizálom????
    Teljesen értelmetlennek tűnik ez a cikk.



  • Gabest
    #10
    És ha pont 1g lenne a gyorsulás? Nem is kéne forgó izékkel mesteréges gravitációt kelteni. Az út felenél, mikor majd fékezni kezdenek, akkor meg csak át kellene fordítani az űrhajót, hogy ne kerüljenek a plafonra a dolgok :)