Síelés

Oldal 1 / 4Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Eladom a sílécem:
http://www.vatera.hu/dynamic-t22-tout-terrain-22-silec-168cm-atomic-neox-412-kotes-sikotes-2531383736.html
Utoljára szerkesztette: szabiku, 2017.09.21. 18:10:20
Itthon is lehet tök jó helyekre menni. Pl. Eplény. Ha külföldre mentem mégis,akkor az utasbiztosítást ne feledjétek. De nem is akarok mindent felsorolni, itt vannak a legfontosabbak: http://szilveszter.hu/erdekessegek/sielni-mennel-%E2%80%93-hasznos-tippek-mielott-utnak-indulnal
Sziasztok!
Ha Ti is szeretnétek Franciaország egyik legszebb síterepén síelni és különbözõ izgalmas programokon részt venni, akkor gyertek velünk Chamrousse-ba!

Árak:
179 € + 20.000 Ft
(diákoknak kedvezmény)

Idõpont:
2014.01.25 - 2014.02.01.

Jelentkezés és információk: [email protected]

Részletek:
https://drive.google.com/file/d/0B1P7VgVnDLfvZHktRU9ENWtlZ1k/edit?usp=sharing

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/177972332403277/

A férõhelyek száma korlátozott!
Cool Time Egyesület
Hütték a hófödte hegyeken

Csoportoknak és egyéneknek szervezünk fergeteges síeléseket pénztárca kímélõ áron!

Helyszín: Jahorina (1984-es téli olimpia színtere), Bosznia-Hercegovina
Idõpont: 2013. december 20-23.
Szállás: új építésû apartmanokban
Ellátás: igény esetén svédasztalos reggelivel
Utazás: egyénileg, van lehetõség busz bérlésére is

Ár:
4 nap/ 3 éj síbérlettel már:
97 €/fõ = 29.100 Ft (svédasztalos reggelivel 112 €/fõ = 33.600 Ft)

8 nap/ 7 éj síbérlettel
212 €/fõ = 63.600 Ft ( svédasztalos reggelivel 247 €/fõ = 74.100 Ft)

Fedezd fel Bosznia-Hercegovina varázslatos rejtelmeit. Kicsiny kis ország, rengeteg élményt tartogat számunkra, mindegy, hogy kezdõ, haladó vagy profi síelõ/ boardos vagy.
Ha a szánkózás szerelmese vagy,
-esetleg túráznál a térdig érõ hóban,
-van merszed kipróbálni a paraglidingot,
-hószánnal hasítanál a hegygerincen és az ösvényeken keresztül,
-egy lovasszánon barangolnád be az ismeretlen vidéket,
-napfürdõznél a hegyoldal nyitott teraszán a helyi borkülönlegesség társaságában,
-nagyokat sétálnál a hótól fehéredõ fenyõk alatt,
-megismernél egy teljesen színes kultúrát, mosolygós helyi embereket,
-megízlelnéd a balkán konyha hamisítatlan ízeit?!

Kalandra fel!
Bosznia elvarázsolt világa Rád vár!

Bármi kérdés adódna szívesen válaszolunk rá.
Bármi segítség kellene, a hegyen megtaláltok minket decembertõl!
Csekkolj minket a neten: jahorinaski(pont)info

Nincs itt valami nagy pörgés... mindegy, én idén Chamrouss-ra ( http://sieles.net/link_sielesek.php ) megyek idén, ha vkit érdekel gyertek.
Nincs itt valami nagy pörgés... mindegy, én idén Chamrouss-ra </a> megyek idén, ha vkit érdekel gyertek.
Sziasztok síelõk és bordosok!
Január 7-re szombatra 1 napra útitársakat keresünk Semmeringre Ausztriába a Stuhlecki pályához! még 7-n tudtok jelentkezni!
1 napos túrák minden héten lesznek! Részletek:
Email: [email protected]

üzemanyag költség 6700ft/fõ!

Asus P5N73-AM | core2 duo E7300 @ 3.0ghz | Galaxy 9600GT OC 512mb ddr3 | 2x2gb kingmax 800mhz | 320gb samsung sataII 16mb | 500gb samsung sataII 16mb | Audigy 2 ZS | Chieftec 450W | Samsung 26\" |

:D azt tudod hogy ez nem lájkra megy ugye?:D
de azért lájkolj :D
hát ha jól látom következõ karácsonyig nem tart az akció, de a valentinnapi szívecskék közé ugorhatsz:D én likeolnám
attól félek az talán nem lenne elég :D
de ha pl valamelyik bevásárlóközpontban karácsonyi díszítés közé vetem magam :D az már komolyabb lenne :D
hát akkor marad valami sárangyalka, vagy csak elfekszel a flaszteren, odaírod mellé painttel, hogy "hó" õk meg majd értékelik a kreativitásod:D
nah azzal tutti nyernél :D vagy ha csinálnál egy síléces hóangyalkás képet :D csak épp nincs hó :D
sziasztok

hát láss csodát itt egybõl nyerni lehet pedig csak érdeklõdni jöttem:D
megnéztem ezt a fb-s dolgot és ha jól látom síelõs képeket kell feltölteni. jól kivagyok, ha még soha nem voltam síelni:D
majd bemegyek a hervisbe aztán csinálok egy kacsaszájas fotót miután beöltöztem az anorákba:D
hmm.. nemrossz. Megpróbálom aztán lesz ami lesz :D
Nem lenne rossz megnyerni.. kicsit olcsóbban megúsznám :D
Laszlovandus ezt akkor nézd meg :D

http://www.facebook.com/HotelLover?v=app_7146470109&ref=ts

ha más nem akkor elmész pénzért :D
Akkor legyen egy kis hoteles kikapcsolódás, forró fürdõ szauna de ne legyen drága... hát azt hiszem erre tényleg a nyereményes megoldás lesz a jó megoldás :D
én azt gondolom, hogy ha valaki síelni megy akkor nem a wellness legyen az elsõdleges, nyilván azért egy szauna vagy egy forrófürdõ kell, de azért mert 13 csillagos szállodába ne menj, kivéve ha Te vagy Becham meg a felesége.
halkapsz
Figyelj, ha nagyon imádod a síelést akkor el lehet viselni 1-2 este az olcsó szállást. Vagy ha nagyon lemondtál róla akkor mehetne a nyereményjáték.(sok külföldi síelõs játékkal találkoztam már de néha magyar is van)
Én is vállaltam már be nagyon puttó,olcsó,minimál és tényleg a síelés élményeinek szóló kiruccanást :)

csak azért nyilván ne költs el százezreket, ha csak a Kékesre mész szánkózni :D
Én pont most terveztem hogy ki kéne nézni külföldre sielni. Sajnos ez most nem jött össze de ruha ügyben én is csak az elõttem szólóhoz tudok csatlakozni. Ha már egyszer rászánod magad a sielésre akkor nyugodtan vegyél egy kicsit drágábbat ami tényleg jobb a célra. Itt nem érdemes nagyon spórolgatni. Viszont szerintem cipõ téren a bakancs jó, bár ez hófüggõ ugyebár. Ha fél méteres hóban taposol akkor inkább a hótaposó lenne az ideális. Már csak egy jó forró fürdõzés kell a túrázások között a hotelben és meg is van a tökéletes kirándulás :D
halkapsz
Én mindig azt tudom javasolni ilyen esetben,hogy a lehetõ legvízhatlanabb anyagól készüljön a ruha. Igazából a vastagság nem minden. Ha termos a cucc az annál jobb csak ugye az annál drágább is. Én inkább áldoznék erre egyszer kicsit többet (ha esetleg többször is mész síelni) és így nem lesz vele problémád. Sokkal komfortosabb egy jól szigetelt nem túlságosan pufi ruhában szántani a lejtõket.
Lábbelinek pedig mind1:) Ha itthon hideg van és sok hó mit hordasz?:) Ilyen egyszerû! Nem kell megfelelni speciális feltételeknek hiszen abban csak sétálgatni fogsz semmi extrém..gondolom!?:)

Sziasztok!

Én most megyek elõször síelni, ezért tanácsra lenne szükségem. Felszerelést bérelni fogok, így azzal kapcsolatban nem lenne kérdésem, öltözettel kapcsolatban viszont annál inkább. Nézegettem aukciós oldalon használt kabátot és nadrágot, de nem tudom pontosan, hogy mire kell különösen figyelni. Amit szintén nem tudok, hogy milyen ruhát kell ezek alá venni. A polár pulcsi az alap, tudom, és ezen kívül?
Ami még kérdés, hogy milyen cipõt vigyek arra az idõszakra, amikor nem síelünk. Bakancs/hótaposó?
Minden más jellegû tanácsot is szívesen fogadok magával a síeléssel kapcsolatban. Elõre is köszi.
Ti merrefelé mentek? Melyik tartomány? Csak azért kérdezem, mert nem derül ki, hogy merre keresel szállást!? Mi Lachtalba szoktunk menni síelni (Steiermark), és eddig mindig a Sissi Parkban szállunk meg. Nekünk nagyon bejött, mert vadi új, négy csillagos szállás, az apartmanokban még saját szauna is van. :) Családosoknak is megfelelõ, nem tudom, hogy ti gyerkõcökkel mennétek-e.
Sziasztok!
Mi amikor több napra megyünk akkor Ausztriába.Nem tud valaki ajánlani egy jó szállást amirõl van tapasztalat is?!Mert kellene valami válozatosság.Elõre is köszi a válaszokat!

eksy

"...és...szerintem...bizony."

Szerintetek a hazai pályák milyenek most? Elég sok hó esett..
Jó lenne kicsit gyakorolni a Swiss-es nyereményhez ;):P
Ezzel nem értek egyet kamilla!
Én 12 éves koromban síeltem elõször, Lengyelországban. Ma már elég jól síelek, de visszaemlékszem az elsõ pár évre, sokat estem-keltem én is, viszont soha nem tört el semmim. És a lengyel gyerekek?? Na az nagyon durva! 3-4 éves korukban már síelnek, de nem akárhogyan. Azok sílécekkel születnek, állítom. Úgy mentek, mint a golyó!
Sajnos a síelésben az esés mindig lutri, nem tudsz ' jól' elesni.
Ha nem csatolódik le a léc a lábadról, akkor nem tudod irányítani a lábaid mozgását.
Lehet csúnyákat esni, de meg is lehet úszni.

Svájcban is síeltem már! Remek hely, de abban sajna igazatok van, hogy drágább, mint az átlag. Ezért kell megnyerni a játékot a Swiss honlapján! :P
morleone
Ezzel én is találkoztam, hát nagy segítség annak aki szeret síelni, mert így elég olcsón ki lehet hozni. Ha Svájcban csak kajára és piára kell költeni 3 napig, akkor az kb olyan mint 2-3 nap Jasnán de mindent te fizetsz. :D

Ez a mágneses biztonsági cucc elég komolyan hangzik. Mondjuk én nem is vinnék akkora gyereket síelni, aki ne tudna egyedül biztonságosan ki-beszállni. Biztosan ügyesen meg tudnak tanulni a kicsik is síelni, de ismerõsöm gyerekei közül 3-ból 2 csonttöréssel jött haza a családi síelésrõl, pedig nem elõször voltak.. sajnos könnyen megtörténik a baj.

Nekem Svájc szinte elérhetetlen az árai miatt, a költségek nagyrészét úgyis a szállás és a síbérlet adja hiába jó áron van a a repülõjegy.. Mi ha télen utazunk, akkor legtöbbször Ausztriába, egyszer voltunk Szlovéniában is, de azért jobban kedveljük a nyári, vízparti nyaralásokat ;)
Én céges úton kerültem ki Svájcba és annak ellenére, hogy munkaügyben voltam kint 4 nap alatt hihetetlenül feltöltõdtem. Leírhatatlan a légkör és a kultúra. Az emberek barátságosak, a közlekedésben és a mindennapi életben elõzékenyek, a szokásaik és a gasztronómiájuk nagyon szívmelengetõ. Az viszont való igaz, hogy az átlag magyar pénztárcához mérve elég húzós árak vannak már csak ha az alap szükségletekrõl beszélünk is viszont való igaz, hogy a repülõjegy árak teljesen barátiak így az nem lehet eltántorító.

Sípályákról sajnos nem tudok nyilatkozni, de mindenképpen megfogom ejteni egyszer életem során.

Egyébként másik sielõs topikban láttam egy Swiss Aires ajánlatot, bár én eddig maximum csak ajándék csokit nyertem :)
JürgenKlinsmann
Én is voltam már ott. Kicsit balkáni, de a közelsége miatt érdekes úticél lehet. Még nem síeltem túl sokat, nem vagyok profi, de már szeretnék az Alpokban is, mert szerelmes vagyok azokba a hegyekbe!

Egy esküvõn jártam másfél éve Svájcban, oda vágyódom én vissza nagyon nagyon! :)

Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit

Én is síelni készülök, és pont jó, hogy Svájról írtál zitallak1 mert az is a lehetséges úticélok között van.
Az árak tartanak egy kicsit vissza, bár még konkrétumot nem nagyon tudok.
Ti hol voltatok pontosan? Mennyi idõre? Mivel utaztatok? Én repülõre gondoltam, Svájc azért mégis csak messze van ahhoz, hogy autóval menjünk. Meg manapság a repülõjegyek már nem annyira drágák.
Nekem inkább az ottani árakkal vannak problémáim.
Írnál néhány árat, ha nem túl nagy kérés? gondolok itt a síbérletre, szállásra, ételekre, stb.
Sífelszerelést viszünk magunkkal, mert az van saját.
Nagyon köszi elõre is!
Ha viszont valaki szívesen áldoz a síelésre egy kisebb összeget, akkor szerintem Svájc a legalkalmasabb erre a kis aktív pihenésre. Én már jártam ott, és nagyon jó minõségû sípályák vannak arra. Kisgyerekkel is lehet menni, hiszen vannak olyan helyek, ahol a gyerekeknek szerveznek programokat. Hát mondjuk nem fõszezonban kell menni, mivel akkor elég kevés a megfizethetõ szállás, de gyönyörû a táj, jók a pályák, minden együtt van egy jó "teleléshez"!!!
yugoslave
Mátraszentistvánra is érdemes kinézni.!!! Ott is sok újítás volt tavaly!!! Kicsit drágállom az árakat ugyan, de az élményért megéri!

yugoslave
Kékesen jártam szezon végén/után kinyitottak plusz 2 napra és egész napos akció volt: gyerek jegyet válthatott mindenki, délután szikrázó napsütés volt. Sígatyában és rövid ujjú pólóban csúsztunk. Alig voltak rajtunk kívül, nagyon jó mulatság volt. Ekkor csináltam meg életem elsõ ugrását: egy sima 180-*ast :)

Keresd fel a hazai pályákat! :)
azt viszont nem tudom, mikre terjedt ki a miénk, de azt tudom, h a felszerelésre igen, mert nekünk akkor ez fontos volt.
Ez az elektromágnes cucc pár ezresbõl megoldható, pár óra alatt összerakok egyet. Persze biztos valami nagy céggel fogják elkészíttetni, jó drágán.
Szerintem sokan kötik ezt a biztosítást. Én is ezzel voltam és haverok is!
Biztos, hogy az, mert különben sosem engedné el a gyereket! :D
Kíváncsi leszek nálunk mikor lesz ilyen!
igen, nekünk is ilyen biztosításunk volt.
Ez a mágneses védelem állati nagy! Pedig nevetségesen egyszerû kis találmány. Gondolom elektromágnes, nem?
Csak pár helyen franciországban, szóval még nincs elterjedve, szerintem elég nagy beruházás lenne a sípályáknak, majd amiket most építenek vagy felújítanak azokban remélem bevezetik, mert sok kényelmetlenségtõl szabadítják meg az embert. Az uniqa nekem is szimpatikus, ott van házbiztosításunk, hátha adnak valami plusz kedvezményt is :)
csodálkozom, hogy nem találták ki korábban. Bár ha nem kapcsol ki idõben, gond van...
Válassz ki egyet, és ha beválik, maradj annál. Mi Uniqánál vagyunk. Eddig egyszer volt gond, de akkor normálisan ki is fizettek.
Ez a mágneses felvonó mindenhol van már?
jó dolog ez a mágneses felvonó, tényleg nem túlságosan biztonságos gyerekeknek a sima felvonó, Fõleg a leszállás tud érdekes lenni, mert ott nem mindig van idõ segíteni neki. Engem az érdekelne, hogy ki milyen biztosítást szokott kötni? Mert most mennénk ki Ausztriába családosan és elég sok ajánlat van. Fõleg olyan érdekelne, amiben kocsi biztosítás is van.
Ami még érdekelne, hogy 12 éves gyerekeknek is lehet sílécet bérelni kinnt?
Találtam egy jó kis videót a mágneses felvonókról a sítv-n! http://www.sitv.hu/videok/51_magneses_vedelem_gyerekeknek/2
Gladiator
Csak hogy legyen valami új a topikban. Kis érdekesség:

Mágnes nem engedi kiesni a gyerekeket a liftbõl

Az idén hat liftet szereltek fel Franciaországban olyan szerkezettel, amelyben egy mágnes nem engedi kiesni a kiskorúakat a liftbõl, és csak akkor engedi õket kiszállni az ülésbõl, ha már megérkeztek a hegyállomásra. Egy ilyen szerkezet beépítése 2 százalékkal növeli meg a lift beszerzésének költségeit.
A tavalyi szezonban a franciaországi Courchevel síterepén található Parlong ülõszékes liftet szerelték fel a gyerekek részére kialakított különleges biztonsági berendezéssel. A módszer lényege, hogy a kiskorú síelõk a beszállás elõtt egy mellény vesznek fel magukra, az ülõszékek szélsõ ülésére pedig hatalmas mágneseket szerelnek, amely odarögzíti a gyermeket a mellénybe elhelyezett fémeken keresztül.

Korábban a balesetek nagy része akkor következett be, amikor az ülõszékek egy hirtelen megállás miatt elkezdtek himbálózni, vagy amikor a felnõttek az érkezés elõtt túl korán emelték fel a biztonsági rudat, és a kisebbek könnyen kiestek. Az új rendszer teljesen független a lift biztonsági rúdjának mozgásától. Az állomáson egy berendezés érzékeli, hogy milyen közel ért az ülõszék és ennek megfelelõen engedik „kiszabadulni” a kicsiket a mágnes „fogságából”.

Az üzemeltetõk szerint a narancsszínû mellény, a belerakott könnyûfémmel, egyáltalán nem nehéz a kicsiknek, sokan síelés közben is hordják, egyben gerincvédõnek is kiválóan is megteszi. Persze, aki akarja, a felsõ állomáson leadhatja a mellényt. Az új megoldásnak nagyon örülnek a környék síiskolái és síoktatói, hiszen ezek után sokkal biztonságosabban érnek fel a kicsik a következõ csúszásra.

A tavalyi tesztidõszak után az idén hat síliftre szerelték fel a Magnestick névre hallgató biztonsági berendezést Courchevel, La Tania és Méribel-Mottaret síterepein, de már számos síterep érdeklõdött iránta Japánból, Észak-Amerikából és az Alpok országaiból.

Gladiator
GTheo
Hordok.

Forca Barca ! Go Go Spurs ! Hajrá Fradi, na meg Kimi Räikkönen (Y) ;]] Los Angeles Lakers 4eva ;] Kobe a legjobb ;]

Gladiator
Bukot hordasz?

GTheo
Szerintem nem nagyon.

Forca Barca ! Go Go Spurs ! Hajrá Fradi, na meg Kimi Räikkönen (Y) ;]] Los Angeles Lakers 4eva ;] Kobe a legjobb ;]

Oldal 1 / 4Következő →