Hogy is van ez?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Felraktam a lego star wars-ot, és megvolt a crack. Az elsõ két indításnál minden oké, aztán a harmadiknál behozza azt a jól ismert : a lego star wars.exe hibát észlelt, ezért leáll-t.. valaki segítsen, mit szedjek le még?? hibás az exe? nagyon szeretnék vele játszani!!:S
msn címem: [email protected]
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
Douglas Adams uzenete:ne vegyuk komolyan a Vilagegyetemet(?!)
- Ide figyelj - mondta. - Most komolyan: ha vége lesz a világnak... akkor nekünk is annyi, nem?
Ford három pángalaktikus gégepukkasztó utáni pillantást vetett Arthurra, amit más szóval meglehetösen bizonytalannak lehetne mondani.
- Nem - mondta. - Az a helyzet - folytatta -, hogy amíg idebent vagy, körülvesz ez a fantasztikus, erötérszerüséggel védett idöhorpadási dolog. Vagy legalábbis azt hiszem.
- Ja? - mondta Arthur, majd ismét a tányér levesre koncentrált, amit sikerült kiharcolnia a pincértöl a bifsztek fejében.
- Ide nézz - mondta Ford. - Mindjárt elmagyarázom.
Felvett az asztalról egy szalvétát, és tétován gyürögetni kezdte.
- Figyelsz? - kérdezte. - Képzeld el, oké, hogy ez a szalvéta itt az idömindenség, oké? És ez a kanál jelenti itt az anyaggörbület transzdukcióját.
Fordnak meglehetös eröfeszítésbe került az utóbbi kimondása, s ezért Arthur nagyon nem szívesen szakította félbe.
- Azzal a kanállal akartam enni - bökte ki végül.
- Jól van - mondta Ford. - Akkor vegyük ezt a kanalat itt - szemelt ki egy kis fakanalat a mustáros edényben. - Ez ugyanúgy megteszi. - A kanál kiemelése azonban túl nehéz feladatnak bizonyuly, ezért feladta. - Nem, ez a villa itt még jobb lesz...
- Hé, hagyd békén a villámat! - szólt rá Zaphod.
- Jó, jó - mondta Ford. - Rendben. Akkor hát mondjuk, hogy ez a borospohár itt az idömindenség...
- Melyik? Amit épp most löktél le az asztalról?
- Ki, én?
- Igen.
- Na jó, akkor ezt hagyjuk - mondta Ford. - Úgy értem, ide hallgass. Tudod-e... tudod-e, hogyan is pattant elö az egész Univerzum valójában?
- Nem nagyon - mondta Arthur, azt kívánva, bár sose bonyolódott volna ebbe az egészbe.
- Nem baj - mondta Ford -, akkor képzeld el ezt. Oké? Itt egy kád. Oké? Egy nagy, kerek kád. És az egész ébenfából van.
- Miböl? - kérdezte Arthur. - Harrodsot elpusztították a vogonok!
- Nem számít.
- Mindig ezt mondod.
- Ide hallgass.
- Oké, oké.
- Itt ez a kád, érted? Mondjuk, hogy itt van. És ébenfából van. És kúp alakú.
- Kúp alakú? - csodálkozott Arthur. - Miféle...?
- Sss! - intette le Ford. - Kúp alakú és kész! Szóval fogod a kádat, és teletöltöd finom, fehér homokkal. Világos? Vagy cukorral. Finom, fehér homokkal és/vagy cukorral. Akármivel. Nem számít. Cukor is megteszi. Amikor tele van, kihúzod a dugót... Figyelsz?
- Figyelek.
- Szóval kihúzod a dugót, és az egész kiörvénylik. Érted: kiörvénylik a lefolyón.
- Értem.
- Dehogy érted! Nem értesz te semmit. Még el sem jutottam a cseles részhez. Akarod hallani a cseles részt?
- Miféle cseles részt?
- Na, akkor elmondom neked a cseles részt.
Ford erösen törte a fejét egy darabig, megpróbálván felidézni a dolog cseles részét.
- A cseles rész - mondta - a következö. Szépen lefilmezed, ahogy a cukor kifolyik.
- Cseles - ismerte el Arthur.
- Szerzel egy felvevöt, és lefilmezed az egészet.
- Cseles.
- A cseles rész nem ez. A cseles rész az - most már emlékszem -, szóval, az a cseles része a dolognak, hogy aztán visszafelé játszod le a filmet a vetítöben!
- Visszafelé?
- Úgy van! Épp ez a cseles az egészben. Szépen leülsz, és nézed ahogy az egész cukor fölfelé kavarog a lefolyóból, és megtölti a kádat. Érted?
- Szóval így jött létre az Univerzum? - kérdezte Arthur.
- Nem - felelte Ford -, de nagyon megnyugtató látvány.
(Douglas Adams - Vendéglö A Világ Végén)
Szerintetek, ha tegyuk fel, megis lehetett volna kulso szemlelokent vegignezni MINDENT felgyorsitva, akkor egy sinuszhoz hasonlo jojo mozgast lattunk volna?
Megneztem volna.
az meg, hogy nyúlik-e a végtelenségig, megfordul vagy megáll a növekedésben és NEM fordul meg, hanem stabilizálódik az meg az univerzum össztömegétöl függ... na ez az a rész, ahol kicsit el tudom veszteni a fonalat :)
De ez csak feltevés. Aztolvastam nagyobb az esélye annak hogy az univerzum örökké tágulni fog.
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Hany fok van a vakumban, magyarul milyen meleg/hideg a semmi?
de en valami olyasmire is emlekszem, hogy nem az anyag robbant szet, hanem a ter "nyult" meg korulotte, mint egy gumiszalag.Abban a pillanatban keletkezett az ido es a ter.
A magnesesseggel kapcsolatban erdekes, amit mondasz es errol en is olvastam ,de nem nagyon ertettem.
Most nekiállok gondolkozni
mágneses erök? ha megtudod az eredetét, jelentkezz a Nobel díjért :) valami a részecskékkel van, az biztos, meg sokminden tudja gerjeszteni, de legalább annyira titok, mint a Gravitáció :)
ujabb kerdes: honnan vannak a magneses erok?
a rádióval kapcsolatban meg... :))))
http://www.sciencenet.org.uk/database/Physics/EMandLight/p00575b.html
szóval az egy dolog, hogy nincs közvetítöanyag, de a rádióhullámoknak nincs is szüksége rá :) a fénynek sincs, az meg ugyanez, csak más spektrumban :)))
"Radio waves are part of the electromagnetic spectrum and are transmitted by changing electric and magnetic fields. These fields are able to pass through empty space."
Azt nem szabad elfelejteni, hogy az átlátszóság a másik lézer fényére vonatkozik és nem a napfényre.
Jól megmondtam, mi? :)
A radiohullamokkal hirtelen az a gondom, hogy nincs a vilagurben kozvetito kozeg.
Cafoljatok, mert lehet, hogy nagy baromsagot dumalok.
En is azt hittem, tudom, de megsem jut eszembe semmi.
2. a rádióhullámokkal kapcsolatban nagyerejü passz elsöre, pedig tudom azt is, csak nagyon reggel van. :(
1:ha a fenynek nincs tomege, hogyan hathat ra a gravitacio? pl.:nagyobb tomegu bolygo vagy egy feketelyuk.
2.legures terben hogy terjednek a radiohullamok?
(lattam a Kapcsolat cimu filmet es ezen gondolkodom eppen)