37
OpenOffice
-
Rotcsa #37 Sziasztok!
A gondom amúgy az lenne, hogy szeretnék vágólap-eszköztárat beilleszteni, de sehol sem találom. A Writerben van ez a probléma. Tudja esetleg valaki, h hol lehet? Végignéztem már sok mindent, elsőként az eszköztárak menüt,de ott nincs.
Köszi! :) -
#36 Hol a gyíkhúsban lehet beállítani, hogy az OOo fájlokat az OOo nyissa meg?
Nem akarom fájltípusonként, az M$ Office 2010 meg lenyúlta a hozzárendeléseket :D Hülyén néz ki, mikor megnyitok egy .ods-t, és felugrik az excel XD -
#35 Ez igaz. Csak az kár hogy oda-vissza kéne döntögetni a lapot és igazgatni a diagramot a lap széleihez. Hogyha a táblázatot és a hozzá tartozó részletesebb diagramot akarom nyomtatni. -
#34 És ha fektetett lapra nyomtatnád? -
#33 Diagram 1 oldalra nyomatása?
Se teljes oldalas nyomtatását nem láttam, 90°-kal elforgatni meg nem tudom... -
#32 Azt hiszem még így is vannak kisebb eltérések, de nem mindig szembeötlő. Amióta az MS kiadta az Office formátumok dokumentációját, jól kellene kezelnie a doc formátumot. Amit mostanában megnyitottam vele, azzal nem volt gond. -
#31 ok. csak mert olvastam vannak a beolvasáskor eltérések egyes esetekben, és nyilván az lenne a lényeg ha valaki MS-ben megnyitja lehetőleg ugyanazt lássa -
#30 Én úgy tudom, hogy a Word is támogatja most már az ODT formátumot, vagy pedig lehet hozzá tölteni kiegészítőt, amivel tudja. A 3.1-es Openoffice meg tudtommal 100%-osan kezeli már a doc és docx formátumokat is.
Lényegében mindegy, hogy ezek közül melyikbe mented. -
#29 Üdv.
Melyik formátumba mentsek, hogy a Microsoft Word is ugyanúgy nyissa meg, ahogy én Openoffice-ben látom? Vagy ez tökmindegy? -
#28 java.com, letöltöd felrakod, kész. Nem kell variálni, és semmi környezeti változóba nem kell kotorászni. Kivéve, ha te máshogy használod a Java-t. -
Orionk #27 ja, mármint olyan java kell neki, hogy a környezeti változókba bele kell tenni? ez ahhoz kell, hogy java programkódot tudj futtatni -
#26 1.Akkor ok, csak a legtöbben magyart használnak. Utána meg problémáznak, hogy nem is magyar.
2.Azért, mert Java-ra épül. Anélkül nem is fog menni. Azt nem tudom hogy kapcsoltad össze a Java-t az internettel. -
Orionk #25 Nagyon szépen köszi a gyors választ. Már azt hitem, hogy ez a topic kihalt
1. miért baj, hogy angol?, én angolt is akartam, nem szeretem a magyar nyelvű programokat.
2. miért kell a java? internet kapcsolat kell az openoffice használatához?
köszi -
#24 1. Jó helyről, csak rosszat, mert az angol. Innen töltsd le.
2. Igen csak 142MB körül van, ebben minden benne van.
Fontos, hogy Java telepítve legyen, különben nem tudod használni. (java.hu)
3. Az a lényeg, hogy Windows verzió. -
Orionk #23 Hello!
Most használnék először openoffice-t.
Egy kis segítséget kérnék:
Letöltöttem INNEN (a zöld sávból) a openoffice-t.
1. Jó helyről szedtem le?
2. Tényleg csak 100 valahány megabájt lenne? hmmm..A Microsoft office egy egész cd. Nekem az az openoffice kellene, ami teljes, és ha feltelepítem, akkor minden fennt lesz,és a használat közben nem fog kérni semmit.
3. Ez a neve a leöltött file-nak:
OOo_3.1.0_Win32Intel_install_wJRE_en-US
A nevében benne van, hogy intell install, de nekem AMD procim van most. Ez jelent valami problémát.
Előre is köszi a segítségeket
üdv., -
logs #22 hm, hátha tud valaki segíteni:
elvileg az OpenOffice képes önmagát frissíteni (3-as verzió), de az FSF.hu-s kiadásban sehol nem találom. Nem compile-olták bele ezt az opciót? akkor miért van a helpben leírva, hogy hogyan kell? -
#21 Calc-ban dátum kitöltés Hétfő... és mondjuk a vasárnap más színű legyen!
Az Eszk-Beáll-nál kellene a kitöltésnél beírnom mondjuk /red/-et de a súgó szerint nem megy. -
#20 Naptárt csinálsz? Mondjuk táblázat és az utsó oszlop piros? -
#19 Jól pörgős topic
De ha valaki még az idén felhomályosítana hogyan kéne nap kitöltést piros vasárnapra átírni (ami ha jól emlékszem az m$-ben alap volt) megköszönném! -
esernyő #18 Sziasztok. Open Office-szal csináltunk egy dia-bemutatót zenével. De odp-t nem tudják megnyitni azok, akik pps-t tudnak, ha e-mailben átküldöm. Mit csináljak? Kösz a segítséget! -
KAMIKAMI #17 http://ooop.svn.sourceforge.net/viewvc/ooop/trunk/documents/license/ -
KAMIKAMI #16 Arra gondoltam, hogy az elkövetkező néhány hétben jó lenne, ha OpenOffice.org-ot használó néptömegek küldenének nekem javított, lefordított vagy újonnan készített sablonokat. Például számos sablont minőségét lehet javítani: jobb helyesírás, elrendezés és használatóság. Rengeteg olyan sablon van, amelynek cím, tárgy, kulcsszó, megjegyzés mezője nincsen rendesen kitöltve. A már meglévő - más nyelven elérhető - sablonok lefordításával is növelhető a kiterjesztés csomagok értéke. Örömmel fogadok lefordított és új sablonokat is az eddig támogatott és a nem támogatott nyelveken. Ezek a sablonok beépülnek majd az újonnan készített kiterjesztésekbe, amely az OpenOffice.org 2.3-as verziójának megjelenése után lesz elérhető. (Az új verzióhoz igazított csomagok első változata már elérhető az ooop.sf.net oldalon)
Összefoglalva: könnyedén küldhetsz hozzájárulásokat bárminemű programozói tudás nélkül is. Segyts munkánkat, hogy még több sablon legyen elérhető az Openoffice.org irodai programcsomaghoz.
További lehetőség a hozzájárulásra - olyan sablonok felkutatása a táblázatokban:
http://ooop.svn.sourceforge.net/viewvc/ooo...cuments/license
amelyekhez nem rendelkezünk információkkal a szerzőről, licencelésről, majd az kiderített információk beillesztése a megfelelő táblázatba.
A sablonokat ide lehet küldeni:: kami_(a)openoffice(dot)org
Előre is köszönöm!
KAMI -
phoenix1 #15 Hello. Nem tudjátok véletlenül, hogy miért nem működik a helyesírás ellenőrző open office 2.2-ban? Ma telepítettem számítógépekre és mindegyik ment, kivéve az utolsó gépen, de azon már volt feltéve egy open office 2.1-es és aztat frissítettem. A dictionari.lst most fejből sajnos nem ugrik be talán ez a neve oda is beírtam a HYPH ... mind1 az oldalról néztem a FAQ-ot szóval ezt is megcsináltam és mégsem működik.
Szerintetek mi lehet a gond?
A másik érdekesség, hogy a programba sem jelzi ki, úgy mint a többi nyelvnél "kis pipa felette abc kiírva" annál a nyelvnél nincsen viszont semmi. Ha tudtnátok segíteni nagyon jó lenne. Előre is köszönöm. Persze még én is utána nézek, hogy mi lehet a gond. :) -
#14 RTFM
Data menü - Sort...
-
#13 a főnöködet, hogy fizessen többet mer neked az MSOffice kell! -
Styrex #12 Hogy tudom a táblázatkezelőben a névsort abc rendbe szedni? -
Garfield #11 (Jó, tudom, látszólag nem egy lényeges probléma, csak épp most kísérletezek az OO-szal és érdekelne, hogy mennyi szopásnak nézek elébe.) -
Garfield #10 Ha a MS Word ki tud menteni olyat (konkrétan betűritkítást) RTF-be, amit az OpenOffice (1.9.103) ugyan be tud olvasni helyesen, de ugyanezt RTF-be kimenteni már nem tudja, kit szidjak?
1. Hülye openoffice-osok, még ezt sem sikerült rendesen implementálni.
2. Szemét, mocsok monopolista MS, még az RTF-et is képes a saját kedvére megváltoztatni. -
#9 Attól függ mire kell?
-
#8 Ms office jobb, de Open office olcsóbb. -
#7 melyik a jobb? openoffice v. msoffice? -
#6 Mert jelenleg háromféle xml formátum van és ezek hál' istennek nem ismerik egymást. Talán az OO 1.1 már mindhármat tudja, próbálkozni kell. Egyébként az Excel97 sem áll a helyzet magaslatán xml téren. Én inkább xls-t mentek az OO-ból, ha Excel-ben is akarok dolgozni a táblával, azt legalább gond nélkül megeszi.
-
#5 Nem tudja valaki, hogy az OpenOffice-ban elmentett XML-filet
miért nem akarja megnyitni az Excel 97? -
#4 No, mindenki hülye ehhez? :((( -
#3 Ért itt valaki OOo makróhoz?
az 1.0.3-ban kéne irányított beillesztést makrózni, de elküld a halálba -
#2 Tud-e valaki okosságot, hogy hogyan lehet OO makróban megcsinálni, hogy pl a jelenlegi cellától jobbra le lévő cellával csináljon valamit (A1 esetén B2, b1 esetén C2, ésatöbbi) -
attilav #1 Mikor jelenik meg a pcworld cd-jén a magyarított OpenOffice?
A mostani (februári) cd-n rajtavan?