41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
#5392 majd ha lecseréltem megy a VGA-ra is a Zalman víz. -
#5391 Lekell cserelni a hutojet valami Zalmanra.
Amugy ezt csak azert irtam, mert voltak itt akik szerint nem letezik PCIE 6600GTn, csak 68as sorozatu kartyakon, DVI es VGA csatolo. -
#5390 ilyen VGA-m van, qrva hangos :( -
#5389 Nem nem nagyon rosszul tudod.
Siman van mind az Asusnak, mind az Aopennek PCI-E 6600GT-je amin van VGA es DVI.
Es akkor meg egy csomo gyartot fel sem soroltam.
Pl Asus : http://www.metaleks.lv/cenas/25/5123.php
-
cito #5388 Cito galériájában van!!! -
#5387 Az összes táp belülről szívja a levegőt. Még a régiek is. Mi az oka? Belülről nem fog olyan poros levegőt szívni, mint kintről. A gépet szét tudod kapni, hogy kifújd belőle a port, de a tápnál ez "veszélyes", és mellesleg garivesztéssel is jár. Viszont a rárakódott por miatt sokkal nagyobb a veszélye a túlmelegedésnek, mert nem tudja leadni a termelődő hőt. Egyszerűbb 2 db 8 centis szűrőjét mosni 3 havonta, mint egy tápot szétkapni 2 évente.
Egy pl: egy drága switch-et nem a megfelelő pozícióban szereltek fel a falra, és az évek alatt beporosodott, raadásul a ventillátora is elromlott. A ventit nem cserélték ki, mert úgyse melegebb az egész 50 foknál, gondolták. Valóban, csak a por szépen idővel rárakódott a benne levő elektronikára, és gyönyörűen megsült a ketyere. Ha helyesen rakták volna fel, akkor a por kihullott volna az alján levő szellőzőréseken, amiket többek között azért is "vágtak" bele. Szal ennyit arról, ha vmi nincs jól megtervezve, vagy nem megfelelően üzemeltetik. -
#5386 nem mindig jó az!
mert van egy venti a gép elején alul ami betolja a levegőt és az végülis a VGA felé viszi az áramlatot és a VGA-n lév venti meg kiviszi(persze ami úgy van megcsinálva hogy kivezeti)
ezért vannak kétventis tápok is: egyik elszívja a "meleget" a procitól a másik pedig kiviszi a házból!
De ez nagy baromság!mivel a táp eléggé melegszik magától is minek beviini még több meleg levegőt!
-
#5385 nemtom mért nem kifelevezetik a hőt!
pedig nem ártana -
#5384 ezért van két rögzitője! az fixen tartja!
hát már az FX5800-asoknál is volt ilyen!
PL az MSI 6800Gt-nél csak egy solt-ot foglal... -
Borg #5383 Az miért érdekelje őket, hogy a házban meleget csinál?
Inkább kívülről kellene húznia a levegőt, hogy még jobban hűtsön. -
Borg #5382 Oszt akkor majd nem csak a socketet tépi le a prochűtő, hanem a pci expresst is a vga :D Kell a francnak ilyen. Csak bottal bökködném max... (najó:P) -
#5381 azt nem értme miért nem úgy csinálták meg hogy kivezesék a házból a hőt. -
#5380 ezaz! jó választás! már várom azt a napot amikor Én meg ilyet tarthatok a kezembe:
Ennek aztán van brutál hűtője...
na mára befejeztem a képberakást mert már így is sokat raktam be -
Borg #5379 Több helyen is van DVD-DVI PNY, meg DSUB-DVI PNY is. Szal szerintem két változat van. Mindkettő AGP-s jelen esetben.
De mind1, mert asszem a Leadtek mellett döntök. -
#5378 jah azt mondtam lejebb :)) -
#5377 aszem a 68-asokon van csak DVI, nekem a 6600GT PCI-E és DVI+D-SUB -
#5376 nem nem!
nézheted Te is:
Borg!
A Pci-exes PNY-n is két DVI van:
-
#5375 Tevedsz.
A PCI-E kartyakbol is van VGA+DVI. -
#5374 ezen a linken is Dual DVI van!
furcsa! csak nagy kártyákra szoktak Dual DVI-t rakni!
ezek szerint nem tudtak javítania hűtön az FX széria után :( -
#5373 Ha jól rémlik a VGA+DVI az AGP kártyákra jellemző, a PCI-E kártyák már csak 2xDVI-vel jönnek. De lehet, hogy tévedek... -
Borg #5372 No itt egy írás a PNY 6600GT AGP-ről!
A csóka szerint is kalap szar a gyári hűtése, de azért amit rárakott az túl batár sztem :)
Viszont az 540/1160 azért megvolt neki így...
http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/42356/ -
Borg #5371 Tudja fene, lehet Leadtek lesz. A jobb hűtése miatt... Az a 10 euro különbség talán megéri. Fene tudja. A PNY 450/450-en megy alapból, a Leadtek meg 500/500.
Ráadásul a fura az, hogy te ide dual dvi-s PNYt szúrtál be, de máshol csak VGA+DVI-t látni. Még a weboldalukon is csak VGA+DVI van... -
#5370 hát jah olcsóbbak!
nekem meg küldhetnél postán egy 6800Gt-t
szal fő a változatosság! vegyél PNY-t!Én kiprobálnám... -
#5369 Hol van a kép? -
Borg #5368 Az mind1 hol lakok, a lényeg hogy javarészt eleve 330km-re vagyok MO-tól, szal mindenképp itt tervezem a vásárlást :) Olcsóbbak is itt valamivel a dolgok, bár igaz, az áfát nemtom visszanyerni... -
#5367 hát jah nagy döntés ez!
De azért a Leadtek az nagyobb márka!talán csendesebb is!
Aramokon télleg nincs borda,de a felette lévö barázdák(hűtőborda) rávazetik a levegőt...valamennyire hűtve van azért!
Különben nem csinálták volna meg így..ha sz@r lenne a hűtése akkor lenne a memokon hűtöborda
próbáld meg a PNY-t azt majd megtudod
De a PNY-nek emlékszem az FX szérián milyen gagyi hangos hűtést rakott rá :(
na mindegy...
hol lax Te hogy 3km-re tudsz venni cuccokat külföldön!? -
cito #5366 -
cito #5365 kép -
cito #5364 -
cito #5363 Nekem a Gigabyte 6800 Gt nagyon bejött!!!
Ultra fölé lehet húzni hibamentesen, és az ára is facca!!!
78.000 Huf volt új bontatlan csomagba, garral 2 hónapja...
-
Borg #5362 Ok, ennyit én is tudok róluk :)
Az Aopent nem tartom egy nagy márkának, jelenleg a Leadtek, Gigabyte és a PNY van versenyben még.
A gigabyte egyelőre az utolsó helyen van, mert ragasztott a bordája, és nem mindenkinek jött le rendesen a maradványa. Márpedig a gyári hűtők gagyik.
A PNY meg van itt tőlem 3km-re 173 euróért, 3 év garral. Egyedül ezen van ezek közül dual DVI kimenet (inkább ezért fizetek, mint a sok felesleges CD-ért), ráadásul a PNY "elvileg" az nvidia kártyák krémje, hiszen a Quadro FX-ekben is neki van a legnagyobb neve.*
A Leadtek ezzel szemben 185 euro, holott gagyibbnak tűnik a hűtése is. Persze ez csak a látszat. De a felső két ram hűtése nem valami egetrengető.
Mindemellett pedig, mivel az összes kártya referencia 6600gt dizájn, és ugyanolyan ramok is vannak rajtuk, a (*) tuninglehetőségek is azonosak kell legyenk. Vagyis csak a hűtéstől függ. Tehát a mem 500-as kártyák sincsenek előnyben, attól hogy gyárilag felhúzták őket. Ezt a többi kártyának is ugyanúgy tudnia kell. 535/560(1120)-ra a leggagyibb Galaxyt is fel tudták húzni...
Itt egy anand teszt: Albatron galaxy chaintech gigabyte inno leadtek msi palit prolink sparkle xfx
Ugyan ebben azu említett PNY és Aopen nincs benne...
A Leadtekkel kapcsolatban azt írják, hogy ez az egyik legkifinomultabb hűtő, szal a látszat csal... ráadásul ezeken a kártyákon (PCIE) a ramokat nem is hűtik 1000-ren, szal valszeg ez nem is szempont az AGPs kártyáknál sem. A gigabyte hűtőjét meg el kell olvasni...
Jó lenne valahol a neten egy PNY teszt is, de még nem láttam sehol igazán.
Szal Leadtek vagy PNY, PNY vagy Leadtek, LEADTEK VAGY PNY?:D -
#5361 folyt...
Az Aopen az ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik mint a PNY...csak kevesebb cumót adnak hozzá.
képek:
ezekről találtam infót!
huh kicsit hosszú lett -
#5360 Leadtek!
adatok:
Core clock:500MHz
PixelPipelines:8
Memory Clock:1000MHz
Memory Size:128MB
Memory Interface:128-bit
Memory Type:GDDR3
Directx:DirectX 9
OpenGL:OpenGL 1.5
Interface:AGP 4X/8X
D-SUB:1
DVI:1
TV-Out:S-Video/Composite Out
VIVO:No
TV Tuner:No
RAMDAC:400 MHz
Max Resolution:2048x1536@85Hz
SLI Supported:No
Accessories: HDTV Cable,DVI to VGA Adapter,Power Cable,Manual,Drivers CD
Operating Systems Supported:Windows 2000/XP
képek:
PNY se rosz!
Geforce 6600GT
Core clock:900MHz
PixelPipelines:8
Memory Clock:900MHz
Memory Size:128MB
Memory Interface:128-bit
Memory Type:GDDR3
3D API
DirectX DirectX 9
OpenGl:OpenGL 1.5
Interface:AGP 4X/8X
D-SUB:1
DVI:1
TV-Out:HDTV/S-Video/Composite Out
VIVO:No
TV Tuner:No
RAMDAC:400 MHz
Max Resolution:2048x1536@85Hz
SLI Supported:No
Accessories:1 x HDTV cable,1 x Driver CD,1 x User’s Manual,2 x DVI to VGA adapter,1 x S-Video cable,1 x Power cable
képek:
-
#5359 Club3d-s gépet csináltam jónak tűnt. -
Borg #5358 6600GT AGP téma.
PNY VERTO
XPERTVISION
LEADTEK
AOPEN
POINT OF VIEW
CLUB3D
Kinek melyikkel van tapasztalata? -
#5357 Tudom hogy van magyar, de ott kevesebb cikk van én ezért az angolul tudóknak inkább az angolt ajánlanám.... -
#5356 nem,6800Gt-re... -
#5355 mert tán majd arra akarsz váltani? -
#5354 jah jó lenne minél előbb ha kijönne a 7-es széria -
#5353 oké,akkor minél hamarabb.