Milyen videokártya?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kövesdi A
azt még én sem tudom !
de csak gondolj bele 4*7800 GTX egy igazi erömü <#hawaii>

.......... gondolom csak lesz olyan játék ami majd ki használja !

Punker
és mi fogja kihasználni?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Kövesdi A
igaz hogy még az SLI -semterjedtel de máris itt van a ez a 4-es kinek lesz pénze venni 4 kártyát <#idiota>

Kövesdi A

hát már mit kinem találnak !

geri15
valamelyik zalman, leginkább a VF700-asok közül

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

Továbbra is azt kérdezném, melyik a legjobb vga hûtõ?

\"Hard to see, the dark side is.\"

Oks, megkeresem a rivatunert, de azt mondom pontosan hol van az a hibajelentés fül?

Narancs
Ezért mondtam, hogy Rivatunerrel mérd, ami NAPLÓZZA. Már nincs nV kártyám, de 6800-al nekem volt hibajelentés fül a driverbeállításoknál. Ez naplózza a VGA hibáit.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Nah pontosan milyen hibajelentés fülre gondolsz?? (ilyet nem látok sehol😊
Amúgy meg, hogyan mérjem meg a hõmérsékletet amikor már teljesen leállt?

Nem csak ebben a játékban jött elõ, egyébként mindenki ezzel a verzióval játszik szal tuti nem jön ez szóba.

#8152-es kérdésre valaki?

Narancs
Ha pedig csak ebben a játékban, mindí ugyanott jön elõ szvsz lehet a játék szar.

Narancs
Az hogy tök forró nem mond semmit. hány fokos pomtosan? Rivatunerrel tudod naplózni. Amúgy érdemes megnézni a hibajelentés fült a driverben.

Nemértem, pedig a kártya leáll és tök forró, ez biztos. A tápom amúgy codegen 400W.

Ezek a tünetek egyébként jelenleg SW-Battlefront 2 alatt jöttek elõ. Mindig kb. ugyanaddig jutottam el, amikor leállt a kari.

Narancs
Ha a kártya melegedne túl, akkor kiírná, hogy túlmelegedett és vissazvett az órajelból, mivel ez 6800GT. Tud ilyet. szerintem máshol van a gond. Tápod milyen?

Nah ezt visszavonnám. Kiderült tényleg a kari melegszik túl mert miután megkapom a feketeképernyõt a kártya hûtõje leáll, ha megfogom akkor meg érzem, h rohadt meleg. Ezek után, ha más gépben is kipróbálom, mennyivel lesz más a helyzet?

A helyzet az, h a prescott proci is nagyon melegszik. Levettem a ház oldalát és a procihûtõ ment a leggyorsabban/leghangosabban. A monitoron meg valami power saving mode felirat jelenik meg (nem windowsban).

Kb. 40000-et akarok költeni videokártyára. Akkor szerintem AGP-s lesz.

Gabesz amd64
milyen PCI VGA-ra gondoltál?
ha már lecseréled az AGP-s VGA-d akkor mindenképp PCI-ex-est vegyél..de ahhoz le kell cserélned szinte mindent(alaplap,proci,vga,talán memcsit is)

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Szerintetek most a ATI 9200 SE helyére AGP-set vagy PCI-set kéne vennem? PCI-nél mit kell lecserélnem a gépben, hogy bele tudjam tenni a kártyát?

Narancs

Havernál is próbáld ki, ha ott is ugyanezt csinálja akkor visszaviszed a boltba és megmondod mi a gáz.

Inoo3D 6800GT-m van. Mostanában az a probléma jött elõ, h néhány játék egy idõ után egyszerûen kilép/kifagy és fekete képernyõt bámulok csak (a jobb grafikájú játékokra gondolok pl. quake4). Lehetséges, h túlmelegszik a gyári hûtõvel és inkább leáll? Ezesetben milyen hûtõt lenne érdemes venni rá?

Talán igy jobban látszik:

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

AsRock Z68 Extreme3 Gen3, Intel i5 2500k, Corsair Vengeance 2x4GB DDR3, PNY GTX570 XLR8 Enthusiast Edition, Dell U2311H, Kingston 120Gb SSD + 4Tb WD HDD

😊 Sajna nem...

AsRock Z68 Extreme3 Gen3, Intel i5 2500k, Corsair Vengeance 2x4GB DDR3, PNY GTX570 XLR8 Enthusiast Edition, Dell U2311H, Kingston 120Gb SSD + 4Tb WD HDD

Fújja a szél és hullámzik 😊

Enermax Fulmo GT ECA1092AG, Corsair HX620W, ASUS X99 Deluxe/3.1, Core i7 6800K@4,3Ghz, Corsair Dom. 4x4GB, ASUS GTX1070, WD 2+4TB, Lite-On iHES112, Samsung T27D590, ASUS Horus GK2000, Sharkoon M50

ha bekapcsolom a "Dynamic Reflections"-t akkor igy néz ki:

miért?????

Kövesdi A
én tégedet nem ismételek !
ez a haver mondta és nem te _!

Hy!
Nos leszedtem a Motherboard Monitor 5ös verzióját, meg hozzá egy Nvidiás plugint, és méregettem. bár ne tettem volna. a gyanúm a Myst 5 End of Ages nevû játéknál kezdõdött, itt pixelhibákat csinált. most igy megint elindítottam, a pixelhibák megint megvoltak, de most már csak a hõmérséklet érdekelt. 66 fokot mért a legtöbbnek úgy, hogy egy PCI helyre szerelhetõ Titan VGA cooler is van a kártya elõtt, ami 4000fordulattal pörög.
beizzítottam a 3DMark05öt is, és sajnos ott is tele volt pixelhibákkal!!
na most az lenne a kérdésem, hogy mitõl csinálja ezt? egy hete még nem volt vele semmi gond! ennyi volt a kártyának? eddig birta? vagy mitõl van?
ez lenne a konfig: Gigabyte GV-N66T128D és XTreme-G 81.85ös Forceware van fent. a játékok meg sorra pixelhibásak.... 😞((((

TothLaci
"igen de napjaink ban föleg most nem szabad fejleszteni mert a következö hónapokban jönnek az új kártyák és ha azok itt lesznek a régiek ára nyilván lejeb fog meni szerintem a fejlesztés honapa a febrúár és a március lesz amikor igazán meg érti majd fejleszteni"

Miért ismételted meg, amit még én mondtam neked?

Ja, és a 3Dfx is jobb, mint a semmi...
Kövesdi A
igen de napjaink ban föleg most nem szabad fejleszteni mert a következö hónapokban jönnek az új kártyák és ha azok itt lesznek a régiek ára nyilván lejeb fog meni szerintem a fejlesztés honapa a febrúár és a március lesz amikor igazán meg érti majd fejleszteni

és vissza térve a 3Dfx 10-ve biztos nagyon j kártya lehetet de manapság nem jo másra mind amit írtam róla enyi !

geri15
Mert ti még soha a büdös kurva életben nem mondtatok egyszer sem hülyeséget igaz? Gondolom igen. Akkor én kértem elnézést

písz

Gabesz amd64
Te meg akkor ne írogass hülyeségeket<#nezze><#smile>

peace

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

TothLaci
Szerintem meg egy jó kártya volt a 90-es évek végén, sok játék elindult rajta. Igaz, minden vágyam egy "3D-s kártya" volt, azaz a 3Dfx, de arra az akkori idõkben nem futotta jobbra... Már jobb is, mivel ma már mit érne egy olyan kártya "érted Kövesdi Attila!!!"
Narancs
Az jó hogy úgy mondtad, mert mi se értettük...<#nyes>

"egyébként a pipák felszabadíásáról van szó"

->GTO-nál NEM LEHET pipákat aktiválni, csak a Sapphire GTO2-ben ill C3D-ben. (ezeken van +tápcsati)

TothLaci
Szerintem meg csal, vagy rosszul méri a hõmérsékletet. Nekem ezelõtt pont ugyanilyen Innom volt, csak AGP-s, és 25 °C szobahõmérsékleten a játékok legtöbbje egyszerûen kifagyott, ezt a problémát csak úgy tudtam javítani, hogy levettem a gépem oldalát. Amikor megnéztem a GPU hõmérsékletét, 45 °C fölé soha nem ment... Húde örülök, hogy azóta PCI-Express, új szériás Innom van, mert annak a hõmérõje nem hazudik, de talán szerepet játszhat az is, hogy A64-em van, régebben meg csak Celeronom volt, ami persze elég lassú is volt...
geri15
úgy mondtam hogy õ is megértse, egyébként a pipák felszabadíásáról van szó, ez pedig nem szokványos tuning. Mert az alaptunig szerintem kimerül az órajelek emelésében és egy jobb hûtésben.

Egyébként tényleg nem drágább bocsánat tévedtem, régen néztem már az ATi-s árakat.
De te meg visszavehetnél magadból, de hagyjuk is mert nem ide tartozik

Gabesz amd64
jah és elmondanám hogy nem drágább egy GTO mint egy sima x800!

Gabesz amd64
Te Griff...
olvashatnál Te is hogy mit írt:
"Inkább most egy x800-t vettem célba ami elég elérhetõ árban van gondolom... (kb 50.e?) csak ilyet nem láttam agp-sben????"
És már rég válaszoltam neki a #8170 és #8172-ben

"Tuningolni GTO módon" ez nálad mit tesz?Mért van másféle mód is ahogy lehet tuningolni??? LOLzsír<#nevetes2><#nevetes2><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes2><#nevetes2><#nevetes1>

hülyeségeket írsz <#idiota>

geri15
Elõször is írj átláthatóbban, és tagoltabban mert ha senki nem tudja értelmezni a maszlagodat akkor nem is válaszolnak.

Szóval az X800-as sorozatból érdemes választanod, de azok keményen 70-80 ezertõl kezdõdnek, és igen van belõlük nagyon sok AGP-s, egészen a sima X800-astól az X850XT PE-ig, ami már százezres nagyságrendû árral büszkélkedhet.

Tuningolni GTO módon csak az erre kifejezetten alkalmas karikat lehet, amiknek a végén ott van a GTO kiírás, ilyen kártyája pl van a Sapphire-nek is, de ezek már tényleg drágák, viszont plusz pipákat fel tudsz vele szabadítani (4-et, így 12-bõl 16 lesz), és még jól is húzhatóak.

geri15
Nem csal, csak nagyon gyorsan képes visszaesni normális hõmérsékletre a kari, 8-10 másodperc alatt, annyi meg pont elég, mert mire megnyitod az nVidia control panelt, annyi el is telt.

Viszont 2 progival lehet mérni és naplózni is, az egyik a RivaTuner, a másik a legújabb ATI Tools, ami már az nVidia karikat is kezeli, és az is tud naplózni. (az ati tools-ból a 0.25 beta8-at szedd le, ha nem találod majd belinkelem)

Nézd meg mindkettõ progit ha gond van segítek még

Kövesdi A
én biztos nem veszem meg mert utána fél ével késöbb vehetek egy másikat !!! még egyszer nem ugrokbele ugy mint legutobb !

a géböl pont a video kártya az amiböl nem szabad sajnálni a pénzt !

Kövesdi A
Teljesen igazad van a 9800 pro már ténleg elavul !!!

Kövesdi A
nos a S3Trio-t minek nézed? az nagyon nagyon régi kártya másra nem is jo mindhogy megjelenitse a képet a mintoron bár már ara sem !!

vagy is kuka érted Tóth László !!!!!!!!!

Kövesdi A
én ugy gondolom hogy nem érdemes kicsinyke fejlesztéseket végre hajtani pl egy 9600-xt röl egy 9800 pro-ra váltani hülyeség ! én a 9600 xt-röl minimum 6800 GT-re vagy ultrára fogok majd váltani mert hát az már meg látszik de a 9600 xt-röl 9800 pro valo váltásban nem lesz nagy a változás ámbár ha neki igy jo tegye azt én még egyszer nem teszem elég volt tavaly karácsonykor bele ugyranom egy közép kategoriával és nézzd most meg már dobhatom ki na mindegy én igy látom !!!!!!!

Gabesz amd64
szerencséd van!
az Aqua-ban lehet kapni HIS-t!

sapphire....

bassszzusss nekem mindenképp exc kellene a hûtésm + a húzás miatt...

1ébként köszi

a kaphatót 1ébként úgy értettem h lehet e mo. venni mert hivatalos lapon fennt van!

ASUS P5KC | core2duo e4500 2.2G | 4*1 GB Corsair XMS2 800 MHZ CL4 | WD 16 mb 320GB | his radeon 4850 iceQ 1Gb | PIONEER 212D | Chieftec 450W

Gabesz amd64
igen van AGP-s méghozzá Sapphire féle
Core clock: 392MHz
D-SUB: 1
DirectX: DirectX 9
DVI: 1
Memory Clock: 700MHz
Memory Interface: 256-bit
OpenGL: OpenGL 2.0
PixelPipelines: 12
TV-Out: HDTV/S-Video/Composite Out
VIVO: Yes

PLackó
pl én veszek ilyet mert nincs pénzem jobbra...

Valaki tud a #8162 üzire választ adni? please...

ASUS P5KC | core2duo e4500 2.2G | 4*1 GB Corsair XMS2 800 MHZ CL4 | WD 16 mb 320GB | his radeon 4850 iceQ 1Gb | PIONEER 212D | Chieftec 450W