Milyen videokártya?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az áláírásomban szereplõ konfigba, MSI NX6600GT VGA-t szeretném beállítani, hogy a TV re ki lehessen tenni a képet. Tök új a kártya és már nem az elsõ, eddig egyikkel sem volt gondom, de ez valahogy kifog rajtam. Van esetleg valami trükk ami kell hozzá? Van valaki akinek ilyen van és van tapasztalata errõl?
Jelenség: Gyári toldalék bedug a VGA-ba, S-Video kábellel összeköt, azt a scart csatlakozóba majd végül a tv be, ez eddig standard. VGA szoftver erzékeli a TV-t lsd itt a képen, ahol látható, hogy be is van kapcsolva a klón mód, képet mégsem kapok a TV-n!
Tud valaki segíteni?
Szerintem el fogod felejteni az 1300-ast...
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Mármint tom, hogy a geforce 3Dmarkt szempontból jobban teljesít, de az csak 128 megás, meg azért drágább is vagy 7-8000 ftal (ha normálisat akarok venni).
pl volt 1 alaplapom elfüstölt (kis valami fel is van puposodva, de ezt nem mondtam a szervízben) erre visszaadják hogy jó az alaplap, pedig persze nem jó. Ilyen esetben mit csinálnál (ja persze 1000 ft a tesztelés)
és elõre félek a garis ügyintézéstõl <#csodalk>#csodalk>
Intel Core 2 Duo E8200 (2.66, 1333FSB) 2x1G Kingmax, 250G samsung SATA2, Philips 190WV Wide.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Leírom a problémát, hátha tudtok segíteni:
Vettek 1 videókarit, (Abit Radeon 9600XT) reggel bedobtam a gépbe, tök jól ment, estefelé, sniper elite közben elment a kép, ill. ilyen mindenféle "íráskeleket" és csíkokat láttam, (mint amikor a monitor nem bírja a felbontást) utána reset, jó lett, játszottam még 2-3 órát... aztán ugyanaz... de azóta ha bekapcs. a gépet, már rögtön az elején gáz, ahol kiírja hogy mi van a gépben. csak függõleges csíkok, és fura karakterek vannak. A régi videókarival elindul a gép.
Lehet hogy az alaplapon ölte meg a kártyát? és a setupban az agp-s beállítások mennyit számítanak? (valami 1ws read, 1 ws write, fast write, meg valami agp 3.0) ja az alaplap abit vt7.
köszi a segítséget
Intel Core 2 Duo E8200 (2.66, 1333FSB) 2x1G Kingmax, 250G samsung SATA2, Philips 190WV Wide.
BTW egy 3000+-os proci ára sem rendkívüli...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
pls help
Codegen 6099/Chieftec 410W/Asus M2N-E/AMD Athlon64 X2 3600+/Scythe Ninja+/1GB Kingmax 667MHz/Asus 8600GT/Asus DRW-1814BLT 200GB winchester
2.: S754-es alaplap és elégé alap proci, nem valami csúcs konfig, nyílván korlátozott pénzmagból akarja összehozni.
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
most vettem a gépem: ASUS K8N-E Deluxe AMD 3000+ és 1 gb ram.
szóval nem akartam PCI-E-re váltani mert naon drága a proci meg minden.
van kb. 25000 ft-om és szeretnék venni vmi tutee agp-s karit.
mit ajánlotok?
én eddig R9800pro-ra gondoltam használtan
vki tud jobbat ilyen árba használtan?
Sapphire Radeon X700 256MB DDR TV/DVI AGP 27000+Áfa. Ilyen van AGP-ben. Ez nem VIVO-s, de megy az alaplapodba.
De szerintem ha igazi "lökést" akarsz adni a gépnek grafika terén akkor inkább ez:
Sapphire Radeon X800GT 256MB TV/DVI AGP 40000Ft+Áfa. Ez 13000+Áfával drágább, de a teljesítménye helyenként a kétszerese az X700-nak.
Az, hogy MP esetén a Dx9 felejtõs, az köszönhetõ a "csodás" Quake3 motor-mutációnak. Ott tényleg felesleges (sajnos) szórakozni vele... 😞
Inkább DX7 fullgraf...
Mi a véleményetek errõl a kariról Sapphire X700 256M VIVO DVI PCIe
szerintetek nagy fejlõdés lenne vagy nem annyira
pls.: infót véleményt stb-t.
Codegen 6099/Chieftec 410W/Asus M2N-E/AMD Athlon64 X2 3600+/Scythe Ninja+/1GB Kingmax 667MHz/Asus 8600GT/Asus DRW-1814BLT 200GB winchester
köszi a felvilágosítást
akkor hadne akadjon vagy lassúskodjon 9600xt-n
vagy nem? <#confused>#confused>
rendes számtek-i boltban lett véve, nem valami piacról
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
abit radeon 9600XT 256Mb 128b 500/400
már lefoglaltattam, szét tép az ideg, jáccanom kell ... legalább cod2-vel és sniper elittel full grafikán
<#violent>#violent><#gun>#gun>
az számít hogy milyen gyártótól veszem a kártyát?
(abit, shappire)
azt csicsergik a madarak, hogy jön alsókategóriás jó teljesítmény AGP-s ATI kártya! olcsón!
pl erre?
mi az a CDT?
Hülye kérdés következik:
Szerintetek érdemes 1 GF4 mx400-ast lecserélni 1 radeon 9550-esre? Úgyértem tudom, hogy nem nagy fejlesztést vinnék véghez, csak teljesítményben ez mit jelentene?
pl cod2, doom3 normálisabban futna mint mx400 -on?
Köszi
Tiszta szívbõl tehát nem ajánlok mostmár olyan videókártyát, amely nem PS3.0 képes, bár valószinüleg az X800GTO-val se lesznek problémáid, csak egyes effektek kevésbé lesznek látványosak vagy akár hiányozhatnak is nálad. Ettõl függetlenül én is azt monom, hogy ez esetben talán az X800GTO a jobb választás. Persze ha megoldható, és hosszú távra készülsz, akkor inkább még gyûjts egy kicsit hozzá, és várj, majd jövõ év elején végy egy Gf7800GT kártyát (vagy Radeon megfelelõit).
Az UT2k7 esetén pl. azzal riogatnak, hogy a Gf6800GT/Ultra kártyákkal lebutítva már játható lesz... <#idiota>#idiota>
AGP: egy dedikált videókártya csatlakozó, amely az idõ elõrehaladtával egyre nagyobb sebességre lett képes (8x AGP a csúcs). Noha eredetileg arra szánták, hogy a kártyán lévõ memória helyett a rendszermemóriát érhesse el a videókártya, hogy ott tárolhassák a textúrákat, ez az elképzelés csõdött mondott, mert ehhez túl lassú az adatátviteli sebessége.
PCI-Express (PCI-E): a fenti kettõ leváltására készült univerzális csatlakozó, amely skálázhatóan van kialakítva, így lehet PCI-Express x1 csatlokozó (ahol a sávszélesség nem olyan vészes, pl.: hangkártyáknak), és akár x16-os is (illetve akár még ennél is gyorsabb, ezeket jelenleg leginkább a videókártyák használják). A skálázható és rugalmas kialakítás miatt lehetõvé vált akár több videókártya párhuzamos használata normális sebességgel (pl. SLI vagy Crossfire). Jelenleg egyre inkább terjed, és lassan teljesen kiszorítja a PCI és AGP csatlakozókat. (megjegyzés: PCI-E alaplapon sima PCI csatlakozók még lehetnek, de AGP csatlakozó már nem!)
PCI-X: Ez is egy univerzális csatlakozófajta, amely azonban nem igazán terjedt el, fõleg szerverekben lehet találkozni vele. Sokszor keverik a PCI-Expressel, szóval ha valaki azt írja, hogy neki PCI-X-es videókártyája van, mérget vehetsz rá, hogy valójában PCI-Expressrõl van szó...
Ha egy árban vannak, akkor talán inkább a Radeon X800GTO.