41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Panzeradler #39014
    Sziasztok, behalt a VGA-m és több mint valószínű, hogy csere lesz. Olyan 30körül milyent tudnátok ajánlani?(Tudom nem nagy összeg, de mivel amúgy nagyon régi a gépen, sajnálok rá sokat költeni, előző is bőven elég volt HD7730)

Néztem ezt a r7 250(x) r7 260(x) sorozatot, ezeknek mi lenne az NVIDIA variációja? ÉS másik, hogy minden r7 260X kártyának kell már a plusz tápcsatlakozó vagy gyártó függő?

Előre is köszönöm.
  • xido
    kollega jól mondja,itt minden ugrik már sajna,inkább egybe elpassz és jöhet minden új..
  • Blum
    Na meg a proci miatt akkor már lapot és RAM-ot is :)
    Inkább a Milyen gépet vegyek topikba menj ezzel a kérdéssel.
  • CroftManor
    Sziasztok
    Sztetek milyen VGA-t kellene vennem ahhoz, hogy a DX11-es játékok is elfussanak a gépemen?
    Jelenleg egy HD 4890 Toxic kártyám van, ami DX10-es, de nem hiszem hogy ATI-nál szeretnék maradni. Korábban Nvidiám volt.
    Illetve gondolom hamár jobb VGA-t vennék, ahhoz jobb procit is illene vennem a mostani Core2Duo E8400 3 Ghz helyett.
  • Thomasovics
    Köszi a választ!
  • broman191
    MSI N760 TF 2GD5/OC 2GB ~60e Ft
  • Thomasovics
    Sziasztok! Segítségeteket kérném! Vidi karim memóriája felmondta a szolgálatot, beruháznék egy Nvidia-ra ,mit tudnátok ajánlani 70k alatti áron?

Alaplap: Gigabyte GA-P67A-D3-B3
    8Gb RAM
    Intel core i5-2320 CPU @ 3.00GHz 3.20GHz
  • CamelX
    "Csak" azt vettem a gépbe én is, de azóta happység van az otthoni virtuális dimenzió bugyraiban :D
  • bajgunar
    Az is igaz. Ha annyira nem sürgős várjon vele picit, meg ha tud csapjon hozzá addig pár ezre-t (~10-15k), és vegyen olyat. De ha neki ennyi zsetonja van rá most, amit meg vett meghalt, akkor jobbat mit vegyen ~90k-ből? Utána meg már jön a: Ha már Ez, akkor még ~10k és Az, de Ha már Az, arra még ~10k és Amaz. Nem lehet megállni. Valahol kompromisszumot kell kötni.
    Ez a Vram igény meg csak ezek miatt emelkedik a csillagos égbe. Hogy vegyél még jobb, még drágább karit. A game-ek meg direkt úgy vannak megírva, hogy akarva-akaratlanul is, kiszúrja a vérvörösen izzó, villogó, fél monitort betakaró Warning felirat, meg hogy min. 6Gb!!!! És a graf-ot meg feljebb sem tudod húzni.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Gta IV-et, Skyrim-ot meg pár game-t meg úgy szét tweak-eltem, (ini, cfg, egyéb buherákkal, hogy ~ultra/high grafon max látóhatár meg miegymás mindennel a Phenom II x4 980-al (4x4Ghz-en), 4Gb Ram-a (1066-os)l, a GTS250-es 1Gb karival 40 FPS fölött simán játszhatóan, akadásmentesen futottak 1920x1200-ban. Holott Skyrim is pl, alap cfg, Med. beállításokkal, közepes látóhatár, stb.. ~20-30fps közt "hasított". Buhera tweak után High-graf, max mindennel, cserélt textúrákkal, azok újratömörítésével, stb. simán 43-46 fps volt nyílt terepen. De ez meg már csak az én mizériám... Vettem volna egy ~100k-es karit, nem kell buherálni, alap állítási lehetőségek az Option-s menüben, minden csutkamax-ra, mennt is volna 50fps-el. Igaz közben vért izzadt volna az a vga is. Csakhát ezt megoldottam magamnak így, ezzel a fos karival. :D Ahogy GAT IV-ben is ki lehet lőni a vram limitet, azt adhatsz neki, hogy füstöljön a kari.
  • broman191
    Kegyetlenül túlárazott az a GPU, azzal a középkategóriára szabott mennyiségű VRAM-mal...akinek igazi felsőkategóriás videokari kell, az inkább rakjon hozzá még 10-15e Ft-ot és ott van a GTX 970-nél...teljesen más világ, friss tech, 2x annyi VRAM, alig többért...ha nem sürgős, akkor pár hónap múlva érkezik a GTX 960 (már itt lenne, csak az nVidia visszatartja üzleti okokból, ugye jön a karácsony, inkább vegyél GTX 970-t vagy 980-t...), talán 'csak' 3 GB VRAM-mal, de az ősi GTX770-nél akkor is jobb vétel lesz...megjelenik majd a GTA V (és a többiek), aztán a középszerű grafikus beállításoktól fentebb nem igen lehet majd menni a 2 GB VRAM korlátai miatt, hiába van mellette egy elég erős GPU...
  • Hecker007
    Kiírja, de minek? Én direkt rápróbáltam a Mordorra a textúrapakkal mindennel együtt maxra csavarva, itt ott benyomott egy fps droppot, de egyébként játszható volt.
  • cibi17
    Hat azert shadow of mordornal kiirja ultra texturan, h figyelem, 6gb :)
    de a lenyeg az, h ha 3gigasom van, akkor nem 2gigasra akarom cserelni. Plane, h ez utan inkabb szerintem kelleni fog a sok vram, mert jonnek majd 2015ben is gamek. Es nem egy-ket evre terveztem ezt a vga-t, ha ennyit kiadtam erte..
  • bajgunar
    Hát passz. Nekem a 2 Gb is elég lenne. Egy monitoron tolom 1920x1200-ba, eddig nem sok game (1, 2 jah meg az új CoD) van aminek ultra graf mellett kevés a 2Gb. És 4-et ír ajánlottra. :S De az is egy akkora parasztvakító, népbutító gyökérség, csak hogy EZÉRT-is vagyél ekkora karit. Holott... Szar konzolport és nem egy egetrengető graf-al. Százszor szebb game is van, negyede ekkora gépigénnyel.
    Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2014.11.07. 20:41:17
  • cibi17
    Igen, vasarlas elott volt ez is nezve, DE csak 2giga ram. Ezert maradtam az 280x mellett.. ha meg mar sikerulne csereltetni, akar rafizetessel masra, akkor min 3gigasat akarok helyette, vagy 4et.. nem 2t. Es hude sokat nem akarok raszanni plusszba. Otlet?
  • bajgunar
    ASUS GTX770-DC2OC-2GD5
    Én ezt vettem volna. Nemcsak MSI, AMD miatt is.
    De mindjárt jönnek a Flamer-ek, azt csapatják az oltást, mert nVidia-t írtam.
    Itt egy fokkal jobbra jön ki a Zöld oldal.
    Meg mondjuk itt is.
    De ha máshol nézed, itt pl a BF4 1 FPS-el több a piros oldalon.
    Meg itt is jobban jön ki. De h mennyivel jobb, hogy Gaming? Nemtom. Szal passz.
    Én maradok nVidia és Asus oldalon.
  • cibi17
    Msi 280x gaming. Kozvetlen ez alatt, egy szinten es egyel feljebb milyen nvidia vga-k vannak tudasban es teljesitmenyben?

Egy masik srac mondott olyat, h valoszinubb a ram hiba, mint a vga/vram hiba.. velemeny?
  • Gabe18
    Köszönöm a válaszokat. Akkor majd ebben az irányban nézelődöm.
  • Sir Quno Jedi
    Annyira jó kártya lett ez a 970-es széria, hogy mindig könnyek szöknek a szemembe, ahányszor beindítom a masinát...
  • DonPedro22
    rendben, köszi
  • broman191
    Bőven jó lesz a mostani tápod, mindenféle tuninggal is!

• DonPedro22
    Hamarosan beruházok új videókarira, kérdésem az lenne, hogy vegyek hozzá 600W-os tápot is vagy ne? egy Gigabyte Geforce GTX 970-et veszek, mostani tápom egy FSP 500W

konfigom:
    Intel Core i7-4770 3900MHZ
    Kingston 32GB ram
    120 GB SSD
    2TB HDD
    Geforce GTX 750
  • broman191
  • Blum
    És mivan ha a Vicserhárom miatt elcsúsztatják a karácsonyt?
  • broman191
    Nincs még olyan közel az és ki tudja nem-e tolják el, nagyon tipikusan az év eleji eltolós időszakban van a megjelenése, nem lepődék ha csúszna mondjuk májusra, addig meg sok víz lefolyik a Dunán...másrészt én így év vége felé nem vennék semmiféle hardvert, kivétel ha nincs valami ténylegesen jóféle akció. Valamint a Witcher 3 inkább nVidia-s cím, így egy GTX 760-ra szavaznék, habár a 270X sem rossz - bár akkor inkább pár ezressel fentebb ott az R9 280, igaz most egy kicsit elszaladt a ló az árával, tipikus ünnep előtti hajrá, hogy aztán engedjenek belőle pár ezret és akcióóóó...és még mindig drágább mint előtte volt, igaz az kit érdekel, karácsony yay. Ha tolódik a Witcher 3, akkor még a GTX 960 megjelenése is beleeshet az időszakba, habár az jóval a kereten kívül lesz, az érkezésével kicsit lenyomhatja az addig hasonló kategóriában trónoló termékek árait.
  • Blum
    Hi!

-20k
    -Radeon 270X
  • Gabe18
    Üdv!

VGA cserén gondolkodom. Gép főbb paraméterei:
    MSI X58 Pro-E alaplap
    QuadCore Intel Core i7-950, 3200 MHz (24 x 133)
    6 giga ram

Ebben van most egy SAPPHIRE HD 6870 1GB kártya. Két kérdésem lenne.
    -ez mennyiért lehetne reális áron meghirdetni manapság?
    -az így kapott összegre egy 20-30 ezer ráfizetéssel, milyen kártyát lenne érdemes venni ami valami pozitív előrelépést hozna.

Hozzáteszem, eddig különösebb bajom nem volt ezzel a VGA-val, mindent működtetett úgy hogy az nekem bőven megfelelt, de így a Witcher 3 megjelenése felé közeledve, lehet nem ártana némi plusz erőforrás.
  • Sir Quno Jedi
    2 slotos hűtője van, ergó meg kell nézni befér-e a házba.
  • NiGhTM4R3
    Sziasztok, segítenétek, hogy ez pontosan mit jelent?

"To have the best cooling performance, ASUS STRIKER-GTX760-P-4GD5 extends the fansink to 2 slots. Please double check you Chassis and Motherboard dimension prior to purchase to make sure it fits in your system!"

A legjobb hűtési teljesítmény érdekében..?
  • broman191
    Elvileg bőven jó... :)
  • CamelX
    Köszi a tippet, meglesz ;)
  • arty
    nem hinném, h gond lenne... izzítsd meg a kártyát furmarkal, ha nem bírja a táp, itt tuti lekapcsol :)
  • CamelX
    Sziasztok!

A héten feladtam a várakozást és megvettem az ASUS-féle 970-est. Szépen is muzsikál, viszont gyenge láncszemeket keresve a táp az amiben nem vagyok biztos hogy jól szolgálja már ezt a komolyabbá lett konfigot. Íme a tápocska:

Chieftec CTG-500-80P

Ez ugye 500W, ami a kártya elvárt táp teljesítmények épphogy megfelel. Kérdés hogy ha van ez az 500W-os, kicsit régebbi tápom, és a kártya teljesítményigénye a specifikációk szerint pont 500W akkor esedékes lehetne a közeljövőben egy táp csere? (főleg hogy procit is ideje lenne megmozgatni 1 kis tuninggal :) )
  • arty
    Tuningold a cput es mehet jobb is a 760-270 parosnal bele!
  • broman191
    Igen, de teljesen vállalhatónak tűnik még ma is, nagy felbontásban és magas grafikus beállításokkal, amikor többnyire a vga teljesítménye a legfőbb korlátozó tényező...hirtelen jobb forrást nem tudok. :)
  • xido
    gondolom felbontás és részletesség függő,hogy mennyit "bukok"
  • broman191
    Elviselné, de a CPU esélyesen bottleneck lehet majd a gépigényesebb játékoknál...bár nem feltétlen vészesen.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2014.10.28. 18:28:24
  • xido
    régi x58as alaplap 1366os foglalattal..első generációs i7 920..3x2g ram elviselne egy gtx760-at vagy egy r7 265öt inkább?
  • broman191
    Akkor részemről instant vétel szaga van! ;) Ennyiért nincs olyan negatívuma, ami említésre méltó lenne, újonnan kb. másfélszer ennyibe kerül, ez még egy GTX 760-nak is jó ár lenne... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2014.10.25. 13:47:28
  • Rogerke
    Nem az én gépembe lesz, lakótársaméba.

broman191: 50ezer, 4hónapos a kártya, közel 2,5 év AQUA-s gari
  • broman191
    Mit jelent hogy 'joáron'? :)