41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • DanielGray
    Radeon az ok! Viszont egy másik márka jelzésre is emlékszem... Mintha a kettőt "gyúrták" volna 1-be... Talán drágább,de állítólag megéri....
  • strebacom
    Mi???
  • DanielGray
    Eddig én is az voltam,csak megnéztem a teszteket!Én 1024-ben nyomom,így nekem egyenlőre az ati kártyák "fekszenek"!Viszont én nem csak "radeon",hanem valami más jelzésre is emlékszem!Mi volt az?(elmentettem,de lerohadt a gépem,úgyhogy új install,és már nem emlékszem rá)Szoval ati Radeon (és volt valami másik fantázianaév).Mi az?
  • Solten
    Radeon HD 4850. Toxic Edition ~ 40k
  • CroftManor
    Hát nekem tök 8, Nvidia párti vagyok
  • strebacom
    És nagyon meleg is....
  • CroftManor
    HD 4850.
    Ami Atiból most nagyon menő
  • DanielGray
    Hali "guruk"! Szeretnék vásárolni egy videó karit,de semmi ötletem nincs!Van aki Ati "bajnok és olyan is,aki nem....? Szóval lenne egy egyszerű kérdésem... 40 pénzig melyik a legjobb?Hallottam valamit egy Ati radeon és még + valami márkajelzéssel ellátott nevű kártyáról,de már nem emlékszem,hogy mi volt.Thanx a válaszokért(előre is)!
  • KILLER2
    Igen, főleg most, hogy sokáig alul volt az ATI, talán így még inkább próbálnak most minőségeit adni.
  • CroftManor
    Nekem most nemrég olyan volt, hogy játszottam Crysissal és egyszercsak megállt a kép kb 1 percre és kilépett, hogy a Crysis működése leállt, megoldás keresése az interneten bla bla.. utána ACvel is akartam játszani és már a főmenünél kidobott ugyanezzel a hibaüzenettel
    Azóta nem csinálta ezt
  • Solten
    Sok "nvidiás" váltott atira, amiért riszpekt, volt annyi szürkeállományuk hogy belássák az ár/teljesítmény a fontos (kellemes csalódás).
  • Solten
    Nyilván nem az összes hibás. Fórumbéli vesszajelzések voltak hogy sokan szívtak vele.
  • strebacom
    na akkor azért ilyen óccsó, csak szabaduljunk töle alapon....
  • KILLER2
    Én is nvidia fan voltam, csak újabban sok bajom volt vele. Persze lehet, hogy csak valami más játszott közre (akár a Vista), de a most a legújabb beta driverrel és még néhány régebbi driverrel is mostanában gyakran van, hogy 1-2 óra folyamatos játék után fogja magát és elmegy a kép egy pár másodpercre. Ez magában nem is lenne akkora baj, csakhogy ez ismétlődik olyankor pár másodpercenként és 3-4 ilyen után többnyire le is fagy a játék. Ilyenkor kapok egy olyan üzenetet, hogy a vga illesztő hiba után állt helyre vagy valami ilyesmi. És engem meg zavar, hogy ennyi pénzt leperkáltam a videókártyámért és az nvidia meg nem tud normálisan megírni egy drivert.
  • CroftManor
    Nekem is Galaxy 88gtm van és 31é vettem és a mai napig tökéletesen működik.
  • CroftManor
    Én úgy hallottam, h a 9800 GX2 alapjáraton is sokat eszik.
  • Solten
    8800 GT-ből nem a Galaxy volt olcsó/kukába való? Legalább is, annyi hibás volt köztük hogy az ipon beszüntette a forgalmazásukat. Igaz non-ref volt.
  • Solten
    Sokkal. Csak Darksector barátunk a látását és elméjét elhomályosítja az nvidia-köd :)

x
  • strebacom
    Megelöztél fizetek egy sört....
  • strebacom
    ja a tesónak igaza van: Ez még jobb!!!
  • Hecker007
    ez még ócsóbb
  • KILLER2
    Viszont én asszem, hogy ha mostanában kártyát veszek, akkor a 4870X2-t veszem, az jó sokáig kitart majd.
  • KILLER2
    Ja hogy 68. Az más. Akkor jól emlékeztem, hogy láttam én olcsóbban is, csak ezek szerintem most néztem rossz helyen.
  • Hecker007
    van olcsóbbért is, énse akarok vitázni senkivel, de én nem adnék ezért a kariért ennyit, mikor a 4870-et vettem ezen is gondlokoztam, de 4870 lett belőle :):)
  • KILLER2
    Nem vitázni akarok, ezt most normális beszélgetésre számítva mondom:
    A 9800 GX2 kb 100-110 ezer Ft, azaz ugyanannyi, mint a HD4870 X2, az utóbbi viszont erősebb, nem?
  • DarkSector
    Mihez képest?
    Ha mennek vele durván gémszek, akkor felőlem vajkrém is lehet.
  • Hecker007
    ez csak a codban van így, vagy lehet hogy a V-sync vagy mi a bánat van esetleg még bekapcsolva, nem tudom melyik program csinál neked ilyet ezért nem tudok pontos választ adni, ccc-ben nem találtam ilyen beállítást :S
  • MaSzKa
    az 1 fos
  • Dave00
    Ahham köszi a választ!és ezt pontosabban hol is találom meg a catalyston belül?
  • Solten
    Lehet még annyi se mint a GTX, mert kettő 8800 GTS (G92) GPU a lelke. Nem 9800 GTX!

Szinte ugyanaz mint a GTS SLI. Nézz annobéli teszteket. Még ha nem is hiszel a csíkokban..
  • DarkSector
    radeon 450, meg 470 sli-ban még ha nem is kéne alapot cserélni többe menne, és jobban melegszik, meg fogyaszt!
  • DarkSector
    Jah látom mit írtál alá.
    Na most ha nincs a listán, akkor ennyi.
    GTX sli, vagy GTX egybeépítve, szerintem közel nem ugyanaz, mégha igaz is, hogy 2 GTX van egyben. max adatokra ugyanaz a 2 variáns, de a gyakorlatban nem igazán.
  • DarkSector
    Jah ezt az ati mániás szájából hallani megtisztelő, ráadásul rajta sincs a képen!

Amúgy tőled legjobb barátom számítottam ellentámadásra.
    De nem gáz ezt már mindketten megszokhattuk egymástól nem?
  • Solten
    Nvidia legsz@rabb kártyája a GX2.

A 9800GTX SLI-nek felel meg a teljesítménye.
  • Solten
  • DarkSector
    Jah best buy ha nem akarsz nyálsziszt nyomni, meg a későbbi hasonlóan nagy igényű cuccokat.

Mellesleg szerintem GX2 annyira durván sikerült, hogy azóta sem tudták túlszárnyalni nvidiás emberkék.
    Most kiadott GTX280 is sok helyen gyengébb tőle...
  • Torda5
    4850 Best Buy
  • DarkSector
    Konkrétan ezt az XFX-et néztem ki...
  • DarkSector
    Jelzem 9800gx2 40-50fps-t levág úgyhogy nem véletlen azt fogok venni.
    ez látod már ár/érték....
  • DarkSector
    Árban különbség?