41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • CroftManor
    Nem te írtad privibe hogy a freezer 7 pro nem bírná 4 GHzig?
  • Hecker007
    3.6 helyett húzhatod akár 4.02-re is simán,még 800-as memória mellett is
  • zotya10002
    Köszi a segítséget mindegyőtöknek!!!Majd beviszem egy jobb helyre és ott megcsináltatom a cuccot!Kőltenék max olyan 20-30-ezret rá!!
  • CroftManor
    Persze, a legjobbat érdemes venni, de én pl nem játszok annyit hogy megérje nekem egy X2es kari. Ennyi
    Másrészt mások a korlátaink
  • mycso
    Hát igazából, ahogy írták is a procid is eléggé visszafogja a rendszert, tehát egy jobb vga-val csak nagyon minimális gyorsulást tapasztalnál...

Az alaplapod azért kellett volna, hogy tudjuk milyen csatoló felület van rajta agp/pci-e...illetve ha proci+vga váltásban gondolkodsz, tudnunk kéne a lapod procifoglalatát....

A tápszintén azért lenne érdekes, mert ha nagyobb vga + nagyobb proci = nagyobb fogyasztás...
  • w77d
    különbözünk.. én ha már költök a gépre, a legjobbat veszem meg, nem szeretek kompromisszumot kötni a programokban...
  • CroftManor
    hát én biztos nem adnák egy VGAért 104 ezret, max 60et
    Most tervezek venni egy 4870est, a procit emg felhúzom 3,6ra.
  • w77d
    attól függ mennyire jó :)

pl az én esetemben 104ezerft volt a vidkari + 40ezer a proci és a hűtés...
  • zotya10002
    Milyent?Mennyibe kerül kb videókarival+proci hogy jó legyen a vas?:-)
  • w77d
    ha erősebb kártyát akarsz akkor procit is kell fejlesztened...
  • zotya10002
    intel seleron cpu 2.93ghz 1022mb ram alaplapot nem tom:-( meg a tápot sem:-(
  • mycso
    Hali, azt lenne jó tudni, hogy:
    1, milyen alaplapod van
    2, milyen procid van
    3, mennyi ramod van
    4, milyen tápod van
  • zotya10002
    Sziasztok!!Ajánlana valaki nekem egy jó videókarit!!!Milyent vegyek bele hogy a mostani gamékat zavartalanul tolhassam????Most sajna ilyen van a gépemben:Nvidia geforce 6200se turbo cache 256mb

Ezen még pont tudom játszani a cod 4-et!De jobb kellene csak nem értek annyira hozzá!

Válaszotokat előre is köszi!!
  • [HUN]FaTaL
    Ha P5b-d van akkor DDR2 ramod van ami olcsó, szerintem vegyél még. És támogatja igen, még a legújabb C2D-ket is bios frissítés után, amint látod a gépemet :)
  • gator
    Akkor azt mondjatok, hogy inkabb csereljem le a procimat egy ketmagosra es adjak hozza meg egy kis ddr ramot?
    Asus P5B alaplapom van, szerintetek tamogatja a ketmagosat ?
  • tmisi
    Jaja nekem pont olyan gépem volt mint Gatornak, ott is éreztem, hogy a CPU a ludas, nemhiába P4 3Ghz a minimum a legtöbb mostani játéknak... Bevállaltam a belső cserét, és jól is jártam (anyagilag is, hála az IPON-nak).
    Szal aki játszik annak kétmagos CPU, 2 giga RAM, és egy 256/512MB-os középkategóriás vga kötelező.
  • mycso
    Teljesen felesleges egy nagyobb VGA, a jelenlegi procid a jelenlegi VGA-dat sem hajtja ki 100%-osan!
  • MaSzKa
    igen csak agp-s cuccre nem éri meg 1 fillért se költeni

mert a ddr2 ram is olcsóbb és a pci-e es vga is
    annyivel olcsóbb hogy 1 márkás pci-e alaplap ki is jönne az árából ha a régi cuccot eladná és 1 olcsó fejleszthető gépet venne
  • gator
    üdv skacok!szeretnem kerni a segitsegeteket.Most nyertem tippmixen es szeretnem a kicsit poros gepemre kolteni.Most per pill egy p4 3Ghz-s proci van benne, 1GB DDR-rel és egy 7600GT karival.
    Mindenkepp le szeretnem cserelni a videokarit, mert elegge szaggat a STALKER kozben ( is ) . 8800GT or 9600GT ? Na de melyik gyarto? MSI Zilentrol hallottam egy ket jo szot, hogy halk es jobban hut.
    Gondolom vennem kene bele 3GB RAM-ot és egy jobb videokarit. Nem?
  • SkylineGTR
    hi, ismerősöm elég lámi, és vga kellene neki. agp , nem tudom mik a jók agp-be ajánlottam neki a 2600xt-t meg a 38xx. azok jók nem?
  • SrAta
    nem mert sapphire karim van és gecijó
    de ha van léd akkor vegyél HIS-t
    az tud olyant hogy van rajt egy gomb és feltuningolja a kártyát meg hozzá húzza a hűtést
    nagyon zsír:D
  • Amcir
    meglepő ja worffal egyetértek első hallásra.
  • [HUN]FaTaL
    Egy hulladék integrált 6100-as kártyától mit vársz?
  • tmisi
    ASUS Geforce 9600GT DDR2 RAM-mal
  • Thanatos
    talált
  • kastil
    cső
    van elottem egy 4,2+ amd
    2giga ram
    es egy integralt gforce 6150SE 256os.

van itt egy masik gep is, 2,8+ amd
    512 ram
    es egy ati 9600se

utobbin a crysis minimumon szaggatasmentesen fut, masikon minimumon is szaggat mint a picsa. szarakodtam driverekkel, szarakodtam dxel, probaltam mindent, mégis gyengebben fut, spore minimumon szaggat...
    szoval az lenne a kérdésem h ez az nvidia kartya ennyivel szarabb lenne egy 9600se nél?
  • SlaCker
    Azért mert mindíg is atit csinált ugye?? :):)
  • SrAta
    én a sapphire-t venném...
  • SlaCker
    Végül is igaz,de akkor ennyi erővel vehetnék:MSI vagy INNO :D:D
    na minegy szóval nincsne külömbség.

Köszi a válaszokat.
  • zoli47
    Tökmindegy, csak működjön.
  • SlaCker
    oksa.Köszi a segítséget.
  • Hecker007
    elvileg semmi
  • SlaCker
    Oké,csak nem tom hogy melyik a minőségibb.Mármint mondtam hogy a Sapphire világ életében atit gyártot. Szóval minőségileg semmi külömbség?
  • Hecker007
    ha mind2 referencia kártya akkor mindegy hogy melyiket veszed, mert csak a mellécsomagolt cuccokban különböznek
  • SlaCker
    Mondjátok melyiket választanátok?? Gainward Hd4870 vagy Sapphire.

Ugyebár köztudott tény hogy a Sapphire világ életében Atikarit gyártott,de a Gainward is kiemelkedő az Nvidia terén.Most nem tom hogy milyen lehet az a kari ami vegyesen gyárt.Mármint értitek. :D:D:D
    Szóval nem megy a minőség rovására?
  • rumkola
    ATI 4850. Feletted lévő hozzászólás Gigabyte-ja.
    :)
  • rumkola
    Giga.
  • MirP
    Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni! Van egy Asus P5N-SLI alaplapom, vele egy Chieftec 550-es táp! Szeretnék venni új videokártyát! Egyenlőre 1-et, majd később szeretnék venni még 1-et hozzá, mert majd későbbiekben szeretném SLI-be kötni! Na de a kérdésem az lenne, hogy kinéztem egy videokártyát, méghozzá: Asus EN9600GT/HTDI 512MB PCIe
    Szerintetek érdemes lenne megvenni?
  • Solten
    Gigabyte.
  • DarkSector
    Asus-t venném.