41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
#27890 a csővezetékre gondoltam mert nvidiánál már csináltam -
BIZ0906 #27889 Hát azt sehogy max az órajeleket tudod húzni GPU, Memoria-t -
#27888 Sziasztok Ati radeon kártyán hogy lehet tuningolni a vertexet meg a pixeleket? -
#27887 nekem pl a sims2 is ment 9200-al, utánna 9800pro-val, nem tudom kinek volt gondja a driverekkel, most sincs semmi gond legalábbis még nem volt olyan ami nem futott volna rendesen -
#27886 avgy ott volt vmelyik rally program -
#27885 pl. sims 2 -
#27884 Én nekem már a 9200al sem volt problémám hogy bármi ne indult volna el rajta (természetesen a shader 2-t 3-t igénylő cuccok nem futottak), se az x1300al se x1650proval se hd2600xtvel sem a hd3870el nincs és nem is volt problémám. Igaz az nv fx5700al meg a 7600gs-sel sem volt. Az hd2600al még linuxot is használtam, ott sem volt gondom az OGLel. -
#27883 elfogadom, legyen most jobb az Ati
mi a helyzet a driverekkel
vannak/voltak programok amik az Atit nem szerették
most változott a helyzet? -
vik29 #27882 Köszönöm a válaszokat! -
#27881 Sok bolt képes elírni, nem ddr3 hanem GDDR3 az (Graphics DDR 3), és semmi köze az alaplapodon lévő memóriához, ez a VGA memóriájának a típusa. Mindenképp a GDDR3ast vedd bármilyen kártyáról legyen szó, sokkal gyorsabb mint a GDDR2. -
vik29 #27880 Köszi!Nemleszek elfogult megfontolom,még egy kérdés mivel nemvagyokszakértő,azt írja:MEMÓRIA TÍPUS: DDR3!Namost,ez mitjelent,mert a gépembe DDR2 ram van,és DDr3 nemis megy bele!Lehet nagyhűlyeség ez a kérdés,de mielőtt megveszem ezt jó tudni.tehát ez számít valamit?Vagy csak az,hogy az alaplapon PCI-E,csatlakozás legyen? -
#27879 PCIE lapod van? Akkor HD4830 vagy ha lejjebbmennek (talán) az árak karácsony után, akkor HD4850. -
Ari18 #27878 Ezt vegyed,ne legyél elfogult.Most sokkal jobbak az Ati kártyák,ár/teljesítmény arányban -
vik29 #27877 sziasztok!Nemvagyok valami nagy szakértő,ezért segítségeteket kérném 30000ft körül,ha egy kicsit több nembaj,de ne sokkal,milyen videokártyát tudnátok ajánlani,lehetőleg nvidia-t,mert most egy 7600gs-van a gépbe és ezzel eddig megvoltam elégedve,de mostanában egy kicsit kevés!Elöreis kösz mindenkinek a segítséget!üdv! -
Ari18 #27876 7600GT -
#27875 Sempron 3400+ mellé milyen pciex VGAért érdemes pénzt kiadni? -
Ari18 #27874 Szerintem azt,hogy gyárilag emelt órajelű.Csak akkor "érdemes" venni,ha 512-es. -
Ari18 #27873 20-22k -
Puhos #27872 A kérdőjel azért van, mert én sem vagyok informatikus. Másik, hogy nem látok bele a fejedbe, hogy hosszútávon milyen elképzeléseid vannak - új gép vásárlása, stb - talán ezért.
Persze ha nem tetszik nem baj, nézz utána a kártyának, kérdezősködjél egy pár boltba, hogy mit mondanak rá!
Sok sikert!!! -
cumfu #27871 Sziasztok egy 8800GT 5 hónapos (ko versios az mit jelent?) Mennyit adjak érte? Előre is köszi -
#27870 Látom,csak megkérdezted.
Amúgy a Mien vGA-t topikba szted mi lehet még téma a mellett ,hogy meik a jobb és melyiket ajánljuk?
Te se érted mit akarsz mondani...
Részemről vége... -
#27869 Sziasztok Ati kártyán hogy lehet tuningolni a vertexet meg a pixeleket? -
CsőKujts #27868 Aki pedig itt offolást elkezdte az nem én vagyok én csak kulturáltan kérdeztem valamit 27841 be ráadásul totál olyat amiről ez a fórum szól mert megjegyzem nem arról szól hogy ati vagy nvidia e a jobb hanem hogy milyen vidcsikártyát vegyek. Szal ahelyett hogy ti offoltok talán válaszolhattatok volna nekem. -
#27866 ROPok száma, textúrázók száma, shader procik száma, memória-vezérlő (128bit vs 256 bit), sokmindentől függ -
Atti10 #27865 Hello! Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy mik egy video kártya teljesítményét meghatározó tényezők a Ram és a GPU órajelén kívül?
Szóval arra lennék kíváncsi hogy két azonos GPU órajelű kártya között lehet e számottevő különbség teljesítményben
-
#27864 "akinek a korát se lehet tudni"
akkor csak neked, Zoli :P
egyébként nem várok tiszteletet, csak amit leirtam, és az nem a tisztelet -
tmisi #27863 "Szal aki 70k ért videokártyát vesz nem gazdag hanem hülye."
Vagy 24"+ monitorja van és nem akarja hogy öklömnyi pixelek legyenek rajta. Bár az tény hogy az és 3870-em is viszi az FC2-t maxon (közepes felbontásban) és csak 23k volt.
-
#27862 Nicsak,még 1 vissszamaradott élőlény.
Azért , mert adót csalsz,sikkasztasz és veszel 1 qvadot azért te valaki vagy?Nem hiszem... Lemerném fogadni nem spórolásból jött össze az ára...
Más: Aki 70k-ért vesz VGA-t mért lenne hülye? Neki az kell nem qvad,ennyi.
Ez a topik nem qvadról szót ,sőt nem is a másik fizkázásáról.Szal mint írtam is el lehet menni ha nem tudtok kulturáltan fórumozni...
Miért adnék tiszteletet,egy olyan embernek akinek a korát se lehet tudni,ráadásul személyeskedik...
Azért mert nincs pénze ált. az embereknek 3milkás qvadra?
sztem nyissál egy mien qvadot vegyek topic-ot az menjél oda,ne itt off-olj.
Köszönettel,LT.
Ez szólt Mikenak és alregjének CsőKujts-nak.)
-
CsőKujts #27861 Tiszteletet mai fiatalságtól nagyon ne várj mert fogalmuk sincs róla mi az. Sajnos ütni kell/kéne őket ahoz hogy megértsék. -
CsőKujts #27860 Jaja én is most vettem 3 milláért egy kvadot és mit mondhak kicsit nagyobb feeling mint a számitógép. Szal aki 70k ért videokártyát vesz nem gazdag hanem hülye. Kösz amugy a sok választ látom itt mő a faszfejek száma. :D -
#27859 továbbá, guru3D
Radeon HD 4870
in most regular situations 512 MB really is sufficient. But if you want a little more performance, the extra 512 MB will without a doubt help.
Personally I do prefer the 1024 MB models in the high-end segment, as that's where it can make an actual difference
átlagembernek nem kell
csakhogy az átlag nem fél évente cserélgeti a kártyáját
ami ma high-end, fél év múlva középkategória, 1 év mulva hulladék
persze meg lehet venni akkor is, azéert mondtam, hgy nem csak 1000 lóerős autók vannak, első körben, mire akarom használni, második körben mennyi pénzem van, ár/érték arány, kényelmi faktor (nagyon soxor azon is múlik mi van az ismerősnek, havernak - mert ha valami gebaszom van egyik-másik programmal, jól jön hogy van kivel konzultálni), nem kap senki 2-3x akkora játékélményt ha a 25k-s kártya helyett 75-ért vesz. És mint mondtam megszállottaknak persze igen, de a nagy átlagnak nem csak a Gép létezik.
ás akkor tovább:
Personally I do prefer the 1024 MB models in the high-end segment, as that's where it can make an actual difference.
Modern and upcoming games with massive amounts of textures, and even more important, high-resolution textures will happily make use of that extra memory. And albeit though we test typically at 4xAA, it would definitely make a sufficient enough difference at 8xAA. A good example of that was Devil May Cry 4 where we noticed a pretty significant performance boost in the higher resolutions with more GPU limitation.
So overall, the 1024 MB models will be slightly more expensive. I expect them to add another 50 USD to the price-tag. Currently you can pick up a 512 MB model at roughly 279 USD. I expect the 1024 MB models to settle at 299-319 USD.
Framerate wise it's hard for me to justify the extra 50 bucks. However, if you want to be a little more future proof for upcoming gaming titles, then my recommendation obviously is this card. You'll love it indefinitely.
The GeForce GTX 260 Core 216 then, interestingly enough the 1 GB 4870 definitely has the upper hand over the regular Core 216 versions. But if you look at some of our reviews, it's competing way more fiercely with the Core 216 pre-overclocked products like BFG and eVGA offer. And that's nice because both the 1024 MB 4870 and the pre-OC GTX 260 Core 216 models are priced roughly the same.
nem kell eltemetni az nvidia-t, meg kell nézni a teszteket
és már bocs, de a 3Dmark nem jelent semmit, Tomékat meg már rég megvették kilóra, persze lehet a guru3d-t is
nagy hirtelen ezt találtam, ha nem elég, keresek még -
#27858 Nvidia where they use wider buses to fully support more memory i.e. 8800GTX with 384bit bus that can address a full 768kb of memory, or 280 with a 512 bit bus that can address a full 1gb ATI still is using a less expensive 256 bit bus on the 4000 series cards. So your 1mb card really can only address 512kb. They doubled the memory and used it along with some addressing scheme that allows them to improve throughput but the 4000's can still only address 512 at a time which nullifies the argument about more memory for larger textures. -
#27857 no és akkor mi a helyzet pl. a sacred2 nagyfelbontású texturáival? -
#27856 de
pl. hogy ide irjak, és ne mondja egy majdnem újreg, hogy mit csináljak, meg hova ne irjak
de tényleg hagyjuk a témát, elmondtam kiscsókának mi a felállás, nem akarom tovább ragozni
nem az én topikom, és nem is az övé, még csak a tied se :) -
#27855 Igen. 2560×1600-ban... -
BIZ0906 #27854 Egy nvidia 9600GT 1GB memoriát ki tudja használni? -
#27853 A jobbat kell venni Mike... Ennyi. -
#27852 Bezzeg amikor nvidia felé csúszott az nem volt probléma mi? Most az ATi a jobb, ennyi :) Egyébként nem is a te topicod, és a korai regisztrációd nem jogosít fel semmire :) -
#27850 Nekem meg egy "ingyenélő" ne....
Tőlem jöhetsz,de értelmesen szóljál hozzá...
Kötekedő,fleemelő magatartás nem javallott... -
#27849 kizárt,
egy 2007-es nekem nem mondja meg mikor, hol, melyik fórumra irok
sry, ez van