41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
#28530 a GTX280 a legerősebb ezek közül utána a 4850 és a sor végén a 9800GTX van, leginkább a 4850-est érdemes megvenni, a 9800GTX ugyanaz mint a 8800GTS, a GTX280 meg túl drága -
SzocsA #28529 XFX GeForce GTX 280 1GB XXX
Csatoló PCI Express 2.0
Memória 1024MB GDDR3 Memória
Mag órajel 670MHz
Memória órajel 2500 MHz
Shader órajel 1458 MHz
Stream processzorok száma 240
Kimenetek HDTV, Dual-Link DVI
Asus GeForce 9800 GTX plus 512MB
Grafikus mag NVIDIA GeForce 9800GTX+
Csatoló PCI Express 2.0
Videó Memória DDR3 512MB
Mag órajel 740 MHz
Memória órajel 2.2 GHz ( 1.1 GHz DDR3 )
Memória sávszélessége 256-bit
Kimenet 2 x DVI-I
Adapterek a csomagban
1 x DVI to D-Sub adapter
1 x HDTV-out kábel
1 x Power kábel
itt mi a különbség?
a stream procik számát nem írják de magasabb az órajele! de kevesebb a memória mérete!
itt meg: 800 stream proci van!
Sapphire ATI HD4850 512MB Dual Slot Cooler
DirectX 10.1
Radeon HD 4850
512MB, GDDR-3, 256bit
Dual mode ATI CrossFireX multi-GPU
PCI Express 2.0
Mag órajel: 625MHz
Memória órajel: 1986MHz
800 Stream processzor
Dual Slot hűtő
-
#28528 Radeon HD4850, ha belefér HD4870. Új széria nyáron jön szerintem. -
SzocsA #28527 8800 Gtnél melyik kari jobb vétel ami kb 50000 be belefér?
és mikor jelennek meg új karik? -
#28526 Sapphire jobb :) -
#28525 SAPPHIRE
MSI-nek jobb hutoje van:) -
#28524 MSI R4830
En ezt vennem mert naon jo,nekemis ien van:) -
#28523 HD 4830at keresek a lehető legolcsobban, lehetőleg Sapphire-t -
cumfu #28522 Heló! Az nem lehet hogy a konfiggal van valami?
AMD x2 6000+ 65W
MSi K9n4 Ultra-f alaplap
2*512 ddr2 667Mhz mamória
EVGA 8800GT KO
LC power 420W-os táp
500GB sata2 SAMSUNG vinyó
1 DVD író
Azt mondták lehet kevés áramot kap. Ha keveset kap lehet olyan hogy tulmelaegszik? -
#28521 Némelyik Geilt.. Max a Value-t ami ugyanaz a kategória. -
#28520 Bocsi! Nem egészen értem Én(!), hogy mit is akartál kérdezni?!
Azt nem teljesen értem, hogy 2 eres?!
De, mint láthatod, kérdésedre a válasz IGEN.
Megnéztem, gondolom arra gondoltál, hogy 2 vezeték ;)
Látom Solten már megválaszolta, hogy miért és hogyan - gondolom -....
Én azt nem értem, hogy "norbi56"-nak is HD4850-ese van, csak Neki Gainward és azt írja, hogy Neki automatikusan 6% pörög a venti.
De látom a többség itt ATI kártyát használ, sokaknál látok HD Serires-t.
A Ti HD kártyátok milyen fordulatszámon pörög?!
Ill. a CCC OC. moduljában milyen értékek között lehet szabályozni?!
A 6%-ot azért furcsállom, mert a belinkelt képen Nálam látható, manuálisan 20% a legkisebb érték. Gondolom a manuális érték határai pedig szélesebbek, mint az auto értékek.
Így azért furcsállom, hogy norbi-nak 6% auto-n, mert akkor "logikusan" manuálisan akár 0%-ra is lehetne venni ;) Vagy mínuszba ;) -
#28519 És mitől lesz jobb?:) Kingmaxokkal semmi baj nincsen, leveri tuningban némelyik GEILt is, legalábbis pár teszt szerint. Bár a memóriára szerintem nem érdemes sokat költeni, a gép tempója nem sokkal lesz jobb a gyorsabb memóriáktól sajna :/ -
#28518 Naa.... :) Párszáz forint plusz, és 5× jobb memóriát kapni ;) -
#28517 Semmi gond a kingmaxokkal és jól bírják a tuningot is:) -
#28516 Sapphire HD4830 DUAL SLOT (csak ilyen van sapphireból) -
#28515 Állítólag, ja. Kevesebb volt juttatása a venti motorjának. A harmadik ér a fordulatszám-visszajelzéshez szükséges, a negyedik a PWM-hez. -
#28514 két eres venti is szabályozható? (pl SAPPHIRE 4850 dual) -
#28513 link Ha tervezett vétel a konfig, valami értelmesebb memóriát... -
#28512 Én erre gondolok: AAAAAAAaaaa lllllllllegalsó :)
-
#28511 Ne szivassál már.
Biztos, hogy a legalsót nézed?!
Mert a fölső 2 az valóban "óra" jellegű vmi. (Temperature, Activity) Ezekben van mutató, de az alsóban nincs.
A manuális értéket az Overdrive modulon belül milyen értékek között tudod állítani?! Nálam az 20-100%
Tutira jót nézel?! -
baloghzr #28510 Sziasztok,
Milyen videókártyát vegyek ebbe a konfigba 30 ezerig bezárólag?
Gigabyte ep43ds3l
Intel e5200
Kingmax 2GB RAM
JA és PCI-Expresse kéne.
Előre is kösi -
#28509 Hát én sem bírom lejjebb venni.De a kis óra azt mutatja h 6%-on pörög.Automata beállításon. -
cumfu #28508 Helósztok! ez mitől lehet? EVGA 8800GT KO, és a VGA 85fokos COlin DIRT közben, és van amikor lefagy ilyenkor egy játék, de van amikor csak 1 pillanatra látni ilyet. itt egy kép róla KÉP
Konfig: AMD x2 6000+, 2*512mb 667Mhz, 88GT, alaplap: MSI K9n4 Ultra-f.
Legújabb DX, és 180.48-as vga driver. Valaki valami ötlet? Előre is köszi -
#28507 Jóvammá!
:)
Én meg kérdeztem, hogy mi az a hőfok, amíg "egészséges" elmenni a VGA hőfokának?! ;)
Mert Nekem terhelés nélkül 40fok körül van, több órás terhelés (játék) után meg kb. 50fok.
Legalábbis 1x már sikerült egy huzamban ennyit játszanom ;) -
#28506 Már mondtam hogy ATi Tray Toolsban lehet vezérelni a hűtést 0-100% között :D -
#28505 De megnéztem, Nálam CCC-ben a Fan Control az 20-tól 100-ig állítható.
Nálad ez hogyan lehet 6%?!
Az nem az Activity?! ;) -
#28504 Ami Nekem van Sapphire HD4850 az DualSlot-os.
6%-on forog :o
:O
Ez érdekes. Én CCC OC. fülön manuálisan sem tudom 20%-nál lejjebb venni.
Automatikusan meg olyan 30%-ra teszi... -
#28503 Hát h mondjam el gyáris 1slotos sapphire-t nem hallottam nem tok viszonyítani de nekem ez egyáltalán nem hangos automatikusra van állítva CCC-ben 6%-on forog a venti sztem nem hangos egyáltalán. -
tmisi #28502 Ja az ATI-nál már évek óta így van ez. Nekem volt ATI 9600 Series is. :)
Bár az Everest a "Megjelenítés" fül alatt a kódnevet és a pontos típust azért ki szokta írni.
A zöldek megoldása mennyivel jobb, hogy kiírja "NVIDIA Geforce 8800GT" pl., még a bootnál is! -
#28501 -
#28500 Az normális, hogy Nekem mind az Everest, mind a Catalyst csak annyi infót ír ki a chipset-ről, hogy: ATI Radeon HD4800 Series?! -
#28499 -
#28498 És annak mennyire hangos a cooler-je?!
Mondjuk ez jó így kérdezni Fórum-on keresztül -
#28497 Nekem is ciripel a dual slot gainward 4850 a ventilátor adja ki a hangot semmi 5letem h mitől lehet. -
#28496 *tervbe van véve -
#28495 Régóta, az első kártyám egy 9200 volt, ez az első atim ami ciripel, de az is csak fullos terhelésnél.
Nekem a single slot fos sapphire van, olyan mint egy porszívó és nem hűt szinte szart se (terhelve 80-90 fokos), tervben véve egy gfx chilla, csakhát azok a mocskos anyagiak :D -
#28494 Te valami regényíró vagy hogy a postjaidban minimum 3000 a karakter? -
#28493 Nem akarom Én 0-ra levenni :)
De az már megnyugtató, hogy ez a ciripelés pl. Nálad is van.
Nem tudom, hogy mióta használsz ATI kártyát. De Nekem az első egy 9600XT volt és az akkoriban keggyetlen profi kártya volt :)
A Far Cry első részét azon toltam :D
Nekem már az is ciripelt. Mind1, ezzel a ciripelésével együtt is szeretjük az ATI-t ;)
Egyenlőre nem szándékozom mélyebben belemerülni. Az ATI Tray Tools progit, kb. akkor használtam utoljára, amikor a fenti kártyám volt :)
Az X1650-s kártyánál próbálkoztam vele, de Nekem mindig fagyott. Nem tudom, hogy mennyire támogatja az újabb HD-s kártyákat?!
(mennyire frissítették ezt a progit...?!)
Egyenlőre jó Nekem a Catalyst-ban lévő OverClock is!
Most azt csináltam, hogy levettem 20%-ra (manuális) és egyenlőre azon van, mert még nem jutottam odáig, hogy az Activity 1%-nál feljebb ment volna :D
Így most 42 fokos. Nem tudom mikor jutok majd el vmi játékhoz, talán majd késő este... Akkor hagyom ugyanígy a minimális 20%-on és megnézem játék közben, hogy mennyire melegszik...
Vagy 3DMark közben...
Mi az a max. egészséges hőfok ameddig a GPU elmehet?!
Gondolom 60 foktól még nem kell parázni ;)
32 bites a Vista-m.
A HD3870-ednek milyen a hűtője?!
Nem csak arra gondolok, hogy az is hangos-e (bár most nem arra gondolok, hogy kibírhatatlanul hangos a HD4850-esé!!! - ha feltolom 100%-ra, akkor turbina ;) - hanem arra, hogy azon is Dual Slot-os cooler van?! -
#28492 Ciripelni nekem is ciripel nem tudom mitől van. A ventit ne vedd le 0%-ra mert felforr a kari szvsz, maximum alulfeszeléssel lehetne megoldani ahogy nekem is van. Ventiszabályzáshoz, tuninghoz, feszültség babráláshoz: ATi Tray Tools. Ha 64 bites a vistad akkor kell a readydriver plus nevű kis progi is hogy működjön. -
#28491 Megvan az újabb gép update :)
1.) GA-PE43-DS3L alaplap
2.) ATI HD4850 Dual Slot(!)
3.) 2x1GB 1066Mhz Kingmax (D.C.) - ez utóbbi egyenlőre "csak 800Mhz-n", de ezzel a kérdésemmel nem ide szemetelek :)
Naccerű módon, teljesen pozitívan lepődtem meg azon, hogy a Vista minden zokszó nélkül vette a fenti cserét és helyrepofozta Magát, így nem kellett rögtön újra telepíteni. (majd meglesz, de akkor így később ;)
Kérdésem a VGA-val kapcsolatban:
Catalyst 8.12-es van fent. Örömmel tapasztaltam azt is, hogy az X1650-es ATI kártyám után a HD4850-esnél valóban van Overclock modul ;)
Gondom, hogy Én ezt a kártyát "egyenlőre" - csak az X1650-eshez tudok hasonlítani - naggyon hangosnak találom.
Ez 2 dolgoból tevődik össze. Amióta ATI-m van, az első végig elkísért, egészen a 9600XT-s kártyámtól kezdve.
1.) Ez nem tudom, hogy mi a rák lehet és megfogalmazni és nehéz, de Nekem olyan, mintha ciripelne a kártya :) Ilyet csinált az összes eddigi ATI kártyám. Nem tudom, hogy milyen hang ez és minek a hangja, de olyan kis ciripelés (amit igaz akkor lehet a legjobban hallani, ha közelről hallgatom a kártyát ;)
2.) Hangosnak találom a ventit rajta. A Catalyst-ban látom lehet állítani a venti szabályozást. Ha auto-n hagyom, akkor ez Nálam alapjáraton 37%. VGA hőfoka: 41, aktivitás 0% :D :D
Ha átpakolom arra, hogy manuális, akkor sem tudom 20%-nál lejjebb venni. Így egy picit halkabb, de szerintem még így is hangos :(
Vkinek vmi tapasztalata?!
5lete?!
Jó, végül is a VGA-tól nem azt szeretném, hogy halk legyen, hanem azt, hogy gyors és jó ;)
Ez a vmit, vmiért ?!?!
Ha úgy gondoljátok, hogy ez ebbe a topic-ba sok, akkor látom, közben megtaláltam, hogy van külön topic az ATI HD series néven :)
Bocsi!