41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Livius
    Például tudja a PCI-express 2.0-t, ami azt jelenti, hogy két 16x slotod van ami neked jól jönne a crossfirehez.
  • Sharks
    Megmondom őszintén, h én sem, szval erről inkább Soltennél vagy vmelyik gurunál érdeklődj, ők sokkal jobban értenek ehhez, mint én!
  • Norbi507
    Milyen az az x48-as lap? Nem vagyok szakértő :S
  • Sharks
    Hát, az előbbi kártyáról sokmindent lehet mondani, de azt h gyenge nem!!! Én azt ajánlom neked, bár nem tudom mennyire vagy türelmes, h vedd meg 4870-el és ha később javulnak az árak akkor vagy vegyél mellé még1-et és crossfirebe, de itt tudni kell, h nem jön ki 100%-osan a 2 teljesíménye, mert az egyik foglalatod csak 8x-os lesz (esetleg ha x48-as lapra építesz, akkor viszont ha jól tudom, nem csak hogy ki lesz használva mindkettő, de sokkal jobb lesz a hütésük is). Vagy pedig add el majd akkor és tegyél hozzá, aztán vehetsz belőle egy x2-est! Persze te tudod, h mire van szükséged, ez csak egy tanács!
  • Norbi507
    Ja, de pl az Ati amit kinéztem az eléggé ingadozik, 116k-ról indult és volt 130k is. Most meg 117k :D
    De egyébként igazad, van, de azért nálam mástól is függ, most pl csak egy gyengépp videokártyával tudnék gépet venni, (HD4870 512ram) Ha várok lehet hogy ezzel az atival: (HD4870x2 2GB ram).
  • Sharks
    Én nem akarlak leoltani, de a normális esetet felejtsd el. 3 hónapja szenvedek, h meglegyen a pénzem az új gépre. Gondoltam, h nem baj, úgyis február elejére lemennek az árak legalább. Most, február elejére úgy nézett ki, h meglesz, erre az árak felmentek a p-ba. Ráadásul akárkit kérdeztem, azt mondták, h egy darabig el fog tartani ez a helyzet és gépet nem lehet jókor venni, ez köztudott, tehát elhúzódhat rengeteg ideig. Tehát azt kell eldöntened, h akarsz vagy nem, ha elkezdesz erre játszani, h lemennek az árak, nagyon sokáig fog tartani, mert vminek esetleg lemegy az ára, másvalaminek közben fel és te csak vársz vársz. Én most odáig jutottam, h 15-el ráfizetek valószínüleg pár héttel ezelőttihez képest, de meglesz!
  • Norbi507
    Hát igen, de "normális" esetben 2 hónap alatt mennyivel csökkennek az árak?
  • Sharks
    Hát ha igy megy tovább, nem hogy le, de a holdra lesznek fellőve...
  • Norbi507
    Hali!
    Végülis egy HD4870X2 mellett döntöttem, de még várnom kell rá, mert nincs meg rá a pénz :D

Éppen ezért kérdezem, hogy a hardverek milyen gyorsan mennek lefelé árban? (pl 2 hónap alatt mennyit mehetnek le az árak?)
  • Sharks
    Hát igen, az nem is gond, h többet keresnek, csak egy dolog biztos... nem tőlünk indult ez a rohadt válság, de mi szívunk majdnem a legjobban... na mind1, vagy lemennek az árak (sok esély van rá) vagy várok még1 hónapot...
  • mjanika
    hát énis egy kicsit többet szedtem össze, mint amennyi végülis kellett így még marad belőle párezer forint. De különben jónagy barom voltam hogy nem nyáron vettem meg fingért-húgyért (a mostani árakhoz képest). De engem is dühít nagyon, hogy a szaros nyugaton soxorosát keresik az én fizumhoz képest, de ez nem elég még a hülye olcsóbban meg is vehet mindent.
  • cumfu
    köszi szépen!
  • Ari18
    húzni kell a procit 3-3,2GHz-re és tökéletesen ki lesz hajtva.
  • Sharks
    Azért ennek ellenére grat Neked az új géphez, te is türelmes voltál (hiszen neked a kezedben volt már a lééé)!
  • Sharks
    Hát én is három hónapja vártam, ill. hát pénzt kerestem inkább a gépre és most hogy meglett volna, kicsit feljebb kúsztak az árak és nem tudom megvenni, amit terveztem, lejebb adni meg nem akarom, mert akkor mindíg meglesz az a rossz érzés, h emiatt kellett és milyen jó lett volna az... na mind1, várok még visszamegy az Euro, csak szar igy 3 hónap után ilyen hülyeség miatt nemtom meddig elhalasztani még... (hozzáteszem az eddigi árak sem a legjobbak voltak, mert ugye nyáron sokkal lejebb volt minden, de ezt már így elfogadtam, meg kiszámoltam stb.... dehát ez van)
  • mjanika
    Miért? Ne sírj majd lesz neked is biztosan... Egyébként december eleje óta vártam hogy lejjebb menjenek az árak, meg mindig azt mondták hogy várjak mert most kijön ez meg ez most érdemes picit várni, mert ha ez kijön akkor amaz olcsóbb lesz, aztán most jött el a pillant hogy meguntam, így sose lesz gépem ha mindig várok valamire, meg most megint szarakodik a forint, lehet ezután még drágább lesz minden...
  • ToMaX
    sziasztok!
    az lenne a kérdésem hogy eza config:
    Gigabyte EP35-DS3L alaplap
    4gb DDRII 1066 Kingmax Memóri
    Intel Core2Duo 2,8/1066/3M dob.E7400

kihajtja egy 4870-es videokártyát maximálisan vagy inkább érdemes 4850 inkább?
    köszi
  • mjanika
    hát szerintem tökéletes lesz. A 19 colosok felbontása az 1280x1024. Elvileg ha nincs nagy minőségi különbség a két monitor között akkor csont ugyanolyan képed lesz mint 17-esen, csak nagyobban (ami miatt kicsit furcsa lesz először)
  • Sharks
    Hát örülj, h meglesz, sajna én nem vagyok ilyen szerencsés
  • cumfu
    Sziasztok! Ez nem ide vág ne kövezzetek meg! Van egy 17" crt-m 1024-be 85Hz tökéletes. Na most 19" es CRT elvileg ajánlott felbontása 1280*1024. Ebbe 85Hz-t tud. Lesz olyan kép rajt mint a 17-esen? vagy majd kisebb felbontásba kell hogy használjam? Bocsi mégegyszer, csak itt vannak segítőkész emberek! Előre is köszi
  • mjanika
    Aha. Értem. Köszi! Úgynéz ki, hogy már csak a jövő héten lesz meg a gép
  • Livius
    A régebbi játék ami dx9-es, az úgy fog elindulni, ami meg már dx10-es is, azt meg majd betudod állítani a játék menüjében.
  • mjanika
    Te azt honnan veszed hogy én tizenéves vagyok?
  • tmisi
    Az nem úgy van hogy külön indítóikon van (külön exe fájl DX9-nek és DX10-nek)? Pl. Assassin's Creed, Lost Planet
  • poppe
    én se tudtam, de maradjunk realisták :)
  • [HUN]FaTaL
    Elnézést, nem tudtam hogy vistat csak a tizenéves janikák használhatnak :D
  • poppe
    és az érdekli a tizenéves janikákat is? :)
  • [HUN]FaTaL
    Sokkal fontosabb újítások vannak a Vistaban a szaros DX10nél :D
  • mjanika
    E8400-as proci meg ati4870 1gb lesz benne, meg 4gb memória
  • mjanika
    Azért mert 4gb ram lesz benne meg 1gb-os videókártya
  • poppe
    engem érdekelne, h minek neked vista ha nem játékhoz adx10 miatt. bocsiköszi
  • reaper4
    hát, h sokkal gyorsabb lessz-e az a gépedtől is függ :). a játékok beálításában lehet állítani, h mibe akarod futtatni. de általában dx 9-ben mennek a játékok. eddig.
  • mjanika
    Hello! Vista alatt hogy kell beállítani hogy dx9 alatt menjenek a játékok?
    Még nem volt vistám, de holnap vagy hétfőn lesz meg z új gépem azon már 64 bites vista lesz. Elvileg ha Dx9-be futtatom akkor sokkal gyorsabb lesz mint dx10 alatt ugye?
  • Ari18
    Nevetséges,bőven elég egy 350-400W-os is.
  • reaper4
    én nem azon vitázom, h felrakja-e a vista-t vagy sem, mert én is azt használom és soha nem rakom vissza az xp-t. csak az ilyenekkel nem értek 1-et:"kapsz bőven (mármint szűken), mer dx10-ben játszol ezentúl :)" "ha van 4gb ramod mehet". egyik sem igaz. ezért helyesbítettem. de zárjuk is le, mert nem témába illő.
  • poppe
    igaz. de csak ez az 1 dolog van, ami miatt ne a régi rendszert húzza újra :)
  • reaper4
    te ezt úgy írtad, mintha ezentúl csak dx 10-ben tudna játszani. én csak kijavítottam, mert ugye ha akar tud dx 10-ben játszani, de nem csak azzal.
  • poppe
    ja, csak úgy felrakja, kihasználatlanul hagyva az előnyeit... akkor nem is szoltam :)
  • reaper4
    nyugodtan felrakhatod! nem kell 4gb ram hozzá. pláne, h azt csak a 64-bit es látja annyinak.
  • reaper4
    miért is játszana dx-10-ben? abban játszik amiben akar. lol