41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • DarkSector
    is...de mivel 64bites nem nagyon szoktam használni, mivel sok progibol nincs 64-es.
    + még ugy ahhogy van szar a vista.
    majd megvárom a végleges W7-et.
  • DarkSector
    mien korlátrol beszélsz?
  • DarkSector
    mit nem látsz a képen barátom?
    kicsik a betük meg a számok vagy mivan???
  • tmisi
    Milyen gépbe?
    (50.000 Ft-ig amúgy a HD4850 ajánlott)
  • Sir Quno Jedi
    Nem értem téged miért zavar, hogy valaki békésen elvan a 8800GTS-ével?! :D

Amikor vettem, nemigazán volt jobb kártya, csak a 640-es, meg a GTX-ek, de 140k-t nem adok egy szaros videókariért. Most persze már elavult, mint ahogy eddig minden karim elavult és el is fog. Majd, ha valóban lesz 4x-es nyers power növekedés (és nem csak a krájziszban), akkor veszek másikat, de most még nagyon nem tart ott a technika. 1360*768-ban játszok mindent AA nélkül, ehhez ez a kari is bőnyállal elég.

Értsd a 8800GTS saját méréseim szerint is 4x volt gyorsabb ugyanabban a konfigban, mint egy x800pro, ergó akkor eljött a váltás ideje. Magam is programozgatok D3D-ben, így van némi képem a dologról.

Az már hab a tortán, hogy a DX10-nek is vajmi kevés értelme van, mivel konzolátiratokhoz baromira nem lenne hozzá szükség (semmihez sem) és aki teheti menekül a Vistától. DE ugye a gyártók erőltetik az MS nyomására. Mégsem terjed az istennek sem és már csak a Windows7 tehet erre pontot (talán).

Aki teheti, kivár. Én is. Amíg ők nem tudják merre mennek én sem váltok kártyát (főleg nem a mai árfolyamokon). :D
  • Bastardee
    Szeretnék venni egy videokártyát. Milyet vegyek?(50.000 Ft-ig)
  • cumfu
    Sziasztok ha valakiért itt az alaplapokhoz az lécci írjon egy privátot, mert nagy baj van :S MSN-en kéne beszélnünk
  • [HUN]FaTaL
    Vistad van?
  • Solten
    A korlat is eleg vicces...
  • Solten
    ??? Ehhm.. Most lehet hogy szemeszhez kene mennem de qrvara nem latok ilyesmit a kepen... Azt viszont latom hogy pl. rohadtul reces a padlo, tehat elsimi az zero kb...

Amugy kosz, nem kell ecsetelned a 8800 GTS 320 kepessegeit, mert mint irtam ilyenem volt... Aztan valtottam egy 3850 IceQ3-ra. Eg es fold.
  • DarkSector
    oda van írva minden a képre kedves barátom.
    te nagyon jol tudod, mivel te is értesz a témához. csak most per pillanat nincs igazad.
    a képen van hogy 16x-os AF és hogy Very High....
  • Solten
    Dehogynem. Azok a grafikonok egyeznek amiket en csinalok... ;)
  • Solten
    Hu mar is elhiszem, ez aztan nagy bizonyitek... Kiderul belole, mekkora felbontas, DX10? 16AF? Very High?
  • DarkSector
    jah énis régen hittem a télapóban :P
    egyszer te is rájössz hogy ezek a grafikonok nem eggyeznek a vaósággal.
  • DarkSector
    9600-as szerintem gyebónge kártya. vehetsz belöle olcsobb márkát is. vagy ati-t.
  • Solten
    el
  • [HUN]FaTaL
    Nem rossz, de inkább HD3870 vagy HD4830.
  • belarus
    Helo!
    Szerintetek ez jó vga GeForce XFX 9600gt.
  • DarkSector
    csakhogy tisztán láss.
    beállitottam a Crysis-t ugy ahogy a tesztben, és fraps-al kiirattam az FPS-t...innentől kezdve én nem szolok semmit.
    Nem véletlen szoktam mondani (amit sokan semmibe vesztek) hogy élesben látni, hogy mire képes 1 kártya ...az szart se ér ha megnézel egy grafikont. Max csak megközelitőleg lehet vele belöni a kártyákat.

• DarkSector
    aa engem sem érdekel, mióta 1600-as felbontás felett küldöm.
  • DarkSector
    ez a 11 fps röhely ba+
    te ezt elhiszed lol????????
  • Sir Quno Jedi
    Jah, én 16xANISO-hoz jobban ragaszkodok, AA-hoz sosem.

Amúgy én már rég beleuntam, hogy mindig modern, korszerű kártyám legyen. 2-3generációnként bőven ráér váltani.

Pl. ...->r9600->x800pro->8800GTS->??? azaz még nincs olyan kártya ami VALÓBAN elég nagy ugrás lenne teljesítményben a jelenlegihez képest (mint ahogy az előző ugrások voltak)

Jelenleg mindent kényelmesen el lehet játszani 8800GTS-en is, ÉN nem tapasztaltam semmi problémát ezzel, sőt. Majd ha tapasztalok, elgondolkozok a cserén, de az nem ma lesz. Főleg úgy nem, hogy szinte mindent (ami gépigényesebb lenne) rég végigtoltam X360-on mire PC-re megjelenik, és úgy már a halált sem érdekli... :D
  • Solten
    Nana hogy gyorsabb... :)

• Solten
    Nem feltetlen, sot szerintem gyorsabb 1 db 4850.
  • DarkSector
    hát nem 2 kártya teljesitményét kapod, de 2 8800gts 320 megával erösebb mint amit a 2 kártya áráért kapnál.
  • [HUN]FaTaL
    Arról nem beszélve, hogy az SLI egy f*s szerintem (na crossfiret se építenék soha..)
  • DarkSector
    na erre gondoltam.
  • Solten
    no AA? Atival ratettem egy 2*-est Krajzisznal, a GTS-el le kellett vennem mert meghalt.
  • Sir Quno Jedi
    Minek. 1x is pont elég uncsiak volt. Amúgy ha kevés a memória a kártyában leg1xűb nem használni AA-t és ultranagy felbontásokat, máris szépen suhanik a dolog. (AA-t amúgysem szoktam használni, ha lehet kikapcsolom, azt utáltam mindig is)
  • Solten
    Jo, akkor probald egy 3850 (512MB)-al is... :)
  • Sir Quno Jedi
    De. Végig term.
  • Solten
    Gondolom nem jatszottal vele Krajziszt pl... ;)
  • Sir Quno Jedi
    Nomármost nekem is egy 8800GTS 320MB-sem van (igaz a legelső darabokból) és nekem kifejezetten jók vele a tapasztalataim mindmáig. Nem is áll szándékomban lecserélni. Anno ez is kéz alatt volt 70k. :D
  • Solten
    8800 GTS 320 MB egy hulladek. Birtokomban volt egy sajnos.. :) A problema: hogy ha egy nvidian nincs min. 512 MB ram, jatek alatt osszekakalja magat. Epp ezert ebbol SLI-t epiteni, tobb mint badarsag.
  • [HUN]FaTaL
    Már aki, egy új kártyáért biztos, hogy szívesebben adnám el, minthogy kisebb teljesítményt kapjak ugyanannyiért ráadásul hatalmas fogyasztással.
  • Sir Quno Jedi
    Eladni mindig nehezebb mint venni és nem valószínű, hogy gyorsan el tudná adni annyiért ugye (sőt kevesebbért sem biztos). Másrészt egy bevált, kipróbált és jól működő kártyát nem szívesen ad el az ember.
  • [HUN]FaTaL
    Te számolsz rosszul mert amije van 1db 8800 azt eladja egy 20asért így ugyanúgy a fele kell mellé egy 4850hez :)
  • tmisi
    Mé az jó nem? :D
  • Sir Quno Jedi
    Rosszul számolsz. Egy darab 8800-asa már van, így csak felébe kerül a következő mellé, mint az új 4850. :D
  • DarkSector
    jah már ezekszerint megint lejjebb mentek az árak... :S