41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • [HUN]FaTaL
    Manapság már nagyobbak a textúrák, úgyhogy számít. Ráadásul a 8as nv sorozat (meg a 9es is) rendelkezik memory leak problémával (nem megfelelően üríti a VRAMot), a radeon viszont nem. :)
  • shaddoc
    Én teszteket nézegettem, az alapján azt mondanám, hogy hajszállal gyorsabb, bár tény, hogy nem számottevően. S mondjuk nem tudom mennyire számít, de 320Mb-os 8800Gts-em volt, ez a Hd 3850-es, meg ugye 512-es lenne. Lehet nem sokat számít, de ez is valami. :-)
  • shaddoc
    Sry, ha kicsit Off voltam/vagyok.
  • shaddoc
    Igazából az a baj, hogy pont msot ment tönkre a kártyám, amikor már amúgy tervben volt egy újabb szériás kártya vétele, csak ugye pont most fog kibontakozni az egész (Nvidia részéről is állítólag nemsoká jön az új típus), amikor ugye közeledik karácsony, vagyis mennek fel az árak. Jövő nyár felé (május/június) gondoltam egy komoly vételre, de most meg ugye gép nélkül sem lehetek addíg. Bár ez a testvéremtől kölcsönkapott gép még internetezésre elmegy, igaz olykor olykor gondol egyet, aztán újraindul, de ez még "belefér". :-))
  • [HUN]FaTaL
    320as GTSnél gyorsabb a 3850, bár nem sokkal.
  • Dobronski
    8800gts-nél gyengébb a 3850-nem? Inkább 4730-t vennék.
  • shaddoc
    Eddig mondjuk 8800Gts-el, semmi gondom nem volt egy játékkal sem, tehát azért remélem, hogy a Hd 3850-es sem lesz rosszabb, s már amúgy is kíváncsi voltam/vagyok egy ideje az Ati kártyák irányában.
  • shaddoc
    *Duo
  • shaddoc
    Hát igazából a processzorom sem egy "nagy vad" már úgymond. Amikor vettem akkor számított nagyon jónak (Core 2 Dou e6420). Msi-s alaplapom meg nem igazán kedveli a tuningot, na meg persze nem is igen vagyok jártas benne, elrontani meg nem akarom a config-om, mert újra most nincs meg a keretem.
  • shaddoc
    Na kétszer elkülde ugyanazt. Elnézést! :-)
  • [HUN]FaTaL
    Bár ha játszani akarsz, nem tudom milyen procid van, de inkább 4850ben érdemes gondolkodni.
  • shaddoc
    Köszönöm a segítséged! Én sem voltam képben igazán, az az igazság, mert gondoltam is rá, hgoy ddr3-asban kellene a HD 3850, de én ahol lakom, ottani boltokban jelenleg nincs, csak ddr2-vel. Azonban akkor valahogy megpróbálom beszerezni ezt a típust. Mégegyszer köszönöm a segítségedet, s egyben a gyors válaszodat! :-)
  • shaddoc
    Köszönöm a segítésedet! Én sem voltam képben igazán, az az igazság, mert gondoltam is rá, hgoy ddr3-asban kellene a HD 3850, de én ahol lakom, ottani boltokban jelenleg nincs, csak ddr2-vel, de akkor valahogy megpróbálom beszerezni. Mégegyszer köszönöm a segítségedet, s gyors válaszodat! :-)
  • [HUN]FaTaL
    Nem duplaakkora a sávszél gddr2vel, hanem még kisebb mint a 4670en.
  • [HUN]FaTaL
    Egyiket se, 1GB VRAM teljesen felesleges. Vegél 512es MSI HD3850 GDDR3-mal, DDR2 méginkább felejtős.
  • shaddoc
    *dupla akkora (Elnézést! :-) )
  • shaddoc
    Sziasztok! Egy fontos kérdéssel fordulnék hozzátok. Minap tönkrement sajnos a Geforce 8800 GTS-em (csíkoz, lefagy a gép), nagyon szerettem, de nem is ez a lényeg, hanem most ideiglenesen vételre kinéztem magamnak két különböző típusú Ati/Amd radeon-t, melyek árban is azonosnak mondhatóak. Tehát a két típus (PCIExpress-esek természetesen):
    Gainward Ati Radeon HD3850 1024 MB DDR2
    Gigabyte Ati Radeon HD4670 1024 MB DDR3

A kérdésem az lenne, hogy Ti melyiket ajánlanátok, tekintve azt, hogy ugye a ddr3-as memória gyorsabb elméletileg (már annyi minden tesztet, stb. nézegettem, de így sem teljesen tiszta a kép), azonban a HD 3850-en dulpe akkkora a memória sávszélessége (remélem nem rosszul írtam, ha igen javítsatok ki nyugodtan), azaz szémszerűleg 256bit-es, bár ugye DDR 2-es. Megköszönném egy hozzáértő ember segítségét! :-)
  • [HUN]FaTaL
    Ha nem fontos a Shader 3 akkor x800, egyébként 6600GT
  • Dave00
    Hali mindenki, lenne egy olyan kérdésem hogy melyik a jobb vga,ő Sapphire X800 GTO 256MB 256 bit DDR3 vagy ő Nvidia 6600 GT 128 MB DDR3. Ebben kérném segítségeteket, előre is köszi.
  • Solten
    "amúgy nem haragszik senki rád"

• kifli
    de most jó szenvedni :D minnyá átírom az aláírásomat :)
  • duracellmumus
    akkor meg, ne nyomogasd azt az izét ott előtted.
  • kifli
    ilyenekkel haggyá, me rohad fáradt vagyok, meg asszem van egy inszalagszakadásom is így edzés után :D
  • duracellmumus
    Többet használd a google-t és a fejedet. amúgy nem haragszik senki rád
  • Solten
    "nem is kapni sehol 800-as ddr3-as főleg nem cl7-est"

Amugy ezt a hulyeseget miert is irtad? A tesztben erdekessegkepp (osszehasonlitaskeppen) vettek vissza az orajelet 800-ra.
  • kifli
    jóó, 1 magyar üzletet ahol kapható :D,
    külföld nemnagyon érdekel :)
  • Solten
  • Solten
    Csak piasan forumozik neha... :D
  • duracellmumus
    Te aztán nem szoktál sokat gondolkozni.
  • kifli
    :D csak a 800-at néztem :)
    akkor helyesbítek, nem is kapni sehol 800-as ddr3-as főleg nem cl7-est :)
  • duracellmumus
    az ddr3-as te, te, te péksütemény:)
  • kifli
    procinál minek gpu limites tesztet nézni? játéka alatt kb mindegy milyen a proci (bizonyos keretek közt) de nyers erő tesztelésére jók azok a tesztek, ami inkább csak érdekességnek jó, nameg mutogathatod ismerősöknek hogy a tied jobb, így a te e-péniszed 2x akkora mint az övé, mégha normál esetben ezt nem lehet észrevenni :)
  • kifli
    cl7-es ddr2-est nem is kapni, már a legrosszabak is cl5-ösek :D
  • [HUN]FaTaL
    Elég sok a hibás darab belőle, nézelődj a fórumokon. Az hogy tied pont jó, hát örülj neki. :)
  • Zsolt1964
    és pedig mi a gondod vele???
  • [HUN]FaTaL
    Vapor-X-ekkel sok a gond, inkább Toxic.
  • phoenix1
    Lenne még kérdésem. Az ATI Sapphire HD4890 1GB-ből a sima vagy a VAPOR-X-et érdemes venni? Az utóbbiról olvasgattam (drágább is), de jó lenne tapasztaltabb emberektől véleményt hallani. :)
    Ezt a tesztet nézegettem.
  • pxxl
  • [HUN]FaTaL
    Azok is nevetségesek. :D Egyáltalán CPU-t játékokkal tesztelni is vicces.
  • Solten
    Korajok 800x600-as game tesztjei?? :D