41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • [HUN]FaTaL
    sapphire 4890
  • amdopteron
    na szóval néztem video karikat ehez mit szóltok!?
    PowerColor 4890 1GB GDDR5 (1GBD5-HM)
    Gainward GTX260 GS 1792MB DDR3 HDMI vagy esetleg
    SAPPHIRE HD4890 1GB GDDR5 OC PCIE
    ezekből meiket?
  • [HUN]FaTaL
    UTP-n nincs árnyékolás na, fáradt vagyok.

Persze Optikai kábellel kábelezz be irodaházat. LOL:D

FTP CAT5-E is árnyékolva van.
  • duracellmumus
    macska 6 az van árnyékolva

vegyél optikai kábelt azon nagyobb a sávszél és árnyékolás sem kell neki:)
  • [HUN]FaTaL

Az FTP egy protokoll és az árnyékolt kábel típusa is. FTP semmilyen árnyékolás nincs csak szigetelés. Nézz utána :)
  • SrAta
    az ftp protokol:D
    az UTP a kábel:D
    A TV-é meg koaxiális:D
  • [HUN]FaTaL
    Szigetelt csak árnyékolás nincs rajta, az FTP-n viszont van.
  • pxxl
    akkor GYAKORLATILAG kipróbálom majd :D thx
  • Solten
    Vagy 4890 vagy: link.
  • Dobronski
    Kis okos lehetett aki 260-t ajánlott neki :)
  •  Evil
    Egy ismerősöm vgat akar venni, Gtx260 at ajánlották neki, 54k ért, szerintem inkább a Sapphire 4890 et vegye inkább 49ért, valakinek valami véleménye, esetleg 50 ért tud valaki jobbat?!
  • SrAta
    jah és a csatorna olyan h a tvkábel az utp és a 230 mellett egy mm hely sincs:D
    szal össze is érnek és a sima "zöld" UTP kábel van de semmi zavar
    szal nyugodtan:)
    De olyant ne csinálj, hogy ott van kihúzva a kábel ahol a konnektor:D
    Mert ott a 230 már nincs szigetelve
    szal érted nem?
    A konnektor házába ne húzd ele az utp-tz kül nem lesz gondd ha végig szigetelt kábelek futkoznak 1más mellett
  • SrAta
    ELMÉLETILEG szietelt az UTP is meg a 220as kável is...
    ELMÉLETILEG ha árnyékolt UTP-t veszel nem lesz gond
    De nekem is megy UTP, TV kábel és 230As kábel egy csatornába és vígan netezek:)
  • DarkSector
    lehet ezek a forumok miatt néztem félre, aszittem van már..:D
    P 3 vs ci7
  • pxxl
    nem csőben húznám, csak ugye ki van vésve a konnektor helye, ami tulképpen egy lyuk a 2 szoba között. azon a lyukon vinném át, csak elég közel vannak a 220as kábelek. konkrétan közvetlenül meleltte menne
  • [HUN]FaTaL
    Közvetlen a 220as csőben ne húzd. Én a kábeltv csövében húztam, az meg ki van kötve úgyse nézek tv-t és én sem akartam vésni.
  • pxxl
    hoppá nem ide...
  • pxxl
    emberek kérdés

ha az utp kábelt közvetlenül a 220V mellett húzom el akkor befolyásolja az adatáramlást? konkrétan át kellene vinni a netet a másik szobába, és nem nagyon akarok új lukat fúrni a falba, de van egy közös konnektor, ami keresztül (talán) elfér a kábel. zavarná a jelet vagy sem? nekem erős a gyanúm, hogy zavarni fogja.
  • pxxl
    tuopd phenom 3-4 az olyan mint a 2 csak 1-2vel nagyobb
    olyan még nincs :D
  • Dobronski
    Én se tudom, csak 2 góliát elem, és kész... ugyanugy mint a nyócezernyóccáz.
  • DarkSector
    jah hogy x4-es
    akkor nem szsóltam

tuopd phenom 3-4 az olyan mint a 2 csak 1-2vel nagyobb
  • pxxl
    miva? a Phenom II 965 az "normálisan" ívra Phenom II X4 965. nem értem mi akar lenni ez a "phenom 3-4"
  • DarkSector
    :D gondolom...
    ez kb 150ezer...:D
  • Voltan
    Köszi :D
    Elég sokat spóroltam rá.

"bár proci lehetett volna phenom 3-4 es is akár. "
    :DD Na ja.
  • DarkSector
    bár proci lehetett volna phenom 3-4 es is akár.
  • [HUN]FaTaL
    650es minek?

Elég lett volna ahhoz is a 460as superb. :)

Bőven elég egyébként.
  • DarkSector
    simán...
    de bazzeg ez durva gép.
    grat.
  • Voltan
    Ha már tápok.
    Most vettem gépet.
    AMD Phenom II 965
    4 GIG RAM
    5850 kari

Ehhez pedig egy 650W-os FSP tápot vettem. Szerintetek ez elég lesz neki?
    Jó minőségű? (Tudom, hogy régen az volt)
  • [HUN]FaTaL
    QTech Codegen szint.

Már mondtam hogy a Giga Superb 460 a legolcsóbb jó minőségű táp. 80% felett van a hatásfoka, 400W FSP belső.
  • amdopteron
    na szóval pontosan egye hete járt le a garija az x2esnek:Sráadásul amugy is hányingerem volt már tőle mert bekapcsolom 60fok játszok 90fok:Sozt a ház tele hűtővel :S
    egyébként még nm teljesen halt meg csak néha becsikozik ha egy óráig megy és akkor becsikoz...
  • tmisi
    QTech kb. Codegen szint, de őt megtévesztette a 650W. Fogadok egy 400W-os FSP röhögve elvinné azt a konfigot. Mint mondtam ratyi tápot csak gyenge gépbe, függetlenül a wattszámtól.
  • trident
    Ph! teszt: az amd a középkategóriában is indulót fúj.

Az 5850 és az 5870 sajnos nem fér ebbe a keretbe. A 4890 igen, itt esetleg megfontolandó még is, hogy az 5xxx széria d11-et tud illetve nagyon jól megoldották a fogyasztását is.
    A GTX 275 és 260-as szériában nem vagyok otthon, az árban még benne vannak, hogy van e behozhatatlan előnyük, abban már nem vagyok biztos.
    A végére maradt a 5770:

Én személy szerint az 5770-re adnám a voksomat, nekem bejön a pofátlanul alacsony idle fogyasztás, de ez a szimpátia a személyes számítógép használat miatt adódik. Nézz át jó pár tesztet, mindkét gyártó fenn jelzett termékéről, az idő neked dolgozik.

Az viszont fix, ha lehet is gariztatni, akár garancián keresztül sem lenne rossz egy cserét megboltolnod, hogy a <180 wattot zabáló kártya helyett egy kevésbé áramzabáló, hőtermelő egyszóval jobb kártya kerüljön. =)

• DarkSector
    van link listához, most 2009-ben, egy átfogó vga összehasonlitáshoz, amiben minden vagy a legtöbb vga szerepel?
  • kifli
    milyen típus és milyen idős volt? 3éven belül még lehet garanciáztatni
  • SrAta
    az elpukkant mit takar?
    hányéves kari?
    lehet még garanciális...
    az enyimre pl 3 évet adtak sztem a 9800gx2 nincs annyi és nvidiákra is szoktak 3 évet
    kül én az új radeon 58xx szériát ajánlom...
    Milyen tápmárka az h QTECH???
  • [HUN]FaTaL
    És többe kerül mint, ha veszel egy kicsivel többért egy normális tápot.
  • amdopteron
    Halli kérdésem lenne ma sikeresen elpuakant a video kártyám 9800gx2es na már most vennék másikat plafon 55ezer
    tudnátok ajánlani vmit a konfigomhoz!
    msi p45 neo3
    6gb ddr2 1066mhz geil dual
    intel core qwad 8400 proc silent knight 2 hütövel
    táp qtech 650watt
    köszönöm előre is a segítséget nvidia és atit is:)írjatok köszi
  • SrAta
    kodegányból is lehet jó tápot csinálni sok kondicsere nagyobb hűtés 1-2 ellenállás kicserélése hőmérséklet figyelő hűtés pár dióda meg túlfeszvédelem:D
    10enpár óra meg pár ezer forint
  • tmisi
    Egy 400W-os Codegennek ilyen kisebb procikat és VGA-kat simán kellene vinnie. De nagyobbakat nem. Ezt itt vidéken is tudják, mert az ilyen 200 ezres konfigokba már jobb tápokat raknak.
    Azonban aki egyszer szétszed egyet, és megmutatja az egy elektronikai műszerésznek, az nem fog többet venni, mert gagyibb alkatrészekből van összerakva. Főleg ha ahhoz viszonyítom, hogy milyen minőségi kialakítású a többi alkatrész (nem találni már ilyen szar gagyi cuccokat mint régebben), nem tudom ezek a béna tápgyártók miért maradtak meg. Azt is elfogadják az emberek, hogy vinyó nincs 10k alatt új, se LCD monitor 30k alatt. Ugyanígy lehetne, hogy TÁPEGYSÉG minimum 8 ezer és kész.
  • SrAta
    hát tudod így ma is tud játszani (valameddig) úgy meg csak akkor ha meg lesz a vkarira a pénz:D
    De valaki szeret kockáztatni igaza van az utánad szólónak:D
    Énis szeretek és szoktam pókerezni:D