41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • balint1111
    Sziasztok
    Mostanába nvidiára írják a játékokat physxel(sztem legalábbis amivel én játszok). Milyen karit érdemes most vennem nvidiába ami később is jó lenne?
  • arty
    igen, semmi gond nem lesz
  • [HUN]FaTaL
    Igazából mindhárom, de a ddr2es 4350 még annál is.
  • [HUN]FaTaL
    Egyik sem, mindkettő borzalmasan gyenge.
  • asdasddsadsa
    A "HD4350 SAPPHIRE 512MB DDR2" és a "HD4350 SAPPHIRE 1024MB DDR2 PASSIV" közül melyik áll közelebb az NVidia 8600 GT 256MB kártyához teljesítményben? vagy ehez képest melyik milyen?
  • lokika28
    cső sry ha a kérdésem off csak annyi lenne hogy gt240-es vidkarim van rátudok kötni két monitort? jelenleg sima vga kábel dvi átalakítóval van összekötve a monitorral és a vga kimenetre tudok kötni mégegy monitort?
    ha igen akkor elbirja e nemlesz-e baja illetve tudom e hogy mindkettőn ugyanaz legyen vagy mijen beállításokat tudok majd köszi előre is
  • peetfire
    Tehát akkor én is találok 50-est is ilyet
  • arty
    a kutyafáját, tényleg :))

sry!
  • Zoli007
    Kozépett azt a lyukat figyeld.
  • pxxl
    sztem a 4870-től nincs már. 4830, -50 még van s-videoval.
  • Zoli007
    Kevered az 5xxx szériával.
  • pxxl
    nincs. nekem pl 2 dvi van csak a 4870 zafíron
  • arty
    szerintem a 48xx szérián már nincs svideo kimenet, én legalábbis nem láttam még olyat
  • peetfire
    Köszönöm! Na pont ezért kérdeztem,mert Ti tudjátok hogy milyen vashoz milyen kártya illik :) Na akkor lehet ez jó is lenne,csak az a gond,hogy nekem tv-out-os kellene...nemtudom találni-e még ilyet egyáltalán http://www.pixmania.hu/hu/hu/04892330/art/sapphire-technology/radeon-hd-4850-1-gb-gddr3.html?srcid=1846&Partenaire=argep&CodePromo=oui
  • arty
    belehet rakni erős vga-t is egy kétmagos procihoz, csak kb semmi értelme, alig lesz gyorsabb mint egy joval olcsobb kistestvér :)
  • arty
    4850 szerintem passzolna bele, használtan még 20k alá is be szokott simán férni
  • goso
    nos én nem igazán hiszek abban hogy a csak a jó procihoz lehet normális vidit kapni én pl előző gépemben egy 478 as socket (vagy milyen) es volt és kb a legszarabb volt benne kaptam hozzá egy erős videokártyát (agp s volt) és a gta 4 elfutott rajta (jó persze laggolt de nem a procinak köszönhető ja illetve 512 mb ram)

© Inquisitor
    abból minimum 2 kéne :D :D
  • peetfire
    Köszi srácok de azért ennyire ne szálljunk el az árakkal :) Ha megnézitek nincs nagy gépem...csak olyan kártya kéne amit pont elbír a masina :)
    Amúgy 1280x1024-en tolom,mondjuk 1-2 stratégia és egy pár fps :) Tápom még nincs új,azt is kéne venni valamilyet,de abból max 10-et szánnék rá,vagy ha lenne olcsóbb.Igaz hogy lett melóm,de nem a jól fizető állásokat nyomom :)
    Szal valahonnan lentről válogatnék egyelőre...és majd később váltanék nagyobbra,mármint amit elbír a gép :)
    Nézegettem 4850-est...vagy 5750-est..de sajnos kicsit kuka vagyok a kártyákhoz :)
  • Inquisitor
    Asus Ares 5870x2?
  • Zoli007
    Mekkora a fizud / mennyit szánsz rá? Milyen felbontásban játszanál? Milyen tápod van? Milyen játékokat játszanál?
  • goso
    5970 4gb
  • Inquisitor
    Okosok szerint a Splash Player a menő, én még nem próbáltam. Nekem is fent van az MPC, de MKV-hoz jobban feküdt a VLC, csak ugye azon lassú volt ... míg nem tettek bele HW gyorsítást nemrég. Az MPC, VLC, Mplayer (és leszármazottai) a legkevésbé gépigényesek, az tuti.
  • peetfire
    Sziasztok :) Na újra van melóm,lesz újra fizum :) Jöhet az új vidikártya :)
    Mit ajánlanátok ide? Gigabyte GA-MA770-UD3 rev1.0 , AMD Athlon II X2 250,3525 MHz(15 x 235) , 2048 MB(DDR2-800)
    Előre is köszönöm :)
  • BIZ0906
    Én is ezt használom és ez a legjobb lejátszó szerintem.
  • arty
    - legujabb vga drivert tedd fel

- MPC-HC

- 1.3.2235 -öst szedd le. elinditod:
    + VIEW/OPTIONS/INTERNAL FILTERS -> mindet pipáld be
    + OUTPUT -> VMR9 vagy EVR Custom Pres legyen
    - kilépsz belőle, ujrainditod

- ezután az mkv fájlok lejátszásakor alul a playing mellett lesz zárójelben egy DXVA felirat, ha minden oké
  • arty
    5970 sokkal gyorsabb és kevesebbet zabál, halkabb is - ha anyagilag belefér, az ATI-t vedd
  • arty
    az sc2 pont csak az nvidiákra káros, azok égtek szarrá tőle
  • Pingi23
    sziasztok
    nem tudom eldönteni (bár lehet hogy már itt leírta valaki a választ) hogy hosszú távon inkáb a hd 5970 vagy a gtx 480 érné meg jobban?
  • Inquisitor
    Ezen lehet vitatkozni, de minek? OGL alatt az XT sokkal gázabb, DX-ben meg sok progiban volt 20% előnye. Nem mindegy? Túl későn adták ki, és annyit zabált, mint egy x1900-es ...
  • Inquisitor
    Egy videokártya + DirectX frissítés sem árt. Az utolsó egyesített (DX9, 10,11) frissítés augusztus 3-án jött ki ...
    A VLC player, ami ugye NEM használ kódeket, illetve csak ha kéred ezt, az 1.0.0-tól támogatja a HW HD lejátszást GeForce, és 1.1.0-tól Radeon HD kártyákon is. Persze előbb ezt be kell kapcsolni, meg XP esetén fel kell tenni egy idevágó javítást is a Windowsra. Maguk a kódekek is tartalmaznak HW gyorsítást, de ugye a VLC saját megoldásai általában még kevésbé terhelik a gépet. Az utolsó verzió az 1.1.2
  • rumkola
    naaa, x1650xt tök egálban van a 7600t-vel...
  • goso
    igen én nem tudom hogy a 460 vagy az 5850 a jobb csak annyit hallottam hogy a starcraft 2 káros az atikra ezért kiadtak egy béta catalyst és nem tudom melyiket válasszam
  • Toto652
    Azért vegyük számításba azt is, hogy az én gépemen csak 1 Giga RAM van, ugyanúgy 3 GHz proci, a videokártyám meg nem mai darab, mégsem szaggat a HD nálam! Úgyhogy lehetséges, hogy más bajok lesznek.
    Szerintem lehet, hogy elég lenne átállítani valamit a videokártya opcióinál.
    Próbáld ki: Jobb klikk -> videokártya beállítás -> teljesítmény és minőség beállítások -> nagy teljesítmény.
    Én mindig belövöm ezt, leginkább játékoknál látszik változás, de aztán lehet, hogy ennél is működni fog.
    Ha nem videokártya akkor még az alaplap lehet a ludas.
  • Inquisitor
    Mivel prociból nagyon erős kellene a gépedbe, és feltételezem Core procik nem mennek bele, drága lenne a proci, alaplap cseréje ... ezért marad a VGA cseréje. Bár lehet az sem kell. A te kártyádból elvileg a VC1 támogatás hiányzik, de H264-et tudja ...
    Tegyél fel egy VLCplayert, és kapcsold be a hardveres H264 támogatást, aztán teszteld le! Ha a VGA még sem bírná, akkor vagy veszel GF9000-es kártyát vagy átváltasz egy bármilyen Radeon HD-re.
  • kiscsefi
    Sziasztok!
    Segítsetek!
    HD filmet, filmeket szeretnék lejátszani PC-n. (720,1080 mkv)
    Pentium 3Ghz Proci, 2GB RAM , 8600GT GeForce (The KMPlayer)
    Sajna szaggat, akadozik.
    Arra gyanakszom a procim kevés.
    Ha valaki tud konkrét adatot, mi lenne az optimális irjon!
    Köszi!
  • arty
    amig az ati ennyire tulárazott, mindenképpen
  • Inquisitor
    Röviden igen.
  • Bence94
    üdv! most nézegetem az új gtx 460-at és megvagyok lepve mert végre egy jó kari az nvidiától... 5850 szint körül van de az ára jóval kisebb persze kicsivel többet is fogyaszt...eddig tartottam, hogy esetleg ződ legyek újra de szerintetek is a 460 jobban megérné jelenleg ?
  • Inquisitor
    Nem is tudom, anno X1650XT-ről (ami kb. 7600GT +20%) váltottam HD2600XT-re, igaz a fogyasztás és HD gyorsítás okán, de nem volt rossz. Igaz, most már érdemesebb legalább egy HD4670-re újítani ...
  • Toto652
    Hali!
    Egy Nvidia Geforce 6600 GT-m van kizárólag a WDM miatt... amikor vettem még nem volt minden kártyába ilyen, ezért vettem ezt és ezért van még mindig ez.
    Problémám a következő:
    A WDM segítségével ugye kamerát köthetek a géphez, ezt kihasználva egy animációs mozgáspróba programmal befényképezem a képkockákat, magyarul rajzfilmet csinálok. DE!
    A program lefagy, el se indul, ha a kamera nem PAL_D-re vagy NTFS-re van állítva. Minden Windows induláskor alapból Secamra van beállva.
    Valahol be lehet azt állítani, hogy alapból PAL legyen az alap kamerafunkció?