41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Zoli007
    Ezt biztos nem cseréled ki, mivel rá van forrasztva az alaplapra. Szerk. Látom Kifli megelőzött.
  • kifli
    intel nem cserélhető, mivel az bele van integrálva.
  • DCshoesLali
    Mobile Intel(R)GMA 4500M
  • kifli
    ez a jelenlegi videókártya milyen is?
  • Zoli007
    Nem vagyok meggyőződve, hogy lehetséges.
  • DCshoesLali
    Sziasztok!

Az itt lévő számítástechnikai zsenik segítségét szeretném kérni!
    Van nekem egy lenovo g550-es laptopom, és videókártyát szeretnék benne cserélni, mert ami gyárilag van benne a jobb és nagyobb grafikájú játékokat csak szaggatva viszi! Így hát jobb lenne egy nagyobb! De nem tudom, hogy milyen lenne bele jó! Valaki segítsen! Előre is köszi!
  • pxxl
    elég régóta lehet :D
  • steweee
    hát nekem fogalmam sem volt, hgoy a videokártyán is lehet hangot "kreálni"
  • arty
    jah, az akkor nem releváns, a digitális hangot lehet vele "átkötni"

sajnos azon túl, hogy alkatrészeket más gépben kipróbáld, nincs ötletem
  • DarkSector
    márcsak biztonságossá kell tenni.
  • DONGUBA
    Na megneztem va egy kis kabel az van rairva...SPDIF es egy masik amire...GND
  • High end PC #34642
    Kutatólaborokban ténylegesen 3 dimenziós hologramokat is hoznak létre, jövője ennek lesz. :)

• Sharks
    Igen, erről a megoldásról hallottam én is. Sokan panaszkodtak arra a bizonyos fejfájásra mondjuk. Igazából jópofa dolog, de engem annyira nem vonz még (mivel nem is nagyon tudom elképzelni, hogy milyen lehet úgy játszani), illetve még mindig kiforratlannak tartom. Ezzel együtt előbb utóbb biztos teret hódít a dolog. Kíváncsi leszek én is az itteni tapasztalatokra. Sajnos nálunk ez is olyan, mint minden, nincs termékbemutató sehol, örüljünk, ha hoznak egyáltalán ilyesmit és hozzájuthatunk...
  • Csavez
    Az nvidia ezzel oldotta meg,de hogy az ati mivel fogalmam nincs.
  • High end PC #34639
    De, nem támogatja mindegyik játék.
  • Sharks
    Igen, persze, az alap, hogy kell. De ezektől függetlenül nem kell máshogy írni a programot a készítőknek? Ez az, amire ki szeretnék lyukadni...
  • High end PC #34637
    Az a baj, hogy már csak ilyen XFX 5970 4GB Black Editiont tudok szerezni amihez meg 6 monitort is lehet csatlakoztatni, Sapphire 5970 4GB Toxic már nincs, gondolom az XFX és a Sapphire kártyáját meg nem lehet CF-be kötni, legalábbis CF-be még sosem kötöttem kártyákat, nem tudom.

• High end PC #34636
    Kártya is kell hozzá, hogy támogassa.
    ATi 5xxx és 6xxx, nV 2xx, 4xx és 5xx tudja, azt hiszem.
  • Sharks
    Mondjuk lehet, hogy hülyeség, de nekem nem teljesen világos, hogy csak a monitor miatt hogyan lesz 3D-s egy játék? Mert tv-nél is ugye külön készítenek valamiből 3D-s verziót, játéknál viszont csak a monitor (+szemüveg) által már azzá válik?
  • Csavez
    Néhány játéknál 100% szaggatni fog!3D-ben felezd meg a kártyád tudását,a maradék 50% harmadold el a 3moncsi miatt! Talán 2db 5970 4gb-vel zökkenőmentesen játhatsz!
  • High end PC #34633
    Majd a 3D Eyefinity-ről csinálok, ha kiépült, én is kíváncsi vagyok, milyen lesz.
  • Sharks
    Inkább pár videót mutass, ha van... főleg, ha repülő szimulátorral is hajtod...
  • Csavez
    Ez most a legerösebb kártya!grat.
    Az utolsó atim 4870 x2 cf volt,valahogy nem fogott meg.
    Írj,majd egy pü.-t,ha összehozod a 3d eyefinityt,kiváncsi vagyok rá!
  • High end PC #34630
    Azért parázok, hátha szaggatni fog 3x1080p-ben a 3D miatt, fogalmam sincs, az mennyi plusz terhet jelent majd, két héten belül kiderül, de nincs kedvem még egy 5970 szörnykártyát venni, főleg. hogy akkor az GTX580-at mindig ki kell szednem majd, de, végül is, 3x1080p nem olyan nagy felbontás, annál nagyobb felbontású 3D kijelzőkről meg nem tudok, szerintem elviszi majd
  • High end PC #34629
    Azért méretre sem utolsó :D

• High end PC #34628
    Most is 3 LCD kijelzőn nyomom (25" 1920x1200, 32" 1920x1080, 27" 2560x1440), és elviszi mindhármat a játékoknál a dupla GPU-ús 4 GB-os szörny kártya, még úgy is, ha hatalmas illesztési hézagokkal minhárom kijelzőt max felbontáson használom.

Gondolom a nVidia-nál az egy GPU és kisebb memória miatt kell legalább 2 kártya.

GTX580-ra egy negyedik monitort is akarok majd kötni, a mostani 2560x1440-est nem akarom kiszanálni, az megmarad majd negyedik monitornak, megy a többi felé.

• Csavez
    3monitoros 3D-nél,elkel a 3 kártya.Azért arra kiváncsi lennék,azzal az 5970-el milyen felbontás érsz majd el!
    Néhány játéknál nekem is overclockolni kell,
    "corev. 1138v/corec.900/shaderc.1800/memoryc.2200" 50 C°-felé nem mennek a kártyák!
    Pár kép a kis sarkomról:

Még 1x mondom a physxnek nem kell komoly kártya,ha az miatt vetted az 580 oc-t a negyedét nem fogod kihasználni.
  • pxxl
    kölcsönbe megéri, sokkal jobb lesz :)
  • [HUN]FaTaL
    Mégis minek? Nem nappali ez. Teljesen megfelel, ami van.:)
  • arty
    oké, de legközelebb ne procit vegyél, hanem erősítőt ;)
  • mardal
    Nem megvenni akartam csak kicsit haldoklik az enyém és ezt kapnám kölcsön és csak kíváncsi voltam hogy mennyivel tud többet.
  • [HUN]FaTaL
    Analóg hangfalon botrányos szar a hangja. Nem érdekelnek a digitális csodák, régi 5.1-em van így marad az audigy. :)
  • kifli
    butaság megvenni kategória.
  • mardal
    Sziasztok
    Olyan kérdésem volna hogy egy 7600gt-hez képest egy gt220 milyen kártya?
  • High end PC #34619
    Te is 3 monitoros 3D-ben tolod?

Nem neked van az a 3 Samsung monitoros Vision Surround PC-éd, szimulátorozásra használva?

Csak mert én is 3 monitoros 3D-ét akarok, ha végre hozzá tudok jutni az ATi kompatibilis ViewSonic monitorokhoz, mert bár a GTX580 OC már úton van felém, de egy nVidia kártya nem elég hozzá, többnek meg már nincs hely az alaplapon az 5970 4GB Edition mellett, az meg elvisz 3 monitort 3D-ben, legalábbis nem volt kritériumként feltüntetve a gyártó honlapján a többkártyás rendszer, mint az nVidia-nál az SLI kritérium.

Egyenlőre ezek a tervek.

Te milyen driverrel lőtted be a két különböző kártyát (GTX480 és 450GTS)?
  • Hellboy13
    Sziasztok!
    Nekem van egy Asus p5gc-mx alaplapom.
    + Intel Celeron D 336. 2800 MHz (21x133) proci a kérdés
    Geforce 9600 gt 1gb PCIe videokari jo lesz e az alaplapnak?
    + Intel Core 2 Quad Q8300 2.5GHz LGA775 Processzor meg hogy ez megfelel az alaplapomnak...? Elöre is köszi ....
  • arty
    botrányos? max a filléres D/A átalakító minősége, de azt ugye nem használjuk.... ugye?!?!? ;)

én tévén pécézek és ott a hdmi-hang áldás - minusz egy kábel. a htpcm meg optikán van kikötve erősítőbe, ott sincs analogozás.
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem az alaplapi botrányos, a radeonon lévő meg nem tudom milyen, meg ugye az csak HDMI-vel működik. :)
  • arty
    mai processzorok mellett nem lassit az alaplapi

(én audigy2-t adtam el végleg, elég az ati kártyán levő/alaplapi is bőven)
  • steweee
    igen, köszönöm, megerősítettél benne, én is arra szavaztam már magamban. viszont attól is függ, hogy hogy alakulnak az árak. mivel kifutó széria, lehet drágulni fog a 6850-meg esni, és akkor lehet mégis utóbbi lesz belőle.

olvastam a teszteket a gef-ről, nem sokkal tud kevesebbet éppen, szóval azért nem annyira egyértelmű talán a dolog. kérdésem az lenne, h ogy a kiegészítő kártya a gefekhez micsoda ? van külön phisX kártya ? nem láttam még ilyet .

vagy be lehet rakni egy korábbi gyengébb kártyát és a driver lekezeli hogy a fizikai műveletszámításokat arra ruházza át, így könnyítve a "fő" videokártya terhelését ?

ui: ha veszek egy sb live! 5.1 hangkártyát, az valóban csökkenti a processzor terhelését ? nyilván az alaplapit kikapcsolom, de eddig azt hittem, hogy az alaplapi hangkártya chipje számítja a zenét, annak köze nincs a processzorhoz...