41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Gerry
    Szerintem akkor még gyűlytögess egy kicsit, és vegyél szépen egy 9600Pro-t!
  • ollie
    Akkor próbálj inkább venni egy 9100-et (250/250 és ha még találsz), vagy egy 9200 pro-t, az talán még belefér. Viszont ha a 9200 nem pro, akkor inkább a 9600 nem pro.
  • Borg
    Nem rossz kártya az, de a mai játékokban egy 8500LE(LE?) teljesitményét se hozza, majd max DX9 alatt...

2gépet raktam össze sapphire 9600nemproval, szépen fut rajtuk minden végülis, de nem lehet hanyattesni a teljesitménytőél... mondjuk ~30 netto voltak a kártyák...
  • Gerry
    Ja, és neki is Connect3D van.
  • Gerry
    9600Pro dobozos, szerencsés esetben 2.8ns-os memók vannak rajta (haverom most vett egyet), akkor az elég jó tuningalap lehet!
  • Ombika
    Inkabb 9500 pro lenyomja!
  • B@dsector
    RADEON 9600PRO 128MB DDR TV/DVI 37.600.- ÁFA
  • ollie
    A 9600 pro is jó, csak kicsit drága...
  • Emery
    Ha talal meg 9500Pro-t
  • B@dsector
    Radeon 9500PRO vegyél sokkal jobb mint az FX.
  • Borg
    Hát pedig a hydravisiont erre találták ki pl...
    Konkrétan miért is nem boldogulsz vele?
  • Borg
    Ajánlom a -nem egy- erről szóló topic alapos átolvasását.
    Rendkivül megkönnyiti a döntésedet, mert megérdemled.
  • matya007
    Sziasztok!
    Nem tudtok ati kártyához valami hasonlo megoldást mint az nvidiához a tvtool? Szeretném kilöni a tv-re a képet de a gyári driver progiával nem boldogulok!
    Köszike
  • Ombika
    55 ig max mit erdemes?
    Nvidiat vegyek 5600 ultra nem tudok donteni!!!!
  • ollie
    Szerintem azért a 9600-on is elmegy majd a hl2, ha nincs aa és af bekapcsolva. Ugyanez 8500/9100 és GF3/4-re is igaz. Persze tuti nem lesz a grafika maxon, de biztos így is élvezhető lesz.
  • Davidus
    Ebböl a tesztböl nekem az jött le hogy nem olyan szarok az nvidia kártyák amilyennek egyesek próbálják beállítani. Kurva rosszkor jön ki a HL2 mert most nincs olyan kártya ami 30e forintért használható lenne úgy fél évig. A ti4200 most jó vétel de már a HL2 se fog rajta száguldozni. A 9600pro drága és annyival nem jobb mint a 4200 amennyivel drágább. A 9500pro lenne a király kártya de azt meg nem lehet kapni meg az is drága. Sazal az átlag kis gémernek aki ugy 25-30-at még elkölt videorkártyára most nem érdemes venni semmit.
  • fm
    figyu! én konkrétan azt a kártyát kérdeztem. ilyen márkát, ilyen áron, ilyen ramokkal. itt akarod levezetni a feszültséged? sztem a fórum nem erre való. pontosabban nem ez. de még válaszolj lécci erre vmi hasonlót mint az előbbi 3 hozzászólásodban,aztán hagyjuk.jó?
  • Borg
    #128:
    "Ötvenezerszer le lett irva melyik mit tud, nemigaz ennyit nem tudsz utánajárni..."
    Visszaolvasni... mert ugye ami itt le volt már irva nem egyszer, az emberi tapasztalat...
    psszt...
  • ollie
    Nézd meg a
    prohardver tesztet és az alapján eldöntheted. E szerint a játékokban kb ugyanazt a teljesítmény nyújtja, mitn egy 9500-ös kártyam, bár 3dmarkban lemarad. Végül is manapság elég ha nem használsz AA-t, bármelyik játék elfogadhatóan fut. Az AF meg amúgy sem nagyon lassít a Radeonokon.
  • fm
    nem látom értelmét a "kamuzásnak".

utánajártam,de tapasztalatokat (emberi,nem tomshardware teszt) nem igazán találtam. a tesztek pedig azt mutatták versenyben van a kártya,de tessék Gerry szerint mégsem érdemes megvenni. neki pedig hiszek. megnyugodtál?
  • Borg
    Ha utánajártál volna tudod, akkor nem kédezgetnél itt ilyeneket... szóval inkább ne kamuzz...
  • Gerry
    Huhh, kicsit sok a hiba az előbbi hozzászólásomban, ezért bocsi! Szóval némi helyreigazítás: "buta" után hiányzik egy pont, ven=van, "9700/9800-as kártyákkal" után én egy "ellentétben" szócskát kifelejtettem, valamint kissé hosszúra sikerült az utolsó mondat...

Asszem erre nyugodt szívvel ráírná a volt gimis magyartanárom, hogy helyesírás: 1. Remélem ő nem olvassa a fórumot, bár úgysem tudná, hogy ki vagyok, meg már amúgysem vagyok gimis...
  • Gerry
    Nos elvileg nem butíott verzió, hanem alapból "buta" Csak négy pipeline van benne szemben a 9500Pro/9700(Pro)/9800(Pro) sorozatokkal, és 128bites memóriavezérlője ven, a 9700/9800-as kártyákkal, mert azoknak és azok pro változatainak 256bites. Magas órajele a 0.13mikronos technológának köszönhető, de a 9600 non-pro kártyáknál ez nem igazán jön ki hiszen alacsonyabb órajelen üzemelnek mint a Pro változatok. A 9600Pro-k általában 2.8ns-os ramokkal vannak szerelve, és kisebb tuninggal kb azonos sebességet lehet velük elérni mint egy 9500Pro-val, és ha szerencsénk van, akkor extrémebb tuninggal akár le is lehet hagyni a 9500Pro-t, mivel azon a memóriák lacsonyabb órajelen üzemelhetnek, és a 8 pipeline is ellensúlyozható a legtöbb esetben nagyon magas GPU órajellel, bár ha a 9500Pro-t is jobb RAM-okkal szerelték, és a GPU is bír némi tuningolást, akkor még mindig az a gyorsabb kártya, csak már újonnan nem kapható, mert leálltak egy ideje a gyártással, hogy inkább a drágább 9700/9800-as kártyákat vegye a nép.
  • fm
    köszi.

a 9600 az vmelyik ati butított verziója? mert azt olvastam az órajelei viszonylag kedvezőek,meg a 3.3ns ramok se rosszak.
  • Gerry
    Elég gyenge teljesítményű darab, ha már 9600-ot akarsz, akkor vegyél inkább 9600Pro-t, vagy ha tudsz használtan akkor 9500Pro-t, mert ezek mind gyorsabbak, pláne a 9500Pro. mondjuk ebben az árban nem nagyon van más kártya, csak a GF4Ti4200, ami DirectX 8-ban szerintem gyorsabb is mint a 9600, csak nem tud DirectX 9-et.
  • fm
    utánajártam. te nem? akkor ne válaszlj. köszi..
  • Borg
    Te nem unod még, hogy mindenhol minden kártyára külön külön rákérdezgetsz?
    Ötvenezerszer le lett irva melyik mit tud, nemigaz ennyit nem tudsz utánajárni...
  • fm
    PowerMagic ATI RADEON 9600 128MB DDR-SDRAM(Inf-3.3ns) AGP(4x/8x) Tvout DVI bruttó:33250

ezt érdemes,vagy hanyagoljam? hasonló árért inkább mit?
  • Gerry
    Kösz, végül Connect3D dobozos lett, jó drágán (38+áfa), mert már sehol nem volt kapható, legalább 10-12 helyen megkérdeztük. Asszem 2.8ns-os Samsung memóriák vannak rajta, úgyhogy biztos rendes sebességen fog menni! A srác már beszerelte, de én vidéken voltam péntek estétől, úgyhogy csak ma fogom megkérdezni tőle, hogy mik a tapasztalatok.
  • ollie
    Biztos jó lesz. Én pl semmi gyári cuccot nem használok a kareszhoz (mindig a Catalystet teszem fel), a driver cd-n kívűl max dvd lejátszó van a dobozban, plusz a tv kábel.
  • Gerry
    Aha, olcsó, de sajna már csak OEM van, vagyis zacsis, de mindegy, a lényeg, hogy jó legyen, nem a hozzácsomagolt CD-k és kézikönyvek teszik a kártyát gyorssá... Remélem jól jár vele a haver!
  • ollie
    Szívesen!
    Egyébként asszem Sapphire-ból is van emelt órajelű (400/325-ös) és azt Fireblade Edition-nek híjják, bár nem biztos, hogy olyat lehet kapni itthon. De úgy tudom, hogy a Sapphire is jól húzható és olcsóbb is mint a Club3D.
  • Gerry
    Köszi, vagy Powercolor, vagy Sapphire lesz, mert ez kapható most a nagykerben, ahol vásárolunk...
  • ollie
    http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=253

újabb tesztek az alsó kategóriában
  • ollie
    Tyan G9600 Pro

Ezt viszont ne vegyen senki, mert most olvastam, hogy 3.6-os ramokkal van szerelve, és gyakorlatilag a memcsi nem húzható!
    http://www.hardocp.com/article.html?art=NTAyLDEx
  • ollie
    Aha Club3D. Alapból 400/340, tehát a memcsi gyárilag tuningolva van (300 lenne), de vigyázzatok, mert ugye 2 fajta Club3D pro van (a másik csak 400/200 és nem lehet a memcsit tuningolni). A memcsi talán menne nagyobb órajelen is (2.8-as), de nem nagyon akartam tovább próbálkozni, főleg memcsi hűtés nélkül. Így sem tuningolva használom a kareszt (csak kipróbáltam), hiszen az alap órajeleken elérhető teljesítmény is bőven elég nekem egyenlőre (3400 pont körül).
  • Gerry
    Az a 4100 is meglepően jó, bár ilyen Tuning mellett, nem hihetetlen, a VGA memóriája nem megy többet 380-nál? Mert az a 340-ről 380-ra tuning nem tűnik túl vészesnek, alig több mint 10%, szemben a GPU 25%-os megrántásával. Apropó, egy haverom most akar ilyen kártyát venni, mert a 9700-ra nem tudtam rábeszélni, mert az neki még kicsit drága, neked milyen gyártótól van ez a 9600Pro? Club3D? Vagy rosszul emléxem?
  • ollie
    Nem emléxem a memcsin mennyin megy így.

Egyébként asszem rosszul írtam, mert nem 4200 pont, hanem csak 4100, de így sem rossz.
  • ollie
    kártya húzva 500/380-on megy (400/340 helyett)
    proci húzva (2.4 P4B) 3.06-on
    memcsi 1db 512M-es 333MHz-s Infineon ram
  • Gerry
    Huhh, szabin voltam, és jódarabig nem olvasgattam a fórumot, most pótolom... Tehát hogyan kapsz te 4200 pontot 3DM03-ban? Milyen frekin megy a CPU/RAM/GPU/VideoRAM? (Nem hitetlenkedni akarok, csak érdekel, hogy mennyire húzod a cuccaidat, mert alapon biztos nem kapsz ennyi pontot...)