41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
#156 Szerintem akkor még gyűlytögess egy kicsit, és vegyél szépen egy 9600Pro-t! -
#155 Akkor próbálj inkább venni egy 9100-et (250/250 és ha még találsz), vagy egy 9200 pro-t, az talán még belefér. Viszont ha a 9200 nem pro, akkor inkább a 9600 nem pro. -
Borg #154 Nem rossz kártya az, de a mai játékokban egy 8500LE(LE?) teljesitményét se hozza, majd max DX9 alatt...
2gépet raktam össze sapphire 9600nemproval, szépen fut rajtuk minden végülis, de nem lehet hanyattesni a teljesitménytőél... mondjuk ~30 netto voltak a kártyák... -
#152 Ja, és neki is Connect3D van. -
#151 9600Pro dobozos, szerencsés esetben 2.8ns-os memók vannak rajta (haverom most vett egyet), akkor az elég jó tuningalap lehet! -
#149 Inkabb 9500 pro lenyomja! -
#148 RADEON 9600PRO 128MB DDR TV/DVI 37.600.- ÁFA -
#147 A 9600 pro is jó, csak kicsit drága... -
#146 Ha talal meg 9500Pro-t -
#145 Radeon 9500PRO vegyél sokkal jobb mint az FX. -
Borg #144 Hát pedig a hydravisiont erre találták ki pl...
Konkrétan miért is nem boldogulsz vele? -
Borg #143 Ajánlom a -nem egy- erről szóló topic alapos átolvasását.
Rendkivül megkönnyiti a döntésedet, mert megérdemled. -
#142 Sziasztok!
Nem tudtok ati kártyához valami hasonlo megoldást mint az nvidiához a tvtool? Szeretném kilöni a tv-re a képet de a gyári driver progiával nem boldogulok!
Köszike -
#141 55 ig max mit erdemes?
Nvidiat vegyek 5600 ultra nem tudok donteni!!!!
-
#140 Szerintem azért a 9600-on is elmegy majd a hl2, ha nincs aa és af bekapcsolva. Ugyanez 8500/9100 és GF3/4-re is igaz. Persze tuti nem lesz a grafika maxon, de biztos így is élvezhető lesz. -
#139 Ebböl a tesztböl nekem az jött le hogy nem olyan szarok az nvidia kártyák amilyennek egyesek próbálják beállítani. Kurva rosszkor jön ki a HL2 mert most nincs olyan kártya ami 30e forintért használható lenne úgy fél évig. A ti4200 most jó vétel de már a HL2 se fog rajta száguldozni. A 9600pro drága és annyival nem jobb mint a 4200 amennyivel drágább. A 9500pro lenne a király kártya de azt meg nem lehet kapni meg az is drága. Sazal az átlag kis gémernek aki ugy 25-30-at még elkölt videorkártyára most nem érdemes venni semmit. -
#138 figyu! én konkrétan azt a kártyát kérdeztem. ilyen márkát, ilyen áron, ilyen ramokkal. itt akarod levezetni a feszültséged? sztem a fórum nem erre való. pontosabban nem ez. de még válaszolj lécci erre vmi hasonlót mint az előbbi 3 hozzászólásodban,aztán hagyjuk.jó? -
Borg #137 #128:
"Ötvenezerszer le lett irva melyik mit tud, nemigaz ennyit nem tudsz utánajárni..."
Visszaolvasni... mert ugye ami itt le volt már irva nem egyszer, az emberi tapasztalat...
psszt... -
#136 Nézd meg a
prohardver tesztet és az alapján eldöntheted. E szerint a játékokban kb ugyanazt a teljesítmény nyújtja, mitn egy 9500-ös kártyam, bár 3dmarkban lemarad. Végül is manapság elég ha nem használsz AA-t, bármelyik játék elfogadhatóan fut. Az AF meg amúgy sem nagyon lassít a Radeonokon. -
#135 nem látom értelmét a "kamuzásnak".
utánajártam,de tapasztalatokat (emberi,nem tomshardware teszt) nem igazán találtam. a tesztek pedig azt mutatták versenyben van a kártya,de tessék Gerry szerint mégsem érdemes megvenni. neki pedig hiszek. megnyugodtál? -
Borg #134 Ha utánajártál volna tudod, akkor nem kédezgetnél itt ilyeneket... szóval inkább ne kamuzz... -
#133 Huhh, kicsit sok a hiba az előbbi hozzászólásomban, ezért bocsi! Szóval némi helyreigazítás: "buta" után hiányzik egy pont, ven=van, "9700/9800-as kártyákkal" után én egy "ellentétben" szócskát kifelejtettem, valamint kissé hosszúra sikerült az utolsó mondat...
Asszem erre nyugodt szívvel ráírná a volt gimis magyartanárom, hogy helyesírás: 1. Remélem ő nem olvassa a fórumot, bár úgysem tudná, hogy ki vagyok, meg már amúgysem vagyok gimis... -
#132 Nos elvileg nem butíott verzió, hanem alapból "buta" Csak négy pipeline van benne szemben a 9500Pro/9700(Pro)/9800(Pro) sorozatokkal, és 128bites memóriavezérlője ven, a 9700/9800-as kártyákkal, mert azoknak és azok pro változatainak 256bites. Magas órajele a 0.13mikronos technológának köszönhető, de a 9600 non-pro kártyáknál ez nem igazán jön ki hiszen alacsonyabb órajelen üzemelnek mint a Pro változatok. A 9600Pro-k általában 2.8ns-os ramokkal vannak szerelve, és kisebb tuninggal kb azonos sebességet lehet velük elérni mint egy 9500Pro-val, és ha szerencsénk van, akkor extrémebb tuninggal akár le is lehet hagyni a 9500Pro-t, mivel azon a memóriák lacsonyabb órajelen üzemelhetnek, és a 8 pipeline is ellensúlyozható a legtöbb esetben nagyon magas GPU órajellel, bár ha a 9500Pro-t is jobb RAM-okkal szerelték, és a GPU is bír némi tuningolást, akkor még mindig az a gyorsabb kártya, csak már újonnan nem kapható, mert leálltak egy ideje a gyártással, hogy inkább a drágább 9700/9800-as kártyákat vegye a nép. -
#131 köszi.
a 9600 az vmelyik ati butított verziója? mert azt olvastam az órajelei viszonylag kedvezőek,meg a 3.3ns ramok se rosszak. -
#130 Elég gyenge teljesítményű darab, ha már 9600-ot akarsz, akkor vegyél inkább 9600Pro-t, vagy ha tudsz használtan akkor 9500Pro-t, mert ezek mind gyorsabbak, pláne a 9500Pro. mondjuk ebben az árban nem nagyon van más kártya, csak a GF4Ti4200, ami DirectX 8-ban szerintem gyorsabb is mint a 9600, csak nem tud DirectX 9-et. -
#129 utánajártam. te nem? akkor ne válaszlj. köszi.. -
Borg #128 Te nem unod még, hogy mindenhol minden kártyára külön külön rákérdezgetsz?
Ötvenezerszer le lett irva melyik mit tud, nemigaz ennyit nem tudsz utánajárni... -
#127 PowerMagic ATI RADEON 9600 128MB DDR-SDRAM(Inf-3.3ns) AGP(4x/8x) Tvout DVI bruttó:33250
ezt érdemes,vagy hanyagoljam? hasonló árért inkább mit? -
#126 Kösz, végül Connect3D dobozos lett, jó drágán (38+áfa), mert már sehol nem volt kapható, legalább 10-12 helyen megkérdeztük. Asszem 2.8ns-os Samsung memóriák vannak rajta, úgyhogy biztos rendes sebességen fog menni! A srác már beszerelte, de én vidéken voltam péntek estétől, úgyhogy csak ma fogom megkérdezni tőle, hogy mik a tapasztalatok. -
#125 Biztos jó lesz. Én pl semmi gyári cuccot nem használok a kareszhoz (mindig a Catalystet teszem fel), a driver cd-n kívűl max dvd lejátszó van a dobozban, plusz a tv kábel. -
#124 Aha, olcsó, de sajna már csak OEM van, vagyis zacsis, de mindegy, a lényeg, hogy jó legyen, nem a hozzácsomagolt CD-k és kézikönyvek teszik a kártyát gyorssá... Remélem jól jár vele a haver! -
#123 Szívesen!
Egyébként asszem Sapphire-ból is van emelt órajelű (400/325-ös) és azt Fireblade Edition-nek híjják, bár nem biztos, hogy olyat lehet kapni itthon. De úgy tudom, hogy a Sapphire is jól húzható és olcsóbb is mint a Club3D. -
#122 Köszi, vagy Powercolor, vagy Sapphire lesz, mert ez kapható most a nagykerben, ahol vásárolunk... -
#121 http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=253
újabb tesztek az alsó kategóriában -
#120 Tyan G9600 Pro
Ezt viszont ne vegyen senki, mert most olvastam, hogy 3.6-os ramokkal van szerelve, és gyakorlatilag a memcsi nem húzható!
http://www.hardocp.com/article.html?art=NTAyLDEx -
#119 Aha Club3D. Alapból 400/340, tehát a memcsi gyárilag tuningolva van (300 lenne), de vigyázzatok, mert ugye 2 fajta Club3D pro van (a másik csak 400/200 és nem lehet a memcsit tuningolni). A memcsi talán menne nagyobb órajelen is (2.8-as), de nem nagyon akartam tovább próbálkozni, főleg memcsi hűtés nélkül. Így sem tuningolva használom a kareszt (csak kipróbáltam), hiszen az alap órajeleken elérhető teljesítmény is bőven elég nekem egyenlőre (3400 pont körül). -
#118 Az a 4100 is meglepően jó, bár ilyen Tuning mellett, nem hihetetlen, a VGA memóriája nem megy többet 380-nál? Mert az a 340-ről 380-ra tuning nem tűnik túl vészesnek, alig több mint 10%, szemben a GPU 25%-os megrántásával. Apropó, egy haverom most akar ilyen kártyát venni, mert a 9700-ra nem tudtam rábeszélni, mert az neki még kicsit drága, neked milyen gyártótól van ez a 9600Pro? Club3D? Vagy rosszul emléxem? -
#117 Nem emléxem a memcsin mennyin megy így.
Egyébként asszem rosszul írtam, mert nem 4200 pont, hanem csak 4100, de így sem rossz. -
#116 kártya húzva 500/380-on megy (400/340 helyett)
proci húzva (2.4 P4B) 3.06-on
memcsi 1db 512M-es 333MHz-s Infineon ram -
#115 Huhh, szabin voltam, és jódarabig nem olvasgattam a fórumot, most pótolom... Tehát hogyan kapsz te 4200 pontot 3DM03-ban? Milyen frekin megy a CPU/RAM/GPU/VideoRAM? (Nem hitetlenkedni akarok, csak érdekel, hogy mennyire húzod a cuccaidat, mert alapon biztos nem kapsz ennyi pontot...)