41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Lucifer001
    Szia !

Köszönöm , de már a rendelést leadtam tegnap este . Konkrétan éppen a linken látható Memóriát , sőt éppen abból a webáruházból , és ott rendeltem meg ezt a videó kártyát is . :
    videókártya
    pluszban 1-2 dolgot még :)
    Esetleg vélemény a kariról ?
  • Puhos
    Szia!

Vga-nak ezt ajánlom. Memória pedig itt van.
  • Lucifer001
    Sziasztok .

Ismételten visszatérek a pár nappal ezelőtti témára segítségkérés ügyben . Lehetőleg még ma le szeretném ezt zárni , és esetleg a segítségetekkel a rendelést leadni . Kedves olvasó / segítségnyújtó leszögezném , hogy valószínű túlzottan részletekbe menően belenyúlok a témába videó kari ügyben , mert szeretném a maximumot kihozni az alaplap nyújtotta többszintű miatt . Amit lehet félre a gyártó által leírtak alapján .
    VGA ezt néztem ki a TANÁCSOTOKRA ! Radeon HD6670 1GB 128bit DDR5 PCI-E
    Ebbe a konfigba szeretném belerakni :
    Táp
    400W
    Proci
    AMD Athlon II X2 270 3.4GHz AM3 Processzor
    RAM
    Kingston DDR-3 4Gb /1333 HyperX (KHX1333C9D3B1/4G) Pluszban kap még egy ugyan ilyent , szóval vehetjük úgy , hogy 8Gb RAM van .
    És nem véletlen hagytam a végéra az alaplapot .
    ASRock 880GM-LE
    egy pár infó róla :
    Integrált VGA :- Integrált AMD Radeon HD 4250 grafikus
    - DX10.1 class iGPU, Shader Model 4.1
    - max. megosztott memória 512MB
    - Dual VGA kimenet: Support DVI-D és D-Sub port független vezérlők
    - Támogatja a Dual-link DVI max. felbontás akár 2560x1600 @ 75Hz
    - Támogatja a D-Sub max. felbontás akár 2048x1536 @ 85Hz
    - Támogatja a HDCP funkció DVI-D port
    - Támogatja a Full HD 1080p Blu-ray (BD) / HD-DVD lejátszás DVI-D port
    E helyett a dxdiag 1916Mb memoriát jelez 400 MHz-n !
    - 1 x PCI Express 2.0 x16 slot (blue @ x16 módban)
    - 1 x PCI Express 2.0 x1 slot
    - 2 x PCI bővítőhely
    - Támogatja az ATI ™ Hybrid CrossFireX ™
    Szóval erre a configra mit ajánlanátok ? Amit magad is beleraknál !! kb 6670 árában !Ha közvetlen webáruházat ajánlasz , akkor olyant , ahol egy füst alatt a fentebb leírt RAM-ot is meg tudom rendelni .
    Köszönöm a fáradtságot , várom a válaszokat :)
  • N3mus
    Szia idő közben úgy látszik meglett a gond, hosszú idő óta úgy álló kábel mozgatásával volt a gond mikor kicsit igazítottunk rajta gyengült szóval most holnapi feladat másik monitor + kábel tesztelése reméljük tényleg csak ennyi a gond.
  • broman191
    A megfelelő verziójú HDMI kábel segítségével elvileg igen! [1.4a/b/c/d/zs nem tudom pontosan melyiktől támogatott a 3D-s kép] :)
  • arty
    nem tudod esetleg lefényképezni?
  • N3mus
    Sziasztok!

Kicsit offtopic kérdés de szerintem talán ti tudtok segíteni.
    A tippek alapján amit itt kaptam vásárolva lett egy sapphire 7770 es kártya előtte egy 3870 es volt a gépben. Kicseréltem őket minden tőkéletes volt amig olyat nem vettem észre mintha " futna a képernyő" nem tudom tökéletesen megfogalmazni csíkozódás látható főleg a sötét felületeknél.
    Az alap dolgokat már minden végig csináltam kábeleket csatlakozókat átnéztem. Driver-t töröltem még a még a registryből is (ezt amd forumon olvastam ) felraktam a legújabb 12.11 beta drivert mert azt mondtak most az a a legjobb de továbbra is tapasztalom. Játékoknál is jelentkezett de ott a vsync bekapcsolás után megoldott. mind a videokártyán mind mind a monitor 60hz van beállítva.
    Segítséget előre is köszönöm.
  • Novatek
    Üdv!

Ezzel a vga-val tudok 3d tv-n játékokat 3d ben játszani?

GIGABYTE GV-R687OC-1GD HD6870
  • Pongyi
    Értem thx:)
  • arty
    gpu-z-t ereszd csak rá arra a kártyára! low profilban sokszor csak ddr3 ram van, esetleg más butitás...

esetleg linkeld ide a gpu-z képét, hogy miket mutat!
  • Szasza20
    köszi a választ!
  • broman191
    Így van! :)
  • Szasza20
    Végignéztem vagy 100 tesztet már, de csak azt látom hogy a jelenlegi kártyámat nem érdemes GTX 660 (non ti) alattira cserélnem mert szinte egyikse gyorsabb, csak DX11-el tud többet de teljesítményben nem, vagy rosszul látom? tehát a GTX 550 Ti sem gyorsabb egyedül az 560 Ti lenne még ami gyorsabb lenne meg az fölött, de nyílván a GTX 660 ugyan annyiba kerül, azt venném, mert újabb kontrukció!
  • broman191
    Egyedül a hűtési teljesítményben van különbség, mivel a hűtőre vonatkozik a "low profile" megnevezés, annyit jelent hogy egy slot-nyi helyet foglal csak el a házban (tehát a hűtés mérete kisebb mintha "normál" lenne). Méretükből adódóan ezek a hűtési megoldások nem a leghatékonyabbak, viszont a HD6670 nem fogyaszt hatalmas árammennyiséget, így nem is melegszik durván, elég lesz rá...maximum terhelés alatt fog hangoskodni a low profile hűtés ventije észrevehetőbben... :)
  • Pongyi
    Hát nem pont az jött meg ami a képen van:) Low profile verzió jött meg. Van teljesítménybeli különbség a low profile és a "normál" között?
  • arty
    ha már a 3 magos amd-d van, lesz rá esély! ha még a kétmagos, akkor szvsz nem sok ...
  • Pongyi
    Ma jön meg ha minden igaz, Win7 föl és Battlefield 3-al "tesztelem" majd. Ha azzal közepes beállításokkal jól fut majd, akkor ez egy jó kártya ennyiért asszem:)
  • Lucifer001
    Hát leinfózhatod , majd mit hasít , mert a párommal ezen tanakodok :P TÁRGYALÁS FOLYAMATBAN
  • Pongyi
    Nah ezt rendeltem meg végül HD6670 GDDR5 20k-ért!! Remélem "hasít" majd rendesen. Holnap jön meg. Köszi a segítséget!
  • Lucifer001
    Köszönöm a választ

Ram- al kapcsolatban félre értettetek ? Jelenleg 1 db DDR3/1333 HypeyX Blue
    4Gb Kingston van .Mivel van még egy foglalat , így kap mellé még egy ugyan ilyet . Így lesz majd össze 8Gb RAM . Azt hittem , ha majd megveszem a párját , valami változás lesz , de ezek szerint nem fogok hátast dobni :)
    Videó karival kapcsolatban ! Akkor DDR5 ( vagyis GDDR5 ) legyen ...
    Valószínű hallgatok arty segítségére , és ne az a 2K legyen a döntő :)
    Még egyszer köszönöm a segítséget !
  • broman191
    A rendszermemóriát [RAM - DDR2 régebben, DDR3 jelenleg] és a videomemóriát [VRAM - GDDR3/GDDR5 jellemzően, gyakran elhagyják a "G" betűt az elejéről a termékek leírásában] ne keverd! ;-) Ahogy arty fórumtárs írta, inkább 2 db azonos RAM-od legyen, tehát ha maximálisan szakszerű módon szeretnéd bővíteni a PC-det akkor a jelenlegi 4GB RAM-odat add el és vegyél 2x4GB DDR3/1333 kit vagy 1x8GB DDR3/1333 RAM-ot! A 12 GB-nak sok értelme nincs jelenleg játékok terén, igazából a 8-nak sem, jövőre már előreláthatólag lesz...10+ GB pedig jó kérdés mikor lesz kihasználva bármilyen játék által...esélyesen jövőre sem, így az értelmetlenül sok memória vásárlása helyett inkább ésszerűbb drágább videokariba fektetni a pénzedet, a játékoknak elsősorban úgyis az kell, előretekintve évek múltán is!
  • arty
    2x4 lenne egyébként is a jó megoldás, ekkor megy dualban mind. nem sokat számít, de mégis valamennyi...

18ezerért még ddr5ös 6670es se találni :(
    ha nagyon összeszorítod a fogad, ez beleférne?
  • Lucifer001
    Máris javítok ! Alaplapom max 8Gb ramot támogat , így a meglévő
    Kingston DDR-3 4Gb /1333 HyperX (KHX1333C9D3B1/4G)RAM kam még egy úgyan ilyet , így lesz 8Gb ram .
  • Lucifer001
    Sziasztok

Már napok óta olvasgatok , hogy többet tudjak meg a videó kártyákról , de minél többet olvasok , annál kevesebbet tudok Éppen ezért úgy döntöttem segítségeteket kérem .
    alaplapom : ASRock 880GM-LE
    processzor : AMD Athlon II X2 270 3.4GHz AM3 Processzor
    ram : 1 db Kingston
    DDR-3 4Gb /1333 HyperX (KHX1333C9D3B1/4G)
    de tervezek mellé pluszban egy ilyent :
    Kingston 8GB DDR3 1333MHz KHX13C9B1/8
    Tehát az első kérdés , egy fent olvasható , már meglévő 4 Gb ram mellé rakhatok egy azonos , de 8Gb-es ramot ????
    Ha lehetséges ez , akkor összesen 12GB ram áll rendelkezésre , és eljutottunk a fő kérdéshez . Milyen videó karit ? Nem akarok kispolgári lenni , de a pénztárcám az igen szűkös , és be is határoltam , hogy max 18 ezret adok érte . Vannak olyan videó karik , amelyek hasznosítják a majdani 12 Gb ram ill. a jelenlegi 4 Gb et ? Mi az alapvető amit néznem kell ? DDR3 , DDR5 ? merory ? Lényeg totálisan laikus vagyok , értelemszerű , hogy a segítséget ezért kérem .
    HD filmek nézése , és legfőképp játékra kell .( ha ez segít )
    Köszönöm
  • broman191
    Gariztatás szaga van a dolognak, ha tudod azért előbb nézd meg másik gépben is, biztos ami biztos...
  • majki88
    hanghatás nincs. csak a csíkok.
  • broman191
    Hanghatás is van mellé? Lehet hogy csak gyári hibás...
  • majki88
    sziasztok most vettem egy ati 7850es vga-t, a kérdésem a következő lenne.
    most, hogy beraktam, a monitoron vízszintes csíkok futnak fel s alá. elképzelhető, hogy a 450es táp miatt van ez?
  • Pongyi
    Értem és köszönöm a jótanácsokat:)
  • broman191
    Pontosan. A 2GB VRAM-nak szvsz a HD7850/GTX660 teljesítményű karik kategóriájától van értelme, mivel ott már megfelelő teljesítmény is társul azokhoz az elvégzendő műveletekhez, amelyek a 2GB VRAM-ot elfogyasztják. A HD66xx/HD65xx teljesítménye közel sem indokolja a 2GB VRAM-ot. Bár külföldi teszteredmények kimutatták hogy az 1GB-os HD7850 nem igazán mutatott mérhető teljesítménybeli eltérést általánosan a 2GB-os verzióhoz képest /20+ játéknál, különböző felbontásokban/, tehát még abban a kategóriában is lehet vitatkozni a 2GB VRAM - múltbeli és jelenlegi - létjogosultságáról...mindenesetre ha a mai játékoknak általánosan még nem is szükséges "szebb" grafikus beállításokhoz 2GB grafikus memó (mert csak "csicsázott konzolportok" ugye, tisztelet a nagyon fehér holló kivételnek), jövőre/azután már nagyon magas az esélye hogy szükséges lesz, mivel beköszönt az "újabb next-gen" korszak... :)
  • Pongyi
    Szòval egy ilyen butìtott kàrtyàn csak parasztvakìtàs a 2giga?
  • Blum
    Egyik kartya se az igazi.

A 6570-re semmi ertelme a 2GB VRAM-nak,mert az eletben nem hasznalja ki.
    A 6670 pedig GDDR3-as,ami szinten nem tul jo biznisz.

Vegyel egy GDDR5-os 6670-et es az mar porogni fog szepen :)

[URL=http://ipon.hu/webshop/product/sapphire_11192_14_20g_hd6670_1gb_gddr5_pcie/187444]SAPPHIRE
    HD6670 1GB GDDR5 PCIE - 19.458Ft/URL]
  • Pongyi
    Am a segítséget előre is köszönöm:)
  • Pongyi
    Sziasztok. Lenne ez a két kártya.: AMD Radeon HD 6570 2GB Sapphire 11191-02-20G illetve.: AMD Radeon HD 6670 1GB Gigabyte GV-R667D3-1GI. Az első "csak" 6570 de kétgigás a második 6670 de "csak" 1 gigás, a kérdésem pedig az lenne h van-e lényegi különbség a két kártya között, értem ezalatt h a 6670 jobb-e annak ellenére h az csak 1 gigás. Nem tudom eldönteni h melyiket vegyem meg. 16K mindkettő. Ebbe a konfigba.: AsRock ALiveDual-eSATA2, AMD Athlon64 X2 (itt csere lesz AMD Athlon II X3 450 3.2GHz BOX-re majd), 4 giga DDR2 ram (egyenlőre), Trust 570W pro PSU.

• av256
    Hú, ez tényleg jó árban van!
    Várni akartam egy kicsit, hátha lesznek még ünnepi akciók, de lehet meg is rendelem.
    Még egyszer köszönöm.
  • broman191
    Ha kevés lenne készleten, akkor inkább söpörnék ki és olcsóbb lenne, ennek inkább csak amolyan kutya sem törődik vele kőkori beárazása maradt régről, nem frissítették időszerűbbre... :)
  • broman191
    ATi-AMD topik-ban írtam egy lehetséges megoldást! ;-)
  • torok6
    Sziasztok! Van egy problémám vettem egy Sapphire HD7850 2GB tuningolt kártyát és nem akarnak normálisan menni vele a játékok pl. a far cry 3 a játék elején a videó 8fps-sel megy de maga a játék meg 47fps-sel de elég jól beakad elég sűrűn a többi játékkal is hasonló a helyzet. Szerintem valamelyik cucc nem engedi a videokártyát maximálisan kihasználni mi lehet a probléma? Az előző videokártyával nem volt ilyen gond csak nem mentek rajta a játékok full grafikán. Itt a tápom Gigabyte superb 550P 450watt de utána még odavan írva hogy 550watt
  • bakkerman
    vagyis kevés van belőle készleten a világban ezért tartja az árát?
  • arty
    beragadt cucc lehet a drágábbik